vrijdag, 20 april 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Tel je zegeningen!

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

Op Z24.nl kwam ik een column tegen van de heer Errol Keyner. Hij is voorzitter van VEB (Vereniging Effecten Bezitters; jullie herinneren je misschien het World Online beurs-debacle, alwaar de VEB de belangen van de aandeelhouders te vuur en te zwaard verdedigde en daar goed in slaagde).
Afijn, deze meneer Keyner schreef dit stuk. Of hij nu buitengewoon sarcastisch is of niet (dat is mij niet geheel duidelijk), maakt ook niet zo veel uit. Lees de reacties eens….. buitengewoon Oostenrijkse school en Libertarisch.

Komt zomaar opzetten…. mensen worden wakker.
Heel langzaam, maar toch!
Tel je zegeningen, denk ik dan, in deze tijd van tegen-de-stroom-inzwemmen.

www.z24.nl

Ingezonden door Melchizedek

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Ingezonden, Rechten
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Romee schreef op : 1

  Jammer dat het pas op gang komt bij -400 i.p.v -40 miljard.
  Nederland is tot het bot toe verdeeld.
  Zal armoede weer eenheid scheppen?
  Dan is het nog maar de vraag, wat de visie is van deze eenheid en of deze effectief is.

 2. leo schreef op : 2

  www.express.be
  QUOTE
  Centrale banken kunnen de meeste recessies – die volgens de nieuw-Keynesianen het gevolg zijn van de onderbenutting van productiegoederen – bestijden door de consumptievraag te stimuleren. Dat gebeurt door de rentevoet te verlagen, waarna mensen meer gaan lenen om te kunnen consumeren. Die theorie botst tegen haar grenzen aan wanneer de rentevoet niet meer kan dalen. Met andere woorden, wanneer die rentevoet in de buurt van nul procent komt, zoals dat nu het geval is. En waarom kunnen rentevoeten niet lager dan 0%. Omdat er cash in het systeem zit.

  Een negatieve interest betekent dat consumenten worden aangespoord om het geld van hun rekening te halen en het onder een matras te verbergen. Dit zou – in het huidige systeem waarbij banken slechts een percentage van de deposito