Even op een sigarendoosje de modale verdiener op een rijtje gezet. Telt u mee? En dat bedoel ik figuurlijk, want zoals zo vaak, u betaalt belasting, maar krijgt nauwelijks waarvoor u betaalt.

 

Een modaal inkomen is gesteld op € 33.000 Daarvan betaalt men ca. € 12.000 belasting. Van het overige wordt alleen al door de BTW ruim €5.000 afgeroomd en moeten er nog talloze belastingen en accijnzen betaald worden (denk aan drank, benzine en sigaretten), maar stel dat dat slechts € 3.000 is.

Dan betaalt onze argeloze modale verdiener totaal ca. € 20.000 per jaar aan de Staat.

Me dunkt dat je daar wat voor terug mag verwachten, maar wat zien we nu in deze tijd van bezuinigen? Onze modale belastingbetaler moet meer betalen ( dat heet overheidstechnisch ‘bezuinigen’) en hij krijgt minder (ook dat heet bezuinigen in overheidstermen).

Er wordt hier vaak tegen de overheid geageerd, maar laten we wel wezen, in koele cijfers is het toch een wanprestatie?

12 REACTIES

 1. in koele cijfers is het toch een wanprestatie? niet voor de Grieken die ervan profiteren hoor!

 2. En dan hebben we de hondenbelasting; WOZ; waterschapsbelasting; zuiveringsbelasting; ingezetenenbelasting; vermogensbelasting; successierechten en nog meer rechten c.q. belastingen. En niet te vergeten een van de grootste posten: de energiebelasting. We worden gesnaaid, begraaid, belazerd en geroofd door onze “volksvertegenwoordigers” die zich tegenwoordig als een belastinginningskantoortje van het politbureau laat zien. Tot de vlam erin slaat en dan weten ze niet hoe snel ze weg moeten komen.

 3. Op een bierviltje op een rijtje gezet: zo’n 60% van de dag, 4,8 uur, ben je aan het werk voor de haagse roofridders. Best deprimerend.

 4. Je bent ook verplicht om premie te betalen aan het pensioenfonds ‘dat zich over jouw ontfermd’. Wel is waar krijg je hier, als het mee zit, nog wat van terug, maar het is ook een maatregel die je beperkt in je financieele bewegingsvrijheid. Bovendien valt er niks te kiezen, zelfs niet wie er met jouw geld mag gaan speculeren.

  Weet iemand hoeveel men jaarlijks hier aan kwijt is? Ben nog vo’er. In een aflevering van zembla zij men geloof ik dat je een dag in de week werkte voor je pensioen!

  Ook zijn we allemaal verplicht een zorgverzekering te nemen. Wanneer je deze nie afsluit doet de staat dit voor je, nee niet gratis natuurlijk.

  Na een leven, gevuld met trauma’s te wijten aan de roverheid, kan men nog even 20 % van het, nog niet buit gemaakte, vermogen, overmaken naar fiscus & co.

  Een samenleving die een individu berooft van de vruchten van zijn arbeid is strikt genomen geen samenleving, maar een roofbende die bijeengehouden wordt door geinstitutionaliseerde bendewetten.

  – Ayn Rand

 5. INFLATIE is ook belasting!!!
  Circa 10% werkelijk.
  Wanneer het geld dat nu “bijgedrukt” is, maar nog bij de banken hangt, werkelijk los komt dan krijgen we een gigantische inflatie.
  Volgens de regering is de inflatie nu tussen de 3-4%.
  Laat je niets wijs maken door de overheid.
  Als er door de overheid geen geld wordt aangemaakt blijven de prijzen gewoon hetzelfde (geen inflatie)!

 6. @Henk [8]:
  Ik pik het al een poosje niet meer, kan ik straks op steun rekenen als ze bij mij op de stoep staan?

 7. Ik pikte het eind 2005 al niet meer, en bij de invoering van de verplichte ziektekosten verzekering ben ik naar Azie gevlucht.
  Zit hier nu al zeven jaar en leef een heerlijk simpel en eenvoudig leven voor circa 10 euro per dag all in. (inclusief roken, atijd uit eten, een paar biertjes en benzine voor mijn motor)

  Wees wijs……en verlaat de Titanic nu het nog kan en er nog enkele reddingsboten beschikbaar zijn. Na invoer van het EMS zijn die gegarandeerd ook verdwenen.

  Live Life To The MAX (LLTTM) Groeten Adam en neen, ik heb geen verzekering(en). Als je hier ziek wordt, kost een bezoek aan de dokter inclusief de pillen 2 euro. Een dag in het ziekenhuis kost een tientje! Een pakje sigaretten kost 15 cent en een biertje geserveerd op het terras nog geen 35 cent !

  VIVA CAMBODIA……..

  Bonne Rook [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Adam Onesto [10]:
  O heerlijkheid der heerlijkheden. Alles is heerlijkheid voor de heren.
  De plaatselijke bevolking daargelaten.
  Is dit niet het heerlijke VOC gevoel?
  Een beetje dat oude koloniale gevoel van de herenboer en planter?
  Met een spiegeltje en een paar kralen leven als een god in C., waarbij de mensen aldaar voor die schijnglimmertjes arbeiden in het zweet des aanschijns?
  U bent door de emigratie veranderd van onderdaan in bovendaan.

 9. Adam is gepensioneerd natuurlijk, maar niettemin heeft hij gelijk, alle aowers en gepensioneerden zouden dit moeten doen, Ga het zelf ook doen, maar ik ga naar Afrika, Hier is nog veel vrijheid en kansen, nee ik ben niet gepensioneerd maar ben het belasting betalen zat hier in europa.

Comments are closed.