(Deel IX ).  De wereld wordt in hoog tempo onveiliger door het toenemende aantal oorlogen en conflicten, terwijl onze vaderlandse politici helaas van mening zijn dat ze daar onverschrokken hun aandeel aan moeten leveren.

Want daardoor tellen we mee op het wereldtoneel en komen zij later in aanmerking voor de goedbetaalde baantjes bij de internationale instellingen.

 

Gelukkig zijn er anderen die ze kunnen sturen om hun leven in de waagschaal te stellen of zich invalide te laten schieten en kunnen ze zelf veilig op hun pluche zeteltjes blijven plakken, terwijl de rekening in miljarden hoogte door de hardwerkende belastingbetalers wordt voldaan.

Het begon allemaal in Irak waar we de mensen richting democratie hebben gebombardeerd en geschoten ten koste van 23 jonge Nederlandse levens en vele lichamelijk en geestelijk vernielde jongens en meisjes.

Maar we kunnen trots zijn op het resultaat want dat land ligt in puin, honderdduizenden zijn gestorven of invalide en de overlevenden hebben geen stromend water en elektriciteit meer terwijl de Kalachnikov op straat regeert. Maar wij krijgen de Iraakse olie natuurlijk wel en dat telt!

Daarna gingen we mee naar Afghanistan om Al Qaida te bestrijden. Dat doel werd later bijgesteld in het bestrijden van de Taliban en vervolgens werd het veranderd in het redden van de onderdrukte vrouwen en meisjes van dat land.

Nu zijn we bezig politieagenten op te leiden met playmobiel poppetjes omdat het analfabeten zijn die niets anders kunnen hanteren dan een zweep thuis en een Kalachnikov op straat.

En het vaderlandse parlement gelooft dat er een stel dure F-16’s nodig zijn om onze opleiders te beschermen. Lekker naïef, die dingen zijn er om oorlog te voeren maar dat willen ze niet toegeven.

Tussendoor hebben we meegeholpen om Libië via luchtaanvallen in puin te gooien en de Moslim Broederschap daar aan de macht te brengen. Iets waar het Westen nog veel spijt van zal krijgen, net als van de andere machtswisselingen in de landen van Noord Afrika waar de Moslim Broederschappen het voor het zeggen zullen krijgen.

Onze politiek heeft de belangrijkste lessen van oorlogsvoering niet begrepen, want wat is het doel van onze oorlogsvoering?

Als er geen echt doel is zoals de verovering en plundering van een land voor eigen gewin of het beëindigen van genocide dan zal zo’n oorlog op termijn verloren worden.

Net zoals de oorlogen in Irak, in Afghanistan en ook in Libië dat aan sektarisch geweld ten onder zal gaan.

Want bereikt hebben we niets in die landen. Afghanistan is nu de grootste heroïne leverancier ter wereld terwijl wij hier veel geld uitgeven voor drugsbestrijding en vrouwen hebben het daar niet beter dan vroeger. Ook Irak is nu een levensgevaarlijk land in staat van burgeroorlog, net zoals Libië.

Ondertussen gaat de militaire opbouw rond Iran en Syrië in hoog tempo door en zal het afgeschreven vliegdekschip USS Enterprise komende week als lokeend door de Straat van Hormuz varen en daar blijven liggen in de hoop dat Iran het schip zal aanvallen zodat de volgende oorlog kan beginnen.

Uiteraard zal Nederland van de partij zijn in dat conflict dat kan escaleren tot de 3e Wereldoorlog.

Maar de mensen zien het niet aankomen, niet de militaire crisis en niet de economische storm die op losbarsten staat.

Kunnen de mensen tegenwoordig nog wel onderscheiden wat belangrijk is en wat niet?

De hele wereld is geschokt als er een foto opduikt waarop US soldaten urineren op de lijken van doodgeschoten Talibanstrijders, maar niemand vindt het vreemd dat ze doodgeschoten zijn.

In ons bureaucratische land mag iedere hond op straat pissen, maar als een mens het doet omdat hij nodig moet krijgt hij een forse bekeuring. Zijn onze normen en waarden zo verknipt of zijn wij het?

Ondertussen blijft de politiek de burgers via list en manipulatie onwetend houden over de staat van onze economie.

De ene zinloze oplossing van de Europese schuldencrisis na de andere wordt op ons losgelaten en de banken hebben ruim 1.000 miljard euro gekregen van de ECB tegen een belachelijke 1 % rente.

Hoezo vrije markteconomie? De bedoeling was dat de banken met dit bijna gratis geld grote aantallen waardeloze staatsobligaties zouden gaan opkopen van de zuidelijke landen omdat de financiële markten die rommel niet meer willen kopen.

Maar dat is niet gebeurd want het failliete Europese bankenstelsel houdt het geld liever zelf om hun faillissement nog een tijdje uit te kunnen stellen.

De banken krijgen 1.000 miljard euro, maar minister De Jager bevestigde gisteren zonder enige schaamte op tv dat de banken moeilijk geld zullen kunnen uitlenen aan burgers en bedrijven.

