De kans dat ontslagen veertigers en vijftigers weer aan ’n nieuwe baan komen, wordt langzamerhand verwaarloosbaar. Hoe anders is dat met uitgerangeerde politici en ambtenaren.  Een ruime voorraad aan zinloze ‘openbare’ functies lonkt – net als het wachtgeld overigens. Zo gaat Job Cohen begin 2013 naar Politie en Wetenschap waar hij voorzitter wordt van de programmacommissie.

 

Politie en Wetenschap….mijn wetenschap over de politie is dat je zo ver mogelijk bij hen uit de buurt moet blijven en dat je als slachtoffer van een misdrijf niets van hen hoeft te verwachten. Maar dat blijkt anders te liggen.  P & W (niet te verwarren met het zeikcijferkanon) is een zelfstandig onderdeel van de Politieacademie en houdt zich o.a. onledig met burgerparticipatie, jeugdgroepen en de gebiedsscan.

Cop Job gaat daar dus de vergadertijger uithangen. Een visie uitzetten naar de toekomst toe. Beleidsplannen formuleren en adequate maatregelen nemen waarbij er doorgepakt (en opgepakt) moet worden. Dit alles op kosten van de gemeenschap.

En zo sukkelt de politie onverstoorbaar verder. Gedekt door de inner circle neemt de bureaucratie epische vormen aan. Ongebruikte computersystemen en overbemande IT afdelingen tieren welig. De politie als belastingambtenaar om openstaande belastingschulden te innen bij massale wegcontroles. Een overmacht aan politie overdag op straat en ’s avonds en ’s nachts niemand te zien. De politie is er niet voor u maar u bent er voor de politie.

Job, doe er wat aan ! Lees dat rapport ! Yes, you can !

 

6 REACTIES

 1. Hier wil ik niet eens meer over nadenken.. Triest gewoon dat dit soort failhazen weer worden geherplaatst. Maare…. gaat ie verdienen. Oftewel wat kost het de burger…

 2. En zo sukkelt de politie onverstoorbaar verder.
  Precies, met beleid dat wederom achter de schermen wordt bepaald door de grootste fascistenclub van Nederland, de PvdA.
  Zal wel veel theedrinken worden daar.

 3. Blijkt maar weer hoeveel overbodige, zelfs schadelijke clubs op de belastingbetaler teren. Typisch zo’n hok dat geruimd had kunnen worden in plaats van lastenverzwaringen te bedenken.

  En zo zijn er vele…

  Er had gemakkelijk een begrotingsoverschot bereikt kunnen worden, zonder lastenverzwaringen. Maar ja, de ‘politieke wil’ ontbreekt. Braak.

 4. Zijn wij niet een beetje jaloers op Job Cohen?
  Dat er toch nog wat van hem terecht kan komen?
  Voorzitter programmacommissie Politie en Wetenschap.
  Het klinkt fantastisch als een onbezoldigd erebaantje, waarbij de commissie eenmaal per jaar bijeenkomt voor een symposium.
  Ja natuurlijk zijn wij jaloers.
  Als wij onszelf uit de huidige job kunnen rangeren en dan op gemakkelijk pluche kunnen vertoeven, dan zijn wij toch ook goed terecht gekomen.

Comments are closed.