Dat waren de woorden van de haast huilende Wethouder van Financiën van Rotterdam. Er zouden mensen ontslagen moeten worden, gebouwen moeten afgestoten worden, en op alle fronten moest er bezuinigd worden op het gemeentelijk bestuursapparaat.

 

Persoonlijk vind ik dat ze er dan wel erg laat achter gekomen zijn dat men maar wat aangerommeld heeft en er teveel medewerkers waren. En dat ze daarom in dit doem scenario door verspilling van kapitaal verzeild zijn geraakt. Als dat pijn doet dan hebben ze dat zelf veroorzaakt door op te grote voet te leven.

Veel meer pijn doet het voor de inwoners en bedrijven die van alle kanten welkom waren en met mooie beloften er achteraf dus ingetuind zijn en nu het gelag wel zullen moeten betalen.
De tekorten zullen wel verhaald moeten worden op de inwoners, en dat doet pas echte pijn, want ook zal er geld vanuit de collectieve kas moeten komen waar de werkende mensen met veel moeite gedwongen aan betaald hebben.

Zo wordt het gemeenschapsgeld weer verkwist en dat doet pas echt pijn.

8 REACTIES

 1. De gemeente Rotterdam is kampioen geld verkwisten, vaak onder het mom van; Rotterdam moet aantrekkelijker worden voor rijkere mensen van buiten Rotterdam. Met andere worden; de Rotterdammers die er zijn, die zijn volgens de gemeente “niet goed genoeg” en daar moeten dus “betere” Rotterdammers voor in de plaats komen, en dat mag wat kosten!

 2. Men heeft het wel eens over falende landen. Rotterdam is een falende stad. Niet qua economische bedrijvigheid. Maar wel qua kwaliteit van leven voor de inwoners. De rijkere inwoners trekken massaal weg. Jammer. Als ze de weinige overblijvende kapitaalkrachtige inwoners verder gaan uitzuigen dan zou dit wel eens de eerste gemeente met alleen maar minima en steuntrekkers kunnen worden.

  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 3. Ja die “betere Rotterdammers” heeft dat stadje, onder leiding van dat linkse clupje, toch gekregen?! Het zijn die lui die werden binnengehaald uit de Heilstaten van Noord Afrika en het Midden Oosten. En ja nu zullen die Socialistische Stommelingen op hun eigen blaren moeten zitten. Want wie niet leren wil, uit de geschiedenis, moet het dan maar voelen. Socialisme is nu eenmaal een ongeneeslijke ziekte.

 4. @Ratio [2]:
  Het bestuur van landen of steden behoort toch de belangen te verdedigen van de inwoner? Rijke Rotterdammers behouden lijkt mij een prima plan maar waarom worden er bakken met geld uitgegeven om dure prestige wijken neer te zetten die boven het budget zitten of gewoon niet afgestemd zijn op de vraag van mensen die al in rotterdam wonen of werken.

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 5. @reiny [6]: In ieder geval zonder ambtenaar ertussen die gaat bepalen waar ik blij van wordt en dat als beleid gaat uitvoeren van mijn centen. Want ik wordt meestal nogal bedroefd van wat de heren ambtenaren voor mij verzinnen, om de een of andere reden is dat nooit echt wat ik zelf voor ogen heb.

 6. @Ratio [5]:
  Jawel maar ik bedoel maar zelfs binnen hun eigen systeem en bekrompen denk patroon falen ze keihard.

  3 natuursteen bankjes op de lijnbaan; kosten 100.000 euro…

  Gewone zebra voor voetgangers? Nee joh er moeten geile lampjes in….

  Straat verzakt, ok eens kijken, betonklinkers a 5 euro per meter? Nee joh natuursteen wat per container uit een ver land moet komen…

  Las laatst in het locale krantje; Flatgebouw “de rotterdam” eerst wou niemand het bouwen, toen wou niemand het huren, maar dankzij de gemeente rotterdam komt ie der toch…. oh wat zijn de rotterdams blij zeg… nog een geile megaflat op de kop van zuid, weer een record gebroken, naast de hoogste woontoren (new orleans) hebben we nu ook grootse kutflat op basis van volume, ironisch genoeg is dit alles rondom het kantoor van de belastingdienst.

Comments are closed.