Opperhoofd Obama: Europa moet zich richten op groei en jobs

“Europa moet zich focussen op economische groei en jobcreatie. Dat is volgens de Amerikaanse president Barack Obama de enige manier om uit de eurocrisis te geraken.”

Dit is het bevel van Obama aan Europa. Dat betekent :”Opnieuw meer geld bijdrukken,  meer schuld maken en meer inflatie veroorzaken.

 

‘Europa moet Griekse schuld verlichten
AMSTERDAM (AFN) – Europese overheden moeten net als de banken een groot deel van de Griekse schulden kwijtschelden om een aftocht van Griekenland uit de eurozone te voorkomen. De kosten van een Griekse exit zijn namelijk veel groter dan veel politici zich lijken te realiseren. Dat zei hoogleraar bankwezen en financiering  Harald Benink zondag tegen het ANP.

Net als politici dreigt ook deze hoge geleerde heer met doem en verdoemenis. Ook hij beweert (zonder feiten)  dat de kosten “veel hoger” zijn.

Ik zie die kosten helemaal niet. Tenzij je een imaginair tegoed (schuld)  van de Grieken nu meerekent als een “bezit”. Maar zouden ze zo dom zijn? Of gewoon het volk bedriegen?

Harald Benink realiseert zich wel dat Nederland (lees de NL- belastingbetaler)  dan bij de nu bepaalde 40 Miljard euro, nog eens 100 Miljard extra moet ophoesten!!

En wat vind je van deze raadsels: “Als ook overheden een deel van het verlies dragen, wordt de kans dat zij hun vorderingen terugkrijgen vergroot.’…. Griekenland is al failliet”.
Als dus erkend wordt dat dit “bezit” dat niet bestaat uit de boeken geschrapt wordt, dan verandert er in feite niets.

Dus waarom niet gewoon doen en de Grieken een kans geven met hun eigen drachme er weer bovenop te krabbelen?

—————————————————–

Gelukkig komt Maxime Verhagen nu met de geruststelling dat Grieks uittreden slechts een beperkte invloed heeft!

“Een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone heeft een beperkt effect op de Nederlandse economie. Maar het land zal de gevolgen wel merken, heeft demissionair minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandag gezegd in een gesprek met RTL Z.”

Het knappen van de euro zal anders zijn dan wie dan ook verwacht. Niemand weet precies wat er in de toekomst gebeurt. Maar DAT hij knapt, is zeker!

14 REACTIES

 1. Sorry Hub, maar mag ik hier ff offtopic gaan. Het is immers nu echt 15na12. Vanavond staat het ratificeren van het ESM op de agenda van de 2e kamer. Willen we zelf nog geluid kunnen maken dan moeten we snel zijn. Ik heb de PVDA, CDA en D66 helemaal ziek gebombardeerd met de volgende mail. Medestanders wil ik deze kans niet ontnemen. Eerst de inhoud van de mail:

  Veenendaal 22 mei 2012,

  Geachte 2e Kamerleden,

  Via deze weg wil ik u de volgende vraag voorleggen. Nadat het laatste kabinet Balkenende was gevallen, werd de ratificatie over de samenvoeging Woudenberg-Scherpenzeel-Renswoude controversieel verklaard. Wilt u nu zeggen door vandaag u goedkeuring te geven aan het ESM verdrag, dat een samenvoeging van drie kleine dorpen meer gewicht heeft dan het opheffen van onze soevereiniteit? Dat onomkeerbaar de sleutel van onze Staatskas overhandigen minder belangrijk is.

  Dat gelooft u toch zelf ook niet. Ze nee tegen het ESM anders zegt u nee tegen u eigenbevolking.

  Groet,

  Duncan de Back

  Hier de adressen:

  PVDA
  k.arib@tweedekamer.nl; l.bouwmeester@tweedekamer.nl; m.celik@tweedekamer.nl; m.vdam@tweedekamer.nl; s.dikkers@tweedekamer.nl; t.vdekken@tweedekamer.nl; j.dijsselbloem@tweedekamer.nl; a.eijsink@tweedekamer.nl; e.groot@tweedekamer.nl; m.hamer@tweedekamer.nl; p.heijnen@tweedekamer.nl; m.hilkens@tweedekamer.nl; l.jacobi@tweedekamer.nl; t.jadnanansing@tweedekamer.nl; j.klijnsma@tweed

