Vrijspreker: Ik begreep dat U een computer aan het bouwen bent. Wordt het een speciale?

Opperdienaar: Nadat de USA overheid in Utah een 2 miljard dollar kostend computer complex aan het bouwen is om alle communicatie, uitgaven en inkomsten van de onderdanen vast te leggen en de CIA toegegeven heeft de onderdanen te willen bespioneren middels TV’s en koelkasten met webcams, kon ik niet achterblijven. Het wordt een 16 miljoen core computer.

Vrijspreker: Dat is aardig wat rekenkracht. Dus 16 miljoen processoren die allemaal individueel een grote denkkracht hebben en door communicatie het werk onderling verdelen?

Opperdienaar: Precies, tezamen is bijna geen taak teveel voor ze. Daarnaast heeft hij een speciale turbo mode, voor de hele zware klussen.

Vrijspreker: Hoe werkt die turbo mode? Ik kan me niet voorstellen dat de prestaties hiervan nog te verbeteren zijn.

Opperdienaar: In de turbo mode neemt 1 van die 16 miljoen processoren het roer over. De 15.999.999 miljoen andere processoren, kunnen dan alleen wat doen als ze een vergunning hebben gekregen van die éne host of dienaar processor. Dit wordt ook wel de heerser/slaaf mode genoemd, waarin de heerser de dienaar is. Die heerser processor kan dan beoordelen of een taak geen tijdsverspilling vormt voor de 15.999.999 slaaf processoren. Dat ze niet de verkeerde informatie krijgen of de verkeerde opdrachten uitvoeren.

Vrijspreker: Heeft U dit idee al voorgelegd aan private investeerders die met hun eigen geld investeren? Geld dat ze met succesvolle projecten in het verleden verdiend hebben? Het lijkt me dat er een knelpunt in het ontwerp zit.

Opperdienaar: De vrije markt is nog niet klaar voor mijn briljante ideeën, dus ik heb er subsidie voor aangevraagd. De markt kijkt alleen maar naar de korte termijn winst. De ambtenaar in kwestie was er heel enthousiast over, vooral de turbo mode. Hij had het over ‘reguleren die hap’ en ‘aanpakken en op de vingers tikken, anders wordt het een chaos’ en ‘dat die 15.999.999 processoren dingen doen die niet goedgekeurd zijn door die éne processor, dat moet je niet willen met zijn allen’.

Vrijspreker: Dus als het ‘in naam der wet’ signaal omhoog gaat, moeten alle processoren gelijk wachten.

Hij stelde voor om er ook een GPS chip in te doen, want de programmatuur is natuurlijk afhankelijk van de locatie, net zoals dingen die hier goed zijn, ergens anders slecht kunnen zijn. De regels zijn nu eenmaal locatie gebonden. Als er iemand bestolen is, moet de eerste vraag ook luiden:”In wiens territorium staat het slachtoffer?” Het kan namelijk zijn dat het dan slachtoffer opeens een dader blijkt te zijn. Hij vertelde ook dat ze met het compulsieteam onderwijs bezig zijn om wiskunde ook locatie afhankelijk te maken. Alles moet context afhankelijk worden. Een contract tussen 2 mensen gaat ook niet alleen over de afspraak tussen hen, maar heeft ook te maken met de grond waarop ze stonden toen ze de afspraak maakten en de grond waarop ze stonden toen ze de afspraak schonden en de grond waarop ze geboren zijn. Dat lijkt me logisch.

Vrijspreker: Als ze nu in een vliegtuig zaten terwijl ze de afspraak maakten?

Opperdienaar: Dan is het geen afspraak.

4 REACTIES

 1. Dat wordt dan echt een super-computer, wanneer binaire wetten niet meer gelden vanwege plaats, zijn er ongekende mogelijkheden.
  Zo van: als op sommige plaatsen bij wet, de zwaartekracht niet meer geldt.

 2. @Gosse [2]: Dat zou wat zijn, want het is eigenlijk al een vacuum in de banken, waarbij ze niet bestaand fiat geld uitlenen.

 3. Laat je niet doldraaien met al die zogenaamde superrotzooi.
  Over vijf jaar is er geen spul meer waar het mee uitgelezen kan worden.
  Want dat verouderen gaat supersnel in die tak van sport.
  Er staat overal al voor miljarden duur aangeschaft spul wat onbruikbaar is gebleken.
  Heeft men wel enig idee van het volume aan gegevens per dag ?
  Dat mag je echt betwijfelen.
  Zie eerst de telefoon maar eens aan de praat te houden.
  Daar hebben ze nu al de handen vol aan.

Comments are closed.