Met “Nederlandse” bedoelen we hier een samenleving van 16+ miljoen mensen waarvan de ouders (vorige generatie) gevochten heeft tegen de brute bezetting van Duitsland. Op allerlei manieren is toen  dat Duitsland verslagen en verdreven, en “Nederland” werd weer een soeverein land waarin de inwoners onafhankelijk van andere landen weer zelf konden beslissen hoe ze wilden samenleven.

 

Op 4/5 mei herdenken we de mensen die hun leven in die strijd verloren zijn. Onder andere zie je dan op de Dam in Amsterdam Koningin en hoge militairen paraderen en ernstig kijkend kransen leggen bij het Nationaal monument.

Indrukwekkende emotionele toespraken worden gehouden waarin het “woord” vrijheid vaak voorkomt, en je ziet dat er honderden mensen stil staan  en in gedachten verzonken.

Dan komt de vraag: “Hoeveel van die mensen weten wat die vrijheid is?”

En de meesten zullen wel begrijpen dat het betrof het vrij en los komen van de dwang van de bezetting door een vreemde (Duitse) natie.
Maar,
Hoeveel van die mensen die daar in gedachten verzonken staan beseffen dat zij nu door de eigen politici verkocht zijn aan een nieuwe organisatie, namelijk de EU, waarin Duitsland dan ook nog de hoofdrol speelt?

Die EU maakt nu al voor het overgrote deel uit wat er in “Nederland” wel of niet mag en hoeveel iedereen van zijn verdiensten  moet afgeven om andere landen te “helpen”. Bij voorbeeld om snelwegen te bouwen waar nauwelijks een auto op rijdt (Portugal), vliegvelden waar geen vliegtuig op landt (Spanje), renbanen waar geen paard op rent Griekenland), enz.

En terwijl het Nederlandse volk de “doden herdenkt” en de “bevrijding viert” zijn in de EU de politici bezig de laatste procentjes vrijheid die de burgers nog hebben, ook weg te nemen.

Rutte-deJagers hebben in het ESM verdrag al toegestemd en de Tweede Kamer zal dat waarschijnlijk als makke schapen ratificeren.  **

In de EU wordt een min of meer geheim complot gesmeed om in de EU een dictator aan te stellen boven Barroso en Rompuy. **

Mario Draghi, de baas van de Europese Central Bank hield gisteren een pleidooi dat de landelijke politic meer van hun macht moeten afgeven aan de centrale dictator; (European Central Bank (ECB) chief Mario Draghi has urged eurozone leaders ……… saying they should accept more transfer of powers if they truly want a fiscal union.)

In Engeland zijn er enige tegengeluiden te horen en we moeten maar hopen dat die versterkt doorkomen.  (bijv.: Euro-MP Paul Nuttall, of the UK Independence Party, said: “This is a truly ridiculous idea that must never be allowed to happen. It sounds as if they are trying to go back to the days of the Holy Roman Emperor.”)

Spannend is wat er dit weekend gebeurt in de Franse verkiezingen tussen Sarkozy en Hollande. Overbodig te zeggen dat de stem van de vrijspreker gaat naar NOTA -None Of The Above!

We hopen daar nog nader op terug te komen.

Ondertussen wensen we alle lezers veel wijsheid en sterkte en adviseren hen te zorgen voor hun eigen toekomst.

16 REACTIES

 1. Nederlandse politici zijn volstrekt gestoord, zo niet weigeren kennis te nemen van de feiten en gaan in domheid akkoord met het EMS. Weg onze democratie.
  Een ieder die kan lezen en een normale intelligentie heeft, zal begrijpen dat het EMS volstrekt verwerpelijk is. “Dus” Rutte en JKdJ zijn voor. En zo helpen deze mensen, en de rest van onze democratisch gekozen parlementariërs, Nederland verder naar de verdoemenis.

 2. Alles wat afdoet aan nationalisme is heel goed, alleen in het geval van Europa leidt het tot de overdracht van de ene roverheid naar die van een andere roverheid. Maar roven, dat doen alle overheden, het ene kwaad in ruil voor het ander.

  Veel mensen denken ten onrechte dat wij zonder Europa beter af zouden zijn, maar ook zonder Europa was het monetaire systeem gecrashed, daartoe is namelijk het ontworpen. Gulden, Euro, Dollar; het maakt allemaal niet uit, alles crasht gezellig mee.

  Vrijheid hebben we overigens al zo’n 8000 jaar niet meer, dus wat dat betreft maakt het allemaal niet zoveel uit. Maar door jaarlijks te herdenken wekt een overheid natuurlijk de indruk dat wij nu wel in vrijheid leven. Dit is indirecte indoctrinatie…

 3. Ik ben het grotendeels eens met dit artikel. Alleen ben ik tot de overtuiging gekomen – en het is zwaar om het te moeten ontdekken -, dat de vrijheid waarvoor onze (voor)ouders streden en stierven, ook toen al een schijnvrijheid was. De oorlog is gemanipuleerd tot stand gekomen en de zogenaamde overwinnaars en verliezers werden door dezelfde machten gestuurd die ook nu weer de boel koste wat het kost aan het sturen zijn naar een werelddictatuur (‘Ein Reich’) (met zelfs één godsdienst – zie o.a. de voorspellingen over de komende olympische spelen).

