Die drank en andere dingen waarvan accijnzen of btw omhoog gaat kan me nog niet eens zoveel schelen. Dat je stelt je voor een heel eenvoudige keuze: kopen of niet. Waar ik mee zit is dat ik gedwongen wordt om mijn werkplaats naar thuis te verplaatsen: lees het auto relaas van een collega


In 2011 koop ik een tweedehands auto voor 35k euro (heb je nog geen middenklasser voor tegenwoordig)   om zakelijk mee te rijden. (zakelijke ritten en woon-werk verkeer).   Omdat ik die auto dus niet privé gebruik rijd ik privé ook nog een andere auto. Vanaf 2013 wordt woon-werk verkeer als privé aangerekend. De auto die ik in goed vertrouwen  heb gekocht heeft een cataloguswaarde van 100k (ook al door extra belastingen.  Ik rijd zo’n 200 km woon-werk per dag dus ik kom sowieso in het 25% tarief voor de bijtelling,  want dat is zo’n 60.000 km per jaar. Dat is dus een bijtelling van 25k dus dat kost me netto zo’n 12,5k. Ok, dan koop ik hem privé: Helaas, de kilometer vergoeding wordt ook belast. Om netto aan een  19ct per kilometer te komen, moet de zaak dan dus het dubbele betalen. 19ct per kilometer maal 60.000 is € 11.400 maar omdat het nu volledig belast wordt, kost dat de  zaak ook nog eens 11.400 extra. Daarnaast kan ik van 19ct niet al het onderhoud (incl. 21% btw)   betalen dus moet ik er privé nog een hoop bij leggen.

Al met al ga ik er zo’n 1.100 tot 1.200 Euro netto per maand op achteruit. Op een huidig netto salaris van 3750,-

DAT IS DUS MEER DAN 30% !!!!!

Auto verkopen dan? Het verlies dat ik maak (denk aan twee keer de marge van de autohandelaar) door een goedkopere auto te kopen is ook enorm. En dan blijft nog steeds die bijtelling van 20-25% of de belaste kilometer vergoeding. Wat ik nu rijd is helemaal nog niet zo duur per kilometer. Kortom: ik ga toch maar een paar productieve uurtjes besteden aan creatieve oplossingen….

Zoals het er nu uitziet overweeg ik om uit Nederland dus eindelijk weg te gaan en heeeeeel dichtbij te gaan werken. Dat gaat ook een ongelofelijke hoop geld en werk kosten (ik sta er helemaal alleen voor, dus ik moet duur betalen voor hulp). Maar goed: als alles verhuisd is en de business heeft het overleefd (grote kans van niet, maar ach) dan kan ik voortaan op de fiets naar mijn werk en ben ik dus “gezond” bezig en haal ik nog een paar weken levensverwachting in van de paar jaar die me die hele kut-verhuizing gaat kosten.

Naar de kloten gaan we hoe dan ook.

Tot zover mijn collega

en wat gaat u daar nu aan doen?? Weer stemmen, weer meer klagen, of toch maar eens de conclusie trekken dat we het zo niet redden. Bezuinigingen worden belastingen en overheidsbeloftes worden bedrog, het minste wat u kunt doen is deze site verder bekend te maken, maar als ik een advies mag geven: begin er eens tegenin te gaan, stel de roverheid ter discussie, want tot nu toe wordt alles ‘opgelost’ met nog meer overheid.

38 REACTIES

 1. Volgens mij hebben ze daar in den Haag nog het jarenzeventigbeeld, dat we allemaal kantoorklerken zijn, die met de boterhammentrommel op de fiets naar het kantoor gaan, alwaar de chef ons aanspreekt met de achternaam. Niet vreemd, want Jolande Sap heeft niet eens een rijbewijs. Die heeft er geen weet van, dat de huidige kantoorklerken ook op industrieterreinen werken, alwaar geen bus komt en waar regen en wind vrij spel hebben. Die heeft er geen weet van, dat mensen moeten reizen, omdat de vrouw in de woonplaats werkt en de man 60 km verderop. Ze heeft er geen weet van, dat veel werkende mensen niet van negen tot vijf achter een televisie zitten, maar de weg op moeten om klanten te bezoeken. Niet elke forensenstad heeft zoiets als de Zoetermeerstadslijn.

