Vandaag is een dag van treurnis. Vandaag liet de meerderheid van de volksvertegenwoordigers de mensen die hen hadden gekozen weer grof in de steek. Zij bepaalden vandaag dat het ESM, (Europees Slavernij Mechanisme) aan hun stemmers moet worden opgelegd. En dat terwijl “iedereen” weet dat de meerderheid van de mensen die zij vertegenwoordigen daar tegen zijn, of minstens het besluit hadden willen uitstellen tot na de verkiezingen in september.

 

Dit is de tweede keer dat op zo grote schaal het volk geminacht wordt.

De eerste keer was toen het volk in een referendum op 1 juni 2006 kon zeggen of ze een EU-grondwet accepteerden. Het NEEN was overduidelijk. Toen zijn de politici aan het ritselen geslagen en hebben alles wat ze wilden hebben via een nieuw verdrag , Het Verraad van Lissabon, ingevoerd zonder het volk iets te vragen.
En het volk slikte het!

Nu is de tweede keer dat het volk aan de kant gezet wordt door de vertegenwoordigers die het zelf gekozen heeft. Door het ESM wordt het Nederlandse volk verplicht om op afroep miljarden te betalen voor hulp aan andere landen die allemaal te veel geld hebben uitgegeven.

En met leugens en halve waarheden zonder bewijs wordt aan het volk voorgeschoteld dat het natuurlijk in hun belang is.

 Vandaag heeft de Kamer tot toetreding tot dit verdrag besloten.

En een weg terug zal zeer moeilijk zijn. Hoe zou dat overigens kunnen?
En slikt het volk ook dit weer?

Er zijn wel nog enkele hoopvolle punten die deze schande misschien kunnen voorkomen of verzachten.
Zo moet er nog de goedkeuring van de Eerste Kamer komen. Maar u weet uit ervaring dat dit zoiets is als een dode mus!

Ook andere landen kunnen misschien nog wat veranderen. Ierland moet/mag er nog een referendum over houden, en de Franse premier Hollande praat over ” openbreken”.
Ook zijn er onbekende invloeden als Griekenland failliet gaat of uittreedt, of de problemen in Spanje, Portugal, Ierland, Italië in een stroomversnelling zouden komen.

De meeste van deze “hoopjes” zijn echter niet alleen positief. In tegendeel het zullen ernstige gevolgen voor de inwoners zijn en ook Nederlanders zullen daar nare gevolgen van ondervinden.

Er is maar één oplossing: Heel veel meer mensen moeten tot het inzicht komen dat het hele samenlevingssysteem niet deugt. Het deugt niet dat de ene mens de andere tot allerlei zaken en betalingen kan dwingen. Ook niet als dat via stemmen gebeurt!

Pas als dat breder wordt ingezien kan verder gewerkt worden aan een morele samenleving. Een samenleving waarin ieder mens weer recht krijgt op zijn eigen leven en eigendom.
Een samenleving in vrijheid!

19 REACTIES

 1. Is weer een goed stuk Hub en ook helemaal waar. Maar zoals ik in mijn verslag over ‘de demonstratie’ van vandaag al heb aangegeven, de mensen kunnen niet alleen maar wijzen naar de politiek in Den Haag. We kunnen hier ook de hand een beetje in eigen boezem steken. Please don’t kill me. Maar zo zie ik het wel. Als iemand ongevraagd aan me komt, dan geef ik die persoon eerst vriendelijk aan, dat ik het niet zo prettig vindt dat hij aan me komt (als ik het niet prettig vindt he).
  Vervolgens als die persoon persoon toch aan me blijft komen dan loop ik naar achter en dan vraag ik of hij daar alsjeblieft mee wil ophouden. Als jij het dan nog niet begrepen heb dan verhef ik mijn stem en begrijpt hij me dan nog niet…….Dan gaat ie horizontaal.
  Zoiets heet: grenzen aangeven.
  En het is mijn inziens totaal gerechtvaardigd om tegen een regering als deze, nu eens een signaal te geven. Echt een signaal. Maar je kan promoten, schreeuwen en aanmoedigen tot je een ons weegt, er gebeurd niets. De regering maakt dankbaar gebruik van de ruimte dat het krijgt. Afentoe denk is wel eens: “was ik maar een Griek”. Die hebben teminste ballen. Daar gaat voor veel minder dan dit het land plat. Maar bij de Nederlander niet. We vinden het stiekem gewoon lekker om zo gepakt te worden. En non-verbaal zenden we uit: We willen meer van dit:D
  Ik ben nog steeds niet ontmoedigd hoor. Ik sta waar ik voor sta en een tegenslag maakt nog geen mislukking. Maar aan iedereen die dit leest en vindt dat we genaaid worden kan ik het volgende zeggen:

