Taart, taart, taart, wie wil er taart? De tweede kamer blijkbaar niet, die wil liever regenboog crackertjes.

Vandaag is het weer juichen en gaan de vlaggen uit, want we gaan wederom, zoals ieder jaar flink in koopkracht achteruit.  Misschien de eerste keer in de geschiedenis dat het volk juicht als er geen brood en spelen meer worden uitgedeeld, maar ze worden uitgekleed. Progressie iemand? 

Waar slaat dit op, wel op het miljarden akkoord natuurlijk.  Ik hou het graag simpel, makkelijke voorbeelden die goed te begrijpen zijn. En wat ik zie in dit akkoord iets monsterlijks. Buiten het feit dat nu ineens 3 partijen mee doen die duidelijk niet de voorkeur van de kiezer hebben, D66 met 10 zetels, Groenlinks ook met 10 en CU met 5. Daarbij ook nog eens de restanten van een ontslagen kabinet ( demissionair). Dergelijke beslissingen duwen ze er toch maar mooi door, met de mond vol democratie, maar daar hebben we nu even lak aan. Want het komt hen niet uit.

Alexander Sassen van Elsloo omschreef het hier goed ( volg de link in het artikel) mensen wordt het vergaren van inkomen onmogelijk gemaakt, en dit gaat onze economie de kop kosten, net zoals het Miljardenakkoord.

Het is eigenlijk heel makkelijk. Door belasting te verlagen blijft het geld waar het hoort, in de handen van de persoon die het verdient heeft met producten of diensten leveren. Gooi de koopkracht omlaag, laten we zeggen door de belasting op Benzine, frisdrank en tabak . Of gewoon weg alles door de BTW te verhogen met 3 %. Dan houdt de gewone man die werkt of een eigen zaak heeft minder over om uit te geven.

[HTML2]

Broken window fallacy noemen we dit, maar dan in een iets ander jasje.  Door de vermindering in koopkracht zal er minder geproduceerd worden. En dus ook minder waarde en welvaart op de markt verschijnen.
Daarom zeg ik, dat de politici liever een crackertje eten in plaats van een taart.

Door de vermindering in koopkracht en dus onherroepelijk producten en diensten, zal de politicus steeds hogere percentages nodig hebben om aan het zelfde bedrag te komen van een krimpende economie.
Een vicieuze neerwaartse spiraal.

Als de overheid meer absolute cijfers wil hebben, doen ze er goed aan om de koopkracht juist te vergroten. Niet door inflatie of kunstmatige prijzen verlaging  maar lagere percentages belastingen te heffen.

Een voorbeeld en begin zou kunnen zijn het schrappen van de BTW op benzine en voedsel, overdracht belasting in zijn geheel en luxe producten verlagen i.p.v. verhogen van 19% naar 21%. Hierbij dus ook alle belastingen voor het produceren er van.

Ik zie de overheid liever verdwijnen, maar dit kan haast niet anders dan in babysteps.  Wat zou dat voor effect hebben.  Mensen moeten immers eten anders gaan ze dood. Dus  waarom belasting heffen op een eerste levensbehoefte? Als we die belasting niet willen betalen moeten we dan sterven? De boodschappen zijn immers al duur genoeg door de ontwaarding van de euro de afgelopen jaren en dus zouden ze er goed aan doen hier de belasting  volledig te schrappen. Ieder huishouden zal veel meer geld overhouden en kan dit elders besteden of sparen, waardoor de banken weer wat geholpen zijn.
Ziet u wat er kan gebeuren.. minder percentage van een groter geheel, is altijd meer dan een groot percentage van een krimpend geheel. Cracker, taart, hoe makkelijk kan het leven zijn.
Maar laten we de maatregelen maar even op een rij zetten, met commentaar waarom deze regenboog groep terug naar school moet of les volgen op www.mises.org

Een bepaalde mevrouw zei het heel goed, ” They rather have the poor poorer, provided the rich were less rich” . Dat lijkt mij hier ook wel op zijn plaats.

