In een interview met Elsevier vertelt  Diederik Samsom dat hij premier van Nederland wil worden en dan komt alles goed!!

Zijn weg daarheen is van de Partij vd Arbeid een echte socialistische partij te maken. Dat zijn ze overigens al, maar dat probeerden ze tot nu toe een beetje te verbloemen om ook stemmen van de minder socialistische partijen weg te lokken; zoals van de VVD en de CDA.

 

Geplakt uit <http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/339377/Samsom-wil-premier-worden-in-regering-met-de-SP.htm?cmpid=NLC%7cElsevier%2520Dagelijkse%2520Nieuwsbrief%7c23-mei-2012%7cSamsom%2520wil%2520premier%2520worden%2520in%2520regering%2520met%2520de%2520SP>

Een van de trucs is:  “Hij wil de economie aanslingeren door het ‘dode vermogen’ van welvarende burgers fiscaal af te romen.”

Ja,  waarom zou je dat dat “dode vermogen” niet gebruiken om de welvaart van iedereen te verhogen? Gewoon “solidair” zijn.
De vraag is alleen “WAT is dat dode vermogen” dat nu toch alleen maar op de spaarbank staat?

Dat dode vermogen is op verschillende manieren te definiëren en daarna te confisqueren.
Mijn geliefde definitie: “Dood vermogen is dat deel van de spaarcenten van iedereen die meer heeft dan ik”. Dat deel kan dan verdeeld worden.

Maar misschien is eenvoudiger om te stellen dat alle spaarrekeningen boven de X-duizend euro wegbelast worden. Laten we zeggen boven de 4.000 euro?

Laten we toch solidair zijn en onder leiding van Diederik Samsom de Grote samen solidair arm worden!

28 REACTIES

 1. ik zou vast gaan pakken, als die linkse meerderheid er komt gaan ze je geld dus echt ‘afromen’ , niemand kan na nu zeggen :” ik wist het niet”

 2. onze Diederik is een techneut aka fietsenmaker en heeft totaal geen verstand van economie en de functie van geld/kapitaal.

  financieel woordvoerder pvda is Plasterk, een bioloog. Nuff said.

  helaas zullen veel mensen hier op stemmen aangezien a) ze zijn opgeleid door de Staat dus qua economisch inzicht nog denken dat de aarde plat is en b) de belofte van gratis speeltjes die door anderen betaald zullen worden te verleidelijk is.

  Albert S. [12] reageerde op deze reactie.

 3. Allereerst, die foto hahahahahaha. Daar knapt onze PvdA droeftoet van op. Ten tweede, mijn vader kent hem en die Duivendak uit zijn tijd bij Nuon. Daar stonden ze bekend als subsidiekannonen. Wisten precies hoe en waar je geld vandaan kn trekken. Nodig en onnodig. Dus hij weet echt wel wat van geld. Hoe je het kan graaien bij andere. Hoe je dat zo snel mogelijk doet en hoe je het zo snel mogelijk laat verdampen. Maar ik heb ook goed nieuws. Als we nog ff geduld hebben, dan is er niets meer te graaien en betalen we ook record bedragen voor een brood:)

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 4. Wel treffend die foto. Ik ben dus kennelijk niet de enige die vind dat Samsom een ongelooflijke rotkop heeft als die van een griezelclown uit een horrorfilm. Verder zal het de komende jaren weinig uitmaken wie er aan het roer staat. ALLES zal afgeroomd gaan worden. Alsof de VVD minder afroomd dan de PvdA, get real. Ik kan alleen maar herhalen wat Anno Zijlstra en/of Eddie Willers zeggen. Je weet wat er gaat komen. Dat heb je altijd al geweten want het is altijd al zo geweest. Het is beter je energie te steken in hier wegwezen dan proberen tegen windmolens bestaande uit achterlijk volk te vechten. Er zijn nog ontelbare mensen die ogenschijnlijk (OGENSCHIJNLIJK) intelligent en ontwikkeld zijn, die goede banen hebben en waarvan je zou verwachten dat ze wereldwijs zijn en weten hoe de vork in de steel zit die echt volledig clueless zijn en wauwelen over dat ze hopen dat er weer een ‘rechtse’ regering komt, het liefst weer onder leiding van de VVD. Laat elke hoop maar varen en zorg dat je weg komt uit deze nachtmerrie. Geldt niet voor elk individu natuurlijk maar grofweg gesproken verdiend elk volk de overheid die ze heeft.

