Lang lang geleden leefde er in een groot land hier heel ver vandaan een volk. Het volk was in alle opzichten anders dan het Westerse volk. Ze waren roodbruin van kleur. Sliepen in tenten en leefden vrij en blij van alles wat de natuur hen bracht. Met het grootste respect doodden ze dieren en niets van het gedode dier bleef ongebruikt. Alles had een doel.

 

Misschien was dit volk, de indiaan wel een oerlibarist te noemen. Maar aan dit mooie vrije leven kwam abrupt een einde toen de Westerlingen per toeval het nieuwe land ontdekten.

Stap voor stap werd alles wat voor de indianen gewoon was, afgepakt. En de geschiedenisboeken vertellen ons dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan.  De indianen vochten terug. Uiteindelijk tevergeefs. Maar vechten deden ze.

Ik ben nog maar kort op de vrijspreker; nog geen week. Politieke onvrede bracht mij hier. Ik herken mezelf in heel veel reacties op de vele artikelen. Maar er is iets wat ik doormiddel van het bovenstaande voorbeeld bespreekbaar wil maken.

Er hangen zeer donkere wolken boven Europa. Een Europa waar veel mensen nog in hun materialistische droom gevangen zitten. Nederland spant daarin –vind ik – de kroon.

Nederlanders, dat altijd trouwe volgzaam volkje dat altijd maar braaf blijft doen wat hen gevraagd wordt en vaak lang passief blijft in tijden waarin passief blijven een doodsteek kan betekenen.

In mijn reacties op artikelen steek ik niet onder stoelen of banken dat ik wil strijden. Dat ik niet machteloos wil toekijken hoe we een EU dictatuur in gemanipuleerd worden.

Daarop zijn wat antwoorden gekomen die ik toch wat meer wil uitdagen. Bijvoorbeeld het antwoord, ga maar verhuizen, want het heeft toch geen zin meer om je er tegen te verzetten. Het heeft geen zin, want de mensen blijven toch slapen.  Maar iets doen heeft altijd zin. Libertaristisch leven is toch iets wat afgedwongen moet worden met overtuiging. Als Libertariër mogen we toch wel wat meer temperament tonen?

Of heb ik mijn hoofd gestoten?

Ik zoek medestanders in mijn strijd tegen onrecht. Wie strijd er met mij mee voor degene die dat niet meer kunnen? Stilzitten kunnen we toch altijd nog? Graag ideeën.

Als je nog wat strijdlust over hebt. Volg me dan op Twitter 15na12@ zodat we gezamenlijk meer kunnen doen dan praten en lezen.
Vrede en liefde voor allen.

Ingezonden door Duncan 

19 REACTIES

 1. @Diever [2]: Wat is er zo bijzonder aan NL? Het is een staat die de burgers niet met rust laat. Een staat die de burgers maximaal belast en uitzuigt? Die niet luistert naar haar burgers. Die eigenlijk precies een mini EU is. Want de EU luistert niet en zuigt ook uit. Dus wat is er beter? Waarom verdedig je NL, en verklaar je zelfs dat je dit uitbuitingsmodel vorm gegeven in Den Haag lief hebt? En waarom haat je uitbuiting als het vorm gegeven wordt in Brussel? Het is hetzelfde principe dat je de ene keer lief hebt en de andere keer haat.

 2. @Hoc Voluerunt [4]: Heb ook banen, vrienden en relaties verloren door in discussie te gaan en dieper na te denken en te weigeren conflictvermijdend gedrag (waardoor er nooit tot de kern doorgedrongen werd) te vertonen. Erg jammer maar de meeste mensen willen gewoon niet afstappen van hun zorgvuldig gecultiveerde illusie, geen innerlijke ruimte hebben om echt te luisteren en je halverwege je verhaal afkappen. Stagnatie in ontwikkeling als gevolg. Koetjes en kalfjes. Groepsdynamiek waar ik niks mee kan. Ik zou mijn schouders er bij op willen halen omdat het me niet waard is me er druk over te maken maar het doet me echt wel wat. Zelfde geldt voor grotere groepen als Gemeentes en de Staat.