De waanzin ten top en de burgers maar gekort worden en bezuinigen om de banken en het buitenland te redden terwijl de voedselbanken de mensen niet meer te eten kunnen geven!

De miljarden die in het Catshuis als bezuinigingen  worden uitgedacht gaan regelrecht naar het buitenland via boven de wet staande fondsen zoals het ESM, terwijl onze eigen economie alleen maar gered kan worden als iedere bezuinigde euro in de eigen economie wordt gestoken.

Wij moeten weer produceren en alleen dan kunnen we het als land economisch nog redden.

En niet zo stom zijn om kostbare landbouwgrond onder water te zetten voor natuurdoeleinden.

Griekenland, Portugal en Ierland zullen het echt niet meer redden, de arbeidsloosheid is te hoog en de economieën krimpen, maar omdat het omvallen van die landen het hele bankenstelsel mee de afgrond  in zal trekken blijven de regeringsleiders leugens vertellen over hoe goed het gaat en beweren ze zelfs dat Portugal financieel goede stappen vooruit heeft gezet met hun begrotingstekort. Wat er niet bij verteld wordt is dat dit eenmalig is omdat de regering de pensioenfondsen heeft geplunderd. Deze landen zullen hun schulden nooit meer terugbetalen.

Spanje zal zoals ik een jaar geleden heb geschreven de EU naar de ondergang voeren, de economie stort in en de werkeloosheid ligt bij 25 %. De enorme jeugdwerkeloosheid daar en in de andere zuidelijke landen is een sociaal maatschappelijke tijdbom die absoluut zal exploderen. De komende veranderingen worden in bloed geschreven en met geweld afgedwongen. De wereldwijd snel stijgende voedselprijzen door overvloedig geld drukken zullen dit proces alleen maar versnellen.

De politiek moet eindelijk kiezen voor de eigen burgers, het leger naar huis halen en ons geld in de opbouw van onze eigen economie steken. Het is vijf voor twaalf!

Ingezonden door S.R.L. Lancee
(schrijver/politiek analist die in 2006 in zijn boek het einde van de EU al voorspelde).
11-04-2012.

10 REACTIES

 1. We weten al lang dat onze “volksvertegenwoordigers” onderhand de vijand van de bevolking is geworden. Of zijn wij de vijand van hen, die wij gekozen hebben om ons te vertegenwoordigen, geworden. Het ziet er wel naar uit. Alles voor eigen glorie en ego. En wanneer ik dan weer de uitingen van hun IQ zie, dan vrees ik met grote vreze. EU was een Nazi-idee dat door de Bilderbergers op een slimme en achterbakse manier (met hulp vanwege ons democratische/kapitalistische systeem) erdoor gedrukt kon worden. Het is en blijft een fascistische organisatie die alleen tot doel heeft om overal chaos te creëren en straks met hulp van Amerika een wereldregering (het liefst via de VN) in het leven roept. Geholpen door de MK-soldaten van de regeringen en de VN. Waarom denkt men dat de immigratie door moet gaan? Chaos en iedereen, via het financiële rondpompen van geld over de ruggen van de burgers, arm. En de voedselprijzen worden ook gemanipuleerd, net zoals de goud-, zilver- en andere koersen. En dan straks donderen de goud- en zilverkoersen in elkaar en kunnen heel veel mensen, die dachten rijk te worden, aan de bedelstaf. Net zoals de eerdere crash in de vorige eeuw. We zullen het zien. Maar dat er burgeropstanden zullen komen dankzij de EU, daar kunnen we niet omheen. En terecht, de EU-bevolking heeft inmiddels wel in de gaten dat zij moeten boeten voor dit criminele geldspel en wat het voor hen betekent.

 2. De misdadige oorlog in Afghanistan en Irak ,
  zijn een gevolg van het wanbeleid van de crimineel Bush jr .
  Resultaat ….de papaver teelt groeit en bloeit als nooit tevoren .

 3. met gerrit! de oorlog in het middenoosten draait om
  ERETZ YISRAEL dat betekent groot israel al het land tussen de eufraat en de nijl delen van egypte , libanon jordanie syrie en heel palestina dat is voor de joden het beloofde land googel maar even .als u dat snapt dan weet u ook wat de zionisten wilders en rosenthal en cohen in de nederlandse politiek doen
  nee ik ben geen antisimiet beslist niet maaar lees af en toe in de bijbel

 4. Gerrit Gerrits, je hebt gelijk. Maar het is natuurlijk slechts een deel van de werkelijkheid. “De Israelieten”, althans de Zionisten die zich daarvoor uitgeven, claimen Gods uitverkoren volk te zijn en zullen volgens de heilige schriften alle andere volken overheersen.
  Dat is de religieuze moraal, die door Christus en het Christendom 2000 jaar lang werd bestreden, maar die in deze tijd bewerkstelligd dreigt te worden.
  De Apocalyps nadert…

Comments are closed.