Kortgeleden schreven we over de kansen die Ron Paul nog had om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen.
Zie https://www.vrijspreker.nl/wp/2012/05/ron-paul-kan-nog-president-van-de-usa-worden/#more-107930


Een bevriende Amerikaanse libertariër stuurde ons een kaart van Amerika waaruit zeer duidelijk blijkt dat er wel degelijk een kans komt door de stemmen van de”delegates”.

En als hij eenmaal de Republikeinsekandidaat is, zal het gaan tussenPon Paul en Obama.

Het is moeilijk om te beoordelen hoe dat dan weer gaat uitpakken.

Als ik zelf mocht kiezen, en wilde kiezen, dan zou de keus erg gemakkelijk zijn!!

10 REACTIES

 1. Oh god

  wat zou het mooi zijn als Ron Paul zou winnen.
  Wat zou het goed zijn voor amerika en het zou zelfs nog beter zijn voor de wereld.

  Daarom zal hij het niet gaan redden.
  De elite willen toch echt wel iemand die meer denkt zoals zij dat willen.

 2. Ik vraag me altijd af waar dit soort overzichten op gebaseerd zijn. Als je googled kom je ook hele andere resultaten tegen. We kunnen dat afdoen al mainstream indoctrination, maar ik heb toch de indruk dat Ron Paul-fans (en daar ben ik er zelf ook een van) iets te optimistisch zijn.

 3. Ik zou nog niet te hard juichen. Als Cali naar Romney zou gaan kan Paul het echt wel vergeten. Qua oppervlak lijkt het redelijk maar Paul heeft vooral dun bevolkte staten (yay, oklahoma, who de fuck woont er in oklahoma?) terwijl romney met New York kan pronken, pennsylvania, ohio, florida. Cali en Texas zijn belangrijk en dikke kans dat texas gewoon naar de traditionele republikein gaat. Dan blijft cali over als slagveld.

 4. Deze kaart neemt aan dat alle staten waar deligates niet toegewezen worden via verkiezingen, maar via indirecte toewijzing naar Ron Paul gaan. Neem, die rode vlek helemaal rechts-bovenin, genaamd Washington State. Die is rood maar het is zo goed als zeker dat de overweldigende meerderheid, zo niet alle, delegates naar Romney gaan. Hoe de maker van die kaart denkt dat die ‘rood’/Paul zou moeten is mij een raadsel…

  Wellicht denkt die dat deligates die niet naar Romney gingen, nu Paul gaan stemmen? Niet echt realistisch. Toch lijkt het erop dat die aanname gemaakt is, bij enkel anadere ‘rode’/Paul staten.

  Hopen is mooi, maar dit doet denken aan de herverkiezing van Bush, toen de linkse commentator de kjkers op het hart drukte “het is nog niet voorbij” terwijl al lang duidelijk was dat Ohio niet naar Kerry ging. Rom Paul is exit en dat heeft niets met media te maken, maar gewoon wiskunde.

  Er is niets geheimzinnigs aan het optellen van al reeds toegewezen deligates.

  Als Ron Paul *alle* nog openstaande inclusief de niet direct gekozenen zou krijgen, kan hij nog winnen, maar wees eerlijk, is dat reeel?

 5. wat een onzin. mitt romney heeft gewonnen klaar. en die ouwe stijfe lul heeft geen kans tegen obmama dus weer 4 jaar.

  bespaar je de energie en laat het links liggen. haha

 6. Romney schijnt op school een homo mishandeld te hebben.
  Zou dat nog gevolgen kunnen hebben?

Comments are closed.