Bij Grieks faillissement raken de schuldeisers hun vorderingen kwijt. Voor “Nederland betekent dat 11 miljard euro, ofwel 850 euro per inwoner. Klopt dit?

 

Ja,  klopt dit? Griekenland IS toch al lang failliet? Zij kunnen hun rekeningen toch alleen maar betalen doordat “wij” en een aantal andere “uitgebuitenen” (slaven?)  er constant geld aan bijdragen? En er zijn toch al miljarden afgeschreven en bijbetaald?

Dat betekent dan toch ook dat die uitgebuitenen die constant moeten betalen (werken) dit of niet beseffen en dom zijn, of niet durven protesteren.

Die 11 miljard van “ons” die ZIJN er dus helemaal niet. Die kunnen we dus niet verliezen. Die zijn we al lang verloren. Worden we door de politiek dan belazerd?

Als we dat kunnen concluderen, laten “we” dan ook niet langer achter de Jagers en de Ruttes aanlopen en hen allemaal vertellen dat er een einde is aan hun trucs?

Of achter de Merkels en de Hollandes die nu beloven om Griekenland te “helpen”. Hoezo?
Is dit soms de volgende truc om tijd te winnen?

Laat de Grieken maar met hun Drachme waar maken dat ze goede service kunnen leveren en vakantiegangers een paar goede weken kunnen bezorgen.

Laat de betalers, de uitgebuitenen,  hun euro’s  houden en zelf beslissen wat ze er mee doen.

49 REACTIES

 1. @Duncan [29]: Hoi Duncan, dank je voor je prachtige reactie.
  Mijn keuze was om begin jaren ’90 voor mezelf te gaan zorgen, mijn eigen vrijheid te creëeren, zo onafhankelijk mogelijk te leven.
  Ik kocht een krot van een boerderij in Frankrijk, en creëerde dit tot een oase voor mineraal, plant, mens en dier.
  Niet langer meer kunnen vertrouwen op een roverheid, die van alles beloofd, en daarna alles beroofd.
  Mijn eigen boontjes doppen, zonder anderen daarmee lastig te vallen.
  Van hier uit tracht ik op deze manier een verschil te maken, anderen te inspireren dat het ook anders kan.
  Ik leef met zo weinig mogelijk geld, het heeft zo goed als geen issue meer.
  Ik heb geen schulden, verbouw mijn eigen eten, bak mijn eigen brood, maak mijn eigen geneesmiddelen indien nodig etc.
  Ik betaal zo weinig mogelijk mee aan het corrupte systeem, en probeer zoveel mogelijk dingen te ruilen of te delen i.pv. te kopen.
  Tenslotte zijn we pas dan rijk als we met weinig tevreden kunnen zijn.
  Geen bezit creëerd meer vrijheid. Met bezit creëeren we een gevangenis in ons eigen bestaan.
  Tenslotte is alles van iedereen, maar de meesten onder ons beseffen dat pas als het te laat is.
  Namelijk als ze de pijp uit gaan en merken dat ze alles hier moeten laten.

  Stay Human Duncan,

  Vrede,

  Zé.

  Duncan [33] reageerde op deze reactie.

 2. @R. Hartman [8]:

  Mijn probleem met Wilders.
  Mijn probleem met Wilders ie eigenlijk alleen zijn betoog over de Islam en het geëmmer over hoofddoekjes. Dat hij zover gaat dit als kopvodden te benoemen en een hele cultuur als achterlijk wegzet. Zo om mij heen kijkend zijn er genoeg blinde, slapende en snurkende westerlinge waar het zelfde van gezegd kan worden. Wie ben ik om te bepalen wie een hoofddoek draagt of niet. Als de ander daar nou vrij voor kiest. Wie ben ik dan om te zeggen dat mag niet.
  Dan kan je een discussie gaan voeren over het niet mogen dragen van hoofddoeken bij bepaalde functies. Waarom? Als een moslima bij de politie gaat werken, is het dan zo erg dat er een hoofddoek wordt aangemeten die past bij het tenue. Of bij de spoorwegen.

