De overheid heeft altijd tekorten en dat is onacceptabel maar nog erger is dat ze iedere inwoner van Nederland, zonder te vragen, met een schuld opzadelen van € 23.000,– per persoon. (Red: Exclusief nog de omslag van de miljarden die de politici in het noodfonds storten en exclusief de leuke dingen die ESM gaat bedenken, en waar u nog tegen kunt protesteren!)
Moeten wij dat zomaar accepteren of zou daar iets tegenin te brengen zijn, mij stoort het behoorlijk!! Als bestuurders privé tekort komen verhogen ze hun salaris zomaar even, en dat is ongehoord, maar wel een bewijs dat ze niet met andermans geld om zouden moeten kunnen gaan.

Als wij boodschappen doen maken we een lijstje van wat we nodig zijn en kijken wat we kunnen betalen. Wij hebben immers niet meer te besteden dan dat wij ontvangen. Bij de overheid werkt dat anders, ze maken een lijst wat ze willen investeren en als er tekorten zijn dan is dat pech, en moet de burger maar meer betalen. Nooit zullen ze gaan korten op hun eigen inkomsten of het bestuurlijk apparaat.

Daarbij komen nog de wensen lijsten van idealisten en hobbyisten welke zich verenigd hebben in politieke partijen, en allemaal willen ze hun wensen vervuld zien en naar de macht grijpen om op deze wijze hun idealen te laten betalen door de burgers, waar van een groot gedeelte aan de onderkant van de samenleving zich met moeite staande kan houden. De democratie eindigt als een bepaalde groep in de maatschappij zich verenigt en gelijk als een koekoek zijn ei legt in een andermans nest, zie hier onder;

Inkomsten van milieuheffingen kunnen eventueel gebruikt worden om de staatsschulden te verlagen. Dat zal veel commotie geven, nu PvdA in feite, gelijk als koekoek doet, overgenomen is door milieugroepen. Als bewijs daarvan is dat PvdA wel met VVD samen wil werken mits men milieu hoog op de agenda plaats, is het bijna onmogelijk dit te realiseren. Terwijl de aarde zal nog wel 10.000 jaar bestaan en is het niet erg even een pas op de plaats te maken. Daarbij Nederland wil CO2 verminderen, maar China en andere landen op aarde gaan het gelijk weer verhogen. Dus een pas op de plaats voor ons land is wel reëel, denk ik. En als over 200 jaar de energie, gas en olie, op is, dan stopt de vervuiling vanzelf en zijn er wel weer andere energie voorzieningen.

 Ingezonden door Reiny

6 REACTIES

  1. Dit is de basis van alle ellende. Niemand, maar dan ook niemand, kan structureel, dus jaar na jaar, meer uitgeven dan er in komt. Dat heb ik al diverse keren hier betoogd. Alleen politici en dan m.n. linkse, denken daar anders over. Als het goed gaat in een land heeft iedereen recht om daar van te profiteren, stelde den Uyl en een voorschot op de toekomst is dat acceptabel. Gaat het slecht, dan zou je niet zomaar kunnen bezuinigen, want dan blokkeer je de groei. De situatie waar we nu in zitten. Of een Euro nu aan de overheid of geconsumeerd wordt, maakt voor het multipliereffect weinig uit. Alleen schulden moeten afgelost worden en kosten rente en daarom moet je dat voorkomen.

  2. @Najef Abu Ita [3]:
    hahaha, jaja en dat van de bespaarde belasting 80% afdragen aan contributie (salaris van de bond), en het geld wat de overheid “misloopt” dat trekken ze wel weer ergens anders vandaan, kijk hoe groot de ANWB is? En we betalen nog altijd wegenbelasting, accijns , BPM, en de ANWB contributie….maar dat laatste vrijwillig, dat dan weer wel.

    Opzouten met al die niets producerende grootverdieners, uiteindelijk zijn dit soort lobby groepen onderdeel van hetzelfde corrupte systeem, het is een symbiose tussen de overheid en de lobby groep, ze zijn afhankelijk van elkaar, ze verdienen hun brood door het probleem te koesteren niet het probleem op te lossen. Als dat toch dreigt te gebeuren gaan ze opzoek naar nieuwe belangen om te behartigen.

  3. @Najef Abu Ita [3]:
    helemaal mee eens. maak een oproep via facebook of andere media. ik ben d’r bij. wij domme belastingbetalers moeten eindelijk eens in opstand komen.

  4. Lees anders het partijprogramma van de blijpartij. weet niet of ze mee doen met komende verkiezingen, maar anders komt de Partij Mens ook aardig in de richting. Probleem is en blijft de geldcreatie die in handen ligt bij particuliere eigenaren van centrale banken. Dat recht van de geldpers moet gewoon in handen van de overheid. En het systeem van de blije bank en de Jak, het geldsysteem moet zonder rente.

Comments are closed.