Bij Grieks faillissement raken de schuldeisers hun vorderingen kwijt. Voor “Nederland betekent dat 11 miljard euro, ofwel 850 euro per inwoner. Klopt dit?

 

Ja,  klopt dit? Griekenland IS toch al lang failliet? Zij kunnen hun rekeningen toch alleen maar betalen doordat “wij” en een aantal andere “uitgebuitenen” (slaven?)  er constant geld aan bijdragen? En er zijn toch al miljarden afgeschreven en bijbetaald?

Dat betekent dan toch ook dat die uitgebuitenen die constant moeten betalen (werken) dit of niet beseffen en dom zijn, of niet durven protesteren.

Die 11 miljard van “ons” die ZIJN er dus helemaal niet. Die kunnen we dus niet verliezen. Die zijn we al lang verloren. Worden we door de politiek dan belazerd?

Als we dat kunnen concluderen, laten “we” dan ook niet langer achter de Jagers en de Ruttes aanlopen en hen allemaal vertellen dat er een einde is aan hun trucs?

Of achter de Merkels en de Hollandes die nu beloven om Griekenland te “helpen”. Hoezo?
Is dit soms de volgende truc om tijd te winnen?

Laat de Grieken maar met hun Drachme waar maken dat ze goede service kunnen leveren en vakantiegangers een paar goede weken kunnen bezorgen.

Laat de betalers, de uitgebuitenen,  hun euro’s  houden en zelf beslissen wat ze er mee doen.

49 REACTIES

 1. Politici zijn of ‘OERDOM’ of ze ‘LIEGEN’ ! Of beiden ! Aan die frikandellenetendende vetzak van het CDA kun je van het gezicht aflezen dat hij ‘oerdom’ is ! Zijn lijfspreuk: We gaan hier nog geld aan verdienen !?!? Overigens moet ik er wel bij zeggen: Het geld gaat NIET naar de Grieken !!! Het geld gaat naar de banken en pensioenfondsen die in Griekse schulden hebben belegd ! De eindafrekening komt dan bij de ECB terecht, die bijna alle schuld heeft opgekocht ! En de ‘vriendjes’ bij de banken/pensioenfondsen kunnen dan weer bonussen krijgen, daar er m.b.t. Griekenland geen schade is geleden ! Dit spel noemt men ‘lobbyen’ ! Misdaad loont !

 2. Natuurlijk worden we belazerd. En dat is niet nieuw. Onze clown de Jager roept maar wat hem opgedragen word te zeggen. Ik snap werkelijk niet dat de Nederlandse bevolking niet inziet wat er aan de hand is. Het ene moment zeggen ze dit het andere moment dat.

  Ik zal het onderbouwen. In het begin van de crisis wat het onbespreekbaar dat Griekenland zou vallen en uit de EU zou stappen. Maar toen begon de Griekse onrust. De Griekse premier begon te zwabberen. Zei dit, deed het ander. Griekenland zakt steeds dieper. En vanuit het niets zou Griekenland zonder onoverbrugbare problemen theoretisch wel uit de EU kunnen treden. Weer later zou het in de praktijk ook mogelijk zijn.
  Ik ben nog steeds geen econoom, maar nogmaals:
  JE HOEFT GEEN BRANDWEERMAN TE ZIJN OM TE ZIEN DAT ER ERGENS BRAND IS
  Maar in Nederland hangt een beetje zo’n sfeer van:
  ACH WAT BRAND ROT NIET. HET ZAL ALLEMAAL WEL LOSLOPEN
  De politiek lost het wel op.
  Oja? En wie kiest die politiek. De bevolking van al die landen. En in alle landen zijn grote politieke verschuivingen merkbaar. Verschuivingen waardoor landen langzaam maar zeker onbestuurbaar worden omdat de partijen elkaar niet meer lusten. Echt niet alleen in de knoflooklanden. Ook hier in Nederland. De mensen zijn het zat om bedonderd te worden en win van die mensen het vertrouwen en hun loyaliteit maar eens terug. Kijk het filmpje hier op de site maar eens van Nigel Farage.
  Of is hij ook wanneer het uitkomt ineens een volksmenner, een idioot die jarenlang het suffertje heeft gelezen.
  Dus nogmaals hier mijn oproep. Kijk naar het filmpje wat ik heb gemaakt. Dan begrijpt u hoe ik tegen deze toestand aankijk. En help mij wanneer u zich kunt vinden in mijn betoog dit filmpje te verspreiden. Op wat voor manier dan ook.
  http://www.youtube.com/watch?v=GDYE0f1l4ME
  Duncan [5] reageerde op deze reactie.

