Vrijspreker: Ik las het volgende stukje over wat er met papegaaien gebeurt die de roverheid steelt, ehh, confisqueert.

Op Schiphol worden papegaaien gestolen door wetsdienaren om te voorkomen dat ze het lot worden van op winst beluste papegaaien handelaren. Na hun redding komen ze veilig in handen van de onkreukbare altruïstische dienaren van het algemeen belang. Deze zetten de papegaaien op transport naar het Nederlands Opvangcentrum Papegaaien (NOP) in Veldhoven dat geld krijgt van het ministerie van economische zaken. Dit is een soort papegaaien concentratiekamp, één van de grootste papegaaien concentratiekampen in de wereld.

Daar gaat 60% binnen 3 jaar dood.

Opperdienaar: hoho, het is niet zo erg als het lijkt. Het zijn geen vernietigingskampen. Zoals gebruikelijk verdraaien libertariërs de feiten weer.

Vrijspreker: Leg het maar even uit dan

Opperdienaar: Kijk die vogels werden in de boeken als dood opgeschreven, maar worden eigenlijk verkocht. Dan werd er een dooie vogel teruggekocht en ingevroren om te zorgen dat de administratie op orde was. Eigenlijk is het een soort lease constructie.

Vrijspreker: Dierenarts Jan Hooimeijer zegt dat er niets van klopt. Hij krijgt er een bruine smaak van in zijn mond. Ook beweert hij dat de bevruchte eieren niet allemaal netjes in de vernietigingsovens gaan, maar dat die verhandeld worden, omdat ze een waarde van wel 1000  euro vertegenwoordigen.

Opperdienaar: Ik denk eerder dat van interim directeur van Hees het juist heeft als hij zegt dat er misschien hier en daar wel eens een administratief foutje gemaakt is en een nummertje verkeerd opgeschreven. Hij slaat de spijker ook op zijn kop als hij zegt dat er ook wel eens één wegvliegt, maar niet meer dan dat.

Vrijspreker: Geeft U nu toe dat er in gehandeld wordt of niet?

Opperdienaar: Ze gaan niet dood EN het is geen handel. Het is een soort outplacement traject.

Vrijspreker: De dierenbescherming vertrouwt het niet en vermoedt dat niet alle papegaaien netjes in het concentratiekamp aan hun einde komen, maar soms bij willige kopers terechtkomen die er soms 1000 euro voor overhebben en die je dus niet kunt vertrouwen met hun welzijn.

Opperdienaar: De dierenbescherming brengt anders ook nog steeds papegaaien naar het NOP.

Vrijspreker: Die beweren dat ze dat alleen doen omdat het NOP een monopolie heeft en ze geen andere keuze hebben. Ze zijn het enige door de overheid aangewezen papegaaienconcentratiekamp in Nederland. Je kunt de papegaaien moeilijk naar smachtende kopers brengen.

Opperdienaar: Hoor ik hier een pleidooi voor meerdere papegaaienconcentratiekampen die onderlinge concurrenten zijn? Als ze nog steeds papegaaien mogen stelen door de eigenaars smokkelaars te noemen en zelf op gestolen geld draaien, lijkt het me wel levensvatbaar.

Vrijspreker: Nee, dat begrijpt U verkeerd.

Opperdienaar: Met de administratie komt het bij het NOP overigens komt wel goed, aangezien er de laatste tijd een aantal mysterieuze inbraken gedaan zijn (3 in 4 maanden), door mensen die de weg in het kamp goed kenden. Met deze inbraken zijn vele vogelverdwijningen te verklaren. Volgens van Hees is de beveiliging goed, maar ook uit Fort Knox kun je goud weghalen.

Vrijspreker: Misschien kunnen ze beter de administratie laten stelen. Over hoeveel goud er nog in Fort Knox aanwezig is, dat zou idd wel eens zo lek als een papegaaienconcentratiekamp kunnen zijn, er is al in geen jaren een onafhankelijke audit geweest. Rare volgels.

10 REACTIES

  1. Mooie onderbouwing, verwijzingen en bewijzen. Intressant artikel over papegaaien dat niet verder komt dan een beetje papegaaien. Ooit was deze site intressanter.

  2. @PJMan [7]: Ik denk dat ze iig niet doorverkocht worden voor 1000 euro, met een dooie in de vriezer. Je zou het overigens niet doorhebben als je de éne voor de andere verwisselt.

  3. @PJMan [7]:
    Ja wel, maar die zijn niet ge smokkelt, maar gekozen als je ze
    voert kun je ze gratis hebben.

  4. @PJMan [7]: Ik denk zo maar dat de papegaaien die mislukte imitators er niet bij zouden willen hebben….

    Over redundant protoplasm gesproken…

Comments are closed.