[HTML3]

Miljarden akkoord.

 

 • In 2013 wordt het begrotingstekort teruggebracht tot 3 procent.

Dit was een harde eis van de VVD en een belangrijke reden voor het stuklopen van de onderhandelingen tussen PVV, CDA en VVD.
Een sluitend budget is het halve werk, maar dan graag wel snijden in eigen vlees. i.p.v. meer geld bij de burger afhandig maken.

 • Het hoge btw-tarief gaat met 2 procent omhoog.

Nu moet in Nederland 19 procent btw betaald worden op zogenaamde luxegoederen en diensten. Dat tarief gaat omhoog naar 21 procent.
Naar schatting zal een gezin dat 1800 euro netto overheeft nu nog eens 500 euro per jaar extra gaan betalen. Immers alles kent een BTW tarief van 19%, op eten en misschien enkele andere zaken na. Dus eerst wordt je loon zowat gehalveerd en daarna nog eens 19% er af wat nu dus nog hoger is naar 21%. Iedereen die een beetje meegekregen heeft van de Oostenrijkers ziet dat dit volkomen gekkenwerk is.

 • Het reiskostenforfait, het belastingvrije bedrag dat een werkgever voor woon-werkverkeer mag betalen, wordt verlaagd. Dat levert 1,2 miljard op.

Dat levert de overheid 1,2 miljard extra op. En waarvoor? Omdat een werkgever graag als extraatje zijn personeel vergoed voor de kosten die zij maken om naar het werk te kunnen. Waarom de overheid hier überhaupt tussen zit is mij een raadsel, gezien de benzine alleen al met 70% belast is en nu wordt de vergoeding van een bedrag waar 70% belasting op zit, dus ineens hoger belast? Ja ok, je kan het niet meer aftrekken. De vraag is waarom er überhaupt belasting op betaald dient te worden. In een tijd dat men in bepaalde gebieden minder werkgelegenheid hebben zou je juist belastingverlagingen kunnen gebruiken om mensen te stimuleren werk te zoeken in andere regio’s. Wat we wellicht kunnen merken in de arbeidsongeschiktheid van mensen die wel willen werken, maar het niet in de regio kunnen vinden.
Wie is hier nu een beetje doorgedraaid?

Het zorgt er ook voor dat een werkgever minder snel geneigd zal zijn het personeel te vergoeden voor de kilometers. Mensen die een werkgever hebben die iets minder goed bedeeld is zullen het naar alle waarschijnlijkheid dus zonder moeten doen. Kortom, zeer slecht idee, vooral doordat de benzine nu zo gruwelijk duur is door de accijnzen en belasting .

 • Er komt een nullijn voor ambtenaren

Dit is een goeie, al zie ik dat salaris liever dalen. Mits er minder ambtenaren komen.
Zie mijn artikel over de investering van overheden, veel zitten er voor niets en de overheid kan veel taken schrappen.

Dit geldt voor alle ambtenaren, met uitzondering van mensen in de zorg of met een uitkering.

Zorg hoort privaat geregeld te zijn.

 • Overdrachtsbelasting op 2 procent.

Mensen die een huis kopen, hoeven nog maar 2 procent overdrachtsbelasting te betalen. Dat was 6 procent (het kabinet Rutte had eerder al besloten de overdrachtsbelasting tussen juni 2011 en juni 2012 te verlagen tot 2 procent). 

Peanuts natuurlijk als je de BTW met 2% verhoogd, maar dat snapt iedereen wel. En waarom? In een tijd dat de huizenmarkt op zijn gat ligt dienen deze belachelijke belastingen te verdwijnen. Iedere mogelijkheid voor mensen om volgens marktconforme prijzen een huis te kopen is aan te moedigen, hier is de overheid niet voor nodig en belasting schadelijk.