  Ignorance is bliss.

  Duncan [8] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 3. Wij zijn gewoon naar het buitenland gegaan, heerlijk, in een keer van een hoop gezeik af. Niet dat het hier perfect is, maar vechten tegen de nederlandse staat is relatief zinloos. Als iedereen nederland zou verlaten dan worden ze misschien wel wakker. Land moet gewoon failliet, zijn ze uitgespeeld met hun zieke spel.

 4. @Daniel [6]: @Ratio [1]:

  Waarom ben ik zo gekant tegen de EU en is Nederland dan zoveel beter dan de EU.
  Dat is een goede vraag en ik zal hem voor je beantwoorden. Is voor mezelf ook even een les omdat ik misschien toch helderder moet proberen te verwoorden wat ik bedoel. Aan de andere kant is het ook zo dat taal/woorden altijd een belemmering in zich draagt. Woorden zijn symbolen. Wegwijzers. Nooit het ding zelf en omdat we vaak met de zelfde woorden andere dingen bedoelen, is het handig daarmee uit te kijken.
  Ik ben gekant tegen waar de EU nu voor staat en dat kant waar het zich stap voor stap naar ontwikkeld. Stap voor stap geven we steeds meer macht aan deze EU weg. Zelf ben ik echt van mening dat we stukje bij beetje een dictatuur in worden geloodst. Je hebt wel gelijk dat dit in Nederland wellicht niet anders is. De nadruk van mijn ingezonden artikel probeer ik dan ook te richten op het feit, dat we alles zomaar over ons kant laten gaan. Als we dit al in het Nederlanderschap hebben? Hoe gaat het dan straks als we helemaal opgeslokt worden in een superreus die zich EU noemt.

  Heb ik je vraag zo beantwoord?

  @Daniel [6]:

  Je nek uitsteken kan inderdaad wat kosten. Een baan is dan nog tot daaraan toe. In 1945 koste het mijn opa bijna zijn leven omdat hij ter dood was veroordeeld voor burgerongehoorzaamheid en het uitdelen van verzetsblaadjes. Soms moet je voor het grotere goed een offer brengen. Maar het lijkt wel of dat niet meer in ons zit. We zijn bang om dingen te verliezen en doen daardoor niets. Terwijl dat niets doen ons juist alles laat verliezen. Let op mijn woorden. Wij gaan het hier héél slecht krijgen.

  Groet

  Duncan

  Duncan [10] reageerde op deze reactie.
  Ratio [12] reageerde op deze reactie.

 5. @Daniel [6]:
  “Erg jammer maar de meeste mensen willen gewoon niet afstappen van hun zorgvuldig gecultiveerde illusie,. . . .”

  Door met libertarische feiten te komen voelen velen dat als een aanval op hun “ik”, op hun zelfrespect.
  Zoals:”Ik ben meer dan 40 jaar lid van de PvdA en nu wou jij me vertellen dat ik dat verkeerd was?”
  En ze zien of voelen dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben. En het IS pijnlijk om een jarenlange fout te zien en te erkennen.

  Het is verstandig om in gesprekken daar rekening mee te houden. Zeker als je ook nog wat wil bereiken en niet alleen maar zelf gelijk te hebben.

 6. @Duncan [8]:

  Opmerking: Mijn opa is na de veroordeling niet terrecht gesteld. Dit kwam omdat in een gevangenis in de buurt van Hardenberg een Duitse militair een heel cellenblok heeft opengezet. Hierdoor kon mijn opa samen met andere ontsnappen. Het koste de Duitser echter het leven. Niet geheel onbelangrijk dat nog even te melden.

 7. Ja Hoc Voluerunt en Daniel, precies hetzelfde met mij. Maar ik ga
  gewoon door en blijf m’n scheur open trekken – no matter what.
  Phuque die linkse slapgatten en die draaikonten zoals die liberale mooipraters Rutte en Pechvogel en dat babbelende kerke-lijk Slop.