 3. Goed zo zet die criminelen in het volle licht iedere keer weer, Het zijn kakalakken die weglopen zodra je het licht erop zet.

 4. Wat kost het ons als de Griekse exit niet plaatsvind?
  Normaal is er een kosten/ baten analyse, maar die vind ik bij het thema Griekenland niet terug.
  Bij een Griekse exit is dat dus euro 850,- , ik neem aan eenmalige kosten.
  Wat kost het de belastingbetaler, als Griekenland in de EU blijft, het eerste jaar? En daarna?

 5. We kunnen ook niet meer terug naar de middeleeuwen. Het leven zonder Euro is een gepasseerd station. We zijn weliswaar een landje van zielige slachtoffers, gezien de vele huilebalken. Maar iedereen kan het lot in eigen hand nemen als je zo verstandig was een vak eigen te maken. Dat moet je namelijk zelf doen. Anderen willen je daar wel helpen, maar een Hollander wil er wel eerst zelf beter van worden. Wij kozen links, dus voor het geld net als de liberalen en dus voor het Angelsaksische systeem. Zie de Angelsaksisch georiënteerde landen, gewoon mislukt. Kies je ook daarvoor, eigen schuld. Met de Euro kunnen we nog steunen op onze grote oosterbuur. Stappen we eruit dan is grotere armoe onze toekomst.

  Peter Kampen

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Locke [8]:

  Ja, Irrgang heeft ook een tijdje terug in de kamer vragen gesteld aan de Jager over “waar is ons goud?” (waarschijnlijk mede door de actie van onze petitie.
  Jammer dat hij niet doorgevraagd heeft na het onbevredigende, ontwijkende antwoord van de Jager.
  Die petitie (nu 1224 deelnemers) loopt nog en kan nog getekend worden. ZIE:
  http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

  Nu er zoveel met de euro aan het gebeuren is, zouden Nederlanders wel eens dringend dat goud nodig kunnen hebben. Terwijl ze nu (nodeloos) het gevaar lopen dat het goud verdwijnt!

 7. Voor al die mensen die willen stemmen en daarin nog geloven heb ik 1 boodschap: Het is zonde van je tijd !!!

 8. Angela en Francois hebben verklaard dat de Griekenland graag in de euro houden. Natuurlijk, daar kunnen ze weer tijd mee winnen. En zij hebben nog invloed ook!

  De individuele Grieken zelf trachten echter hun geld te redden en brengen het in het buitenland in veiligheid!!
  ZIE
  Grieken halen massaal geld weg bij banken’
  AMSTERDAM – Grieken halen massaal geld weg bij de banken nu de politieke situatie in het land onzeker is.

  Dit melden Reuters en Wall Street Journal woensdag op basis van officiële documenten van de op dinsdag mislukte formatiebesprekingen.

  Tijdens de besprekingen zou het hoofd van de Griekse centrale bank, George Provopoulus hebben gewaarschuwd dat spaarders op maandag minstens 700 miljoen euro bij de banken hebben weggehaald.
  Volgens twee bronnen binnen de bank zou op dinsdag eenzelfde bedrag bij de banken zijn weggehaald, zo meldt Reuters.

  Zé. [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [17]:

  Griekse en Franse kiezers lijken vastberaden om het besparingsbeleid in hun land een halt toe te roepen. Ze dwingen Duitsland zo tot een keuze die bepalend zal zijn voor de toekomst van Europa. Een tweede Griekse bailout ter waarde van 130 miljard euro, het fiscaal verdrag dat in december werd ondertekend en de goedkope leningen van de ECB hebben niet kunnen beletten dat het spook van de crisis opnieuw over de eurozone is neergedaald. Bondskanselier Merkel zal in de nabije toekomst een ingrijpende beslissing moeten nemen: een nieuwe aanpak die beter is geschoeid op de leest van de kersverse Franse president François Hollande of haar besparingspolitiek doordrukken zonder de Grieken, schrijft The Economist.

