In 4 minuten leert u hier de essentie van de ESM die vandaag door de Tweede Kamer wordt besproken. Het lijkt alsof veel Kamerleden dit te weinig hebben kunnen bestuderen; zodat het belangrijk is dat het niet overhaast wordt aangenomen en er meer tijd voor genomen wordt.

.

..

Het is namelijk zo duidelijk dat dit slecht is voor alle Nederlanders, dat niet te geloven is dat iemand die het stuk gelezen heeft, of zelfs alleen het filmpje, zoiets zou goedkeuren.

Ik vrees dat de Kamerleden niet goed zijn voorgelicht. En als ik de gepubliceerde teksten van/over Jan-Kees de Jager lees, dan weet ik het zeker. Die praat namelijk bijna alleen maar over de noodzaak van stabilisatie. En daar zal iedereen het mee eens zijn. Maar niet als dit betekent dat alle burgers als slaaf moeten betalen, dan mag het niet doorgaan.. Nog afgezien dat Nederland die extra 40 miljard niet eens heeft.
(Plus de daarboven nog extra dreigende 100 miljard.

17 REACTIES

 1. Jan-Kees de Jager zei zojuist in het 18:00 uur journaal dat het heel erg belangrijk voor alle Nederlanders is dat wij gewoon even € 40,000,000,000 in het ESM storten.

  Ik geloof geen enkele minister meer zodra hij/zij gaat zeggen dat iets goed is voor alle Nederlanders. In 99% van de gevallen staan ze keihard te liegen.

  Het wordt echt tijd dat Nederland uit de EU en uit de EURO stapt. Het hele EU-gebeuren zal ons land aan de armoede brengen, maar dát hoor je een minister nooit zeggen.

  De ChristenUnie en de PVV hebben inmiddels wel duidelijk gemaakt dat deze overeenkomst niet getekend kan en mag worden. Nu nog hopen dat de rechter dit als een onrechtmatige daad van het demissionaire kabinet vindt.

  Zodra die € 40 Miljard gestort zijn, is onze zeggenschap en ons geld weg. Alleen de Minister van Financiën mag meepraten met de besteding van dit geld. Jammer dat Jan-Kees de Jager slechts voor 5.6% stemrecht heeft.

  R. Hartman [8] reageerde op deze reactie.

 2. Doorgaan ESM is een zeer sterke kracht in politieke kringen in NL. Men heeft geen alternatief. “Stabiliteit”, is alles.

  Verhogen van 700Mrd wordt niet als een optie gezien omdat dit besluit “unaniem” genomen moet worden. Alsof dit een veiligheidsklep is! Wat ze vergeten is dat het besluit “unaniem” genomen ZAL worden.

  Het Fonds is een wassen neus, Griekenland (19 mrd), Spanje (83 mrd) Portugal (17), Ierland (11), Belgie (24), Italie (125 Mrd) hebben allemaal beloftes afgelegd dat ze aan het fonds zullen bijdragen…om zich van zichzelf te redden…

  Wat een grap.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Troy Ounce [2]:

  ” omdat dit besluit “unaniem” genomen moet worden. . . . ”
  ZELFS HIEROP ZIJN AL UITVLUCHTEN BEDACHT
  Rutte heeft ergens gezegd dat 100 % niet nodig was.
  Kan het nu zo vlug niet vinden. Is er iemand die het bij de hand heeft?

 4. Realiseer je wel dat zou er een wonder gebeuren en het ESM verdrag niet doorgaat er nog wel vele varianten in de la liggen. Hoe dan ook; vroeg of laat komt er toch wel iets wat de elite wil.

  Er is maar één manier om van de euro af te komen en dat is niet eerder totdat we helemaal aan de grond zitten.

  Ik gok dat het Duitsland is die uiteindelijk, na een moreel en economisch teloorgang van het land, uit de euro en de EU zal stappen.

  Het zal waarschijnlijk het ESM zijn die de EU de das omdoet en van een vloek een mager zegen maakt.

 5. Jan Kees is gewoon de buikspreekpop van de bankingmaffia. Je ziet het ook als hij loopt dat hij te lang om iemand arm heeft gezeten.
  Ik vind de opmerkingen van Sara Kroos op twitter wel heel erg leuk:”JanKees hoe kunnen we jou nou serieus nemen als jij omdat je het zelf niet snapt moet laten informeren door bankiers”
  Gisteren was het nog geen probleem als Griekenland exit EU zou gaan. Vandaag hangt volgens Frits Wester alles van de Nederlanders af. Afzien van het ESM wordt ons niet in dank af genomen. Allemachtig hoe simpel kan je zijn. Laten we het zo zeggen: Iedere beroepscrimineel hangt de vlaguit als het plukteam ff bij m langs komt. Natuurlijk worden ze boos. Want nu moeten ze zelf de kar trekken en dat willen ze niet. Moeten ze zelf werken tot hun 86 en dat willen ze ook niet. Maar het is niet erg als wij boos worden. Nou ze worden maar boos.

  Maar ik heb het gevoel dat er wel een stemmingsshift gaande is:)

  Keep on fighting!

 6. Binnen een paar minuten hoofdelijke stemming in de slaapkamer.

 7. @Maserati Teun [1]:

  Jammer dat Jan-Kees de Jager slechts voor 5.6% stemrecht heeft.