  Je hebt 2 opties:

  Optie een: Koop een emmer groene zeep. Want dan doet het niet zo’n pijn voor de volgende 1000 keer dat je door de EU van achter gegrepen wordt

  Optie twee;

  Je verkoopt een klap

  De economie is de maatschappij zn zwakste punt. En de maatschappij zijn wij. Wij hebben invloed op de economie. En met gekoppelde burgerongehoorzaamheid kom je heel ver.

  Groetjes

  De rebel:D

 2. Loop de hele middag al hoofdschuddend en vloeken rond. Bah wat een vreselijke dag is dit, erger dan de ergste nachtmerrie. Bah wat een landverraders zitten er toch in dit land. We zijn nu ook echt alles kwijt wat vele mensen nog niet beseffen. Heel veel mensen weten zelfs nu nog niet wat het ESM is en hebben er zelfs nog niet eens van gehoord. Maar vluchten kan dus niet meer we zitten echt als ratten in de val. Welkom in het nieuwe Nazi tijdperk.

 3. Vanmiddag is Nederland voor een koopje van € 40,000,000,000 verkocht aan Brussel. Zeggenschap hebben we niet meer en de nieuwe hoofdstad van Nederland heet Brussel.

  Ik vind het een grof schandaal dat een demissionair kabinet zich deze bevoegdheid aanmeet.

  Over een jaar of 2 hangt Nederland aan de bedelstaf en er zal niemand meer in de EU zijn die ons zal helpen.

  De enige mogelijkheid om dit schandaal weg te poetsen is een cordon sanitaire voor de Kundez-bende tijdens de komende verkiezingen.

 4. Ach, ik bekijk het maar van de positieve kant: hoe eerder de boel in elkaar klapt hoe eerder we kunnen beginnen aan de wederopbouw. Wat mij betreft gaat Spanje liever vandaag dan morgen failliet.

 5. Dit volk krijgt waar het om vraagt. Zo is het altijd al geweest. Nederlanders zijn zulke verwende rakkers, dat niets ze meer boeit. Behalve voetbal dan. Want dan gaan ze de straat op om andermans eigendommen zinloos te slopen. Maar als het, zoals nu, om iets echt belangrijk gaat, blijft iedereen in zijn luie stoel zitten.
  Ik heb niet kunnen bevroeden dat mensen zo ontzettend dom kunnen zijn. Van politici wisten we het eigenlijk wel. Alhoewel uit enquetes zijn we in ruime meerderheid tegen, maar we maken geen vuist. De belangrijkste oorzaak ligt m.i. bij de media. Het EMS is systematisch doodgezwegen in de MSM. En als er al iets staat, is dat onvolledig en/of onjuist. Kijk maar eens bij de ingezonden stukken bij de MSM. Nooit vind je iets over het EMS. P&W, DWDD, Knevel en vdB enz., er wordt geen moment over dit belangrijke item gesproken. De redacties hebben zichzelf vrijwillig(?) een censuur opgelegd. Controleer de media en je controleert het volk. Helaas, zo simpel is het en zo werkt het. Einde democratie in NL.

  Rinus [7] reageerde op deze reactie.
  Maserati Teun [9] reageerde op deze reactie.
  worry [10] reageerde op deze reactie.
  Rothschild [12] reageerde op deze reactie.
  Duncan [16] reageerde op deze reactie.

 6. Ik geloof er niks van dat Nederlanders van die makke schapen zijn. Wel geloof ik dat de media dmv selectieve berichtgeving het beeld bepaald. Selectieve enquetes met suggestieve vragen, een boel poeha over kleine zaken die niet belangrijk zijn en de grote issues en problemen niet benoemen, bespreken of analyseren.

  Rothschild [13] reageerde op deze reactie.

 7. @Hoeder [96]:

  Inderdaad in de media is het doodgezwegen, behalve vanavond. Nu bij Knevel & Van den Brink is er ineens aandacht.

  De media in Nederland is een heel slecht doorgeefluik van informatie.

 8. @Hoeder [96]:

  Helemaal gelijk,

  Daarom is het goed dat o.a wilders er zo’n spektakel van maakt door de staat aan te klagen want anders was het weer geruisloos door de kamer geloodst…. alla EU grondwet. Nu horen toch meer mensen hoe ze besodemieterd worden.