  Het is een beslissing met verregaande gevolgen. Een Griekse exit zou de nu al labiele financiële structuur van Portugal, Ierland en zelfs Spanje en Italië over de rand van de afgrond kunnen duwen en de hele monetaire unie doen ontploffen. Maar net nu er een wanhopige nood is aan realpolitik, zit de Unie opgezadeld met een reeks populistische leiders die hun kiezers de illusie van ‘een makkelijke oplossing’ voorspiegelen’. De realiteit is dat er veel moeilijke dingen moeten gebeuren om de situatie tot een goed einde te brengen. Zo moet de economische groei op de korte termijn gestimuleerd worden, maar zijn structurele hervormingen op de middellange en lange termijn onvermijdelijk.

  Ondertussen leeft de politieke elite in dromenland. President Hollande bijvoorbeeld stelt voor om nog meer te gaan uitgeven en zijn bevolking nog hoger te belasten. Hiermee spiegelt hij zijn kiezers de leugen voor dat enkel de rijken moeten opdraaien voor de crisis.

  Frankrijk is een land met een te grote staat met te veel absurde regels. 60.000 extra leraars aanwerven en nog meer investeringen in infrastructuur gaan doen is een fantasierijke, maar uiteindelijk nefaste oplossing voor het gebrek aan concurrentiekracht. Hervormingen zijn broodnodig in Frankrijk, maar het Franse volk, inclusief hun nieuwe leider, wil er blijkbaar niets van weten.

  De rest van Europa lijdt aan een gelijkaardige vorm van zelfbedrog. Italië denkt de populaire backlash te kunnen vermijden door technocratisch leiderschap. Duitsers denken dat de hele unie kan heropleven puur door te sparen en te besparen.

  De waarheid, schrijft het weekblad, is dat de euro enkel kan overleven als elk land net datgene doet wat ze ten allen koste willen vermijden. Het lijkt wel een grap: Europa heeft Franse hervormingen, Duitse extravagantie en Italiaanse politieke volwassenheid nodig.

  De Grieken blijven ondertussen de illusie koesteren dat ze ooit hun schulden zullen kunnen terugbetalen. Met een schuldenpercentage van 161% van het bruto binnenlands product tegen volgend jaar – als alles goed gaat en Griekenland offers blijft brengen – is dit waarschijnlijk nog de grootste fantasie van al.
  Een Griekse exit en daaropvolgende default zou het land opnieuw concurrentieel kunnen maken, maar enkel ten koste van politieke, sociale en economische chaos, zowel op binnenlands als op Europees vlak. Dit scenario komt nu elke dag dichterbij. Als ze dit niet in een ramp willen zien eindigen hebben Merkel en Hollande nog veel werk voor de boeg.

  (Gebaseerd op: Express.be)

  Vrede,

  Zé.

 10. @Duncan [5]:

  Redactie deze en het andere filmpje graag verwijderen. Plaats mijn complete reactie met juiste link wel opnieuw.

 11. Natuurlijk worden we belazerd. En dat is niet nieuw. Onze clown de Jager roept maar wat hem opgedragen word te zeggen. Ik snap werkelijk niet dat de Nederlandse bevolking niet inziet wat er aan de hand is. Het ene moment zeggen ze dit het andere moment dat.
  Ik zal het onderbouwen. In het begin van de crisis wat het onbespreekbaar dat Griekenland zou vallen en uit de EU zou stappen. Maar toen begon de Griekse onrust. De Griekse premier begon te zwabberen. Zei dit, deed het ander. Griekenland zakt steeds dieper. En vanuit het niets zou Griekenland zonder onoverbrugbare problemen theoretisch wel uit de EU kunnen treden. Weer later zou het in de praktijk ook mogelijk zijn.
  Ik ben nog steeds geen econoom, maar nogmaals:
  JE HOEFT GEEN BRANDWEERMAN TE ZIJN OM TE ZIEN DAT ER ERGENS BRAND IS
  Maar in Nederland hangt een beetje zo’n sfeer van:
  ACH WAT BRAND ROT NIET. HET ZAL ALLEMAAL WEL LOSLOPEN
  De politiek lost het wel op.
  Oja? En wie kiest die politiek. De bevolking van al die landen. En in alle landen zijn grote politieke verschuivingen merkbaar. Verschuivingen waardoor landen langzaam maar zeker onbestuurbaar worden omdat de partijen elkaar niet meer lusten. Echt niet alleen in de knoflooklanden. Ook hier in Nederland. De mensen zijn het zat om bedonderd te worden en win van die mensen het vertrouwen en hun loyaliteit maar eens terug. Kijk het filmpje hier op de site maar eens van Nigel Farage.
  Of is hij ook wanneer het uitkomt ineens een volksmenner, een idioot die jarenlang het suffertje heeft gelezen.
  Dus nogmaals hier mijn oproep. Kijk naar het filmpje wat ik heb gemaakt. Dan begrijpt u hoe ik tegen deze toestand aankijk. En help mij wanneer u zich kunt vinden in mijn betoog dit filmpje te verspreiden. Op wat voor manier dan ook.
  http://www.youtube.com/watch?v=UttuB0EMMzY&feature=relmfu