  Bij de boerka heb ik een geheel andere mening.
  Ik vind de discussie over de boerke te vaak op een verkeerd spoor word gevoerd. Namelijk het spoor onderdrukking en geloof. Maar daar moet de nadruk helemaal niet worden gelegd. De nadruk moet worden gelegd bij het publiekveiligheidsgevoel. Als de boerka mag, dan mag ik ook met een bivakmuts of een helm op de bank binnen lopen. Geblindeerd ramen voeren. Het vreemde is dat dit niet mag. Moet je voor de grap eens doen, met een bivakmuts voor een geldwagen gaan staan.
  Dan wordt je aangehouden en dan zeg je. Ja sorry. Ik heb mij bekeerd tot het stupiditygeloof. Dat heb ik gisteren zelf bedacht en een voorschrift daarbij is, dat ik niet te koop mag lopen met die knappe harses van mij. Denk je dat ik dan met bivakmuts en al de straat weer op mag.
  Nou vergeet het maar. Je krijgt een douw. Eerlijk gezegd zit ik op de dag te wachten dat er met een boerka een overval wordt gepleegd. Pas veel onder zo’n jurk. Van AK 47 tot een LAW, bomgordel, kogelvrijvest en zo kan ik nog wel een A4tje vullen.

  Maar daar wordt de discussie niet over gevoerd. Hij moet en zal gevoerd worden over de rug van een groep religieuze mensen. Dan staat het ineens voor onderdrukking van een groep vrouwen. Raar, want daar kiest die vrouw toch zelf voor. Ze kiest toch zelf om onderdrukt te worden. Als zij nou met een boerka wil lopen en ze krijgt de vrijheid (niet mee eens maar goed) om dat te doen, dan moet ze het om die reden doen. Als de boerka haar onderdrukt dan moet ze toch zelf in opstand komen tegen die onderdrukking?

  Ja zal dan gezegd worden, dat kan ze niet alleen. De hele groep onderdrukte vrouwen moet in opstand komen, want eigenlijk willen ze het allemaal niet. Maar als ze in haar eentje opkomt voor haar rechten dan word het licht uit haar ogen geslagen.

  Kijk en dan ineens zit ik op een spoor waarin in Wilders ineens weer begrijp.
  Want ik draag namelijk ook een boerka. Al een paar jaar. Mijn boerka is een blauwe doek met een paar gele steren erop. En hoe hard ik ook probeer. Ik krijg m niet van mijn harses.

  Daar lijkt Wilders op het moment de enige te zijn die mij begrijpt…….Ziet u mijn dillema?
  reiny [35] reageerde op deze reactie.

 3. Wilders sleept Staat voor de rechter vanwege ESM

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3256725/2012/05/16/Wilders-sleept-Staat-voor-de-rechter.dhtml

  Hij wil de stemming in de TK uitstellen naar September omdat een demissionair kabinet hierover niet kan stemmen.

  Probleem is natuurlijk dat dit voor September geen verschil zal gaan uitmaken omdat 99% van de plucheklevers zeggen dat ESM er moet komen.

  Maar misschien maakt publieke verantwaardiging en educatie over ESM wel een verschil.

 4. @Zé. [31]:

  Graag gedaan. Jij ook bedankt. Respect voor je hoe je het heft in eigen hand hebt genomen. Idd bezittingen zijn niet zaligmakend.
  Maar iets opgedrongen krijgen ook niet:D

 5. @Duncan [21]: Zo is het Ze, wat Stef Blok en andere VVD-politici maar niet willen beseffen is dat het schip zinkende is. Ik heb meermalen geschetst dat de totale schuldleniging in de EU zo´n €3,5-4,5 biljoen moet bedragen en dat is door niemand op te brengen. Dat betekent dat de gehele EU failliet is dan zijn de rapen pas gaar, want dan is er geen handel, alleen maar overleving.

  De econoom Martin Armstrong legde het heel goed uit. hij vertelde dat al zou men de lening niet meer terugbetalen, maar alleen de rente daarop voldoen uiteindelijk de EU en haar bevolking economisch te gronde zou worden gericht, want het is natuurlijk alleen maar een rente op rente op rente. Wat Blok in zijn keiharde en koppige hoofd maar niet wil opnemen is dat hij strijdt voor een verloren zaak. De euro heeft niet lang meer te gaan, alvorens het in de geschiedenisboeken is verdwenen.

  Die ´gepensioneerden´ en die mensen die ´afhankelijk´ zijn van de euro voor hun inkomen zullen erachter komen dat het vele malen erger is om die euro voort te laten bestaan met al die biljoenen, die ze dan moeten ontberen in hun pensioen- of loonzakje, dan nu de stekker eruit te trekken en twee jaar de broekriem aan te halen en weer van voren af aan beginnen.

  Politici als Stef Blok, alsmede de economisch onwetende accountant Jan-Kees de Jager en historicus Mark Rutte zijn bezig om onze economie volledig te vernietigen met hun eurosprookje.
  Zé. [37] reageerde op deze reactie.

 6. @Albert S. [36]:

  “Politici als Stef Blok, alsmede de economisch onwetende accountant Jan-Kees de Jager en historicus Mark Rutte zijn bezig om onze economie volledig te vernietigen met hun eurosprookje.”

