De huidige generatie individuele mensen worden steeds meer in een collectiviteit gestopt. In eerste instantie gebeurt dit door de nationale politici. Daarna wordt het versterkt doordat die nationale politici met collega’s uit andere landen een overkoepelende, sterkere collectiviteit gaan vormen. Dit is duidelijk te zien aan de ontwikkelingen in de EU en zelfs daarboven al in de Verenigde Naties en haar organen.

 

Die boven-nationale collectiviteit is zelfs machtiger dan de landelijke, en de landelijke politici kunnen er gebruik van maken om hun eigen plannen gemakkelijker door te drukken.
Al jaren is de opmerking dat iets wel of niet mag van Brussel te horen of te lezen.

Die macht werd met al haar verwaandheid duidelijk door een bekendmaking van het IMF op EUobserver:
“IMF tells Germany to do more for eurozone

Het IMF zegt Duitsland (dwz de produktieve inwoner van Duitsland) aan dat hij meer MOET  doen voor andere personen die dezelfde munt gebruiken!

“Jullie doen het goed, en dus moet je ook maar meer betalen!”
“Jullie moeten ook de lonen van de werkers verhogen. Jullie lonen zijn nu laag, en daardoor kunnen jullie goed exporteren. En dat is” ten koste van andere”, minder concurrerende landen in de EU.”(!!)

“Ook moeten jullie je inflatie maar wat hoger laten oplopen want dat helpt de periferie economieën Spanje, Portugal, Griekenland, Italië en Ierland.”
Ja, de sterkste schouders moeten toch de zwaarste lasten dragen?

Welke kant gaat dit alles op?

Wordt dit alles achterblijvende landen, zoals Griekenland, te veel en stappen ze uit de EU?  Zodat ze met hun eigen drachme er weer bovenop kunnen komen?

Of wordt dit voldoende Duitsers te veel en willen die uit de euro treden?

Hoe dan ook, het wordt steeds duidelijker dat de huidige toestand niet te handhaven is. Het is te voorspellen dat over een paar jaar de EU zoals ze nu is niet meer zal bestaan.

Het is waarschijnlijk dat deze revolutionaire omwentelingen gepaard gaan met veel ellende voor veel personen. Wees daar op voorbereid en probeer nu al maatregelen te nemen of te bedenken om jezelf en je familie te beschermen.

Als je dit overdreven vindt, lees dan eens:

The Countdown To The Break Up Of The Euro Has Officially Begun

En
Economic Alert: If You’re Not Worried Yet…You Should Be

Een zeer vrij vertaalde uitspraak van Konrad Adenauer: ” Die Einheit Europas war ein Traum weniger. Sie wurde eine Hoffnung für viele. Sie ist heute eine Notwendigkeit für alle.”

De eenheid van Europa was een droom van weinigen. Het werd een hoop voor velen. Nu wordt het een drama voor allen!

9 REACTIES

 1. Bij dit soort berichten opvallend vaak bronnen uit de US, niet dat ik wil zeggen dat het niet waar is maar het is natuurlijk ook een beetje een spel, kijk hoe goed wij zijn want daar gaat het slechter! (en andersom natuurlijk net zo goed)

 2. Mensen met geen / weinig verstand zien vaak geen oplossing .
  En willen daarom alles afbreken .
  En als die groep maar groot genoeg wordt ,
  is de volgende ramp voor-geprogrammeerd .
  De euro en de EU zijn geweldig !
  En die dit wil of kan begrijpen , in beklagens waardig .
  In de dertiger jaren was er plots een leider ….ein Fuhrer
  en waar toe dit leidde , weten we nu !

  Mavado [5] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [7] reageerde op deze reactie.
  Peter [9] reageerde op deze reactie.

 3. @keuleniscool [4]: Dat dacht men ook van Joegoslavië en de Joegoslavische dinar. De geschiedenis herhaalt zich, alleen is de inzet vele malen groter.

  M.a.w. ,,Het enige wat we uit de geschiedenis hebben geleerd is, dat we niets hebben geleerd uit de geschiedenis“. – George Santayana.

Comments are closed.