 5. Hmmmz, die schmink op zijn gezicht is in de stijl van de ‘Joker’ uit Batman waarin hij een anarchist speelt die vecht tegen de gevestigde orde, past niet echt hier…

 6. Ik ben bang dat het allemaal geen fluit helpt. Of je hier meedoet aan verkiezingen, een nieuwe partij begint, petities ondertekent of op je kop gaat staan, de corporatistische/fascistische samenleving komt er aan deze zomer. Misschien dat Australië , Zuid-Amerika en Antarctica er nog even buiten kunnen blijven maar voor de rest is het op naar de nieuwe wereldregering en ze laten zich door niets en niemand, zelf niet door de dreiging met aangiftes wegens landverraad en bijbehorende guillotines tegenhouden. Het beste is dat je de buurt verlaat als je merkt dat je gekneveld en geintimideerd wordt door een stelletje levensgevaarlijke blokhoofden.

 7. Lekker gezellig in de euro blijven en een milieu activist als minister President, en hij wil samen met roemer alle kapitalisten leegplunderen en de rest van de mensen als slaven gaan gebruiken. Dat hij godgloeiend leklijk is en totaal gestoord maakt niets uit daar kan hij ook niets aan doen. Hij past beter bij de helsangels of zo

 8. Samson verwacht dat de werkende man/vrouw gewoon een stapje harder gaat werken. Het omgekeerde gebeurd: een stapje minder. Waarom zou je? Arbeid loont steeds minder.

 9. Kamer akkoord met ESM-verdrag.

  Laatste schrootje soevereiniteit R.I.P.

 10. @the red pill [2]: Samson is een idiot savant, hij heeft een kunstje geleerd, namelijk kernfysica, maar over alle andere zaken zoals economie heeft hij totaal geen kaas gegeten. Een absolute clown deze man. Dat is ook het probleem met een vertegenwoordigende democratie, dat je idioten de macht geeft om je land te verwoesten.

 11. Bernanke, Fed president, opperde dit reeds jaren geleden. Een spaarder is een doorn in het oog van de heersers. Het kan zijn dat Samsom dit ooit heeft gehoord en dergelijke retoriek herhaalt. Maar aangezien hij ook een buikpreekpop is lijkt me dit slinkse heerschap van bovenaf geïnstrueerd is door dezelfde elite om ons even duidelijk te maken dat sparen heel vies en smerig is en een spaarder een object is wat totaal uitgebeend moet worden. Een spaarder is een crimineel!!

  Onbegrijpelijk asociaal en werkelijk zo simpel te bedenken, dat alleen gekken of hele vieze mensen dit kunnen bedenken. Mensen met geld zijn een bedreiging voor de gevestigde orde en daarom ongewenst. De communisten en fascisten voor de WOII joegen ook op het grote geld en er is in al die jaren dus niets veranderd, de mens heeft nog steeds niets geleerd. Dan zal een WOIII ook wel niet lang meer op zich laten wachten.

  De SSP kan er ook wel wat mee worden, zodra de boeven aan de macht komen kunnen ze met de PvdA dit land werkelijk tot de grond toe afbreken.
  SP-politici zijn gewoon ordinaire crypto-communisten!