 2. Zelf ga ik er ook flink op achteruit. Ik werk voor een detacheringsorganisatie en rijd in een eigen auto. Veel detacheringsorganisaties zullen gezien de economische situatie niet gaan bruteren (dwz extra vergoeding geven zo dat het personeelslid nog steeds netto 19 cent per km overhoudt). Ik werk de laatste jaren relatief dicht bij huis, en daarom kost me dit nu maar 1500 euro per jaar. Ik heb echter ook opdrachten gehad op meer dan 100 km enkele reis afstand. Dan ga ik inderdaad ook zwaar het schip in.

  Als je in de detachering zit dien je dus ofwel een klein leasedoosje te aanvaarden of je wordt maximaal geplukt. Want een leaseauto van 40 mille kost je ook al heel veel geld door de bijtelling.

 3. Goed stuk! Je beschrijft hier het dilemma van velen.
  Maar…………………………………………………………
  Ik blijf het gewoon proberen. Wanneer staan we op!
  Wanneer gaan we de straat op? Kiezen alleen heeft geen zin.
  We moeten de straat op. Actie voeren. Acties die de staat raken.
  Ik zoek op internet en kranten, maar kom niets concreets tegen.
  Zelf heb ik nog nooit een actie, demonstratie geplant. Maar ik wil meer. Maar Duncan alleen in Den Haag, op de snelweg maakt niet zo’n indruk. Maar ik wil een signaal geven. Wie doet er mee?
  Samen kunnen wel het verschil maken. Vele kleine vuisten maken samen 1 grote.
  Hier is mijn twitteraccount
  15na12
  Ik ga zelf ook wel een site opzetten, die meer gericht zal zijn op het bundelen van krachten om tot actie over te gaan. Maar ik heb veel hulp nodig.

  Ik ben juridisch niet zo sterk, maar wie voelt zich geroepen een krachtige brief te schrijven die gestuurd kan worden naar alle vakbonden, met de vraag waar ze blijven.

  Ik roep maar wat…..Maar ik zit hier nog steeds achter mijn laptop en ik ben bang dat straks het vuur weer dooft en we allemaal gewoon weer slikken wat er door onze strot wordt geduwd.
  Ik zal mijn bondgenoten trouw zijn!

  Ratio [6] reageerde op deze reactie.

 4. Praktijkgeval: Ondernemer rijdt met Mercedes Bestelbus woon-werkverkeer per dag 20 km. Deze Bestelbus kost Euro 50.000, want er zit een Koelinstallatie in. Bestelbus bij de zaak laten staan kan niet, want dan komt er wel een ‘steelpool’ of ‘steelbulgaar’ langs ! Moet deze ondernemer dus een extra inkomstenbelastingbijbetaling doen, omdat er een KOELINSTALLATIE in de Bestelbus zit. Voorts moet hij nog 2,7% BTW over Euro 50.000 per jaar als prive bijtelling BTW betalen. En dat, omdat GroenStalinLinks zonnepanelen wil weggeven !

  Crisis [12] reageerde op deze reactie.

 5. Aan deze mooie zondagmiddag zal Jolanda Sap weinig plezier beleven, gezien de recente peiling die haar niet veel goeds belooft voor de komende verkiezingen. Het meiske was zo vol ervan erbij te gaan horen, macht te kunnen vergaren, er toe te doen, dat ze haar ziel en zaligheid aan Mephisto heeft verkocht (voor een appel en ei) en vrolijk rondhuppelt van: kijk mij ‘es met dit mooie Kunduz-accoord. Maar nu begint langzaam tot haar door te dringen welke fatale fout ze gemaakt heeft. Sapje heeft Nederland verkwanseld aan een rare operette-dictator in Brussel en heeft daarmee het voortbestaan van haar partij op het spel gezet. Ze heeft schromelijk haar hand overspeeld.

  Hoe dom en hoe verblind kan je zijn. Over Markje heb ik het maar niet. De stompzinnigheid van deze puber is bijna spreekwoordelijk. Zo naief als een Sapje, zo stom als een Rutte.

 6. @Duncan [3]: Duncan. Hebben vakbonden wel zin of zijn die niet onderdeel van het probleem? Niemand komt voor de burger op, besef dat svp. Niemand. De woningbouwverenigingen bouwen geen goedkope woningen meer. De vakbonden spannen samen met de overheid. De politie beschermt de burger niet. Als die mooie instituties en instellingen, die zijn er vooral voor zichzelf.