 

 • Bezuinigingen op het PGB (persoonsgebonden budget) en passend onderwijs worden teruggedraaid.

Groenlinks en D66 door de bocht. Onderwijs is geen staatstaak, daarover heb ik volgende week nog wel wat klaar liggen dus stay tunes. In de praktijk zie je nu dat opvang die eerst particulier gedaan is, veel duurder uitpakt als de overheid zich er mee gaat bemoeien.

Bezuinigingen op Ontwikkelingssamenwerking worden teruggedraaid.

Dit hoeft niet vanuit de staat te gebeuren, maar het is geen liberaal paradepaartje maar ook hier hebben D66 en Groenlinks weer in de pap gebrokkeld vermoed ik. Die kunnen we wel voor lief nemen, maar had hem liever geschrapt gezien en in ruil daarvoor een vrijhandel voor in de plaats. Geen belastingheffing of minder heffing en regulering voor internationale handel. Daar helpen we die mensen veel meer mee.

 

 • De eerste 6 maanden van de WW-duur worden door de werkgever betaald. & ·  Het ontslagrecht wordt versoepeld (dit moet nog uitgewerkt worden).

Je mag eerder van lanterfanterende werknemers af, maar je betaald ze daarna wel nog 6 maanden via een uitkering.*Facepalm*, *Epic Fail*.

 • De accijns op alcohol, frisdranken en tabakswaren wordt verhoogd.

De verhoging van de accijns levert de staatskas ruim 600 miljoen euro op.Dus 37 euro minder per kop van de bevolking gemiddeld.

 • Op de zorg wordt 1 miljard bezuinigd (dit moet nog verder worden ingevuld).

Bezuinigd als in meer geld eisen en de burger niets terug geven waar ze belasting voor betalen. Iedere particulier zou zijn zaak kunnen sluiten bij het flikken van zo’n kunstje en de concurrent is blij, maar in Nederland hangen de vlaggen uit als de overheid het doet.

 • De btw op uitvoerende kunsten gaat omlaag naar 6 procent.

Peanuts, de markt is klein vergeleken waar ineens 2% bovenop komt.

 

 • Er komt 200 miljoen euro voor natuur.

Water lijkt mij verstandiger met goeie mest, Maargoed.

 Er komt een vergroening van het belastingstelsel, onder meer door een extra belasting voor kolencentrales

Die het vervolgens weer doorberekenen aan de consument en dus wederom hun koopkracht vermindert. Alle middelen die met het percentage van energie geproduceerd er mee omhoog gaan in productie kosten dus ook.Ik heb er wat weg gelaten maar leest u ze  hier maar even door.
Daarbij is CO2 helemaal zo gek nog niet. We zouen moeten stoken als malloten!

[HTML1]

Conclusie:
Het komt er dus op neer dat de burger minder waar voor zijn geld krijgt op zaken waar de overheid een monopolie op heeft en zo dus een algemene koopkrachtdaling. Dat de productie en welvaart daarmee ook dalen zien de heren politici niet in. Die zijn van mening dat het volk een bodemloze put is van welvaart en banken waarde kunnen drukken i.p.v. geld. 2013 gaat me een jaartje worden, en 2 jaar laten zitten we pas echt in de problemen als de markt door krijgt dat de koopkracht aanzienlijk gedaald is. Politici gaan het later weer merken als blijkt dat er minder geproduceerd gaat worden en minder diensten worden aangeboden. De maatregelen die daarop volgen zijn altijd in de zelfde trend… De burger meer afhandig maken.

Misschien doen mensen er goed aan, nu alvast hun geld in veiligheid te stellen.