 9. Al is de leugen nog zo snel…….
  De waarheid achterhaald hem wel…….

  Nog even en dan stort dit Euro gedrocht in onder zijn eigen hebzucht en mismanagement en dan is het EMS ook verdwenen.

  De markten zullen korte metten maken met de Eu ongeacht wat de eurotop clowns ook bedenken. Goodbye Euro, Goodbye.

  Die dag wordt de nieuwe Nationale Feestdag in heeeeel Europa, en dat is dan ook het enige wat al die honderden miljarden die Nederland door al die jaren heen al betaald heeft, uiteindelijk zal opleveren.

  1 Geweldige “Feestdag” ter ere van het, ter ziele gegane, krankzinnige euro expiriment, waar de werkende klasse (die al deze onzin jaren lang heeft gefinancierd) nog generaties lang keihard voor werken moet, tegen zeer gereduceerde salarissen en voorwaarden.(Er is immers enorme werkloosheid gecreeerd dus moet je als werknemer zo ongeveer alles slikken, anders nemen ze iemand anders die ook werkeloos is).

  Bedankt Jan Kees, uit de grond van mijn hart, Bedankt Mark, Bedankt voor het weggeven van het spaargeld van de B.V. Nederland. Het wordt tijd dat de politiek weer Hoofdelijk (dus met het nekje) Aansprakelijk gesteld moet worden. Dan hadden de politiek het EMS beslist niet goed gekeurd.

  Maar nu geeft deze goedkeuring een garantie voor een top baan in Brussel en dat is natuurlijk veel belangrijker dan het welzijn van Leen Lul en Lieselot (Lease-a-Lot) Kudje die naast Ingrid en Henk wonen en die tot hun 75ste moeten werken voor een half salaris omdat Nederland zoveel geld aan het EMS moet afstaan en onze pensioen potten al leeg gehaald zijn en de rente op de enorme staatsschuld astronomische proporties heeft aangenomen…dankzij het EMS.

  Met recht BEDANKT………….

  alfons [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Eddie Willers [98]:

  Uiteindelijk niet als ze het water aan de lippen staan, zullen ze wijzen naar de Europa doordouwers…Het staat nu mooi op film bij de hoofdelijke stemming, lemmingen als de landverraders van de fractiediscipline.

 11. @Rothschild [102]:
  De kranten, het NOS journaal, je moet er geen tijd en geld aan besteden. Het is allemaal propaganda. In de Sovjet Unie en China wisten ze tenminste dat het nieuws onzin was. Hier denken sommigen dat ze het kunnen vertrouwen.
  Ooit wilde ik in China geld geven voor de CHina Daily, ik werd door de hotel receptie aangekeken alsof ik voor het toiletpapier wilde betalen.
  Dat is het verschil tussen een totalitaire staat en een democratische staat, van de eerste weten de onderdanen meestal dat het een groep criminelen is en van de 2e blijven veel mensen toch denken dat ze invloed hebben, of dat er wat goeds uit kan komen.
  Ik denk overigens dat al die mensen die alleen maar voetbal kijken en zich niet voor het nieuws intereseren, misschien wel doorhebben dat ze leviathan niet kunnen beinvloeden. Verspilde tijd dus om je er in te verdiepen.

 12. @Hoeder [96]:

  Nederlanders zijn inderdaad als het erop aan komt wel makke schapen. En ik vindt het vergelijk met voetbal treffend.Toen ik gisteren in mijn eentje terug liep vanaf de Tweede kamer naar het CS Den Haag, dacht ik precies zoiets. Bij belangrijke voetbalwedstrijden, huldigingen, dan weten we alles te regelen om aanwezig te zijn, maar aan de vooravond van een staatsgreep hebben we allemaal onze vaste riedel excuses klaar.
  Terwijl we stap voor stap steeds meer van onze vrijheden gaan inleveren. Ik hoor alle mensen straks wel als ze hun seizoenskaart voor hun clubbie of hun uitgebreide kabelpakket moeten inleveren omdat ze het geld niet meer hebben om het te betalen. Want je kan vandaag (is mijn mening) niet meer wijzen naar de media. Het grootste deel van de mensen wist nu wel dat er iets belangrijks speelde, hoewel ik ervan blijf schrikken hoe weinig van de inhoudt op de hoogte zijn. De Nederlanders mak?
  Ja de Nederlanders zijn mak. En waarschijnlijk nog laf ook. Iedereen kijkt alleen maar naar zijn eigen hachi. Wat kost het mij, wat levert het mij op. Maar inmiddels lach ik wel om dat klootjesvolk wat zich (nog) Nederlander mag noemen. Want door ‘onze’ naive blindheid hebben we gisteren de aller grootste en duurste prijs die we konden betalen. En we stonder erbij en we keken erna. Gisteren stond ik in Den Haag en Dinsdag sta ik er weer. Dit keer op het prins Clausplein. Mijn Twitteraccount is weer uit de lucht gehaald en dat duurt al een poosje. Men wil duidelijk niet dat ik kom of graag weten wat ik kom doen.