  Mensen moeten dit inzien, als je straks met vakbonden het land “plat legt” dan verandert er weinig. Want de vakbonden waren in mijn ogen al overbodig en hebben zichzelf helemaal overleefd.

  Het is belangrijk de mensen te overtuigen dat de democratie niet werkt en democratie met belangen verenigingen al helemaal niet. Belangenverenigingen bepalen alleen maar wie er meer geplukt wordt dan de andere. Dus bijvoorbeeld werknemers vs werkgevers. Als je dat spelletje speelt is de politiek de lachende derde. De staat en de politiek dienen te worden afgebroken tot iets heel kleins, dat maar heel weinig invoed heeft op de mens. Dat is het doel. Echter als je nu de straat op gaat dan snappen mensen dat nog niet. Die geloven in democratie en belangenverenigingen.

  De enige weg is mensen eerst te overtuigen van de immoraliteit van de staat en pas dan heeft het zin te demonstreren. Anders wordt je een speelbal in het bekende spelletje en ben je een pion die denkt dat hij wat te zeggen heeft. Divede et impera, verdeel en heers, daarin ben je dan de pion.

  Duncan [11] reageerde op deze reactie.

 7. Die drank en andere dingen waarvan accijnzen of btw omhoog gaat kan me nog niet eens zoveel schelen. Dat je stelt je voor een heel eenvoudige keuze: kopen of niet.

  Beetje jammer, dit.

  Belastingverhogende maatregelen dienen door libertariërs consequent afgewezen te worden, domweg omdat zij vrijheid beperkend zijn. Wie graag rookt of een borreltje drinkt heeft uiteraard de keuze om daarmee te stoppen, maar de keuze om te stoppen ontzegt hem zijn onschadelijke pleziertje en de keuze om niet te stoppen verplicht hem meer af te dragen aan de vijand.

  Op een libertarische site zou ik een dergelijke uitspraak dus niet verwachten, ondanks de disclaimer, want deze uitspraak is niet van de collega, maar van de auteur, en behoort derhalve niet bij het ‘ingezonden’ gedeelte.
  PJMan [8] reageerde op deze reactie.

 8. Wat ik nou nog steeds niet begrijp….
  BEZUINIGEN… Naar mijn inzicht is dat MINDER geld uitgeven. Maar wat doen de rovers in Den Haag? Ze eisen MEER belasting. Krankzinnig toch? Als die rovers nou eens goed luisteren naar de mensen die zij zeggen te vertegenwoordigen zou je toch mogen eisen dat zij geen geld meer pompen in een JSF vliegtuig (Alleen dat ding kost al een godsvermogen) … Of een tikkeltje minder uitgeven aan ontwikkelingshulp…. Misschien wat minder uitgeven aan een fappende wethouder? Misschien wat minder uitgeven aan zigeuners die als dank een vakantiepark afbreken en leegroven… Misschien wat MINDER belasting heffen en MEER verantwoording bij de burger neerleggen?

  En wat ik ook niet begrijp… Wat is die bangmakerij nou over Griekenland? Stel je voor dat ze uit de eurozone gaan… Domino effect Spanje, Portugal, Italie…. EN hopskaee De rest van Europa er ook maar achteraan.

 9. Buiten dat er een hoog duimenzuig gehalte aan het verhaaltje zit , moet je wel goed gek zijn om een auto van 35 K voor je baas aan te schaffen en ook nog een karretje voor prive er bij terwijl je gewoon met een sluitende rittenregistratie af kan.

  Of nee, de collega heeft een eigen werkplaats 100 km verderop en wordt nu gedwongen om zijn werkplaats naar huis te verplaatsen.

  Wederom een zeer vaag prutverhaaltje.

  Duncan [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Ratio [6]:

  Mee eens en oneens. Mooi he? Zelf zie ik het zo:

  Niet geschoten altijd mis
  Iets doen is altijd beter dan niets doen
  Niet kiezen is ook een keuze
  Liever als een leeuw ten onder dan een mak lam
  Je hebt evenveel medestanders als tegenstander, maar je moet ze bereiken.
  Wachten op andere (omstanders effect) is soms dodelijk en we hebben er geen tijd meer voor.