22 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]:

  Het is veel erger. Het is een frontale aanval op de middenklasse. Deze betaalt belasting op belasting op belasting. Nog even en op de BTW-heffing wordt ook nog eens BTW geheven. En waarom? Omdat de overheid niet wenst te snijden in eigen budget. Eigenbelang zit daarachter. Onzinnige subsidies blijven gehandhaafd (35 miljard), ontwikkelingshulp niet gekort (10 miljard), bijdragen aan Brussel stijgen met 7% volgend jaar (ook al sputtert De Jager even tegen), we worden nog eens dit jaar voor minstens 50 miljard aangeslagen om Spanje, Griekenland, Italie en Portugal overeind te houden middels stortingen in het “stabiliteitsfonds.” Daarnaast moet het hele sociale stelsel gefinancieerd blijven worden, ook al bestaat minstens 20%, schat ik in, uit fraude.

  Wie gaat dit betalen? Dalende koopkracht zorgt voor minder staatsinkomsten bij de fiscus. Werkgevers worden gedemotiveerd te investeren in bedrijf en werknemer. En de werknemers geloven het wel als ze merken dat hard werken fiancieel afgeroomd wordt en niks doen beloond met een royale uitkering. Dat leidt op korte termijn tot een dodelijke vicieuze cirkel.

  Wat er nu gebeurt is een regelrechte gang richting financiele ondergang van ons land. Het moet dan maar, want ik heb nog niemand gezien op het Malieveld. We vinden het dus allemaal best. Proost dan maar. Op de komende ondergang. Wie zwijgt stemt toe. We verdienen dus niet beter.

  Romee [5] reageerde op deze reactie.

 2. Democratie was al dood door het Eu referendum.
  Nu hebben we al een nieuwe regering in twee dagen zonder verkiezingen. Waarom moeten we eigenlijk nog stemmen?
  We kiezen dan een regering in Den Haag, terwijl we uit Brussel worden aangestuurd en alles al vastligt voor 2013.
  Wie heeft er gestemd op een leider in de Eu?
  Dan wil er ook nog iemand de kiesdrempel verhogen.
  Deze heeft wel gevoel voor humor.
  —-
  Oppositie;
  Eerst VERDRIETIG door kapot bezuinigen.
  Toen TELEURGESTELD, dat het catshuis overleg net niet was mislukt.
  Daarna was het mislukt en toen waren ze zomaar BOOS.
  Nu zijn ze BLIJ doordat het kapot bezuinigen kan doorgaan.

  De oorzaak van de crisis is niet van belang.

  —-
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/04/welvaartslek/
  Zie reactie 9
  Wil er nog iemand de uitslag van de komende lottoxtotto balletjes?

 3. @gijs van meeteren [3]:
  “Nog even en op de BTW-heffing wordt ook nog eens BTW geheven.”

  Wat dacht je van de btw die je op brandstof betaald en later
  nogmaals wordt belast via je reiskostenvergoeding?

 4. @pcrs [2]: Tsja… en vanavond nog gehoord: Oh, dat is maar 2% op alle spullen die je koopt, dat valt mee.”
  Mijn antwoord was tweeledig:
  1. Dus jij hoeft dan geen 2% loonsverhoging?
  2. Vanuit de inkomstenkant van de staat is dit niet “maar 2%”, maar een inkomensverhoging voor de staat op deze belastingvorm van meer dan 10% !!!
  Want stel, je koopt iets van €100 excl. BTW, dan betaal je nu € 119,- voor dat product. De staat rooft dan € 19,-.
  In de nieuwe situatie moet je € 121,- betalen, want de staat rooft dan € 21,- op jouw aankoop. Het verschil van die € 2,- extra is “2 gedeeld door 0,19 is 10,53%” méér inkomen voor de staat.

  Ik heb dit 2 keer moeten uitleggen/voorrekenen. Rekenen is iets wat men blijkbaar niet meer leert op school…

 5. Het goeie nieuws is dat als een overheid iets wil beslissen het blijkbaar toch in anderhalve dag kan en geen 10 maanden studie of 7 weken overleg.
  Het slechte nieuws, in politieke termen is het woord bezuinigen, geherdefinieerd tot lastenverzwaring, want ik zie in dit akkoord nauwelijks enige ECHTE bezuiniging.
  En datzelfde geldt voor hervorming: ook dat betekent doodgewoon lastenverzwaring.

