Dat vijftig jaar socialistische staatsindoctrinatie via school, krant en tv zijn vruchten afwerpt blijkt uit de euforie die kennelijk onder de Nederlandse bevolking is uitgebarsten als reactie op het “bezuinigingsakkoord” dat VVD, CDA, GL, CU en D66 hebben afgesloten.

Deze partijen zijn zelfs omhooggeschoten in de peilingen terwijl de PvdA, die buiten dat akkoord is gebleven flink is gedaald.

Socialistisch denken veroorzaakt zwaar hersenletsel, dat blijkt hier weer eens heel duidelijk want deze partijen hebben de belastingen met 12 miljard verhoogd en dat geld zal tot de laatste cent uit de werkende Nederlanders worden geperst, uit dezelfde sukkels dus die zo dolenthousiast zijn over dit akkoord terwijl men er helemaal niks voor terugkrijgt.

Ik vraag mij af hoe het komt dat alle problemen in  de wereld alleen door een geldstroom richting de staat opgelost kunnen worden. Zo wordt de malaise in de woningmarkt volgens het regime veroorzaakt door de hypotheekrenteaftrek en is de staatsoplossing het afschaffen daarvan zodat de staat jaarlijks 12 miljard extra aan belastingen binnenkrijgt.

Voor de huurmarkt is het begrip “scheefwoner” uitgevonden met een negatieve bijklank zodat het niet meer dan rechtvaardig is om deze schurken die te weinig huur zouden betalen in verhouding tot hun inkomen nog eens extra te gaan belasten. De huurmarkt schijnt te snakken naar deze belasting, volgens een woordvoerder van het regime dan en dit zal dan alle problemen in de huurmarkt in één keer oplossen.

Volgens de uiterst politiekbrave en regimegetrouwe BNR-radio heeft de VVD een enorme veer moeten laten in het overleg omdat ze een extra belasting op hoge inkomens heeft moeten slikken wat “niet des VVDs is”, volgens BNR dan maar mij is het niet geheel duidelijk hoe het de VVD pijn zou moeten doen als derden gedwongen worden om nog meer geld aan de staat af te staan.

Kortom, de staat belast zich heldhaftig een weg uit de crisis en hoe meer geld er richting de staat gaat hoe beter het voor ons is, is de gedachte hierachter en ondertussen legt de overheid beslag op een dikke 90 cent van iedere EURO die is geproduceerd want los van alle directe en indirecte belastingen op ieder consumentenproduct en -dienst zijn er de administratieve verplichtingen, subsidies, milieutoestanden en alle ontelbare overige lasten en kostenopdrijvende en totaal zinloze eisen die de vele overheden aan leveranciers en producenten stellen zodat de prijs van ieder product en dienst vanwege de staat vele malen hoger uitkomt dan nodig is.

Dat is kennelijk toch wat de Nederlander wil want hij stemt straks weer dolenthousiast op PvdA, CDA, VVD, GL, D66 en CU terwijl die alleen maar nog meer belastingen beloven.

Kalkoenen voor wie de kerst niet vroeg genoeg kan komen.

 

22 REACTIES

 1. De spijker op de kop!!
  Wladi beschrijft precies de gevoelens en gedachten die bij me opkwamen toen ik vanochtend de kranten zag.

  Ik vroeg me af waar die golf van verstandsverbijstering nu vandaan kwam. Het moet toch iedereen onmiddellijk duidelijk zijn die hij/zij minder pensioen krijgt, meer moet betalen enz.

  Een foto van een glorieuze JanKees doet de deur dicht. En de overwinningsklanken uit Brussel doen je dan afvragen of dit volk nog te redden valt.

  Kan iemand dan verklaren waar die tevredenheid vandaan komt?
  Of is het geen tevredenheid maar het tonen van onderdanigheid aan de heersers in Den Haag en in Brussel?

 2. Ik snap de Nederlanders wel en dat ze blij zijn dat Den Haag zich zowaar over het partij-gekissebis heeft kunnen heenzetten en impopulaire maatregelenen heeft durven nemen om de tering naar de nering te zetten. En dat ze terecht de eer geven aan Jan-Kees de Jager. Ze zien de wereld om hen heen ineenstorten en ze zijn blij dat het bij ons relatief nog meevalt. Neem nu Spanje bv, 25% werkeloos!!

  Kan iemand mij uitleggen of het staats-rechtelijk mogelijk is om de Kunduz-gelegenheidscoalitie om te zetten in een regering? Het laatste wat we nodig hebben zijn verkiezingen, alleen omdat die malle Wilders zo nodig politieke zelfmoord moest plegen.