  D66
  m.berndsen@tweedekamer.nl; p.dijkstra@tweedekamer.nl; w.hachchi@tweedekamer.nl; B.Vham@tweedekamer.nl; w.koolmees@tweedekamer.nl; a.pechtold@tweedekamer.nl; f.koserkaya@tweedekamer.nl; g.schouw@tweedekamer.nl; s.vveldhoven@tweedekamer.nl; k.verhoeven@tweedekamer.nl
  CDA
  j.biskop@tweedekamer.nl; e.blanksma@tweedekamer.nl; B.vBochove@tweedekamer.nl; h.bruins-slot@tweedekamer.nl; C.Coruz@tweedekamer.nl; S.Buma@tweedekamer.nl; M.Haverkamp@tweedekamer.nl; E.vHijum@tweedekamer.nl; m.holtackers@tweedekamer.nl; r.knops@tweedekamer.nl; G.Koopmans@tweedekamer.nl; a.koppejan@tweedekamer.nl; pieter.omtzigt@tweedekamer.nl; H.Ormel@tweedekamer.nl; s.derouwe@tweedekamer.nl; M.Smilde@tweedekamer.nl; m.vtoorenburg@tweedekamer.nl; m.vdwerf@tweedekamer.nl;

  Schreeuw nu of zwijg 4ever

  Souvereine groet,

  Duncan
  Romee [5] reageerde op deze reactie.
  SpyNose [7] reageerde op deze reactie.

 2. Het zal een verademing zijn voor de Grieken wanneer hun munteenheid de werkelijke economie weergeeft en het VRIJE markt mechanisme (van communicerende vaten) zijn werk kan doen.

  Graag ook Spanje, Portugal, Ierland en Italië.

  De enige reden waarom het wordt tegen gehouden, is omdat met name aan Duitsland ipv. met Euros haar lening wordt terugbetaald in Drachmen. Jammer voor die Duitsers.

 3. Verademing? Een devaluatie van 40% (minstens), gedwongen verkoop van bezit als landbouwgrond en NUTS bedrijven… (waarna de kosten voor energie en water explosief stijgen, je kunt niet zonder en een monopolie is makkelijk te vormen).

  We hoeven alleen maar te kijken naar Argentinië: http://ferfal.blogspot.com/ Koop het boek (zoals ik deed) en lees eens waarom niemand meer stopt voor een rood licht, waarom ze rondrijden met plakplastic op al hun autoruiten, waarom kinderen ontvoerd worden, sex trafficking, slavernij (letterlijk, niet de figuratieve soort die hier genoemd wordt) http://www.washingtontimes.com/news/2011/apr/23/sex-trafficking-us-called-epidemic/?page=all

  It’s going to get a hell of a lot worse.

  Burnitall [13] reageerde op deze reactie.

 4. Collega’s “hoge geleerde heren” hebben Nederland in deze situatie gebracht.

  Geleerdheid betekent nog geen wijsheid.

 5. “Europa moet zich focussen op economische groei en jobcreatie. Dat is volgens de Amerikaanse president Barack Obama de enige manier om uit de eurocrisis te geraken.”

  Laat ik het daar nou zo maar eens mee eens zijn. Uiteraard niet met de maatregelen daartoe die Obama ongetwijfeld in gedachten heeft, net als (bijna?) al zijn partners in crime.

  Maar als de overheid zich terugtrekt uit de economie kunnen overheden deze effecten inderdaad bereiken: strikte scheiding van economie en staat is een zegen voor de welvaart. Is die euro ook meteen een non-issue. Maar dat gaat dus niet gebeuren, helaas.

  Er is geen enkele partij die dit voorstaat, behalve natuurlijk de LP.

 6. @Duncan [1]:
  Ik heb jouw post pas zoeven gezien en 3/4 uur geleden gemaild naar de Kamer. Ik hoop, dat de mail op tijd is. Het is in de politiek, hoe meer zielen hoe meer vreugd/macht. Dus ik vraag me steeds af, waarom zo’n mailcampagne zo laat komt!
  Hoe laat begint de zitting?

  Duncan [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Romee [5]:

  Hahaha, je slaat de spijker op z’n kop, want ik heb zijn kantoor gisteren al voorzien van deze informatie. Je kan denken, wie denkt Duncan wel niet wie hij is. We hebben het over Bram!
  Maar ik denk maar zo: Wie brutaal is heeft de halve wereld, geluk dwing je af en iets doen is beter dan niets doen!

  En we gaan door!

  SpyNose [11] reageerde op deze reactie.

 8. De EU is een noodzakelijke en geachte organisatie .
  Maar waarom krijgen die beambten / medewerkers ,
  meer dan dubbel zoveel als de ambtenaren elders ,
  en betalen daarover nagenoeg geen belasting .
  Gebruik dat ,nog te vorderen belasting geld ,
  in plaats van de inkomsten van de EU te verhogen !

 9. En laten al die NL politici eens flink (30%) van hun salarissen inleveren zoals de Bosheviki in Frankrijk.

 10. @Eddie Willers [3]: Er is geen hond die op dit moment een grieks staatsbedrijf wil kopen. Met het risico dat griekenland uit de euro en EUSSR stapt , zodat alles weer geconfisceerd kan worden…Weg poen..

Comments are closed.