 8. @Duncan [8]: Wat ik belangrijk vind is dat men tegen staatsagressie is, of dat nu van de EU of NL uit gaat. Het is wel zo dat over het algemeen geldt dat met name kleine en mini staten hun burgers nog redelijk normaal behandelen. Dus dat met name de EU vanuit dat oogpunt wel het slechtste is dat er kan gebeuren. En dat je daar je zeker tegen dient te verzetten.

  Op Vrijspreker zul je weinig mensen tegen komen die uit liefde voor NL tegen de EU zijn. Omdat ze inzien dat staats agressie de bron van het kwaad is. Ben blij dat dat bij jou ook het geval is.

  Ik begrijp dat je vindt dat het te langzaam gaat. Echter, vooruitgang gebeurt in kleine stapjes. Als je iedere dag een stapje zet kom je bij je doel uit. De grote sprong voorwaarts proberen, is iets dat vaak slecht uitpakt. Zeker nu op een moment dat de meerderheid van NL niet snapt waar libertarisme voor staat. Dat is een van de zaken die eerst dient te veranderen. Net als de NL burger dient te worden verteld hoe de EU in elkaar steekt en hoe hij wordt genomen.

  Er is veel werk te verrichten, de LP heeft vrijwilligers nodige voor de verkiezing. Ze laten NL dan kennis maken met libertarisme. Daar zijn al de nodige mensen mee bezig maar ze kunnen nog veel hulp gebruiken. Op deze site proberen we al een tijdje onze slapende nevensites nieuw leven in te blazen, onder meer een anti EU site.

  Wat ik wil vertellen is dat er velen bezig zijn met libertarisme en de strijd tegen de EU. Meer wellicht dan je denkt. Maar dat acties als massa demonstraties / occcupy achtige acties, etcetera, volgens mij naar waarschijnlijkheid niet gaan werken. Niet dat je niet hoog moet mikken. Maar NL moet eerst weer leren kruipen voor het kan lopen.

  Duncan [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Ratio [12]:

  Hoi Ratio,

  Je hebt een punt met je argument dat er achter de schermen bij de Libertaristen veel meer gebeurd dan waar ik zicht op heb. Hub heeft mij dat ook laten weten. Ik kom hier net kijken en misschien is mijn mond voor zo’n pril begin een beetje groot. Waar je ook een punt meer hebt is dat verandering stap voor stap dient te gebeuren. Zelf geef ik tijdens mijn sessies aan cliënten vaak ook het voorbeeld dat hardlopen vaak tot doodlopen lijdt en dat langzaam gaan maar gaan ook tot resultaten kan leidden. Bij de EU en het ESM loop ik inderdaad wat harder van stapel. Omdat ik bang ben dat we hier de luxe niet hebben om een te laag tempo (stap voor stap ) te handteren.

  De politiek moet NU een hald toegeroepen worden. En daar is geluid vanuit de maatschappij voor nodig. En zoals de overheid zelf niet treffender kan zeggen:
  “Die maatschappij dat ben jij”

  Misschien ben ik wel een moderne verzetsman hahahaha. Ik zal op mijn manier iig geval blijven trachten om het verschil te kunnen maken. Achter de schermen bij mij gebeurd ook heel veel. Zit niet stil. Ben echt niet alleen maar aan het stoken om de Nederlanders op de been te krijgen. Probeer mezelf wat bij te leren. Zoek contact met mensen die het zelfde willen. En dinsdag sta ik – of ik nou weer alleen sta of niet- weer met een bord voor mijn kop in Den Haag. En nogmaals ik weet dat ik afentoe wat scherp uit de hoek kan komen. Dat ik dingen op een manier beschrijf die misschien net op het randje van kritiek zijn. Maar ik bedoel het niet persoonlijk. Wat ik wil bereiken is dat de mensen zich bewust worden van hun eigen aandeel in het geheel. Dat er inderdaad veel buiten de eigen invloedssfeer ligt, maar dat er genoeg daarbinnen ligt. Dat de mensen uitgenodigd worden om wat zelfreflectie toe te passen. Zeker als het mensen zijn die net als ik schreeuwen.

