donderdag, 3 mei 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het is een troep in Europa

Het Milken-Institute hield een seminar over dit onderwerp.

Heerlijk, Helder ,schrikbarend en beschamend:

De video een uur+  lang, maar met een transcript dat naar interessante passages verwijst, is beschikbaar:
Het is een video/artikel waar nog veel over te zeggen is en wat je niet zou moeten missen:

 

Een leuke opmerking van een spreker is dat hij het boek van Ayn Rand:”ATLAS SHRUGGED” niet kon uitlezen  omdat de vreselijke  werkelijkheid waarin wij nu leven, te goed omschreven werd.

 

Hugh Hendry On Europe “You Can’t Make Up How Bad It Is”

Submitted by Tyler Durden on 05/02/2012
ZIE www.zerohedge.com

At The Milken Institute conference yesterday, Hugh Hendry delivered his usual eloquent and critical insights on the state of Europe. Beginning with the statement that “All of Europe has defaulted”, the canny-wee-fella (translation: shrewd and cautious young chap) explained that “The political economy in Europe is such that the politicians chose to default on their spending obligations to their citizens in order to honor the pact with their financial creditors and so as time goes on, the politicians are being rejected.” Between France’s election of Mr. Hollande and Luxembourg’s ‘when times get tough you have to lie’ Juncker, Hendry says the only inspiration for Europe is fiction as “you just can’t make up how bad it is” as he goes on to discuss the precedent for a way forward, the grotesque distortions of fixed exchange rate regimes, why Weimar happened, why the transfer union will never happen, Ayn Rand’s reality, and fear politicians are feeling.

The entire discussion is well worth watching for a sense of the underlying reality in Europe.

The underlying reality that what the European monetary union is about is not about preventing a third so-called European civil war, it is essentially about making someone (France, Germany or both) a Great Power, a European Hegemon, and a global player.
—–

En nog veel meer interessante dingen:
ZIE:  www.zerohedge.com 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen, Economie, EU, Libertarisme, Overheid, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.