Tegen mijn gewoonte in vang ik mijn artikel ditmaal niet aan met een verwijzing naar een nieuwsartikel. Het is niet nodig om te refereren naar het mislukte Catshuisoverleg. Ik mag aannemen dat de trouwe lezers van De Vrijspreker daarmee allen bekend zijn. Dit mislukte overleg zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot nieuwe verkiezingen. Een dag waarop de mondhoeken der democraten wat verder naar buiten staan. Eens in de vier jaar lijken ze er werkelijk wat toe te doen en nu zelfs nog een keer extra!

Wij Vrijsprekers zijn overwegend tegen democratie, en velen zullen niet met euforie zijn vervuld door op een knopje te drukken om je eigen marionettisten te kiezen. Deze stemmen gaan verloren.

De antidemocratische ideologie van libertariers wordt door veel anderen fel bekritiseerd. Ze schakelen democratie nog steeds gelijk met vrijheid en welvaart, hoewel een overheid vrijheid alleen kan inperken en welvaart alleen kan afnemen. We zouden zelfs ons maatschappelijk spreekrecht ermee verliezen, hoewel ik me daar altijd bijzonder weinig van heb aangetrokken.

Deze democraten krijgen nu een uitgelezen kans om te tonen hoe waardevol stemmen voor ze is. Ik wil namelijk mijn stem te koop aanbieden aan de meest biedende, net als op een vrije markt. Als stemmen zo belangrijk is, wat is dan een flapje fiateuro’s in ruil voor het dubbel laten tellen van de eigen stem? Ik geef mijn woord van eer en geweten dat ik op de partij zal stemmen die mij wordt verzocht. SP, GroenLinks, PvdA of zelfs de communistische NCPN, het is mij om het even want een enkele stem doet er toch niets toe. Ik heb in het verleden op Emile Ratelband gestemd en ik heb er nog steeds geen spijt van.

Dus, heren democraten, toon aan hoezeer het u ernst is met de democratie. Dit is een uitgelezen kans!

Update 22-4
Ik heb besloten om de opbrengst van mijn stem te doneren aan de Stichting Straatmensen. Voor deze organisatie ben ik al jarenlang vrijwilliger en ik weet dat het geld goed terecht zal komen. Bij mensen die daadwerkelijk arm zijn en op deze wijze vanuit de samenleving dwangeloos worden ondersteund.

32 REACTIES

 1. Wilders is natuurlijk wel een giga flapdrol dat hij weken lang ja zegt tegen alle voorstellen en dan op het laatst als een laffe hond wegkruipt voor de werkelijkheid, getverdemme. Nu staat de deur wagenwijd open voor links NL, van een SP kennis uit Arnhem hoorde ik dat rood NL letterlijk de vlag heeft uithangen.
  Hoe dom kun je zijn Wilders !

 2. Mag ik er u op attent maken dat het verhandelen van uw stem strafbaar is. Ook op deze wijze, door uw stem aan te bieden zijnde te koop. Uiteraard met voorbehoud dat ik niet door uw synisme heen kon kijken.

 3. Kieswet artikel Z4 leden 1 en 3:
  1. Degene die bij een verkiezing door gift of belofte een kiezer omkoopt om volmacht te geven tot het uitbrengen van zijn stem, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.
  3. Met dezelfde straf wordt gestraft de kiezer die zich door gift of belofte tot het bij volmacht stemmen of het afleggen van een ondersteuningsverklaring laat omkopen.

  http://www.st-ab.nl/wetten/0172_Kieswet_KW.htm

  Corné [4] reageerde op deze reactie.
  Rien [27] reageerde op deze reactie.

 4. @Corné [4]: Inderdaad, de spijker op de kop.

  Directe beloftes tot afgifte van een stempas zijn uit den boze. Indirecte beloftes op basis van koopkrachtplaatjes aan hele bevolkingsgroepen zijn dagelijkse realiteit en niet strafbaar……..

 5. Als men eerst eens duidelijk maakt dat democratie niet is bedoeld is, om iemand zijn hele leven te bepalen, maar enkel is bedacht om conflicten te voorkomen, dan zijn we al een stuk verder.

  Ron Paul doet toch ook mee aan een verkiezingen en zet hiermee een goede stap voorwaarts.

 6. DE EERSTE POPULISTEN STAAN IN EEN RIJ OM TE VERKONDIGEN DAT ZE SUPER MENSEN ZIJN!!! DUS UW STEM KUNT U BETER IN DE PRULLENBAK DEPONEREN.

 7. @keuleniscool [12]: Wel eens nagedacht om NIET te stemmen? Waarom heb jij die leiding nodig? Kun je niet voor jezelf zorgen? Wil je graag gedwongen worden? Wil je graag dat alle lange termijn plannen die je in je leven maakt elke 4 jaar bijgesteld kunnen worden door weer een andere slavenmeester die de slaafjes weer andere wetjes oplegt? En jij dwingt dus ook graag anderen? Jij bent voorstander van het initiëren van geweld, door te stemmen en hiermee een dwangsysteem in stand te houden?

  Misschien eens tijd om een en ander te gaan overdenken, na 50 jaren het makke staatsslaafje te hebben uitgehangen?

