HET grote voordeel van de EU dat alle aanhangers in elk gesprek noemen als je enige twijfel over die collectiviteit noemt.

 

Het is zo fijn dat je aan grenzen zonder enige last kunt doorrijden. En geweldig dat je overal met de zelfde munt kunt betalen.

De gevolgen zien we nu. De euro kost iedereen handen vol met geld, haalt ieders welvaart naar beneden en brengt pensioenen in gevaar.

Over de grenscontroles, die overigens nooit helemaal weggeweest zijn, hoor je steeds meer opmerkingen om die weer in te voeren. Alleen al om te voorkomen dat criminelen uit de oostelijke EU-provincies hier binnenkomen of gemakkelijk kunnen vluchten.

Zie artikel Telegraaf van vandaag: “Grenspolitie onmisbaar

Wat zijn dan nog de voordelen van de EU? Wel, natuurlijk dat betalen mag (moet)  en uw geld ziet verdwijnen in bodemloze putten, en dat u hogere politieke machthebbers over u gesteld krijgt.

Of tegen stemmen helpt, is een grote vraag. (Zie wat er bij het referendum gebeurd is).
Maar ALS u toch gaat stemmen, zorg dan dat uw stem terecht komt om uit de EU te stappen.

15 REACTIES

 1. Zonder Europa was het monetaire systeem ook ‘down’ gegaan. Denken dat wij er met de Gulden op een eilandje goed vanaf waren gekomen is heel naief. Geld corrumpeert, dus zolang er geld is heb je shit, veel shit… Mensen worden met de dag wanhopiger om aan geld te komen, dus het monetaire systeem maakt steeds meer mensen crimineel. Denken dat politici dat met wetjes en politie kunnen indammen is naief en dom. Zonder het bestaan van geld zou je hier geen ‘Oost Europese Criminelen’ zien, ze zouden simpelweg niet bestaan..

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Igor [4] reageerde op deze reactie.
  Peter [11] reageerde op deze reactie.

 2. Voor de Europese Centrale Bank vergadering afgelopen vrijdag en zaterdag in Barcelona, moesten de binnengrenzen van Spanje ‘dicht’, binnen het kader van de bescherming van deze hoge heren.
  Vraag me af waarom.

 3. We hadden NOOOOOIT aan die PLEURO moeten beginnen en toen we aangaven ertegen te zijn, werden onze burgerrechten met voeten getreden. Het wordt in september erop of eronder en als u even dit filmpje bekijkt, dan weet u dat u in elk geval op een partij MOET stemmen die “Uit de Euro” als speerpunt en verkiezings motto heeft.

  http://www.youtube.com/watch?v=pRr8zAZb4cY&feature=youtu.be

  Succs en de zonnige groeten van Adam uit Cambodja, waar ik al zeven jaar heerlijk onbezonnen leef, zonder ook maar een cent bij te dragen aan dit absurde en verziekte systeem.

 4. @Igor [4]:

  Wel, een wereld waar niet word geroofd en dus vrijwel geen criminaliteit heerst. Een wereld waar een stukje grond om te leven een geboorterecht is, anders gezegd een wereld waar de bevolking wordt teruggegeven wat eens gestolen is. Een wereld waar grondstoffen zoals olie en gas niet in bezit zijn van een select groepje mensen die er biljoenen aan verdienen. Een wereld waar technologie de mens dient ipv technologie die het monetaire systeem dient. Een wereld die niet vernietigd wordt voor ‘economisch’ belang. Een wereld waar de bevolking niet steeds zieker wordt van alle ‘economisch’ gerelateerde gif in ons eten en impressies. Een wereld waar geen oorlog gevoerd wordt voor financieel gewin. Een wereld waar niet dagelijks miljoenen kinderen sexueel worden misbruikt omdat armoedige ouders ze ‘verkopen’ voor geld. Een wereld waar mensen leven voor elkaar en niet voor geld. Enzovoorts…

 5. @Hub Jongen [2]:

  Zolang geld ‘regeert’, kan iedereen er wat van gebruiken, evident. Als de Vrijspreker donaties nodig heeft, dan geeft dat aan dat er een tekort aan geld is. Hoe zal dat nou komen?

  Ik kan niets doneren want ik heb vrijwel geen geld meer, heb er overigens wel veel van gehad. Maar alles is van mij afgeroofd door deze compleet corrupte maatschappij. Het meeste geld verkrijg je momenteel door vals of crimineel te zijn. Of omgekeerd: ‘The road to hell is paved with good intentions’…

 6. Ik kan me nog goed een gebeurtenis net na Schenen herinneren. Ik was al honderden kilometers in Frankrijk toen ik werd aangehouden en me moest legitimeren. Ik stelde verbaasd dat de grenzen waren afgeschaft.

  De desbetreffende agent stelde het mooi. Meneer nu met Schengen is de grens overal!

  Albert S. [13] reageerde op deze reactie.

 7. Als goed huisvader kan ik niet met 100 % inkomen , daarvan elk jaar 105 a 110 uitgeven .
  Maar de regering doet dit ALTIJD !
  Ze stelen dit gewoon van MIJ en JOU .
  Er wordt te veel belasting betaald .
  Het wordt over de balk gegooid door zakken-vullende politici .
  Als ik 95 % per jaar uitgeef , wordt ik rijk ,
  verplicht de regering ook tot dit beleid .
  Met de verkiezing a.s. September krijg je de kans ……

 8. @hugo Utrecht [10]: Goede opmerking Hugo. En dat is het precies, met andere woorden de staat is er overal. Vroeger had je alleen aan de grens met de douane te maken, nu is het door de hele samenleving.

 9. Ook een mooie die ik eens ergens gelezen heb: ” voor Schengen moest je legitimatie bij je hebben als je de grens over ging. Na Schengen als je de voordeur uit gaat”.

 10. @Peter [11]:

  hehe:)

  I have been educating myself with the very best scientific knowledge available today. It would make a great difference if other people did the same! Use the Internet, it’s right at your fingertips! Start with http://www.TED.com, you’ll be amazed!

  Science is so far… people simply have no idea because they are continuously being spammed with The Voice Of Holland, Sports, Celebs and much more via the Media. It poisons and stuns the minds of the masses very effectively so everybody will continue to be happy voting slaves… But to answer your question: no, no caves:) just an active, curious and open mind.

Comments are closed.