  Waarom is dat jammer? JKdeJ maakt deel uit van de vijand en heeft zijn ziel allang aan de duivel verkocht. De kant dat hij ooit ten gunste van de burger zal stemmen als dat niet ten gunste van hemzelf is is gewoon keihard NUL.

  Wat overigens opvalt, en wat zelfs Wilders niet zegt in de ruime zendtijd die hij van bv. EenVandaag krijgt, is dat het niet alleen die 40 miljard betreft, maar dat er een blanco cheque wordt afgegeven die op elk moment opeisbaar is.

  Wilders heeft eerder wel gezegd dat de EU de sleutel van de schatkist krijgt, maar dat zegt hij nu niet meer.

  Het zoveelste showtje voor de bühne?
  HoerenSloep [9] reageerde op deze reactie.

 8. @R. Hartman [8]:
  Alternatief scenario:
  Wilders doet een Fals Flag: Laat de politicus met de meeste publieke weerzin dit zeggen en uit de Pavlov reactie die het Wilders bashen is, zegt iedereen: Wilders ziet spoken, ESM is ok, olé, olé, olé…

 9. In de VS gaven de meeste congresleden gewoon toe de wetten waarover ze stemden niet te lezen. Dat was ook onmogelijk omdat de 1000 pagina tellende monsters vlak voor de stemming in de brievenbus vallen.
  Het enige dat belangrijke is of hun gelobbiede porc er in staat en de opmerking dat de wet niet voor de congresleden zelf telt.
  Zo, approval rating 8% en vrolijk verder.

 10. Een pikzwarte dag voor Nederland. Weg eigen verantwoordelijkheid. Weg democratie.
  Het is toch onvoorstelbaar dat dit kan. De politici hebben laten zien geen hersens te hebben. Geen enkel weldenkend mens zal toch ooit vrijwillig de beschikking over zijn eigen geld weggeven, zonder enige verantwoording? Maar hier gebeurt het wel. Ook de huichelaars Samson en Pechtold laten zien de inhoud van het EMS niet echt te kennen. Theoretisch kan de 1e Kamer nog roet in het eten gooien. En een rechtszaak zoals Wilders wil? Van geen enkele rechter hoef je te verwachten dat die zijn vingers hieraan wil branden. Lafbekken bij elkaar.
  Wanneer komt dit land eens in opstand?

  Duncan [14] reageerde op deze reactie.

 11. Ik vind het wel een creatief plan eigenlijk,om alvast een grote pot geld aan te leggen voor als er een afzetmarkt zonder dreigt te gaan zitten.Kunnen ze van die centen ten minste onze bloemen nog blijven kopen en belangrijker nog, onze onovertroffen kennis .Zo houden we ons zelf toch ook weer lekker aan de gang.Werkgelegenheid als product en we betalen alvast vooruit.

  Goed verzonnen van die gasten.

 12. De bedragen zijn bijna niet meer te bevatten. 40 miljard is immers 2.400 euro per persoon: 9.600 euro voor een gezin van vier personen en dat zo maar uit de broekzak weggegeven.
  Maar 96 eurocent zou ook al te veel zijn.
  Een fel protest is hier op zijn plaats.
  hugo van reijen

  Hoeder [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Hoeder [11]:
  Sluit je aan bij http://www.15na12.wordpress.com en volg me op twitter @15na12. Probeer (en dat is niet makkelijk) zoveel mogelijk mensen aan elkaar te koppelen om inderdaad in opstand te komen.
  Misschien moeten we Dinsdag naar het gerechtsgebouw waar het kortgeding is en ons laten zien? Dat is toch een makkelijke oproep die je rond kan laten gaan! Waar dient het kortgeding?

 14. @hugo van reijen [13]:
  Hoe dan?
  In ieder geval dus NOOIT meer op de partijen van de Kunduz coalitie stemmen, te beginnen in september, die Nederland verkwanseld hebben.

 15. STRIJDEN HEEFT NOG ZIN! DE TWEEDEKAMER HEEFT MET 103 STEMMEN DE BENODIGDE 2 DERDE VAN DE BENODIGDE STEMMEN GEHAD. MAAR HET MOET NOG NAAR DE 1e KAMER. DINSDAG IS HET KORTGEDING DAT GEERT WILDERS HEEFT AANGESPANNEN.DIT IS EEN MOMENT DAT NEDERLAND HET ANTI ESM GEVOEL KAN LATEN ZIEN! LAAT U DAN ZIEN!!

  AANSTAANDE DINSDAG PRINS CLAUSPLEIN 60 IN DEN HAAG. NEDERLAND KAN ZICH DAN LATEN ZIEN OF GAAN WE WEER ZITTEN WACHTEN!

  GEEF HET DOOR!

  Duncan [17] reageerde op deze reactie.

 16. @Duncan [16]: Of nog beter:

  De Onafhankelijke Burger Partij roept iedere onafhankelijke burger op haar stem te laten horen donderdagochtend 24 mei 10.00 uur op het Plein voor het Tweede Kamer gebouw. Laat uw stem massaal horen in de hoop de naïeve politici van dit land tot inkeer te brengen.

Comments are closed.