Vandaag naar Den Haag afgereisd voor de demonstratie bij het Paleis van Justitie van Den Haag. Geen opkomst, dus stond ik daar met mijn bord ESM NO, NO EU. Stond er alleen midden tussen de camera’s dus wellicht dat jullie me nog wel ff zien in m’n cammo jasje en mijn  bord. Ik stond daar dus met in m’n eentje met een behoorlijke plaat voor mn kop. Maar ik voel met getroost met de gedachte dat de plaat die onze minister van financiën voor zijn hoofd heeft zo groot is dat er een hele kabinet achter past.

 

Ik ben tijdens het kortgeding bij de voorzieningsrechter op de publieke-tribune gaan zitten. Uit ervaring weet ik dat je altijd voorzichtig moet zijn met het voorspellen van het oordeel van de rechter. Maar 1 ding kan ik wel zeggen.
Bram Moszkowicz had een scherp pleidooi, die zowel de onrechtmatigheden van het kabinet alswel het overtreden van de grondwet en andere internationale verdragen aanhaalde.

Wat ook mooi was is dat hij verwees naar een noodvoorziening in crisistijd die de macht van de rechter kon uitbreiden en dat daar geen oorlog voor nodig was.

Opmerkelijk: de president van de rechtbank vroeg aan de advocaat van de verweerder waarom hij niet bij machte was hier een oordeel over te geven. Er leek wat verbazing bij de rechter te zijn. Maar nogmaals met dat soort zaken moet je oppassen.

Ingezonden door Duncan

10 REACTIES

 1. @shithappens [273451]:

  Bij de vorige keer dat ik in mn eentje stond te protesteren voelde ik me een beetje verraden. Maar dat is een betekenis die ik er zelf aan geef. Inmiddels kan ik er weer anders naar kijken. Wat ik niet moet vergeten is dat een baan hebben in deze tijd heel belangrijk is. Ik kan mijn eigen agenda plannen. Voor mij is het makkelijker dan te gaan dan anderen. En zolang ik gewoon geen verwachtingen heb dan blijf ik dichter bij mezelf. Eerlijk, dat lukt me ook niet altijd en ik weet dat ik behoorlijk kan schoppen als mn pet niet goed staat. Dat is in eerdere reacties denk ik ook wel terug te vinden. Ik hoop dat wie zich geroepen voelt om ook een streep te trekken, niet gedemotiveerd raakt om te komen, doordat ze eerder niet aanwezig waren. Geeft niets. Het is niet oke van mij verwachtingen te hebben van anderen. Wanneer je wel wil schreeuwen, schreeuw dan. Ik hoop dat ik in iedergeval heb laten zien, dat het ook niet erg is om alleen te staan. Wanneer er 1 schaap over de dam is, volgen er meer.

  En ik blijf speldenprikjes geven:
  Niks doen leverd niks op
  Samen sta je sterk

  En tot slot dan toch ook weer dit:

  Er is niets belangrijker in de wereld dan vrijheid. Vrijheid is het waard om opofferingen voor te doen, het is het waard om er je baan voor te verliezen, het is het waard om er voor in de gevangenis te zitten. Ik ben liever een vrije pauper dan een rijke slaaf. Ik zou liever sterven in bittere armoede met mijn overtuigingen, dan leven in weelde zonder zelfrespect. (M.L. King)
  Igor [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Duncan [273452]:
  Regering heeft schijt aan rechtsspraak, zie uitspraak hoge raad wat betreft ID kaart.

  En men heeft het te goed en/of te druk met zorgen dat het zo blijft.

  Ook ik zelf heb gekozen om geld te verdienen in plaats van naar den haag te gaan, ik was best nieuwsgierig wie er zouden staan maar zonder de hoop dat demonstraties zinvol zijn is de motivatie te beperkt om er werk voor af te zeggen.

  Volgende keer iets langer van te voren aankondigen dan krijg ik geen boze klant en dan kom ik zeker even kijken, als is het alleen maar om de man die er wel staat de hand te schudden.

  goof [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Igor [273453]:
  “Volgende keer iets langer van te voren aankondigen dan krijg ik geen boze klant en dan kom ik zeker even kijken, als is het alleen maar om de man die er wel staat de hand te schudden”.

  Daar sluit ik me bij aan…

 4. @pcrs [273455]:
  Ok, noemen we het geen ‘demonstreren’, want dat is immers zielig begrijp ik.
  Noemen we het ‘uiting geven aan ongenoegens’…
  Klinkt beter, is’t niet?!

 5. @pcrs [273455]:

  “. . Demonstreren is smeken voor je vrijheden. . . .”

  Niet mee eens.
  Het is ook er voor uitkomen dat je het met iets NIET EENS ben.
  En dat kan weer anderen oproepen om die actie een volgende keer te versterken.
  Zie hier al reactie 3 en reactie 4.!!!!

  Elke grote actie begint bij een eenling!

 6. @Rechtse Rakker [273458]: ook al in andere thread beantwoord. Je hebt niets te eisen richting je heersers. Zelfs als het ze ontmaskert als heersers, ontwijken je medeslaven de realiteit nog. Dat referendum luisterden ze ook niet naar. Ik zie elke poging zo’n arrogante knakker van gedachten te veranderen als zinloos. Even zinloos als de paus atheist maken, door met een bord voor zijn deur te gaan staan.
  Je kunt beter aan de mensen om je heen werken. Heeft denk ik meer kans. Vanaf de basis beginnen en naar boven werken. Is ook liberarischer? Als je de samenleving top down kon veranderen, zou politiek ook kunnen werken.

 7. Gefeliciteerd, Duncan! Ten eerste met je ‘demonstatie’ en ten tweede met het commentaar op het kort geding Wilders vs. De Staat. Hebben ze weer eens afgesproken, ‘het journaille’, om het domme volk onwetend te laten over hetgeen hier naar voren werd gebracht! Nee, het was volkomen belachelijk wat Wilders hier gedaan had, dat was zo’n beetje het gemiddelde krantencommentaar!

Comments are closed.