  Even in een notendop:D

 11. @W.H.J. Reiss [4]:

  De ondernemer is de kurk waar dit land opdrijft en het lijkt alsof juist die groep het steeds moeilijker gemaakt moet worden. Los van de lastenverhogingen voor de burger die ook daarmee indirect het bedrijfsleven zullen treffen zal het voor de ondernemers in NL er niet beter op worden. Evenmin voor de werkenden en degene die zuinig zijn geweest op hun centjes (spaarders in de ogen van de socialisten/linksen zijn een vloek en dienen derhalve totaal uitgekleed). Het is een gotspe hoe de wereldleiders trachten hun miserabele handelen voor de zoveelste maal bij de burger en ondernemers leggen. De banken en politici zullen uiteindelijk nadat wij kapot belast zijn ook het onderspit delven en let op wie er dan voor het zeggen krijgt in de wereld.

  Als ik zo mijn eigen reactie lees dan krijg ik de indruk dat het in dit land gewoon nooit de goede kant op mag gaan. Het land moet steeds nadat het is opgebouwd weer worden afgebroken.

 12. @Rice [10]:

  Duimzuig gehalte, vaag verhaal. U zou eens in een helicoptervieuw naar u eigen manier van reageren moeten kijken. U beticht mij ervan dat ik niet met inhoudelijkheden kom, maar ondertussen deponeert u opmerking die nog steeds niet onderbouwd zijn en en ander ridiculiseren. Wilt u nou serieus genomen worden of niet? Dat gaat m niet worden met dit soort ‘vage’ opmerkingen.
  Nogmaals blijf proberen.

  groet,

  Duncan
  Rice [16] reageerde op deze reactie.

 13. Datum : Zondag 20 mei 2012
  Van : Duncan de Back
  Plaats : Veenendaal
  Onderwerp : Tijd voor actie

  Geachte heer/mevrouw,

  Via deze brief (lees noodkreet) vraag ik uw aandacht voor het volgende. De heer Geert Wilders is naar de rechter gestapt om ratificatie van het ESM verdrag te voorkomen. Een moedige stap met een slagingskans waar je vraagtekens bij kan zetten. Wat ik jammer vind is dat het alleen de dhr. Wilders is die krachtige geluiden maakt. Dhr. Van Bommel ben ik tegengekomen en ik heb keurig de petitie getekend. Maar u zult toch met mij eens zijn dat dit niet genoeg is.
  Om mij heen hoor ik veel geluiden van mensen die helemaal klaar zijn met politiek Den Haag en al helemaal met de EU. Het ESM verdrag krijgt maar weinig aandacht, zo ook de mensen die tegen het ESM en de EU zijn. Ik ben van mening dat het kwart over twaalf is en dat we moeten opstaan. Daarin kunt u als partij ook het verschil maken, door op te staan voor uw kiezers en misschien wel toekomstige kiezers. U hoeft dhr. Wilders niet te steunen in zijn rechtsgang. Hij vecht op zijn manier tegen deze staatsrechtelijke dwaling. Maar u kunt wel het volk
  oproepen om op te staan. Op te staan tegen een ondemocratische niet gekozen EU dictatuur.
  Graag hoor ik van u wat de SP kan betekenen in deze strijd. Deze brief post ik ook op de pagina van ‘vrijspreker’ en dat doe ik ook met uw antwoord.

  In afwachting van uw antwoord,

  Duncan de Back

  Crisis [15] reageerde op deze reactie.

 14. @Duncan [14]:

  De SP is een wolf in schaapskleren net als de PvdA.
  Heb in de gemeenteraad gezien hoe de SP heerlijk op het pluche bleef zitten door constant de PvdA in de poeperd te kruipen.

  En waarom er geen aandacht aan het ESM wordt besteed is toch duidelijk; heel de mainstream media en de politici zitten in de pocket van de elite en die laten ons alleen horen en dat zien wat zij kwijt moeten. Het publiek dom en achterlijk houden is op zo’n manier toch doodeenvoudig.
  Duncan [19] reageerde op deze reactie.

 15. @Duncan [13]:

  Ik onderbouw , maar als je het niet wil zien en graag selectief leest.
  Ook goed.

  Zelf speel je het weer op de persoon en hebt nog niets inhoudelijks gezegd.

  Het verhaal rammelt nl. aan alle kanten.

