- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Frank Karsten op LewRockwell

De auteurs op Vrijspreker proberen enkele boodschappen te verkondigen. Een boodschap die we wellicht niet voldoende aandacht geven is de negatieve invloed die vanuit democratie uitgaat. Hans Hermann Hoppe heeft hier een schitterend boek over geschreven “Democracy, The God That Failed”. Een aanrader, maar het is wel een paar honderd pagina’s dik en in het niet altijd even toegankelijke Engels van HHH geschreven. Er is echter een alternatief. Een veel dunner boek geschreven door Frank Karsten en Karel Beckman dat ook nog eens in het Nederlands is verschenen.

Van het Nederlandse boek zijn intussen vertalingen gemaakt in het Engels en binnenkort ook in het Duits. De Engelse versie is een succes. Hoppe zelf heeft dit boekje in een dag uitgelezen en beveelt het aan. Dit opent veel deuren en zorgt er onder meer ervoor dat een interview met Frank op LewRockwell is verschenen.

Enige quotes uit het interview op Lew Rockwell:

Frank: Democratie is het tegengestelde van vrijheid, het is bijna inherent aan het democratische proces dat het naar minder vrijheid voert in plaats van naar meer. En democratie is niet iets dat je kan herstellen. Democratie is vanuit zichzelf een fout concept, net als socialisme. De enige manier om het te herstellen is het kapot te maken. Je kan socialisme niet redden door Lenin voor Trotsky in te wisselen of de Russen voor de Cubanen. Je kan democratie niet herstellen door partijfinanciering te reguleren, door criminelen niet te laten stemmen, door de kiesleeftijd te veranderen of door Bush te vervangen door Obama.

Frank: Een goede invalshoek om de politiek te beschouwen is door de politici en de staat als boeren te zien en de burgers als het vee. De boeren (de Republikeinen en de Democraten) hebben inderdaad conflicterende belangen maar niet richting het vee. Alhoewel het vee daar wel van overtuigd is. Beide partijen exploiteren de burgers maar zijn het oneens over wie de miljarden en biljoenen moet verzamelen. Zowel de democraten als de republikeinen hebben de belastingen, uitgaven en schulden sterk verhoogd, en vallen de burgers en bedrijven lastig met meer en meer wetgeving. Terwijl beiden regelmatig claimen de overheid te zullen afslanken.

Frank: Een argument voor democratie is dat er een vredige overdracht van macht is. Dit is inderdaad een van de weinige voordelen van democratie …. Maar het is een vredige overdracht tussen tyrannen. Democratie is als een oorlog tegen de minderheid en eigenlijk tegen de mensen zelf aangezien veel zaken plaats vinden in een democratie die maar erg weinig burgers wensen, maar die de special interest groepen wel willen.

Lees hier het hele interview, of beter nog, koop het boek en lees dat. De inleiding kunt u alvast gratis hier downloaden. Een recensie op Vrijspreker vindt u hier.