 12. @R. Hartman [8]:

  Kijk dan kunnen ze Wilders uitlachen, weghonen, maar hij heeft hier wel een punt. Waar ik de meeste problemen mee heb is dat er maar een half beeld word geschetst door onze VVD clown.

  Hij schetst een scenario dat de plannen van Wilders ten koste zou gaan van de pensioenen. Dat het ons heel veel geld gaat kosten. Daarnaast geeft hij aan dat Spanje voortdurend op het randje van de afgrond balanseert. Waar voor gemak maar even voorbij wordt gegaan aan het feit wat het ons kost wanneer dat hele zootje in elkaar denderd. Er word valse hoop gegeven door ons het idee te geven dat de EU nog is te redden. Dat we kunnen voorkomen dat Spanje in de kielzog van Griekenland wordt meegezogen. Dat kunnen we niet. Het zal alleen maar voor meer spanning binnen ons continent zorgen.
  Hoop dat meer partijen dit in gaan zien. Hoop dat Nederland een keer echt in verzet komt. Want dat gaan ze in Griekenland en Spanje wel komen. Niets fatalistisch aan. Ben wakker. Wordt tijd dat de rest dat ook word.
  Zé. [22] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [36] reageerde op deze reactie.

 13. @Duncan [21]: Hoi Duncan,

  Ik heb net je video bekeken, en ben van mening dat steeds meer mensen echt wel aan het wakker worden zijn, maar zich tegelijkertijd realiseren dat ze met lege handen met hun rug tegen de muur staan.
  Het merendeel van de wereldbevolking word namelijk al jaren zwakzinnig gemaakt en gehouden, en worden dus ook als zwakzinnigen behandeld.
  Hoe meer een individu bezig is zijn bewustzijn te verruimen, hoe geisoleerder men wordt, zolang het gros nog als zwakzinnig door het tranendal stapt.

  Verdoofd door TV, internet en een overvloed aan communicatie middelen, brokkeld de werkelijke communicatie tussen mensen verder af, ogenschijnlijk opent het bestaan van internet de ogen, tegelijkertijd verdoofd deze nieuwe vorm van religie zoals voorheen.
  Men richt zich wederom naar buiten, en niet naar binnen.
  Het is allemaal meer van hetzelfde.
  Als men werkelijk kiest voor zichZelf, en stopt concessies te doen, je eigen pad volgend zonder anderen daar mee te benadelen, ben je in deze wereld eerder een terrorist dan gewoon een vrij mens.
  Zo triest is het geworden, en geloof me, ik spreek vanuit mijn 51 jaar ervaring in dit leven.
  We zien het allemaal gebeuren, we ervaren het dagelijks, ieder op zijn/haar eigen manier, maar wat gaan we ermee doen?

  Vrede,

  Zé.

  Duncan [24] reageerde op deze reactie.

 14. @Anno Zijlstra [3]:

  “EU blijft euro ook en Griekenland blijf bij de EU, de Grieken betalen promt een eerste lening terug las ik, geef ze 5 jaar en de boel is weer op orde, ook elders in de EU. Wilders kan nu nog scoren met zijn anti EU gezeur, maar niet voor lang meer.”