  Alleen al die auto met een nieuwprijs van 100 K. Dan zit je in de Maserati,s ,Jaguar, Porsches ed. Heeft die ook nog een boodschappenwagentje,(maar dat zal wel een eenvoudige BMW zijn) Kost wel wat aan wegenbelasting,onderhoud en verzekering.

  En dan zeuren over een beetje bijtelling.

  Ach gossie toch wat zielig allemaal.

  Verder wordt het verhaal gebracht in de ik vorm terwijl het over een collega gaat.

  Maak je verder niet druk over mijn helicopterview en pleeg vooral zelf wat introspectie.

  Je paternalistische toontje staat me nl helemaal niet aan en riekt naar arrogantie.
  Rice [17] reageerde op deze reactie.
  Duncan [18] reageerde op deze reactie.

 16. @Rice [16]:

  Verder wordt het verhaal gebracht in de ik vorm terwijl het over een collega gaat.

  Maar omdat het een ingezonden stukje is zal ik deze annuleren.

 17. @Crisis [15]:

  Kan allemaal best zo zijn. Maar ik blijf me verzetten en het doel heiligd de middelen. Moet waarschijnlijk eerst een paar keer zelf met mn hoofd tegen een muur aanlopen. We zouden op zn minst kunnen proberen partijen die tegen het ESM zijn te bewegen het ontevreden volk dat straat op te krijgen. Of zijn we hier stiekem ook geconditioneerd op een wijze dat we er liever over spreken dan iets gaan doen. Mocht dat laatste als kritiek klinken, bij voorbaat mijn excuus. Dat is namelijk niet mijn bedoeling.
  1 keer falen maakt nog geen mislukking. Inhaaleer, ventileer en accepteer. Merk je dat je je doel met het huidige handelen niet bereikt zoek dan een andere manier. Dat spoor probeer ik te volgen. En nogmaals…. Alle hulp is welkom. Wat heeft het voor zin om hier alleen maar over de duivelse EU te schrijven, te schrijven…te schrijven….te schrijven….maar ondertussen alles laten voor wat het is.
  Lijkt wel een groepsburnout in mega formaat.

  Kom op mensen.. Ik ben de tegenslagen ook zat. Maar beweeg mee!

  R. Hartman [20] reageerde op deze reactie.

 18. @R. Hartman [20]:

  Maak je geen zorgen ik stem niet op de SP. Maar het doel heiligd de middelen. Het enige wat ik wil is de mensen die tegen het ons opgedrongen EU lidmaatschap zijn en natuurlijk het daarbij behorende ESM verdrag collectief de straat op te krijgen voor een mega actie. Wie weet dat ik wel op de LP stem. Maar ik wel eerst dingen gaan zien en de tijd dringt. Ik heb ook de PVV al aangeschreven puur en alleen om te vragen de bevolking die graag geluid wil maken de straat op te krijgen. Er is echt animo genoeg, maar het is nog te versplinterd. We moeten die mensen bij elkaar zien te krijgen. En ik denk zelf dat dit heel goed via jullie, heel goed via de vakbonden en heel goed via de andere partijen moet lukken. Teminste……als ze dat echt zouden willen.
  Begin daarin ook wel wat sceptischer te worden. Als jullie gaan voor mij en de mensen waarvoor ik sta, sta ik straks ook voor jullie. Maar er moet nu dringend iets gaan gebeuren.

 19. Als ik dit lees dan krijg ik de koude rillingen over mijn rug. http://www.sp.nl/standpunten/cd_63/standpunt_over_europese_unie.html Doet me denken aan de voormalige DDR of Sovjet Unie. Alsof de SP even orde op zaken kan stellen in Brussel.

  Er zijn maar twee mogelijkheden; het is uit de EU en weer terug naar een zelfstandig NL of erin blijven met alle ellende van dien. Wat de SP blieft is een onhaalbare kaart, alsof ze de wereld/cultuur in Brussel kunnen veranderen door daar deel te nemen aan de georganiseerde misdaad en dan te vragen of het misschien iets socialer kan. De EU verander je door afscheid te nemen van alle knellende, afbrekende, duistere en criminele zaken daar en niet door er halfslachtig in te blijven hangen.

  NL MOET VRIJ, WEG UIT DE EU!!