  Henk [11] reageerde op deze reactie.

 4. De z.g. Grondwet garandeert geen vrijheid en geen burgerrechten, maar verzekert de continuïteit van de erfopvolging van de Oranjes, voorziet hen van een leger en een politiemacht en van de macht Rechters en Commissarissen (Romeinse praetores) te benoemen.
  De macht van de volksvertegenwoordiging is slechts die van een papieren tijger.
  Wat kan een absolutistisch vorst zich nog meer wensen?

 5. Duitse burgers hebben het uitzenden van militairen naar Irak en Afghanistan bij het Grondwettelijk Hof in Duitsland verhinderd !

  LEVE DE GRONDWET

 6. Vrijheid is er nooit geweest. Direct nadat de Duitse dictator, met zijn Bruim hemden vazallen, door de USA, niet door het Nederlandse volk, aan de kant was gezet kwamen de Oranje dictators terug en installeerde een quasy vrijheid met een langzaam maar wurgend regime.

  Nu, 70 jaar na de installatie van de Oranje hemden, wordt duidelijk waar we naar toe gaan. Totale controlle van de inwoonenden, diefstal van alle rijkdommen en onderwerping van anders denkenden met wetjes en regeltjes gemaakt, uitgevoerd en opgelegd bij die zelfde Oranje hemden.

  Vgrijheid is niet gratis en er zal voor moeten worden gevochten. Denk niet dat deze Oranje hemden je de vrijheid geeft die verlangt. Politie, leger en allerlei andere niet zichtbare maar wel degelijk bestaande organisaties van Oranje hemden zullen met veel machts wertoon de enkeling die zich verzet tegen het gevestigde Oranje systeem, oppakken, gevangen houden en bespottelijk maken.

  Voor echte vrijheid zal je moeten vechten, zuiveren, afvoeren and vernietigen. En na deze geweldadige peiode zal je je moeten verzekeren dat er nooit meer een Oranje hemd, een Oranje vazal, een Oranje slaaf iets te zeggen heeft over je, jouw family, jouw stad and jouw land.

  Igor [10] reageerde op deze reactie.

 7. na de franse tijd kregen we de oranjes weer retour en de drie koningen die we toen hadden tragen meer op als dictators, er was wel een z.g.n. democratie een volksvertegenwoordiging maar daar hadden alleen maar mensen zitting in de geld hadden.
  daar kwam toen verandering in rond 1900 met Dommela nieuwehuizen en troelstra. wat dus eigenlijk het begin was van de hedendaagse democratie. Wanneer je nu de 2 e kamer bezich zien moet je vast stellen dat deze ver van het volk staan er worden besluiten genomen die niet te begrijpen zijn.
  Een keer in de zoveel jaar hebben we een echte leider nodig die
  orde op zaken steld zoals een napoleon, als hij dan klaar is sturen we hem gewoon naar een eiland

 8. Wat ik op de radio hoorde was dat mensen hun “vrijheid” afmeten aan de onvrijheid van andere mensen, kijk ons eens vrij zijn want; china, noord korea, ect ….

  Snel de radio afgezet…..

  @ikwordgenaaid [9]:
  “Voor echte vrijheid zal je moeten vechten, zuiveren, afvoeren and vernietigen.”

  Ik deel het sentiment maar een organisatie die dit tot stand brengt is onherroepelijk gedoemd tot corruptie, altijd belangrijk om te zorgen dat het medicijn niet gevaarlijker is als de ziekte.

  Ik stel voor het zuiveren, afvoeren en vernietigen te schrappen en een nieuw plan te bedenken.

  ikwordgenaaid [12] reageerde op deze reactie.

 9. Ik voel me . neveel echte Nederlanders samen niet echt vrij ….
  De discriminatie van de echte Nederlanders , door de multi culti gestoorden ,
  loopt de spui-gaten uit !
  Enkele jaren geleden werden 30.000 uitgeprocedeerde , veroordeelde , deels zwaar criminele gelukzoekers , tegen alle wetten in , toch toegelaten .
  Dit ondanks vele tienduizenden uitspraken van de rechtbank , een rechtbank waar ik een heilig ontzag voor zou moeten hebben .
  Kosten meer dan 3 miljard euro , te betalen door de hardwerkende echte Nederlanders , schande !
  En als mijn fiets lampje niet brandt , of ik rij 10 km. te hard , dan ben ik echt de klos ,
  ontsnappen of enige coulance kan ik helemaal vergeten …
  Ik voel me ernstig gediscrimineerd ,
  en dat geeft geen bevrijd gevoel .

Comments are closed.