Zij mogen NEE zeggen maar de eerste vraag is dan al direct of voldoende Ieren  dat ook doen. Want dat NEE gaat via een verkiezing waarin deelnemer door overheid en EU bang gemaakt zijn voor de eventuele consequenties.

 

Ook veel Ieren zijn door de EU omgekocht met allerlei subsidies en zelfs met noodhulp om hun financiële mismanagement te corrigeren.

De uitslag hoeft niet beslissend te zijn voor de EU. Immers als 12 van de 17 eurolanden JA stemmen,  gaat het”verdrag” door.

Bij dergelijke gebeurtenissen komen gemakkelijk de gedachten naar boven over de enorme invloed die de EU al heeft en hoe weinig soevereiniteit er nog over is voor de inwoners van EU landen zelf.
Alleen al gisteren zagen we de EU allerlei “aanbevelingen” uitvaardigen over het financiële beleid in de afzonderlijke landen. Ook Nederland kreeg een ernstige waarschuwing. En de demissionaire regering doet zijn best om te gehoorzamen.

Vandaag was er in het nieuws dat de EU een proces tegen Nederland gaat aanspannen over de Hedwige polder.

Wij zijn benieuwd of in Ierland het gezonde verstand een meerderheid haalt! In Nederland heeft het parlement zich al overgegeven aan de nieuwe slavernijwet ESM. En er blijkt weer dat er dan niets gebeurt. Het volk is murw, het volk slikt alles.

Er is voor libertariërs nog heel veel werk te doen.

Ende despereert niet! Uiteindelijk zal het gezonde verstand winnen!

12 REACTIES

 1. @keuleniscool [1]: Nee keuleniscool, de Ieren zijn bang gemaakt door hun communistische politici en ze liggen zelf al aan het EU-infuus qua geld.

  Dus de door jou zo hoog geprezen staatsdwang heeft ook al van de Ieren geen gezond denkend volkje gemaakt, maar eerder een gedwee, volgzaam soort kuddeschaapje dat de EU-mantra heeft leren meezingen.

  Hoe kun jij, na alle bewijzen die dagelijks in de media verschijnen, de EU op nota bene deze website nog steeds als positief zien. Leuke uitdaging voor je: schrijf daar eens een artikel (met onderbouwing, dus niet alleen domme one-liners zoals “EU is goed”) over en stuur dit eens in naar Vrijspreker. Misschien plaatsen we het wel en heb jij de kans jouw standpunten goed te omschrijven en duidelijk uit de doeken te doen.

  Of durf je dat niet? Of heb je een andere smoes om dit niet te doen? Ben benieuwd.

 2. On topic:

  Eigenlijk wel slim van de Ieren om vandaag “ja” te zeggen. Want dan zitten ze vooraan in de race bij het ontvangen van gratis geld en garanties. De rijkere landen (waaronder NL) zit bij de sponsors en komen later pas in de problemen, wanneer al het geld weg is.

  Dus er zijn 2 opties voor NL, een morele en een immorele:

  De morele: als de hel wegwezen uit die verderfelijke EU en meteen stoppen (liefst met terugwerkende kracht) met het sponsoren van de ontvangende landen,
  De immorele: óf héél snel aansluiten bij de PIIGS landen en die pot zo snel mogelijk mee helpen leegtrekken en anderen laten bloeden voor je eigen onkunde.

  Wat doen de Ieren vandaag? Ik vrees de immorele keuze, zich aansluitend bij de immorele EU met immorele voorstanders daarvan.

 3. Helaas, maar met een overgrote meerderheid der bevolking die het verstand als dat van ‘keuleniscool’ heeft zie ik somber in. Bovendien verdienen zij evenals ‘keuleniscool’ niet beter dan slaaf in een dictatuur te zijn. Maar zelfs al zou die overgrote meerderheid der bevolking in tegenstelling tot ‘keuleniscool’ wel een greintje verstand hebben en NEE stemmen tegen slavernij zal dat weinig uitmaken om de trein der waanzin af te remmen, laat staan te stoppen. Er rest de machthebbers immers nog altijd de mogelijkheid om nog een stemmingsronde te houden, en desnoods nóg een, en nóg een als het moet.

 4. @keuleniscool [5]: En de huidige problemen zijn een gevolg van de geld smijterijen

  Zal ik je een geheimpje verklappen? Die ‘welvaart’ is het gevolg van de geldsmijterij. Er is geld besteed wat jouw kinderen moeten verdienen, oftewel geld wat er nog niet is. Daar komt de welvaart vandaan en men heeft met teveel knaken lopen strooien opdat ze nu de schulden niet kunnen dragen.

  keuleniscool [8] reageerde op deze reactie.

 5. @keuleniscool [5]:

  De geldsmijterijen zijn gestimuleerd door de EU. Sterker nog, de hele decennia lange voorbereiding en uiteindelijk daadwerkelijke creatie van de EU heeft altijd maar één doel gediend en dat is om via Brussel het geld te herverdelen – van taxpayers naar taxconsumers – precies zoals dat binnenlands ook al gebeurde en tevens allerlei parasiterend ongedierte een comfortabel leventje te verschaffen. Ergo de EU ontmoedigt verantwoordelijk bestuur en is en waar paradijs voor het internationale bankencartel.

  Maar dat schijnt allemaal boven de petten van notoire birdbrains zoals ‘keuleniscool’ te gaan.

  keuleniscool [9] reageerde op deze reactie.

 6. @keuleniscool [8]: Het budget van de Europese Unie bedraagt 2011 142 miljard

  Hoe blind kun je zijn. Of het budget 142 miljard is, doet niet ter zake. Want diezelfde EU overschrijdt dat budget hopeloos en daarnaast (dus NAAST die overschrijding) moet er nog een garantiefonds van 700 miljard komen en er is ook al gesproken over 1500 miljard. Misschien dat je dit even op je in kunt laten werken en jouw onterechte positiviteit over de EU-maffia kunt herzien.

  Ben benieuwd hoe jij thuis de eindjes aan elkaar knoopt met deze denkwijze.

Comments are closed.