  Het zou een geschenk uit de hemel zijn en een zegen voor NL als we nu onmiddellijk uit de EU zouden stappen. Maar ik denk als NL dat zou doen er een soort van militair ingrijpen zal plaatsvinden en de regering direct zal worden afgezet. Of men doet een Pimmetje.

 20. Vreemd, een g8 maakt hier gelijk tongen los en deze buiksprekende joviale ruifvreter (zie link) weet het even haarfijn te vertellen hoe het allemaal wel moet. Maar dat wij keer op keer de rekening gepresenteerd krijgen dat schijnt zo’n goed betaalde kwibus niet te deren. Ik denk dat Obama heeft gezegd dat we nog even moeten wachten met een exit van de Grieken tot na de Amerikaanse verkiezingen. Want een exit zou wel eens heel slecht voor meneer kunnen uitpakken. Wij mogen intussen maar blijven vrezen en bidden dat er niet nog meer van ons geld in deze bodemloze put verdwijnt.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12171793/___Europa_moet_Griekse_schuld_verlichten___.html

  De wereld is totaal gestoord geworden, maar hoelang denkt men dit te kunnen volhouden? Deze leugens en aan de totale chaos komt maar geen einde. Het moet uiteindelijk wel met een hele grote klap eindigen, de natuur o.i.d. neemt denk ik het heft in eigen hand en veegt met een streek de hele kaart schoon.

 21. @R. Hartman [20]: De burger moet de politiek naar z’n hand zetten, ofwel moet zich veel meer binnen de partij laten zien, niet alleen eens in de 4 jaar op het stembureau. De burger echter, en de politiek zitten vastgeroest, terwijl nieuwe partijen zoals de LP komen met ideen die ver van het bed van de burger staan, en de politiek alleen maar lacht over de op een hand te tellen stemmers op de LP…

 22. In Nederland hebben we sinds de 2e wereld oorlog eigenlijk maar èèn politieke partij gehad. Deze politieke stroming heeft wel vele namen zoals: PvdA, CDA, VVD, SP, D66, GroenLinks, Christen Unie, SGP, Partij vd Dieren, al deze politieke partijen dienen enkel en alleen grote cooperaties en het bankwezen, want na hun politieke carriere kunnen ze daar dan terecht voor een dik salaris baantje. Sinds enkele jaren hebben we een keus gekregen en die andere keus is de PVV. De PVV is de enige politieke partij die niet gestuurd wordt door de corrupte cooperaties en het bankwezen. Want het bankwezen heeft hun parade plaatje zien verwezelijken in de EU en elk land dat meedoet kan worden leeg gezogen worden (financieel) en de cooperaties krijgen zo makkelijker toegang tot hun landen, zodat eigen binnenlandse producten te duur worden. Om dit fenomeen een halt toe roepen, zullen we zoveel mogelijk op de PVV moeten gaan stemmen. Hij is “wel” de enige die voor ons opkomt wat betreft het ESM en meer zaken waar vele nog geen weet van heeft en hij liet niet voor niets zijn gedoogsteun vallen voor deze onmenselijke bezuinigingen. Ik hoor hier geluiden van stemmen op de SP en LP, maar deze hoor ik niet, dat ze actief voor de burger opkomen. Deze partijen zijn nog te druk met hun eigen. Of het struisvogelsymdroom van: ” stem niet “. Dus versplinter de kracht van ons stemgeluid niet door op deze politieke partijen te stemmen, maar geef deze eens aan de PVV, als je Nederland als zelfstandig land je nog lief is. Of heb je liever dat je in de provintie Nederland wilt wonen en dat je een EU slaaf wil zijn, dan moet je vooral op de SP e.d. blijven stemmen. Aan jullie de keus.

  Duncan [27] reageerde op deze reactie.

 23. Als goed huisvader kan ik niet met 100 % inkomen , daarvan elk jaar 105 a 110 uitgeven .
  Maar de regering doet dit ALTIJD !
  Ze stelen dit gewoon van MIJ en JOU .