  Politici zijn de poppekes, die niet beseffen dat ze gebruikt worden door de poppenspelers.
  Altijd domme hypocriette achterlijke arrogante kwallen.
  Vandaar de ellende.

  Vrede,

  Zé.

 7. Wij zijn opgelicht mensen, het is doorgestoken kaart…! En niemand die het door lijkt te hebben… Niemand die het ook maar iets interesseert…Hardwerkende, eerlijke mensen van elk ras, welke het allemaal goed bedoelen… Elke keer weer stemmen ze op die liegende klootzakken die er geen moer om geven. Ze geven geen moer om jou! Echt, “they don`t give a fuck about you!”

  Zé. [39] reageerde op deze reactie.

 8. @Hans [40]: Inderdaad Hans, mensen overtuigen werkt meestal averechts, maar vragen stellen stemt meestal wel tot nadenken.
  Iedereen heeft in principe gelijk, zijn of haar eigen gelijk, dus is het beter daar een middenweg in te vinden.
  Maar ik snap goed wat je bedoelt, ik maak het zelf ook dagelijks mee, de meeste mensen willen lekker in hun comfort zone blijven hangen, wel, ze komen er vanzelf wel op een dag achter.
  Maar jij en ik hebben ook het moment van ontwaken meegemaakt, dus ga verder met het zaaien van goede zaadjes, maar zorg vooral goed voor jeZelf.
  het is al wat je werkelijk hebt.

  Groet en Vrede,

  Zé.

 9. @Hans [44]: Hoi Hans,

  Ik ben geheel met je.
  Een andere/betere wereld begint in ons Zelf.
  Dat is immers de enige wereld die wij beleven.
  Vandaar dat ik hier in Frankrijk op mijn boerderij leef, (zie eerdere post op dit topic).
  Het grappige is o.a. dat zowel het Amerikaanse als het Franse ‘staatshoofd’ schreeuwt om Change, maar ondertussen in het geheel niet beseffen dat deze zich al in heeft gezet.
  We zitten er middenin, ja, en de angst regeert nog steeds.
  Klaarblijkelijk is die opgelegde angst juist nodig iedereen wakker te krijgen, om het collectieve bewustzijn te openen, en te zien dat wij niet hoeven toe te staan dat onze levens vernacheld worden.
  Ga door met goede zaadjes planten, uiteindelijk groeien daar de mooiste bloemen uit.

  Vrede,

  Zé.

  duncan [46] reageerde op deze reactie.

 10. @Zé. [45]:

  Inderdaad. Een betere wereld start bij jezelf. ‘Start with the man(woman) in the mirror. Samen sta je echt een stuk sterker.
  Hoe meer mensen we mijn FB, TWITTER en andere media kunnen bereiken hoe beter. En dan de mensen proberen te bewegen tot actie. Praten en discussiëren is niet genoeg. En het is echt nog niet te laat om je schreeuw van verzet te laten horen.

  Misschien moet ik van een Eigenheimers United vlag een boerka laten naaien en in Den Haag bij de deur gaan staan. Weet zeker dat ik dan aandacht krijg hahahahahaha

 11. Mijn Werkgever is niet sociaal.

  Tenminste als je dat vergelijkt met hoe de inwoners de overheid steunen moeten. Ik zit in de nesten en heb hoge schulden gemaakt door te gokken op alle loterijen die er zijn, door boven mijn stand te leven en voor Sinterklaas gespeeld. Nu vroeg ik aan mijn werkgever om dit op te lossen door mijn salaris te verhogen, en hij zegt ik ben gekke Henkie niet!! Laten wij eerlijk zijn, de inwoners zijn veeeel socialer dan mijn werkgever!!!!!

 12. Wat mij opvalt is dat niemand een lossere band met Europa voorstaat, het is van beide zijden zo ongenuanceerd: “de Grieken eruit gooien” vs “bij de EU houden”. Alsof Griekenland met een einde van het lidmaatschap van de EU of de Euro, al zijn banden met Europa heeft doorgesneden.

  Te denken valt ook nog aan een vrijhandelsverdrag, waardoor in elk geval diegenen die nu nog overeind staan, nog steeds kunnen handeldrijven met de voordelen van de vrijhandel binnen de EU, en wat ook de voorwaarden schept dat die handelsstroom zich kan vergroten. Als mensen er zo bang voor zijn hoe het een land vergaat dat uitgesloten is van de EU dan heb ik ook te doen met Rusland, China, Afrika, Amerika, enzovoorts. De EU moet voor hen dan werkelijk een waar monster zijn. En dat pleit juist niet voor de EU.

Comments are closed.