De  bevolking van de Falklandeilanden vermocht en vermag zich in de warme belangstelling van Engeland verheugen.

Ondanks de grote afstand van het moederland geniet  deze Engelse kolonie zowel aandacht als bescherming.

Jaarlijks steekt Engeland vele miljoenen in de eilanden en zowel de bevolking als het bestuur ontbreekt het aan weinig:  de gouverneur stuurt  zijn kostuums met het vliegtuig naar Saville Row om ze te laten reinigen en de wijnboeren in Zuid Afrika zorgen er voor, dat er dagelijks goede wijnen in de ambtswoning geserveerd kunnen worden.

Wat minder tevreden is de voormalige  bevolking van Diego Garcia. Dit eiland werd op verzoek van de Verenigde Staten van Amerika aan de USA  verhuurd ; de bewoners kregen een briefje in de bus  met het bevel te vertrekken, want het eiland was voor 99 jaar verhuurd aan een ander. Diverse hierover gevoerde rechtszaken leverden gemengde resultaten op en schijnen zich nog steeds voort te slepen.

Wie  naar  een oorzaak  zoekt voor de ongelijke behandeling,  hoeft niet lang te zoeken: de bewoners van Diego Garcia hadden ongelukkigerwijs de verkeerde kleur. Het merendeel woont nu op het nabijgelegen  Mauritius.

Hugo van Reijen

1 REACTIE

  1. Brittannia rules the waves, het perfide Albion blijft tot het eind der tijden in actie.

Comments are closed.