  Vilseledd [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  probleemkind [7] reageerde op deze reactie.
  Ratio [8] reageerde op deze reactie.
  pcrs [12] reageerde op deze reactie.
  Rechtse Rakker [14] reageerde op deze reactie.

 3. Sja, ‘Kunduz’ coalitie en staatsindoctrinatie… Probeer het volk er maar eens van te overtuigen dat ze het niet helemaal snappen, dat verlies je… Ze hebben vrijwel de gehele media in hun macht!

  En als straks bij de verkiezingen de PVV alsnog de grootste partij wordt, dan vormen ze gewoon een ‘Kunduz’ coalitie en kan de PVV in de oppositie. Je stopt ze niet.

  Daarom zijn wij al wat jaartjes terug naar het buitenland vertrokken, geen Libertarisch walhalla, maar veel en veel beter dan Nederland. Ondanks mijn medelijden met de achterblijvers, hebben wij na het ‘onvoorstelbaar fantastische bezuinigingsaccoord’ toch een beetje gevierd dat wij er niet meer wonen:D

  jeweetwel [5] reageerde op deze reactie.
  jeweetwel [9] reageerde op deze reactie.

 4. @jeweetwel [2]:

  Dat is geen tering naar de nering zetten. De tering naar de nering zetten was geweest de staatsschuld afbetalen, toen het goed ging, evenals de impopulaire maatregelen nemen.

 5. @probleemkind [3]: Vergeet het maar dat de PVV de grootste gaat worden, die gaan de brekers-rekening betalen en zullen onder de 20 uitkomen. De strijd om wie de grootste zal worden zal gaan tussen de VVD en de SP. Ik gok op een lichte overwinning van de VVD en dat voor het eerst de SP groter gaat worden dan de PvdA.

 6. @jeweetwel [2]:
  “. . . . at ze blij zijn dat Den Haag zich zowaar over het partij-gekissebis heeft kunnen heenzetten en impopulaire maatregelenen heeft durven nemen om de tering naar de nering te zetten.. . . .”

  Ik denk dat dit het ergste is wat de burger kan overkomen. Als die jongens en meisjes in Den Haag het ook nog allemaal met elkaar eens zijn, dan is er geen rem meer en doen ze met de burgers helemaal wat ze zelf willen.

  “…. of het staats-rechtelijk mogelijk is om de Kunduz-gelegenheidscoalitie om te zetten in een regering?. . . ”

  Ik denk dat ze daar best een draai aan kunnen geven. Het volk is in nood en zij weten de oplossing! Er zijn genoeg voorbeelden die laten zien dat ze in Den Haag doen wat ze zelf willen.

 7. @jeweetwel [2]: Kan iemand mij uitleggen of het staats-rechtelijk mogelijk is om de Kunduz-gelegenheidscoalitie om te zetten in een regering?

  Is volgens mij zeker mogelijk, er kunnen meerdere coalities achter elkaar gevormd worden, verkiezingen zijn staatsrechtelijk niet nodig. Zolang er maar iedere 4 jaar gestemd wordt is het dacht ik conform de kieswet.

  jeweetwel [10] reageerde op deze reactie.

 8. @probleemkind [3]: “Daarom zijn wij al wat jaartjes terug naar het buitenland vertrokken, geen Libertarisch walhalla, maar veel en veel beter dan Nederland.”

  En wat voor soort land zou dat wel niet mogen zijn? Of als je niet wil zeggen waar je heen bent gegaan, kom dan eens met wat namen van landen waar het beter zou zijn dan hier? Hopelijk kan ik er nog wat van leren.

 9. @Ratio [8]: Dank je Hub Jonge en Ratio. Hoorde gisteren meisje Sap bij PenW zeggen dat ze na 12 september minstens een van de twee CDA/VVD wilde ‘wippen’. Dus een Kunduz-regering zal er wel niet inzitten.

 10. “Zo wordt de malaise in de woningmarkt volgens het regime veroorzaakt door de hypotheekrenteaftrek en is de staatsoplossing het afschaffen daarvan zodat de staat jaarlijks 12 miljard extra aan belastingen binnenkrijgt.”

  De hypotheekrente is zeker oa schuldig aan de hoge kosten van huizen in dit land. Dat zorgt voor makkelijk krediet. Het dient beslist afgeschaft te worden maar men moet dan ook aan de andere kant huursubsidie afschaffen en grondprijzen (en als veroorzaker van de hoge grondprijzen de bestemmingsplannen) eruit gooien. Daaraan gelieerd kun je een berg ambtenaren ontslaan die die regels handhaven en DAAR haal je de besparing.