 6. Er worden principieel foute besluiten genomen. Bezuinigen betekent voor de normale burger minder uitgeven. Wat we nu weer zien is vooral lastenverzwaring. De overheid gaat het nationaal inkomen herverdelen. Principieel onjuist en dat met een VVD.
  Het is te gek voor woorden dat er niet bezuinigd wordt op ontwikkelingssamenwerking en allerlei mallotige milieuprojecten. Windmolenparken zijn puur geldverspilling. Wil de verzekerd zijn van energie, dat heb je extra (kolen)centrales nodig als het niet waait. CO2 is prima voor de groenvoorziening en zorgt niet voor opwarming van de aarde, die er overigens niet is. Een goed artikel is http://climategate.nl/2012/04/24/climategate-nl-wenst-de-kunduz-coalitie-veel-wijsheid/#more-18573 . Maar ja dat past de linkse dames en heren politici niet.
  Met de door mij bovenstaande genoemde twee bezuinigingen halen we simpel de 3%, zonder al die onzinnige verhogingen. De overheid plukt de burgers alleen maar weer verder kaal.

  Hoc Voluerunt [10] reageerde op deze reactie.

 7. Ik hoop dat de bevolking nu eens een keer begrijpt dat die jubelende politici waarop ze gestemd hebben alleen maar jubelen omdat de buit binnen is, zoiets als boeven die feest vieren nadat ze een succesvolle roof gepleegd hebben.

  Helaas voor de trouwe stemmers gaat het voordeel van dit ‘bezuinigings feest’ niet naar u. Sterker, u gaat er blijvend op achteruit en ziet nooit enig voordeel van het extra geld dat vanaf nu van u afgenomen wordt…

  Maar ja, straks is het weer verkiezingstijd en misschien zien we dan bijv. de PvdA lijsttrekker vrolijk biertjes tappen in DWDD of zo. Onbegrijpelijk dat het stemgedrag van de bevolking zo goedkoop te bespelen is.

  Ik hoop dat er een politieke partij in Nederland komt die vergelijkbaar is met de Duitse Piratenpartij. Al 17% van de stemmen in Berlijn! Lees hun programma maar eens, niet ons uiteindelijk ideaal, maar wel veel en veel beter dan het huidige aanbod in NL. Ik denk persoonlijk dat de Libertarische partij te extreem is in vergelijking met de gevestigde orde, een te grote stap ineens.

 8. @Hoeder [8]: En door dat te doen wordt de taart weer kleiner, en dan zullen ze weer meer percentagesw nodig hebben om de absolute cijfers te kunnen behouden.

  Waarom heeft fraud nooit onderzoek gedaan naar de gedachtegang van politici. Volgens mij zijn ze ziek.

 9. Dit akkoord is ook een aanval op werkende armen en de lagere middenklasse. Die zullen proportioneel ook harder getroffen worden door een hogere btw en een verhoging van accijnzen op benzine en electra. Die kunnen immers niet een zuinige prius met belastingvoordeel betalen. Ze rijden doorgaans ook in oudere en dus minder zuinige auto’s.

  Ik vraag me af hoe de mensen die fysiek arbeid verrichten het vol zullen houden om tot hun 67’ste te werken met vaak lichamelijke kwalen veroorzaakt door het werk, sneu ook als je net te jong bent geweest toen velen net iets ouder met prepensioen konden gaan. Met een bureaubaan is het eenvoudiger zolang je mentaal nog in orde blijft kan je blijven werken tot je seniel, dement of dood bent.

  Kunnen de mensen die het huidige piramide pensioenstelsel hebben ingevoerd niet aansprakelijk worden gesteld? Nee? Jammer.

