Helaas kun je dat niet zeggen van alle politici; die beloven dingen die ze niet waar kunnen maken. Dat is niet hun schuld, maar “het is de democratie,” zeggen ze dan! Maar wat storend is, is dat dit de bestuurders zijn die het landsbelang achterstellen bij partijpolitiek, erger nog, alleen maar uit zijn om in het Torentje te zitten.

Daardoor ontbrand er nu een machtsstrijd om deze functie ten koste van de inwoners. Iedere stemgerechtigde die deze personen ondersteunt met zijn stem zou zich moeten beraden waarop hij gaat stemmen. Of men nu links of rechts steunt, en welke persoon men ook kiest, dat is uw eigen keuze en moet je respecteren. Uiteraard moeten we wel beseffen dat niet iedereen een juiste uitstraling heeft om ons land te vertegenwoordigen, deze keus is aan iedereen persoonlijk. Op macht beluste personen zijn soms een gevaar voor de samenleving en vaak niet goed als het om uw belangen gaat, hou daar rekening mee!

 

Opmerking over de bezuinigingsplannen;

De meerderheid van de bezuinigingen komt op de schouders van de inwoners.

Verhogen BTW, tabaksaccijnzen, studiebeurzen, schoolboeken, extra eigen bijdragen per recept bij artsbezoek, grens langdurige zorg ophogen, reiskosten belastingvrije vergoeding afschaffen, pensioen leeftijd verhogen,

 

Bezuiniging overheid; 

Bevriezen lonen, efficiency maatregelen nemen, verlagen ontwikkelingssamenwerking,

Minder geld voor infrastructuur, minder geld naar politie en gevangenis, minder geld naar publieke omroep, minder inkomsten door overdrachtsbelasting 2 % te handhaven maar bij extra verkoop meer btw enz., bij pensioen de compensatie zware beroepen afschaffen.

Bedrijven; bankbelasting, rode diesel afschaffen (slecht voor landbouw en bouwbedrijven en zullen alle prijzen voor inwoners laten stijgen).

 

Echte bezuinigingen op het overheidsapparaat zijn er in feite niet genoeg, ook zijn er geen gegevens bekend hoe men zal gaan besparen op milieu investeringen door daar tijdelijk de rem op te zetten, welke idealistische subsidies vervallen, wat levert eventueel opheffen van dierenpolitie op, hoeveel rente ontvangt men nog van banken en Europa, en zit dat al in de begroting? Kan op immigratie niet bespaard worden, dat kost 13 miljard per jaar? Hoeveel ambtenaren gaan er bij de overheid weg? Zijn al die luxe overheids gebouwen wel nodig?

Vragen genoeg, maar zal er iets gaan veranderen en de inwoners het vel niet over de oren getrokken worden, dat kun je betwijfelen, want er bestaat niet de indruk dat de inwoners anders gaan stemmen dan voorheen. En zoals het er nu uitziet moeten alle inwoners daar nu voor betalen.

 

Reiny.

8 REACTIES

 1. Het belangrijkste voor Nederland is alle wegen open te zetten en belemmering op te heffen om een (technisch)productief land te worden.

  Kennis en creativiteit is wel aanwezig, maar worden door allerlei ambtelijke bureaucratie, verplichtingen en hiermee hoge belastingdruk en vaste kosten ontmoedigd.

  De landen waar het goed of beter gaat zijn, dan ook alle productief of/en gericht op technologie, indien ze geen grondstoffen hebben.

 2. Het zal mij benieuwen wat deze leugenaars/satanisten uit hun hoge hoed toveren de komende maanden. Voorspelt niet veel goeds, uiteraard.

  Alles is bedacht en voorbereid en het schaakspel is hun favoriete spel, zowel op wereldlijk, europees en nederlands niveau. Al onze politici zijn slecht poppetjes in het grote spel op weg naar de totale controle van de mensheid en iedereen (die overblijft) zal belanden in de hel, letterlijk.

 3. Er is eenvoudig te bezuinigen in dit land, zonder nare consequenties. De twee belangrijkste zijn: Allereerst ontwikkelingshulp. Die 4,7 mrd gaat regelrecht door het putje. Het komt terecht bij NGO’s, die erg goed voor zichzelf zorgen of bij corrupte regeringen. Bovendien structureel alleen maar geld geven, lost niets op.
  Daarnaast geeft Nederland vele miljarden uit aan het milieu en zg duurzaamheid, zeker zo’n 18 mrd. Vooral de voorgenomen investeringen in windmolenparken zijn pure geldverspilling. Wind is er niet altijd en is daarom nooit een alternatief. Achter iedere windmolen staat in principe een kolencentrale. Wat een oplossing.

  Tekstschrijver [8] reageerde op deze reactie.

 4. Een mooie geste zou zijn als ze hun 30% salaris verhoging terugdraaien. (Of dat zij met zijn allen ontslag nemen en da ook de ambtenaren.)

  Geen oorlog voeren.

  Wetten en regels met 90% verminderen. (Hoe minder hoe beter)

  Ambtenaren ontslaan (ook echt niet het nep ontslaan dat ze nu doen.) zonder wachtgeld etc, etc,

  Grenzen open en geen sociale zekerheid (uitkeringen) voor migranten/vluchtelingen tot na 10 jaar gewerkt te hebben. (of iets vergelijkbaars)

  Dit zou een start zijn, liefst heb ik ze allemaal weg.

 5. Ik zou al heel blij zijn als men voor iedere nieuwe wet of regel die men wil invoeren er ten minste 1 oude wet of regel zou moeten verdwijnen.

 6. Ach alom ellende met geld. Groningen wil een tram aanleggen door het centrum, een futuristisch gebouw in het centrum, Musea. Emmen dierenyuin en voetbalvereniging, Assen musea , en ga zo maar door, het zijn met elkaar miljarden die ze uitgeven, en wij moeten bezuinigen. Snapt u het nog ???

 7. Bezuinigen impliceert in getallen minder uitgeven, niet meer inkomen genereren. Minder uitgeven is de overheid 1x gelukt in de afgelopen 15 jaar terwijl het woord elke dag wel valt.
  In het bedrijfsleven heet meer inkomen genereren: ‘groeien’. Echter werkt dit woord (icm overheid) als kryptonite op stemmers dus geen partij die het ooit zal benoemen zoals het is. Maar zo is het wel. Als een zieltjes-winner jou op straat aanspreekt voor welke partij dan ook, vraag hun dan wat hun definitie is van ‘bezuinigen’.

 8. @Hoeder [3]: Ik ben het grotendeels met je eens. Geld geven werkt niet, hoe nobel de bedoelingen ook mogen zijn. Als iemand honger heeft en je geeft hem/haar een vis, dan heb je iemand afhankelijk gemaakt. Leer iemand vissen, zodat hij/zij zichzelf kan bedruipen.

Comments are closed.