“De Europese leiders praten nu over eurobonds en andere maatregelen, terwijl ze eigenlijk zouden moeten praten over het verkleinen van de eurozone. Wie zegt dat een eurozone met 17 lidstaten het beste is? Dat kunnen er ook 12 zijn, of 10. Europa is te groot geworden.” Dit stelt de Duitse topeconoom Hans Werner Sinn woensdag in een interview met NU.nl. Sinn werd door de Britse krant The Independer in 2011 uitgeroepen tot een van de tien meest invloedrijkste mensen ter wereld wegens zijn visie op de schuldencrisis.

“De Europese leiders denken dat ze het tempo moeten opvoeren om de crisis te bestrijden. Maar stel je beklimt een berg en je merkt dat je de top niet bereikt. Moet je dan als een gek doorrennen? Nee, dan moet je naar het punt van de laatste afslag en een ander pad kiezen.”

En zo plaatst deze man nog een aantal rake opmerkingen. Hij is wel voor één Europa, maar dan wel voor een ander Europa. Er is dus weer een beetje hoop: Hans Werner Sinn is toch niet de minste.

7 REACTIES

 1. Volgens mij is het niet zozeer dat ze de top niet berijken… Het is veel erger dat ze de verkeerde berg beklimmen en zo op de foutieve top kunnen komen. De EUSSR top van gisteren heeft ook al weer niets opgeleverd. De neuzen wijzen als roestige windwijzers alle kanten op… Tijd op eens conclusies te gaan trekken… Door de plee er mee…

 2. Ach kletspraat voor kortzichtige mensen.

  De EU is G-E-W-E-L-D-I-G! Vraag maar aan ‘keuleniscool’.

 3. Ze zijn een schuldput aan het graven en komen er achter dat ze er nooit meer uit kunnen klimmen. Laat ze maar lekker hard doorgraven dus.
  Houd je schepje gereed om de put dicht te gooien.

 4. Kamer stemt in met ESM-verdrag

  Het einde van de “democratie” welkom in een Neo-fascistisch nazi Europa.
  met dank aan onze “Leiders”.
  Je nieuwe baan (Brussel) staat zeker al klaar Mr. de Jager?

 5. Foutje ….‘Europa is te groot geworden’
  Moet zijn ….. de EU is nog niet volgroeid .
  Uiteraard is alles nog niet in perfecte staat .
  Er moeten nog meer EU wetten komen ,
  maar sommige wetten zijn reeds te veel en storend .
  De uitgaven moeten kritisch bekeken en aangepast worden .
  En landen als Bulgarije en Roemenië zijn voortijdig toegelaten ,
  een fout die moeizaam te herstellen is .
  Maar Wit Rusland en de Oekraïne dienen voorbereid te worden op de toelating ,
  nadat vooral het politieke klimaat , daar in orde is .
  En Turkije met weldra 100 miljoen agressieve moslims ,
  en liggend in Azië , dient nooit toe gelaten te worden .
  Dit is een cultuur die hier niet thuishoort ,
  en zich niet zal aanpassen .

  Peter [6] reageerde op deze reactie.

 6. @keuleniscool [5]:

  Onzinnige kletspraat. Typisch iets voor domme mensen.

  Want Bulgarije en Roemenië horen nu eenmaal bij Europa. En Turkenland er ook bij hop, Wit-Rusland, Oekraine, Georgië, Azerbeidzjan, hoppa. Hoe meer landen erbij hoe beter.
  Een land MOET nu eenmaal lid van de EU zijn anders kunnen we er onmogelijk naar exporteren, toch, ‘keuleniscool’? En dan ook gelijk het Schengen akkoord uitbreiden naar alle lidstaten, hatsikidee, gezellig man. Vervolgens nog Eurobonds en elk armzalig landje kan lekker goedkoop lenen, kost ons een paar cente, maar dan kunnen ze bij ons lekker kopen. En zo verkopen we onze eigen schuld aan ons zelf. Ik zei het al, de EU is GE-WEL-DIG!! Dus ik wil geen negatieve prietpraat meer horen van jou ‘keuleniscool’ want net als al die andere idiote EU-sceptici dien jij dan ook gewoon keihard ‘aangepakt’ te worden door onze gevestigde orde.

  keuleniscool [7] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.