 10. ik vraag me af waarom iedereen in Nederland naar het Malieveld moet? organiseer lokaal of provinciaal iets. veel effectiever als er meerdere kleine brandjes her en der uitbreken en in een mum van tijd all over the place. De kans dat ze samenkomen in een allesverzengend vuur is enorm. minder makkelijk te controleren ook, verspreide chaos…

 11. @Gijs van Meeteren .En de werknemers geloven het wel als ze merken dat hard werken fiancieel afgeroomd wordt en niks doen beloond met een royale uitkering. Dat leidt op korte termijn tot een dodelijke vicieuze cirkel.

  Welke royale uitkering? Ik zit momenteel in de bijstand en werk 40 uur per week!!!!!!! En mijn uitkering is 888 euro in de maand.
  Met de vaste lasten eraf hou je bar weinig over!!!
  Noem jij dat maar royaal.
  Mijn sollicitaties halen weinig tot niks uit maar ik werk met behoud van uitkering op zich niks mis mee voor een paar maanden maar wat als je echt niet bij een reguliere werkgever aan de bak komt? Je kunt mensen toch niet jaren op bijstands niveau laten werken. Ik dacht dat er in Nederland een wet was die garandeert dat als je fulltime werkt je recht hebt op ten minste het minimumloon!!!! Zo maken ze onze welvaart naar de klote mensen onder het minimum laten werken en tegelijker tijd massa Polen ,Hongaren hier laten werken die ook de lonen omlaag drukken word wakker mensen!!!! Maar de politici en de directeuren en managers behouden wel een royale salrissen en bonussen maar de eerlijke burger die door economische omstandigheden zijn/of haar baan verloor kan verrekken en moet maar onder het minimum blijven werken. De Europese unie is een hoax een fasistisch instrument omde burgers financieel uit te kleden en via wetten aan banden te leggen. Je ziet het nu weer met dit akkoord ze zijn zo blij Brussel te kunnen pleassen en onder de 3% te blijven. wat een stelletje ratten bij elkaar!
  En je ziet het trouwens ook in Amerika daar gaat het ook bergafwaarts.
  Nederland straks ook een derde wereld status?
  Nog meer voedselbanken etc..

  Hoc Voluerunt [14] reageerde op deze reactie.
  Reteip [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Martin [13]: Vraag je liever af waarom er zo weinig banen zijn.
  En waarom 888 niet genoeg is. Productie omlaag, prijzen omhoog. En vooral alle belastingen doorberekenen naar de condument.

 13. @Martin [13]:

  Kijk over de grens wat je aan huur / een huis kwijt bent en het huilen breekt je direct uit. Dan is 888 euro helemaal niet slecht. Tel daarbij op geen MRB, lagere brandstofprijs, lagere voedselprijs, en je kan voor dat bedrag al acceptabel daar wonen.
  Het is niet dat je weinig verdient (jij als werkende tijdens een uitkering verdient, ipv krijgt), maar de overheid jat alles terug. Alleen de bijstandstrekker verdient aan de overheid, een minimumloner is netto geld KWIJT aan de overheid. Hoezo sociaal.

 14. @Hoc Voluerunt:
  Ja, waarom zijn er eigenlijk zo weinig banen? Wellicht omdat die groot libertijns allemaal naar lage lonen landen zijn gegaan waar 888 een jaarsalaris is, of 10, en waar ze overigens net zo veel of weinig kunnen kopen voor hun in 80-urige werkweek loonslavernij duur vergaarde centen?

  En o jee, we gaan er twee procent in koopkracht op achteruit! Dan zitten we weer op het niveau van 2003. Ik weet nog goed hoe slecht het me verging in 2003! Om over 1975 nog maar te zwijgen, toen mijn koopkracht relatief 30% lager lag dan nu!

  Elke keer weer verbaas ik me over de hypocrisie en het conservatisme van de onvervalschte liberteijn.