  Het is uw goedrecht dit te lezen en het dan zo te bezien. Maar las u een jaar geleden en gisteren over het zelfde onderwerp de zelfde dingen? Vandaag schrijven ze dit, morgen schrijven ze dat.
  Wil Griekenland zichzelf een kans geven geleend geld terug te betalen, dan moet er balans zijn in dat land. Met alle respect maar ik lees niet dat dit gebeurd. Ook niet dat dit makkelijk gaat gebeuren. De bevolking is niet op een lijn te krijgen en het zal ook nog wel ff duren voordat dat gebeurd. Of moet er daar op zodanige wijze ingegrepen worden dat er aan de wil van de Griekse bevolking voorbij wordt gegaan. Ah, en dan is de eerste EU dicatuur herboren. Gaat allemaal niet gebeuren. Griekenland is niet bij machten er binnen vijf jaar weer bovenop te zijn. En dan hebben we het over de andere zuidelijke lidstaten nog niet eens gehad. Ik ben nog rechts, nog links. Wil me niet en laat me niet in een hokje duwen. Maar Wilders uitvlakken is de grootste vergissing die men hier kan maken. Als men namelijk tegen Wilders strijd, dan strijd men tegen zijn kiezers. En daar zit een hele grote groep tussen die het helemaal gehad heeft met onze marionetten in Den Haag. Hoe meer weerstand er geboden wordt tegen deze groep mensen, des te groter die wordt.
  We zullen zien….We zullen zien…..

 15. @Zé. [23]:

  Fijn dat je de moeite heb genomen om op mijn posting te reageren en het filmpje te bekijken. Ben het ook helemaal met je eens.
  Kijk ik wil wel wat doen. Ik ben op zoek naar mensen die samen met mijn tegen die zelfde muur staan, om collectief stap voor stap van die muur af te komen. Alleen begin ik ook niets, maar samen sta je sterker. En dat hoeft niet met geweld. Daar ben ik absoluut tegen. Op wat voor manier dan ook. Maar we moeten eens een keer niet zo braaf zijn. Het brengt ons niets.
  Wel eens gehoord van Seligmans principe ‘aangeleerde machteloosheid’ ? Daar moet ik de laatste tijd heel erg aan denken. Dat we ons massaal een machteloosheid tegen te politiek hebben aangemeten. Maar we denken alleen maar machteloos zijn, je bent het nooit. Niets doen is ook een keuze.
  Ik kies anders. Misschien zijn het speldenprikjes. Maar zo is de arabische lente ook begonnen. Nogmaals zonder geweld. Maar laten we nou eens massaal een dag twee dagen, een week niet naar ons werk gaan. Kost en hoop geld. Bij voorbaat mee eens.
  Maar zoals we nu als bevolking met deze kwestie omgaan, zal ons nog veel meer kosten. Een prijs die te duur zal zijn.

 16. Hoi Duncan,

  Natuurlijk, alles helpt, ook jouw video, ook onze commentaren, maar als ik de huidige situatie goed bekijk, huiver ik, niet alleen voor mezelf, maar vooral voor onze kinderen, die steevast gebrainwashed worden, via school, media etc.
  Het wordt allemaal steeds gekker, en weet soms echt niet meer wat waar is en wat niet.
  Dus tracht ik zo dicht mogelijk bij meZelf te blijven en af te gaan op mijn eigen waar-neming en gevoel.
  Wat vandaag waar is, is morgen alweer anders.
  Je hebt het over de Arabische lente, ik heb het liever over de Arabische winter.
  Waarom? Wel omdat het geen toeval kan zijn dat alle verwijderde staatshoofden door Zionisten vervangen worden.
  Dat Iran op basis van leugens inmiddels omsingeld is door de troepenmachten van de VS.
  Dat de Olympische Spelen te London de bakermat kunnen zijn van de volgende fals flag operatie die weleens het startsein zou kunnen zijn voor de bom die op barsten staat.
  We leven met zijn allen in een gekkenhuis. en worden behandeld als zwakzinnigen, én laten ons behandelen als zwakzinnigen.
  En iedere ‘gek’ die probeerd uit te breken, eindigd in de isoleercel.
  En zo creëeren we onze eigen gevangenis.
  Want tenslotte hebben we vroeg of laat allemaal twee momenten van wakker worden,
  Het eerste moment is dat we ons realiseren dat we in een gevangenis wonen, en het tweede moment is dat we die zelf elke dag in stand houden…..
  Ja, we leven in een zeer spannende tijd van verandering, met die slogan kwam Obama aan de macht, en nu Holande in Frankrijk.
  Maar er veranderd niets ten goede.
  De mensen zijn uitgeput, het interesseerd ze niet meer.
  Men leeft in de roes van vergiftigd eten, water en lucht.
  Verdoofd door alcohol, drugs en medicijnen.
  gebrainwashed door media en educatie.
  Blind door geld en macht.
  We hadden veel kunnen leren van de oorspronkelijke bewoners van het mooie land wat Amerika ooit was, na deze bewoners de nek te hebben omgedraaid, richt het tuig zich op de huidige bewoners, over de hele wereld.
  Het plan is goed bedacht en goed ten uitvoer gebracht.
  De resultaten zijn nu overal zichtbaar, en ik ben reuze benieuwd wie wat daar aan denkt te gaan doen.

