Iedere eerste dinsdag van de maand is er een bijeenkomst van de Libertarische Partij. De hoeveelheid bezoekers fluctueert van een half dozijn tot 2 dozijn per avond. De afgelopen bijeenkomst gisteren bestond uit een lezing van Henry Sturman over de oorzaken van de oorlog. Gevolgd door een leuke discussie die tot in de kleine uurtjes voortduurde.

Tijdens de discussie in de nazit vertelde een Nederlandse vrijwilliger die in de VS een tweetal weken heeft meegeholpen aan de campagne van Ron Paul over zijn belevenissen. Interessant om te horen dat er mensen zijn die twee weken vakantie opofferen en op eigen kosten naar de VS vliegen om mee te helpen aan de campagne van een redelijk libertarische presidentskandidaat. Het leuke van veel van de bijeenkomsten van de LP is niet dat je alleen maar gelijkgestemden ontmoet. Veel van de deelnemers hebben ook wel iets te melden.

Bij deze de lezing gegeven door Henry Sturman, duurt iets langer dan een half uur:

[HTML1]

Volgende maand is er bij de LP op 1 mei een lezing van Stan de Jong. Hij gaat in op de vraag of het klopt dat de rechterlijke macht een links bolwerk is en als dat beeld klopt wat daarvan de oorzaken zijn. De locatie is zoals altijd het landgoed Marlot te Den Haag. Aanvang 20 uur.

8 REACTIES

 1. Zeer jammer dat het geldsysteem buiten beschouwing is gelaten.
  Mooie anekdote in het begin, maar de essentie van oorlog moet beter belicht worden. Graag zie ik goede vragen in deze die moeilijk beantwoord kunnen worden.

 2. @Ratio [2]: Laat dat nu juist de aanleiding geweest zijn om mijn link te posten…
  Overigens heb ik de video na 10 minuten opgegeven. Henry’s betoog leek me (andermaal) zeer correct maar de geluidskwaliteit vergde teveel inspaning van de luisteraar om dat nog tot het einde vol te houden. Jammer, want hij zal het zonder enige twijfel wel bij het juiste eind hebben gehad en wellicht had ik er nog e.e.a. kunnen van opsteken.
  Misschien iets om in het achterhoofd te houden voor een volgende keer?
  Ik vond het overigens an sich een geweldig initiatief om de presentatie op te nemen en hier te plaatsen. Wellicht dat dit voortaan met alle LP bijeenkomsten/presentaties kan gebeuren?

  Ratio [7] reageerde op deze reactie.

 3. Moeilijk om objectief te luisteren naar iemand met dat um ..accent spreekt, ja ik weet het dat ligt niet aan de spreker maar aan mijzelf maar desondanks denk ik niet dat ik daar 30+ minuten naar kan en wil luisteren.

  praat iedereen iedereen met dergelijk umh accent op libertarische bijeenkomsten? Probleem is ik kan het accent niet thuisbrengen, althans niet zoals goed fatsoen het voorschrijft….

  Kan iemand hier een licht op schijnen?:)

  Ratio [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Igor [6]: @Scrutinizer [4]:
  Geluid kwam middels een kleine draadloze microfoon, die volgens mij samen met de camcorder geleverd werd. Wellicht van iets te slechte kwaliteit, zal dat doorgeven.

  Wat mij betreft plaatsen we hier ook de volgende lezingen van de LP, heb dat reeds voorgesteld. Maar dan wel met iets beter geluid.

  Igor [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Ratio [7]:
  Ik zal duidelijker zijn; hij praat bekakt.
  Ik weet het is een vooroordeel, maar zonder te snappen wat de oorsprong is van bekakt praten vindt ik het moeilijk om mijn vooroordeel opzij te zetten en objectief te luisteren.

  Andere accenten zijn geografische gebonden, dit accent dat ik niet thuisbrengen…

Comments are closed.