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 11. @jeweetwel [2]: Is er in de hele wereld of ergens in de wereldgeschiedenis, ooit een regering geweest die de tering naar de nering heeft gezet?
  Er zijn zat heersers op het schild getild die beweerden dat ze dat gingen doen, maar ik ken er geen die het echt gedaan hebben.
  Reagan was er ook zo 1, uiteindelijk groeide de overheid met 2/3 en namen de schulden spectaculair toe.
  Maar ik hoor graag waar de overheid bestaat die niet de volgende generatie plunderde met vele schulden om nu een feestje te vieren. Volgens mij een eenhoorn, maar misschien heb ik ergens iets gemist.

 12. @Reteip [11]: altijd ingewikkeld die halve maatregelen, je ziet snel wat over het hoofd.
  Heel de roverheid afschaffen, dat snap ik nog wel, maar zo hier en daar wat wegplukken, kan tot rare consequenties leiden.
  Ik denk dat hypo rente aftrek afschaffen tot een hogere inkomsten belasting leidt en een lager leenbedrag mogelijk maakt. Als dan ook nog de bestemmingsplannen gedissed worden, dan zakt de prijs van huizen aardig in elkaar lijkt me.

 13. @jeweetwel [2]:

  Het valt bij ons helemaal niet mee. Zelfs als onze overheidstekorten meevallen, dan zijn we nog de klos. Onze regering heeft namelijk doodleuk geregeld, dat wij moeten opdraaien voor problemen in Spanje of andere landen.

 14. @probleemkind [7]:

  Inderdaad, probleemkind. TOTAL waste of time.

  Het verstandigste wat je kunt doen is gewoon vertrekken uit nederland. Men hoeft geen medelijden te hebben met de achterblijvende ‘jeweetwellers’, behalve misschien met hen die ook weg willen maar het niet waar kunnen maken.

 15. Eens komt het moment dat Nederland uit zijn narcose komt .
  Ik zie de Kunduz coalitie sneuvelen als zij wakker worden en dan doorkrijgen dat het niet klopt met de berekeningen .
  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel .
  Een ervan zal volhouden , het D66 mannetje Pechtold , landverrader en Europaganger no1 zal zich altijd profileren met dit Kunduz akkoord. .

 16. Waarom blijft iedereen maar op die idiote pluchezittende partijen stemmen? Ze zijn allemaal slecht voor de bevolking en bovendien denken die lui dat wij er voor hen zijn i.p.v. andersom. Ik geef mijn stem aan een nieuwe partij. Laat die nieuwe partijen maar eens zien of ze de terreur in Nederland kunnen veranderen. Zo niet, dan stem ik nooit meer en komt er een moment dat ik mij gedwongen voel om Nederland te gaan verlaten. En velen met mij. Of we moeten het Zwitserse model krijgen, dan kan ik er nog eens over nadenken.

  jeweetwel [18] reageerde op deze reactie.

 17. @MareJane [17]: “en komt er een moment dat ik mij gedwongen voel om Nederland te gaan verlaten”

  Waarheen dan? Haiti? Rusland? Daar hebben ze een zwakke overheid en niemand betaalt belasting. Toch wil je daar niet dood gevonden worden. Dus MareJane, probleemkind… steek je nek uit en kom met suggesties: waar is het voor een Nederlander beter dan in Nederland?

  P.S. Zwitserland kom je niet zo maar in en is niet zo veel beter dan Nederland. Alleen minder vlak… en dodelijk saai.
  W.H.J. Reiss [19] reageerde op deze reactie.
  W.H.J. Reiss [20] reageerde op deze reactie.

 18. @jeweetwel [18]: Als ik dit Regeerakkoord zie kan ik enkel zeggen dit is het land van het ‘Crapaille’ ! Politieke Hobbyclubs die hun eigen zin doordrijven ten koste van de arbeider ! VpB verhogen daar hoor je ze niet over ! Dit is de laatste 15 jaar met 50% verlaagd !

 19. Owee, de burgerluitjes hier malen zich een ongeluk. Den Haag staat onder curatele van de centrale banken en voert uit wat de de zionistische bank, The FED, uitgevogeld heeft voor de gehele onderdanige wereld. Eerst is hier rechts aan de macht en dan switsen we over naar links die ons dubbel en dwars weer van een andere kan te grazen neemt. Wij hebben helemaal niets meer te willen. De Nederlandse koenavels hadden gewoon nooit een hypo of andere bankverplichtingen moeten aangaan, maar het volk wilde zo graag de kop in de strop steken en nu maakt de idiote beul op een eenvoudige manier een einde aan ons allen.

  Willen we gered worden? Dan zal men de zionistische FED moeten afzetten en opsluiten en deze onderneming voor altijd moeten sluiten.

Comments are closed.