Uit het nieuws van week 14, 2012 //

“Huurprijzen sociale huur moeten omhoog”, NU.nl
Huurprijzen van sociale huurwoningen moeten geleidelijk substantieel worden verhoogd om de tekorten in de sociale huursector terug te verdienen. De verdienmodellen van de woningcorporaties volstaan niet langer nu woningen niet langer meer in waarde stijgen.

Het is niet meer dan logisch dat huurprijzen die onder de “vrije” huurprijzen liggen uiteindelijk tot tekorten gaan leiden die in de toekomst gecompenseerd moeten worden. Woningcorporaties vullen dit tekort aan met de winsten die ze maken met de ontwikkeling en verkoop van koopwoningen. Nu koopwoningen niet langer in waarde stijgen en de kosten alsmaar toenemen is dit niet langer houdbaar. De zoveelste mislukking van overheidsregulering in de woningsector.

“Zelfmoord Griek bij parlement”, NOS
Volgens officiële cijfers is het aantal zelfmoorden in Griekenland in de afgelopen twee jaar onder invloed van de economische crisis met 40 procent gestegen. En dan te bedenken dat de echte bezuinigingen in Griekenland nog niet eens zijn begonnen.

Mochten de bezuinigingen uitgevoerd worden, dan worden de Grieken de komende jaren tot op het bot uitgekleed. Belastingen worden hoger, de werkloosheid neemt toe en de voorzieningen worden schaarser. De crisis is nog lang niet voorbij en in Griekenland moet het ergste nog beginnen. Lang leve Europa!

“EA verkozen tot slechtste Amerikaanse bedrijf”, NUZakelijk.nl
Electronic Arts, uitgever van videogames, is verkozen tot slechtste Amerikaanse bedrijf. Praktijkvoorbeelden van dit bedrijf zijn onder andere dat de uitgever geld zou vragen voor dingen die het bewust achterhoudt bij de release van een spel, en dat het niet afgeronde producten aflevert met de instelling dat dit later wel via een patch opgelost kan worden.

Zoals Hoc Voluerunt enkele weken geleden ook al in een artikel beschreef krijgt dit bedrijf de laatste jaren veel kritiek van consumenten. En aangezien een dergelijk bedrijf het van deze zelfde consumenten moet hebben, zal ze dit zeker aan het denken zetten. Het zijn uiteindelijk de consumenten die bepalen hoe een product eruit moet zien en niet de producenten.

“Probleemgezin kost veertig mille per jaar”, NU.nl
Een probleemgezin in Nederland kost de belastingbetaler ruim 40.000 euro per jaar. Deze 40.000 euro is een optelsom van bijstandsuitkeringen en zorg- en hulpverlening, waar deze mensen vaak niet eens behoefte aan hebben. Er zijn gemiddeld 10 instanties betrokken bij een probleemgezin die niet van elkaar weten wat ze doen en volgens het onderzoeksbureau gaat er hierdoor één derde op aan bureaucratie. Halen we echter eerst de bijstandsuitkering ervan af dan betekent dat er nog een veel groter deel aan bureaucratie verloren gaat.

Ingezonden door Eize