  Hierbij het (communistische) programma van de SP:
  Bedrijven gaan fors meer belasting betalen.
  Werknemers bepalen salaris directie.
  Betaling van belasting over koerswinst aandelen.
  Belastingen stijgen met 4 miljard.
  2 verdienders worden aangepakt
  spaargeld belasting met 25% omhoog.
  Cultuur , milieu, ontwikkelingshulp +1 miljard.
  Uitkeringen +1 miljard.
  Onderwijs +1 miljard.
  Zorg +1 miljard.
  Zorgpremie betalen na rato van inkomsten:
  Weinig niets, veel heel veel.
  Wegenaanleg -750 miljoen.
  Politie -160 miljoen.
  Kinderbijslag -300 miljoen ten koste van middeninkomens.
  Boven hypotheek van 3,5 ton geen aftrek meer.
  AOW op 65 jr.
  Bankbelasting.
  Geen inburgeringsplicht.
  Medische verzorging zonder identificatieplicht.
  Gemeenten bepalen waar u moet/mag wonen. Wijken moeten gemengd worden
  Verkeersboetes naar rato inkomen.
  Softdrugs legaal. (het enige zinnige)
  Kraken mag.

  Deze reactie wilde ik eerder plaatsen maar er stonden vreemde lappen tekst tussen, dus probeer ik het nogmaals.
  Crisis [14] reageerde op deze reactie.

 12. @Crisis [13]:

  Voor iedereen die niet meer baas wil zijn over zijn eigen geld en leven moet vooral SP of PvdA stemmen.

  De SP wil niet alleen de vermogensrendementsheffing behouden, maar wil daarbovenop ook een vermogenswinstbelasting invoeren + vermogensaanwas. Zodra je rente, dividend of winst maakt op aandelen betaal je daarover 35 procent belasting. Maar er is nog iets, zodra je vermogensaanwas hebt betaal je over je aanwas ook 35 procent belasting. Dit betekent dat je nooit meer iets kan verkopen zonder daarover belasting te betalen. Zodra je een leuke verzameling van iets hebt of je verkoopt eens een leuk schilderij van thuis of je doet je boot o.i.d. de deur uit, dan moet je daarover vermogensaanwasbelasting betalen. Het is in deze tijd misschien moeilijk voor te stellen, maar zodra je je huis met winst verkoopt zal de staat dit zien als vermogensaanwas en mag je de (bescheiden) winst die je denkt te hebben gemaakt afgeven.

  Het mag duidelijk zijn dat met de linkse partijen aan de macht we een belastingsysteem krijgen waarbij je niets meer aan winst kan opstrijken en er niets buiten de boeken kan worden gehouden. We gaan dus werkelijk naar een staat met totale controle. Het zogenaamde sociale van links is niet meer dan stelen en baas spelen over je leven en je geld.

  Ook Henk en Ingrid zullen het in de toekomst niets meer buiten de boeken kunnen houden. Hoe en waar je het dan van doet zal allemaal verantwoord moeten worden. Dit is het begin van de totale controlestaat en niemand kan daaraan nog ontsnappen.
  Alex [16] reageerde op deze reactie.

 13. @Crisis [14]:

  Ik was ooit lid van de SP. Niet omdat ik hun gedachtegoed steunde maar omdat ik dacht ze staan recht tegenover de andere partijen en hierdoor kunnen zij tweestrijd veroorzaken binnen de overheid. Een ineffectief overheid kan ons minder goed benadelen. Het is een verkeerde beslissing van mij geweest.

  Ik heb nu ook besloten alleen degene te steunen waar ik ook daadwerkelijk achter sta. Een grote SP is verschrikkelijk, het zijn communisten, en ik besef nu ook dat het stomste wat een anarchist kan doen is een communist steunen. (Helaas doen er te veel dit.) Omdat ze sociaal veinzen te zijn val je snel in hun val om ze als goed bedoelende menen te zien, maar dat zijn ze niet. Communisten gebruiken anarchisten om voor hun te strijden. nadat ze aan de macht zijn zullen ze dezelfde anarchisten wegwerken. (Genoeg voorbeelden in de geschiedenis.)