  Trouwens, een goed conservatief hoort naar het verleden te kijken om zich op de toekomst te kunnen richten. Als de huidige generatie zich libertijns en vrijdenkenders noemende leeghoofden mij een ding geleerd heeft is dat ze niets van het verleden geleerd hebben en niet op de toekomst gericht zijn.

  Ach, wellicht hebben ze daarin wel gelijk, we leven immers niet in het verleden, noch in de toekomst, maar in een eindeloos nu.

  Kom maar op met die ongeremde consumptie en het ongebreideld materialisme! Het ware geluk komt niet uit de vrije gedachte maar uit de vrije gedachteloosheid en de zalige onwetendheid.

  Deze site en het gros van de commentaren daarop, is daar wellicht nog wel het beste bewijs van. Mijn commentaar daarbij nadrukkelijk inbegrepen.
  Mavado [21] reageerde op deze reactie.

 15. Waar ik ook lees, ik zie overal positieve reacties op dit ‘akkoord’. Natuurlijk van de echte kenners (politici en andere niet-productieve types), maar ook op diverse fora, waar om het hardst geroepen wordt, dat dit akkoord zo goed voor ons land is.
  Mijn wedervraag, wat er dan zo goed aan is, is tot op heden onbeantwoord.

  Ik vraag me dan ook af: is hier sprake van overheidspropaganda en stromannen, of is de Nederlander echt te dom om z’n eigen kont af te vegen?

  probleemkind [18] reageerde op deze reactie.

 16. @Corné [17]:

  Ik vrees het laatste… Let maar eens op hoeveel er straks opnieuw op de ‘Kunduz’ partijen stemmen. Het best kun je het land verlaten, hebben wij ook gedaan, geen dag spijt:D

 17. Wat ik persoonlijk ook heel erg vind is het volgende; Ik zou voor mijn ouders graag een huis willen kopen en financieren uit eigen middelen en ze de verzorging geven die ik ze daar kan geven. Ik vraag geen financiële ondersteuning, ik vraag alleen of het in vredesnaam mogelijk is om een huis voor ze te kopen zonder er voor gestraft te worden, maar dat is in dit land absoluut niet mogelijk..Er moet dan opeens van alles worden afgedragen ipv ondersteunt.

  Kijk eens hoe je geld ‘mag’ schenken aan je bloedeigen kinderen als je ze zou willen helpen, ook dat is een doodzonde en verdient straf. Kijk als je geld hebt gespaard en hoe je daar jaar in jaar uit voor wordt gestraft. Kijk als je geld erft, lijkentaks is een ongehoord smerig iets. Een zelfstandige onderneming beginnen? Hoe moeilijk en hoe duur kunnen ze het maken!? En zo verder, en zo verder. Er is iets heel goed mis in NL.

 18. Iedereen die een beetje meegekregen heeft van de Oostenrijkers ziet dat dit volkomen gekkenwerk is.
  Maak daar maar ‘basale economie’ van. Ook Keynes zag belastingverhoging in een zwakke economie als slecht. Dit is simpelweg krankzinnigheid.

 19. @Ticky [16]:

  Je hebt je blijkbaar op geen enkele wijze verdiept in het libertarisme. En libertijns is trouwens iets heel anders.

  Ook hier weer iemand die ongehinderd door enige vorm van kennis, exact weet hoe het zit.
  Je kan zo de politiek in, knul.

 20. Een redelijk goed inhoudelijk geschreven stuk ! Ik zal minder inhoudelijk en directer mijn zinnen schrijven ! Politici als deze ‘Kunduzidioten’ stoten het brood uit de mond van gewone (vooral werkende) mensen. BTW op eerste levensbehoeften verhogen. Moeten mensen dan dood gaan als ze dit niet meer kunnen betalen ? Mijn visie: Er bestaat geen groter ‘Crapuul’ dan het Kunduzkabinet, die willens en wetens, tenzij het oerdomkoppen zijn, mensen in grote problemen brengen om hun eigen hobby’s te kunnen blijven bekostigen !!

Comments are closed.