Meestal hoor je politici verkondigen dat ze opkomen voor mensen die het slecht hebben in de maatschappij. Maar de vraag is: hoe zit dat nu werkelijk. Als je gewoon kijkt naar de boven- en middenklasse dan zie je dat deze mensen het redelijk goed hebben en het meeste geld bijdragen aan de collectieve voorzieningen. (RED: “moeten bijdragen”)

 

Ook het bedrijfsleven draagt een behoorlijk deel bij. De onderklasse draagt naar verhouding ook nog een groot deel bij.

Door die bijdragen is het mogelijk mensen die pech in hun leven hebben en afhankelijk geworden zijn, een inkomen en verzorging aan te bieden. Ook mensen die werkeloos worden moeten recht op een goed inkomen hebben. Dat zou geregeld kunnen zijn door verzekeringen en liefdadigheid waarvoor geen overheidsgeweld noodzakelijk is.

Er zijn ook probleemgevallen die zichzelf niet kunnen redden doordat ze niet met geld om kunnen gaan of terecht gekomen zijn in een echtscheiding en de vraag is moeten dan de mensen die werken voor hun geld daar dan ook voor betalen?

Wie zijn die mensen welke we Henk en Ingrid noemen eigenlijk, en hoeveel zijn daarvan in Nederland en wat is de oorzaak, en kunnen de politici niet beter de oorzaak opzoeken en oplossingen aandragen dan daar politiek voordeel uit te willen halen?
Je ziet vaak in de media dat men de extreme gevallen in het daglicht stelt om medelijden op te wekken, maar is dat wel realistisch?

Wij leven in Nederland in weelde, want kijk eens om je heen, hoeveel mensen gaan 2 keer per jaar op vakantie of hebben een tweede of vakantiehuis, caravan, camper, mooie luxe jacht of boot, of staan ieder weekeinde op een camping. De terrassen zitten in de zomer overvol, luxe of gewone restaurant en cafetaria’s, inclusief afhaalbedrijven, draaien optimaal, ook al wordt dat nu even wat minder. Drank en verdovende middelen gebruik is niet te stoppen, ook hebben veel mensen meerdere honden en zie je de dierenwinkels met dure etenswaren floreren in plaats van dat de dieren met de pot mee eten. Dan kun je niet zeggen dat we het slecht hebben; op enkele uitzonderingen na hebben de Nederlanders in doorsnee het redelijk goed, maar eisen te veel van de overheid.

Iedereen moet leren voor zichzelf te zorgen, en politici moeten geen misbruik maken door onjuist kreten uit te roepen over armoede, maar oplossingen zoeken.

Ingezonden door Reiny