  Val niet voor de zogenaamde sociaal gedoe van de SP, ze zijn voor een staat, een staat welke alles controleert. Ze staan lijnrecht tegenover vrijheid. Het doet mijn hart pijn ooit de SP te hebben gesteund.

  Het enig wat ik wil is vrijheid.

 14. Het wezenlijke aan geld is, dat het de meeste tijd niets ligt te doen, en dat is ook het doel ervan. Het is namelijk ontstaan, doordat mensen bij directe ruilhandel een tijdsprobleem ervoeren. “Mooie kippen heb je, maar helaas, ik heb er nu geen nodig.” Was er slechts ruilhandel, dan kwam de ruil niet tot stand. Heeft de pluimveehouder ook geld, dan kan hij wel ruilen tegen wat de eerste aanbiedt. Hierbij wordt het geld in een seconde geruild en ligt het misschien twee weken ‘dood’ te wezen in de portemonnee.

 15. @Vilseledd [23]:

  Vind je NL dan zo geloofwaardig dat je dit een slecht vergelijk vindt? De EU en NL glijden af naar het niveau bananenrepubliek met een hoog dictatoriaal gehalte en daar zou een Pinochet-achtig figuur niet in mogen ontbreken. Dat is gewoon een feit. Wij doen niet meer onder aan de voormalige dictaturen, of bespeur jij nog iets van vrijheid in dit land? Ik zie dit land en heel de EU afglijden naar een ongekend laag niveau waar roven en plunderen door de overheden en dus ook het kapot maken van levens heel normaal wordt.

  Neem jij dit land en zijn omringende landen, maar niet mij, serieus, want die zijn echt bezig jouw en iedereen te slopen.

 16. @Vilseledd [23]:

  Pinochet was een oneindig veel beter mens, zeker integerder, dan zowat elk lid van welke gevestigde poltieke partij in Nederland dan ook. En dankzij hem is Chili nu het meest stabiele land in Zuid Amerika. Het is ook het enige land in Zuid Amerika, nou misschien Uruguay ook, waar straat criminaliteit geen issue is. Als die gek van een Allende zijn plannen ten uitvoer had gebracht was het nu net zo’n land als de rest van dat continent geweest. So what dat Pinochet Marxistisch uitschot a hard time gaf. Dat verdienen ze toch ook? Dat heet zelfverdediging. Daar moet je geen medelijden mee hebben.

  Crisis [26] reageerde op deze reactie.

 17. @Peter [25]:

  Tja, als je het zo bekijkt. Maar dictator of geen dictator dat is niet eens de vraag. Het antwoord is; Wij willen zelfbeschikking en baas zijn over eigen lijf en leden. Wij = ieder individu = soeverein = is baas over zijn ziel en zaligheid = het NAP en zo verder. Pinochet was een antwoord op een regiem met een regiem. Wie was of is beter? Ik heb er niet gewoond en heb de man niet gekend dus is het moeilijk een duidelijk objectief beeld te schetsen. Maar ik blijf erbij dat we dit soort mensen niet nodig zijn en dus ook geen soortgelijke, onderdrukkende en dicterende EU zolang iedereen beseft wat een soeverein mens is in een libertarische wereld.

 18. @Peter [19]:

  “Oké dan.

  Vraag jij even of de huidige machthebbers willen opstappen om ons vrij te laten? Dat zullen ze vast wel doen, zij hebben immers het beste met ons voor.”

  Heb ik aangegeven dat ze de beste met ons voor hebben? Ik heb duidelijk aangegeven dat ik ze niet wil. Ik wil niemand boven mij, dus ook geen pinochet type.

  Hoe ik, wij, ooit van die gasten afkomen? Door het openen van ogen, beginnend binnen eigen gezin. Hoe meer mensen inzien dat een staat niet moreel is en dat er een betere optie is, hoe groter de kans dat de echte vrijheid ooit komt.

Comments are closed.