Die drank en andere dingen waarvan accijnzen of btw omhoog gaat kan me nog niet eens zoveel schelen. Dat je stelt je voor een heel eenvoudige keuze: kopen of niet. Waar ik mee zit is dat ik gedwongen wordt om mijn werkplaats naar thuis te verplaatsen: lees het auto relaas van een collega


In 2011 koop ik een tweedehands auto voor 35k euro (heb je nog geen middenklasser voor tegenwoordig)   om zakelijk mee te rijden. (zakelijke ritten en woon-werk verkeer).   Omdat ik die auto dus niet privé gebruik rijd ik privé ook nog een andere auto. Vanaf 2013 wordt woon-werk verkeer als privé aangerekend. De auto die ik in goed vertrouwen  heb gekocht heeft een cataloguswaarde van 100k (ook al door extra belastingen.  Ik rijd zo’n 200 km woon-werk per dag dus ik kom sowieso in het 25% tarief voor de bijtelling,  want dat is zo’n 60.000 km per jaar. Dat is dus een bijtelling van 25k dus dat kost me netto zo’n 12,5k. Ok, dan koop ik hem privé: Helaas, de kilometer vergoeding wordt ook belast. Om netto aan een  19ct per kilometer te komen, moet de zaak dan dus het dubbele betalen. 19ct per kilometer maal 60.000 is € 11.400 maar omdat het nu volledig belast wordt, kost dat de  zaak ook nog eens 11.400 extra. Daarnaast kan ik van 19ct niet al het onderhoud (incl. 21% btw)   betalen dus moet ik er privé nog een hoop bij leggen.

Al met al ga ik er zo’n 1.100 tot 1.200 Euro netto per maand op achteruit. Op een huidig netto salaris van 3750,-

DAT IS DUS MEER DAN 30% !!!!!

Auto verkopen dan? Het verlies dat ik maak (denk aan twee keer de marge van de autohandelaar) door een goedkopere auto te kopen is ook enorm. En dan blijft nog steeds die bijtelling van 20-25% of de belaste kilometer vergoeding. Wat ik nu rijd is helemaal nog niet zo duur per kilometer. Kortom: ik ga toch maar een paar productieve uurtjes besteden aan creatieve oplossingen….

Zoals het er nu uitziet overweeg ik om uit Nederland dus eindelijk weg te gaan en heeeeeel dichtbij te gaan werken. Dat gaat ook een ongelofelijke hoop geld en werk kosten (ik sta er helemaal alleen voor, dus ik moet duur betalen voor hulp). Maar goed: als alles verhuisd is en de business heeft het overleefd (grote kans van niet, maar ach) dan kan ik voortaan op de fiets naar mijn werk en ben ik dus “gezond” bezig en haal ik nog een paar weken levensverwachting in van de paar jaar die me die hele kut-verhuizing gaat kosten.

Naar de kloten gaan we hoe dan ook.

Tot zover mijn collega

en wat gaat u daar nu aan doen?? Weer stemmen, weer meer klagen, of toch maar eens de conclusie trekken dat we het zo niet redden. Bezuinigingen worden belastingen en overheidsbeloftes worden bedrog, het minste wat u kunt doen is deze site verder bekend te maken, maar als ik een advies mag geven: begin er eens tegenin te gaan, stel de roverheid ter discussie, want tot nu toe wordt alles ‘opgelost’ met nog meer overheid.

38 REACTIES

 1. Ha ze hebben de mensen aan de veter en zij kunnen geen kant meer op, omdat zij die overheden alle ruimte gegeven hebben om ze als slaven te laten gebruiken. Ze zullen er achter komen hoe ze uitgekleed worden door hun leiders die de kluit belazeren van boven tot onder en je mond maar houden nu sta je in je blote reet! Probeer het maar je medemens een verhaal te vertellen over de corruptie dan zijn ze binnen een paar tellen weg. Nee zij zijn niet weerbaar omdat zij te weinig weten en laf zijn!

