Door al het politieke geritsel om ons heen zouden we bijna vergeten om even te genieten van de geslaagde lancering van de eerste commerciële ruimte-raket. Het is weer een grote stap voorwaarts in de ontwikkelingen van menselijke mogelijkheden.

SpaceX brengt nieuwe voorraden naar het ISS, het Internationale Ruimte Station.

 

We hopen een volgende keer uitgebreider terug te komen op dit resultaat van menselijk ondernemerschap en technische prestatie.

De vracht is weliswaar bestemd voor overheidsprojecten, maar dat kan bijna niet anders omdat er in de ruimte nog geen andere particuliere projecten zijn.
Het gegeven dat dergelijke vracht en mensentransporten voor 1/3 van de overheidskosten gedaan kunnen worden, voorspelt nu al dat voor SpaceX een een aantrekkelijke toekomst ligt.

De kans is daarom groot dat er na dit succes  snel meer gaan volgen.

Zie meer:
http://www.clickorlando.com/news/SpaceX-launches-rocket-to-space-station/-/1637132/13579994/-/14325amz/-/index.html

2 REACTIES

  1. Haha, je bent en blijft een ouwe techneut hè Hub 😀

    Ben zelf eens langs Cape Canaveral gereden, zag er idd indrukwekkend uit. Vooral omdat ik moest piesen in de swamps en je toch nooit weet of je gepakt gaat worden door een alligator of een cop!

  2. Ik dacht dat er wat betreft satellieten best wel het een en andere particulier bezit is?

    Wel het 1st particuliere lanceer systeem en dat is inderdaad best een prestatie, en dat terwijl het bedrijf pas in 2002 is opgericht!

Comments are closed.