Uit de (geen)-houding van media en politici krijg je wel die indruk. Maar als je iets verder kijkt, zie je het wel heel anders. Bij voorbeeld het kapitaalvluchtgedrag ziet, ga je wel anders denken.

 

Alleen al een artikel op Bloomberg spreekt boekdelen:

Daarin wordt aangetoond hoeveel kapitaal uit landen in de gevarenzone vloeit naar relatief veiliger landen. En dan hebben ze het niet eens over geld dat wegvloeit naar de Bahamas, Zwitserland, Singapore enz.

De belastingbetalers van Duitsland, Nederland en Luxemburg lopen nu een risico van 789 miljard euro voor de andere eurolanden.

Ook wordt genoemd dat het noodfonds, dat nu met moeite nog niet eens 1 biljoen bij elkaar kan krijgen, zeker 2 a 3 keer zo groot moet zijn om de kapitaalmarkten gerust te stellen.

We zijn nog lang niet van de crisis af!

1 REACTIE

  1. Zolang de Euro er is, zal er crisis zijn. Het is absoluut onmogelijk om landen, die in fundamentele monetaire problemen zitten te helpen. De helpers, zoals Nederland plegen dan simpelweg economische zelfmoord. Met dank aan onze politici, die dit eenvoudig hebben gemaakt met het EMS. De enige oplossing is uit de Euro te stappen.

Comments are closed.