Er is uitspraak gedaan door de rechter dat er geen administratie kosten bij een boete gerekend mogen worden. Dan mogen ze een aardige som aan de Bevolking gaan terug betalen, aangezien iedereen dat onterecht heeft betaald.
Als je nog andere boetes heb openstaan, zou je die dan ook kunnen verrekenen met de eerder betaalde administratie kosten ?
Benieuwd waar dit heen gaat, en hoe de Overheid dit gaat aanpakken…
Of blijven we allemaal wachten op de uitslag van Friso of die beter wordt of niet ??? ?
 Alleen vorig jaar al zijn er meer dan 900.000 boetes uitgeschreven… Simpel rekensommetje 900.000 x min 6 euro = 5400000….. Uitkeren……. CRISIS.
http://www.brabantsdagblad.nl/nieuws/algemeen/binnenland/10496933/Rechter-verbiedt-administratiekosten-boete.ece
Benieuwd om te zien hoe mensen er op reageren…
Ook heb ik met het CJIB gebeld en die zeiden dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de uitspraak van de rechter.
Echter is deze uitspraak in hoger beroep gedaan. Leuk om te publiceren en misschien een idee om met een groot aantal hier actie tegen te voeren.
Want het is een systeem ( wet ) wat zichzelf aan het tegenspreken is.
Graag uw reactie hierop,.. Ik wil in de toekomst graag gaan schrijven.
Ingezonden door Nadeche van Veen.

6 REACTIES

 1. Gaan zij weer keihard schijt aan hebben in den haag, net als met de ID kaart, let maar op. En trouwens een hoop boetes zijn net verhoogt dus misschien was er al op geanticipeerd.

 2. Op flitsservice vraagt iedereen en masse de administratiekosten terug. Het CJIB ontkent dat omdat die uitspraak een individueel geval zou betreffen. Dat is echter niet waar omdat de administratiekosten altijd gelden. Op basis van het gelijkheidsbeginsel moeten ze iedereen terugbetalen.
  Het CJIB stelt kortweg dat omdat ze in hoger beroep gaan er nog niks veranderd. Mensen die nu 6 euro te weinig betalen krijgen vanzelf een verhoging (50% vh oorspronkelijke bedrag) en de schooiers vh CJIB blijven mensen het leven zuur maken.
  ECHTER: het CJIB stuurt alle verzoeken tot terugbetaling terug met de opmerking: ‘uw bezwaar is niet als zodanig herkenbaar’, waardoor een ieder na 8 weken geld terug kan gaan eisen wegens het uitblijven van een beslissing op betreffend verzoek. Binnen harken dus!

 3. Boete is verkapte belasting .
  Er wordt te veel belasting betaald .
  Dit soort belasting ontduiken moet ! ?

 4. Vitens en andere aandeelhouders dat ook flikken.Ze verrekenen de administratiekosten met de klant en ondertussen ze ook dat geld via de belasting aftrekken als onkosten.Alles wat te maken heeft met onkosten,aftrekbaar is voor de belasting. Ik heb dit wel eens te sprake gebracht bij de SP tijdens de proviciale statenverkiezingen,maar ze zijn er niet op ingegaan.Ze hebben alleen stem&klapvee nodig.De aandeelhouders van vitens zijn gemeente’s.Dan gelden wetgevingen ineens niet meer en bepalen ze eigen regel en wetgevingen.Me broer betaalt ook die administratie kosten niet en vitens allerlei aanmaningen heeft verstuurt met verhogingen en bedreigingingen met het afsluiten van het water.Als ze dat doen,me broer een rechtzaak zal aanspannen plus een schadevergoeding voor het psychische leed wat vitens hem aandoet.In 2009 een uitspraak is gedaan door de rechtbank dat ze geen administrtiekosten mogen berekenen.Dat ging dan over een ander bedrijf,wat op hetzelfde neerkomt.In mijn ogen het een corrupte zooi is.En de politiek net zo hard meedoet met deze oplichtingspraktijken.

 5. Ik vermoed dat de post “administratiekosten” in de toekomst
  niet meer opgevoerd zal worden maar dat de verkeersboetes gewoon met E 6,00 verhoogd zullen worden!

 6. wanneer je een boete krijgt ga er altijd tegen in verzet, er is een organisatie BOETESERVICE.NL die betaal je € 10,– en die verzorgen alles voor. Betalen moet je uiteindelijk toch maar dan je heb de overheid wel dik ander half jaar bezich gehouden, en je houd er ook nog eens ca. 500 gr. aan papier aan over.
  Het geeft gewoon een fijn gevoel als iedereen dit nu deed loopt van zelf het hele systeem vast.

Comments are closed.