Vandaag in het AD: de fiscus jaagt in opdracht van bierbrouwers (!) op ‘zwart’ bier bij caféhouders om te controleren of over de vaten bier wel accijns is betaald.

Per hectoliter bier betaal je in Duitsland en België namelijk al snel zo’n 24 euro minder rooftax. Het loont dus de moeite om even twintig vaatjes te halen. De bierbrouwers zagen dit met lede ogen aan. En omdat het leveren van een beter product onmogelijk is, schakelden ze dus de fiscus in om hun gram te halen.

De consument betaalt niet alleen te veel voor slecht bier, maar mag nu ook krom liggen om al die controleurs te betalen. Of je nu bier drinkt of niet.

Corporatisme ten top.

5 REACTIES

 1. Terwijl in deze tijd voor onze sector elke hectoliter telt, komt er steeds meer vreemd bier op onze markt

  onze markt???

 2. JA ..De bier prijzen vliegen de pan uit.. Bestel nu eens een bierje… Ben je al gauw 2.50 Euro kwijt voor 250 milliliter. Dat houd dus in dat je voor een liter al snel 10 Euro kwijt bent.. En wij maar klagen dat de benzine zo duur is….1,78 per liter hmmmmm….

  Reteip [3] reageerde op deze reactie.

 3. Niet alleen het bier, maar vrijwel alles is hier een stuk duurder dan in Duitsland.
  Voor de Nederlanders die het geluk hebben in een grensgebied te wonen loont het een maal in de week in het buurland te gaan tanken en shoppen.
  Met een beetje speurwerk gooi je daar de tank vol voor 1.69 de liter en de gemiddelde boodschappen zijn ook een stuk goedkoper!

 4. En wat dacht je hiervan, het toppunt van corporatisme; http://www.robkalmeijer.nl/techniek/gentech/monsanto.html

  Als Monsanto wereldwijd de macht heeft over (ieders) voedsel, voedsel wat aan niemand toebehoord dan alleen aan degene die het verbouwd, dan zal zij ook de prijzen kunnen bepalen en daarmee ook hoeveel wij op ons bord krijgen. Dan bepaalt Monsanto de prijs van een pilsje en die zal ongetwijfeld hoger liggen dan de reële prijs.

Comments are closed.