Gezien de wanorde in het Haagse door het weglopen van Geert Wilders uit de onderhandelingen, stel ik voor de typering van het Binnenhof als “Het Huis van de Democratie” te wijzigen in “Het Huis van Anarchie en Demagogie”.

Helaas zal de uitkomst van de verkiezingen op 12 september die wijziging niet ongedaan kunnen maken, omdat ons partijpolitiek bestel nu eenmaal fundamenteel tekortschiet om adequaat invulling te geven aan het publiek belang, dat boven de partijen staat. Grootspraak van de lijstaanvoerders en overweldigende media-aandacht voor de komende verkiezingscampagne doet niets af aan dat fundamentele tekort van het bestel, maar leidt daar slechts vanaf. Oftewel, getuigt van onverteerbare struisvogelpolitiek waar iedereen uiteindelijk de wrange vruchten van plukken zal.

 

Wouter ter Heide.

2 REACTIES

 1. Alle aandacht, maatregelen van politici zijn gericht op de gevolgen en niet op de oorzaken van het tekort.
  nl. het tekort aanpakken met belastingverhogingen.

  Een paar voorbeelden, om de oorzaak te verkleinen;
  Afschaffen 1e kamer, Kamer van koophandel terug brengen tot één plaats t.b.v beheer database, kadaster idem, afschaffen wachtgeld, etc,….

  Hobby faculteiten als kunstgeschiedenis, cultuur, etc,.. kun je zo sluiten.

  Deze kunnen van mij zo in het partijprogramma van de LP.

 2. Geert Wilders zat gebeiteld .
  En kan het nu en in de toekomst vergeten !

Comments are closed.