  Stay Human,

  Vrede,

  Zé.

  Duncan [29] reageerde op deze reactie.

 17. @Daan [25]: Klopt Daan,
  als je alles wat je tegenkomt in dat daglicht plaatst, is het duidelijk, niet dan?
  Ons voedsel wordt welles en wetens vergiftigd, het water, levensnoodzaak # 1 evenzo.
  De lucht zit vol met chemische rotzooi.
  We worden constant bedrogen , bestolen en misleid.
  Natuurlijke geneesmiddelen worden verboden, 25% van NL, en andere Europese landen lopen rond met legale drugs in hun kop, die hun emoties compleet plat leggen.
  Dienen we ons nog langer af te vragen wie de werkelijke terroristen zijn in onze wereld?

  Vrede,
  Zé.

 18. @Zé. [27]:
  Ik begrijp je punt. In het kort terug gegeven, we worden massaal gecondioneerd en geidoctrineerd. Dat is niet nieuw dat is al eeuwen zo. Als we als mensheid willen dat alles veranderd zullen we zelf alles moeten veranderen. Sommige mensen begrijpen dat nog minder mensen handelen daar naar. Soms met succes soms niet. Soms voor het goed soms ten slechte. Ik ga nu misschien een zeer beladen uitspraak doen en ik hoop dat hij goed overkomt. Het is eigenlijk tegenstrijdig met een van de zinnen in mijn filmpje.
  Hitler krijgt de schuld van alles wat verkeerd is gegaan in de oorlog. Maar je kunt je afvragen of het wel helemaal reeel is om hem van alles de schuld te geven. Het is wel makkelijker. Hitler was in het begin een eenling met een scherpte tong die iedereen misleidde. Maar het is de bevolking in het totaal (en daar bedoel ik niet alleen Duitsland mee) die zo’n monster kracht gaf om te groeien. Die uitvoering gaven aan zijn plannen. Ze hadden toch ook niet kunnen luisteren. Als 1 man dit in een volk ten slechte kan bereiken dan moet het toch ook mogelijk zijn dat 1 persoon het volk op een vredeliefende wijze kan bereiken. En vredelievend zijn betekend niet alles maar over je kant laten gaan. Dat je anders kan kiezen blijkt ook wel uit een ander voorbeeld. Dit is iets uit mijn familie. Mijn opa heeft in het verzet gezeten. Mijn opa is voor het verspreiden van verboden blaadjes gearresteerd en ter dood veroordeeld. Toch heeft hij de oorlog overleefd. Weet je hoe? Er was in Hardenberg een Duitse militair met gewetensnood en die heeft in een heel cellenblok alle deuren opengezet. Daardoor kon mijn opa vlak voor het einde van de oorlog ontsnappen. De Duitse militair heeft dit met zijn eigen leven moeten bekopen. Maar die Duitser was ook maar een eenling die voor anderen het verschil kon maken. Verkeerde regimens hebben de kracht en macht die ze hebben die de bevolking geeft. Geeft de bevolking ze geen macht dan gebeurd er niets. Het is een keuze die je maakt. Ben je niet tevreden met de uitkomst kies dan anders. Niet kiezen is ook een keuze en niets doen ook. En hoewel ik nu nog achter mijn laptop zit. Hoop ik dat ik later een voorbeeld kan hebben aan de Duitser die voor mijn opa het levenheeft gegeven. Ik heb een pracht opa gehad. En ik hoop dat zulke liefdevolle herinneringen straks ook nog mogelijk zijn voor onze kinderen.

  Zé. [30] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.