Uit het nieuws van week 15, 2012

“Kwart artsen zwicht voor intimidatie door patiënt”, Volkskrant.nl

Een kwart van de medici heeft weleens onnodige behandelingen verricht onder druk van intimiderende patiënten. De medische ledenorganisatie VvAA stelt dat intimidatie door patiënten de gezondheidszorg miljoenen euro’s aan zinloze handelingen kost.

 

Zie hier weer een lange termijn effect van het collectivisme in de zorg. Het zorgstelsel dat ons is opgedrongen door de staat. Een stelsel waarin mensen leven op de kosten van een ander. Een systeem waarin patiënten niet weten hoeveel een behandeling kost en dat ook niet hoeven te weten, omdat het toch wordt betaald door de rest. Als deze mensen de kosten zelf moesten dragen dan zouden zij zich wel twee keer bedenken voordat ze een zinloze behandeling laten verrichten. Tragedy of the commons.


“Moeders Srebrenica kunnen VN niet aanklagen”, NU.nl
Volgens deze vrouwen heeft Nederland en de VN te weinig gedaan om de achtduizend moslimmannen in de Bosnische enclave te beschermen. Het gerechtshof in Den Haag heeft 2 jaar geleden echter bepaald dat de immuniteit van de VN absoluut is. De VN kan niet worden gedaagd door enig nationaal gerecht.

Los van het feit of deze vrouwen gelijk hebben is bijna iedereen het erover eens dat als een bedrijf of organisatie een misdaad of wanprestatie pleegt, deze uiteindelijk voor het gerecht moet komen. Waarom geldt dat dan niet voor dergelijke organisaties zoals de VN? Wat is het dat deze organisaties een dergelijke machtspositie hebben? Macht corrumpeert, en absolute macht corrumpeert absoluut.

“Kamer stemt voor extra huurverhoging”, NU.nl
Woningcorporaties krijgen in voortaan van de fiscus te horen of het totale inkomen van het betreffende huishouden meer of minder dan 43 duizend euro bedraagt. Als het inkomen boven de 43 duizend komt, dan mogen de woningcorporaties de huur met 5% verhogen.

Dit is pure discriminatie van de >43.000 verdieners ten gunste van de <43.000 verdieners. Over inkomensafhankelijke prijzen werd vorige week op Vrijspreker.nl ook al een mooi voorbeeld gegeven. Stelt u zich eens voor, u koopt een pot pindakaas in de supermarkt. Aan de kassa betaald u hier 3 euro voor. Kort daarna wordt een volgende klant geholpen en deze betaald voor dezelfde pot pindakaas 2 euro. Als u dit in verbijstering na vraagt bij de supermarkt manager, geeft deze als antwoord: “Dit doen wij om scheef consumeren tegen te gaan.” Een onwerkelijke situatie, maar deze zelfde situatie is nu wel het geval bij de sociale huurwoningen.

Ingezonden door Eize

4 REACTIES

 1. De zorgindustrie wordt compleet door producenten in de tang gehouden.
  -Artsen zijn hier het duurst betaald ter wereld
  -Iedere afdeling heeft zijn managers directeuren etc etc
  -Een voorbeeld is een kunstknie. Deze kost hier in Nederland 3300 euro, precies dezelfde knie kost in Duitsland nog geen 1300 euro.

  Het is niet het volk dat steeds duurdere zorg vraagt!!!! Het zijn bepaalde instanties/mensen die gigantisch hun zakken vullen.

  Ditzelfde verhaal gaat ook op voor pensioenfondsen.

  De vrije markt moest ervoor zorgen dat er concurrentie kwam tussen de partijen. Het enigste dat ik heb zien komen zijn een vertienvoudiging van directeuren en gebouwen. En een honderdvoud aan managers en tussenpersonen die allen dikke bolides rijden en het volk wijsmaken dat zij steeds duurder worden.

  We worden op een ongekende schaamteloze manier geplukt door al deze instanties. Instanties die het steeds normaler lijken te vinden dat zij in peperdure kantoren en bolides rijden terwijl wij steeds hogere premies betalen.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [4]:

  Zo werd het aan de bevolking gebracht. Er moest marktwerking komen en concurrentie. Dit allen in het z.g voordeel van de consument.
  Het resultaat kennen we nu allemaal….

  Huub, de elite gebruikt graag de woorden: vrije markt, mensenrechten,democratie,vrijheid.Maar als zij die woorden uitspreken bedoelen ze altijd het tegenovergestelde.

 3. De komende jaren gaan de zorgverzekeraars doen wat de overheid niet gedaan kreeg, het Elektronisch Patiënten Dossier(EPD) er door drukken,daarna gaan ze alle erg zieke mensen in 1 bv stoppen, zodat ze andere bvs hun winst kunnen maximaliseren, ze zieke mensen bv die kost alleen maar geld dus daar mag de burger (via de overheid) weer voor opdraaien.

Comments are closed.