  “Den Haag krijgt de ruimte die de Nederlander massaal aan Den Haag geeft”

  Wanneer beseffen jullie dat en wanneer staan ook jullie op. Want wanneer de pleurig uitbreekt is er geen redden meer aan. En geloof me. De pleuris breekt uit en sneller dan je denkt.
  En ook dan blijft iedereen zitten? Of vergis ik me?

  Samen sterk!

  Duncan

 13. Heel veel mensen willen gewoon niet luisteren. Ze willen alleen het goede horen. Ik geef fervent af op de politici en de overheid en vertel mensen over wat allemaal gebeurd, maar men luistert niet graag. En als men beaamt wat je hen vertelt vergeten ze het al heel snel. Het boeit hun niet totdat ze het voelen en dan vervalt men in een slachtoffer rol.

  Men vindt het fijn als jij het voor hun oplost maar zelf willen ze geen steen bijdragen, ze willen alleen het zoete en niet de zure. Men is bang voor verandering en verantwoording. Er zijn maar een klein groep welke bereid zijn wat te doen…. en die moeten elkaar opzoeken en organiseren.

  Degene die verandering willen moeten zich bewaren om niet in de val van de meute te vallen. Ze zeggen een leider te willen, iemand die naar voren stapt, maar moment je je kop uitsteek dan doen ze enkele stappen terug en sta je alleen. Het is belangrijk dat wij ons zelfde soort mensen zoeken, mensen welke oprecht naar vrijheid hunkeren en die je niet laten vallen.

  Een begin zou zijn om ons te scharen achter de Libertarische Partij, maak hun de boegbeeld om de vrijheid beginselen aan de grote volk te voeden opdat meer mensen veranderen in vrijheid gezinde mensen.

  We hebben een grassroot beweging nodig vergelijkbaar met de Ron Paul supporters.

 14. @Adam Onesto [101]:

  Het mooie van de Kunduz coalitie is dat ze hun echte gezicht hebben laten zien. Ondemocratisch en gericht op het in stand houden van de status quo. Geen bezuinigingen enkel lastenverzwaring.
  De partijen VVD, Groenlinks, CDA en en D66 bestaan uit mensen die er geen been in zien de democratie te ondermijnen. Het belang van de werknemer heeft bij hen geen prioriteit.
  Stem dus nooit meer van je leven op deze landverraaders.
  Wat zijn nu acties die je kunt doorvoeren?
  Doe al je bankzaken van of nu bij de Rabobank. Haal je geld van de ING, ABNAMRO.
  Betaal geen belasting meer aan het waterschap, boek af en toe automatische incasso’s terug, betaal een paar maanden geen ziekenfondspremie, en ga zwart rijden in de trein, brouw je eigen bier en jenever en verkoop het aan je buren, stem op anti-europa partijen, ontduik belastingen, smokkel sigaretten in, neem een buitenlandse bankrekening, zorg voor een vals paspoort, lieg zoveel je je kunt veroorloven als het met de overheid te maken heeft, betaal zowiezo niet aan incasso bureau’s laat alles voorkomen bij de rechter (heb er een paar honder euro per jaar voor over). Verzeker je niet of zo min mogelijk, koop vooral tweede hands. Vernieuw je paspoort niet als je hem niet echt nodig hebt, zet je kachel uit tot eind oktober, schrijf je auto uit en schroef en poolse nummerplaat op je auto(en leer een paar woorden pools), rij 80 op de snelweg en 30 binnen de bebouwde kom, laat wat kippen in je tuin rondlopen of verbouw je eigen aardappels. Kortom: zorg dat de overheid zo weinig mogelijk geld van je kan trekken! Verzet je als oom agent weer bezig is de staatskas te spekken

Comments are closed.