 2. tsjonge jonge
  uuuh auteur… Auto 35K 2e hands?? 100K nieuwwaarde? is dat ding met zilver opgespoten ofzo?
  Daarbij zal 90% van de Nederlandse bevolking zeggen dat je collega zich koest moet houden met een netto salaris van 3750 euro, en tevreden moet zijn met wat hij heeft.

  wat een jalouzie: het artikel gaat er om dat iemand iets koopt op basis van bestaande regels en wetten, dat kan een tweedehands (dure?) auto zijn of een huis op basis van een hypotheek. En ineens, omdat velen vinden dat een auto van 1 ton niet nodig is, hoeven we ons niet meer aan voorgaande afspraken te houden. Wie ben jij wel dat jij voor een ander kunt bepalen wat wel of niet duur/nuttig/nodig is; hoe arrogant kun je zijn.
  En wat doen die armzalige jalouzie figuren tegen de vele malen hogere dan 3750 overheids en EU salarissen ??
  Feit blijft dat als ik een huis/auto koop op basis van de huidige regelgeving, ik minimaal zou mogen verwachten dat zo lang ik die auto/hypotheek heb, ik met de bestaande regels mag doorgaan.
  Zo niet, dan wil ik graag elk contract met de anderen aangaan.

  R. Hartman [33] reageerde op deze reactie.

 3. BTW verhoging kost mij 40 euro per maand aan koopkracht verlies, dit is 490 euro per jaar en ongeveer eenzelfde bedrag wegens inflatie. Voor een een verdiener met gezin is dit veel. Het helpt ook niet dat ik de bijtelling moet gaan afgeven.

  Ik kan alleen rond komen door geen rekeningen te betalen, ooit kan dit niet meer en zit ik samen met mijn gezin op straat of ik in de gevang. De “Bezuinigingen” (lastenverhoging) van de overheid treft iedereen, waarvan werkenden en ondernemers het meest.

  Had ik een uitkering dan zou ik het beter hebben. Het zegt veel over de maatschappij waarin je leeft als een werkende minder heeft dan een niet werkende.

  Dus: Fuck the government. Fuck them all.

  Alex [35] reageerde op deze reactie.

 4. @Rice [30]: @Erik Vermeulen [36]:
  Lees voor je reageert… ik zei dat 90% van Nederland dat zou zeggen.
  Enige dat volgens mij niet klopte is een wagen van 100K of 36K.. tenzij hij met zilverbespoten is.
  gemiddelde waarde van een auto ligt toch echt rond de 10-25Kmax tenzij je met een masarati naar je werk gaat.

  Tuurlijk hoeft hij het niet minder te doen… Maar nederland of een gheel groot deel vindt van wel.
  al die socialisten die op een netto loon van 1200 euro in de maand zitten zal het aan hun reet roesten hoe moeilijk iemand het krijgt met een salaris van 3750.

  Wat ze niet zien is dat daar nu 1200 of meer van naar de staat zla gaan en de beste collega, wel 1200 in de winkel had uit kunnen geven, of had kunnen sparen zodat die lapzwanzen met 1200 netto in de maand meer konden gana verdienen of zelf de kansen krijgen te ondernemen.

  Maar dat ziet men niet zo…

 5. @Rice [28]:

  Heeft u dat gesprek nou met uwzelf? Want ik kan niet anders concluderen dat pot de ketel verwijt totdat hij zwart ziet.
  U heeft zodra u iets leest, wat niet past bij in uw wereldje gelijk een oordeel klaar door bijvoorbeeld een artikel waar iemand tijd voor vrijmaakt te betitelen als een prut verhaal. Is dat niet aanvallend dan? En over de inhoudt van u argumenten heb ik ook wel wat bedenkingen.
  Tot slot en dat is echt de laatste energie die ik in u steek het volgende. U geeft aan dat ik mezelf nogal hoog heb zitten en daarbij nog eens arrogant ben ook.

  Dat ene zinnetje in een van uw andere opmerkingen doet de mensen iets heel anders geloven:

  “Ach…je moest eens weten”

  Kijk…u wilt graag hoogdravend uitdelen. Incasseer dan ook.

  Groet,

  Duncan

Comments are closed.