  Ik ben ook nog maar net wakker. Vorige week zat ik ooo nog keurig een braaf op de bank. Zat ik ook achter een ps3 of achter een mengpaneel om muziek te maken. Want ik ben net zo. Eerlijk: Ik ben géén haar beter. Maar daaraan wordt gewerkt.

  😀

  Bedankt voor je reactie

  Duncan

 10. @Duncan [17]:

  Als ik vandaag tegen de EU vecht zal ik morgen tegen de Nederlandse staat vechten. Als ik vrijheid van de een wil wil ik ook meteen algehele vrijheid. Ik kan dan niet terug naar de onderdrukking van de mindere staat. Ik wil gewoon vrij zijn.

  Het NAP laat het toe om nu al de wapens te grijpen en voor ons vrijheid te vechten omdat we nu al met geweld onderdrukt worden. Maar ons met geweld verdedigen is een verloren zaak, er zijn teveel van hen en ze hebben de grotere wapens. (Monopolie op wapens).

  Wat wij wel kunnen doen is vreedzaam het woord van vrijheid verspreiden. Bij elk gelegenheid die wij krijgen zouden we moeten gebruiken om met anderen erover te praten. Plant de zaad in mensen hun hersens en langzaam zullen ze niet meer weg kunnen kijken en hun ogen zullen geleidelijk openen.

  Het is een langzaam proces welke met elk nieuwe gewonnen ziel iets versneld wordt. Wat belangrijker is, is het onderwijzen van onze kinderen over vrijheid en staat, zodat ze zich kunnen verdedigen tegen de propaganda op school. Zij zijn de toekomst en degene die waarschijnlijk (helaas) de uiteindelijke strijd zullen leveren. Aan ons de ouderen is het om de weg hiernaartoe gereed te maken. Het echte strijd is om de kinderen juist op te voeden.

  Duncan [19] reageerde op deze reactie.

 11. @Alex [18]:
  Hoi Alex,

  Bedankt voor je reactie. Ik wil ook vrij zijn. En ik weet dat dit niet snel kan en dat haast niet altijd goed is. Altijd te langzaam zijn is echter ook niet goed. Dat kan je in je kont bijten. Voorbeeld:

  Ik zit rustig in de tuin lekker genietend van een biertje. Plotseling word ik opgeschrikt door een geweldig lawaai. Veschrikt kijk ik omhoog en ik zie een boeing 747 neerstorten.

  Vraag je af wat er gebeurd als ik alsvolgd handel

  1. Duncan neemt de tijd en denkt na. Hee wat is dat? Dat lijkt wel een vliegtuig. En…het lijkt wel alsof hij neerstort.
  2. Duncan zegt tegenzichzelf: vooral rustig blijven. Geen paniek. Het is nog helemaal niet zeker of hij wel in jou tuin valt. Eens goed kijken naar de koers….

  Gelukkig is Duncan niet zo;

  Duncan reageerd zo.

  1. Springt op en rent als een idioot door de straat schreeuwend dat er een vliegtuig naar benenden komt denderen.

  Want soms kan je niet lang nadenken. En je het is niet belangrijk of hij wel of niet in jou tuin valt. In de tuin van de buurman is net zo erg.

  En met deze geestdrift en overtuiging ga ik voor een zaak waarvan ik denk dat het een goede zaak is. Geweld lost zelden wat op. En eigenlijk ben ik er tegen. Maar opstaan is toch wel het minste wat we kunnen doen. En vanaf dat punt kan je wanneer nodig opschalen. Terug naar mijn vergelijk met het neerstortende vliegtuig, zie een Nederlanders wel angstvallig in zijn stoel zitten. Het risiolopend dat wanneer hij zeker weet dat hij moet gaan opstaan….BOEM…Te laat… Hallo krater…Dag Nederlander.

  En wat de sterke wapens van de tegenstander betreft.

  Amerika en Frankrijk hebben allebei een oorlog in Vietnam verloren.
  Amerika moet zich terugtrekken uit Irak en Afghanistan. Ondanks de wapens die ze hebben. Dus daar ben ik ook niet zo bang voor:)

Comments are closed.