  Stuur 50% van de ambtenaren naar huis , ze storen echt
  en schrap een massa onzin-wetjes ,die blokkeren steeds .
  Er wordt te veel belasting betaald .
  Het wordt over de balk gegooid door zakken-vullende politici .
  Als ik 95 % per jaar uitgeef , wordt ik rijk ,
  verplicht de regering ook tot dit beleid .
  Met de verkiezing a.s. September krijg je de kans ……

 24. @Rob [25]:

  Rob ik ben het helemaal met je eens. In een eerder artikel zie je dat ik een brief aan de SP heb geschreven. Dat is puur en alleen om hen te bewegen de mens te mobiliseren acties te ondernemen als protest tegen het ESM en/of de ratificatie daarvan. De SP zal nooit mijn stem krijgen. LP kan ik nog in overweging nemen. Maar ik wil inderdaad wel gezien hebben dat er actief iets wordt ondernomen. Dat is geen kritiek tegen de Libaristen want ik lig aardig met ze op een lijn, maar niet in alles.
  En ik heb al aangegeven dat als Wilders de enige is die zich op deze wijze hard maakt voor de bevolking dat hij degene is die mijn stem krijgt. Let wel..ook niet zonder tegenargumenten want ik vindt die hele hoofddoekjes toestand nergens over gaan.
  Ik ga om met zeer lieve Turkse, Tunesische en Marokaanse mensen, waarvan ik weet dat er menig Nederlander is die aan hen een voorbeeld kunnen nemen. Maar ook tegen hen geef ik dit openlijk aan. En er is nog begrip voor ook.

  Misschien voel jij je geroepen om te trachten mensen op de been te krijgen?

  Dit is mn twitteraccount 15na12

  Groet,

  Duncan

 25. @Duncan [18]:

  Hoef er dus niets meer aan toe te voegen.

  Laten we het maar op een gebrek houden ipv niet hoeven.

  Want weer heb je niets te melden,hebt niets te melden gehad , vermijd ieder argument en hakt nogal agressief op de persoon in.

  Van libertaristen heeft de maatschappij niets meer en minder te verwachten dan een hoop egoisten die zichzelf nogal hoog hebben zitten.

  Brrr

  Duncan [38] reageerde op deze reactie.

 26. uuuh auteur… Auto 35K 2e hands?? 100K nieuwwaarde? is dat ding met zilver opgespoten ofzo?
  Daarbij zal 90% van de Nederlandse bevolking zeggen dat je collega zich koest moet houden met een netto salaris van 3750 euro, en tevreden moet zijn met wat hij heeft.

  Wat ik wel weet is dat je nu al haast als gezin een netto inkomen moet hebben van minimaal 2500 euro wil je fatsoenlijk kunnen eten en alles betalen( en misschien roken) of het hoofd boven water houden.
  Dat gaat dus meer worden in 2013.

  Ook zal de banenmarkt instorten enerzijds omdat nieuwkomers echt geen kans krijgen als de baas 6 maanden WW moet garanderen als iemand niet naar verwachtingen voldoen. die plekken gaan dus naar overgekwalificeerde mensen.
  Anderzijds hkan een ondernemer iemand welmakkelijker ontslaan, omdat nu per jaar gewerkt 1 maandsalaris uitgekeerd moet worden.
  Na 35 djaar bij de zelfde werkgever, is dat een aardig bedrag en is dit wel gereduceerd tot 6 maanden.
  Dat kan gunstig zijn, of niet.

  Lastenverzwaring hoe dan ook, is nooit een oplossing om een economische recessie op te lossen. Maar goed. we zullen het zien. tel dat op met een EMS die in 1 klap meer eist van Nl dan dat het in een jaar binnen kan halen in een jaar bij de oprichting er van, en het geld dat de maanden erna volgt is het een complete ramp.
  Ook ingbegrepen zijn griekenland spanje portigal ierland en de oosteuropese landen die staan te springen om geld.

  Op een gegeven moment komt het plafond van schulden kei hard naar benden donderen.
  Ik overweeg toch om er niet onder te staan, als het dit doet.

  Rice [30] reageerde op deze reactie.

 27. @Hoc Voluerunt [29]:

  uuuh auteur… Auto 35K 2e hands?? 100K nieuwwaarde? is dat ding met zilver opgespoten ofzo?
  Daarbij zal 90% van de Nederlandse bevolking zeggen dat je collega zich koest moet houden met een netto salaris van 3750 euro, en tevreden moet zijn met wat hij heeft.

  Kijk , dat probeer ik nou hardnekkig aan meneertje duncan uit te leggen.

  Hoop dat het nu wel aankomt als jij het zegt.

  Erik Vermeulen [36] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [37] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.