 8. Als er een (echt) liberale partij zou zijn, die zich beperkte tot recht en infra als overheid en zich verder zou bezig houden met het stapsgewijs verminderen van de overheid, hoeveel vrijsprekers en/of lezers zouden hier dan op stemmen?

  Peter [26] reageerde op deze reactie.

 9. Goh, wat een “origineel” idee, maar gezien het feit, dat er wetgeving tegen is, al zo oud als de weg naar Methusalem.

 10. @pcrs [14]: Heel goed geformuleerd. Ik stel mijn stem ook beschikbaar voor dit onderzoek. De kosten voor mijn bijdrage aan dit onderzoek bedragen exact de geboden prijs van mijn stem in dit onderzoek. De prijs wordt vastgesteld bij opbod, de hoogste bieder betaalt en verkrijgt mijn stem voor dit onderzoek, bieden beginnen vanaf €20.000 in deze waardeloze valuta, maar bij voorkeur vanaf 500 gram zuiver goud in baren of munten of 25 kg zuiver zilver in baren of munten. (contant aan mij te betalen, belastingen zijn nergens voor nodig, dus gewoon wat men noemt “zwart”, maar wat ik als meest zuivere betalingswijze zie).

  De prijs voor mijn medewerking aan dit onderzoek is gebaseerd op mijn onkosten hiervoor en de ontzettend zwaarwegende belangrijkheid dat de hoogste bieder/betaler zijn ongelooflijke belangrijke en waardevolle input (zijn eigen stem bij de verkiezingen) nota bene kan verdubbelen voor dit schijntje van een paar blokken of munten edelmetaal. Want ja, de échte democratie-adept “weet” natuurlijk hoe belangrijk dat stemmen is, tjonge, hoeveel zal dan zijn DUBBELE invloed wel niet waard zijn?

  pcrs [20] reageerde op deze reactie.

 11. Ik heb al een bod van €50,- vanuit een andere locatie, maar dan moet ik alle partijprogramma’s doorspitten en naar eer en geweten stemmen. De opbrengst gaat overigens naar een stichting die zich inzet voor daklozen in mijn thuisstad maar ik zal dat zo even in mijn artikel aanpassen.

  pcrs [20] reageerde op deze reactie.

 12. @MMAP [18]: Een verdubbeling die al mogelijk is vanaf €10.000 bij ondergetekende of 250 gram goud 12.5 kg zilver.
  @Paul van Leeuwen [19]:
  Ik zou een stevig uurtarief neerzetten voor het doorlezen van partijprogramma’s en een extra maaltijd in rekening brengen. Vreemde eis trouwens dat omdat van een stem niet duidelijk is of de stemmer de programma’s heeft doorgelezen. Er zijn bij mijn weten geen gelezen stemmen en onbelezen stemmen die apart geteld worden. Als er een meerderheid van idioten op je stemt, krijg je toch ook de macht. Netzoals Donner ooit concludeerde dat de sharia ingevoerd kan worden bij meerderheid van stemmen. Wie de meeste mensen achter zicht krijgt, verkrijgt de plunderrechten.
  Ik heb ooit mijn stem voor 30 euro aan dit onderzoek ter beschikking gesteld, maar hoefde daar geen partijprogramma voor door te lezen.

 13. Als we de stemmen bundelen zijn ze waarschijnlijk meer waard, dit alles in het belang van het “onderzoek” natuurlijk.

 14. @keuleniscool [12]:

  Je kunt inderdaad beter NIET stemmen. Er is geen partij, die echt een kleinere overheid of meer vrijheid wil! Als je toch gaat stemmen, dan krijg je vooral de negatieve aspecten van die partij. Denk aan de VVD en PVV die samen regeren. Dat is toch vooral een combinatie van het eurofiele beleid van de VVD met de socialistische verzorgingstaatideeen van de PVV.

  Met wat voor programma de politici ook komen, in de praktijk zijn ze er vooral op gericht om de vrijheid van burgers te verkleinen in plaats van de vergroten…..

 15. An sich meesterlijk idee in deze opgelegde crisistijd. Ik heb zelf meerdere keren opgeroepen enkel op nieuwkomende partijen te stemmen en de Bibelebonse klonterpap van de Nationale Bilderbergpartij der Bananenrepubliek der Nederlanden, EU en VS (SP, Groen Links, VVD, CDA, PVV, D66, NOS, RTL-Nieuws, SGP, PvdA, PvdD, Shell, het Bankwezen, Barack Obama) te dumpen. Ik twijfel nu tussen een stem op Mens en Spirit of mijn stem inderdaad te verkopen. Het idee alleen dat iemand dan met mijn stem op Diederick Samson, een weglachende Rutte of zo’n lafaard van de SP gaat stemmen geeft me echter een beetje de smaak van een dood hondje in de mond. Wordt dus toch stem op nieuwkomertje denk ik.

 16. @Romée [28]:

  Het begrip “liberaal” heeft voor mij teveel een D66-bijsmaak.. Maar om op je vraag terug te komen. Als er een partij zou komen die OP ALLE FRONTEN de overheid wil verkleinen, dan zou ik die zeker steunen. Alleen is een dergelijke partij er niet in Nederland. In de VS vervult Ron Paul die rol wel goed.

  Romée [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.