Betere vraag: Bestaat alleen het Nederlandse Parlement uit gekke Henkies? Zoals blijkt uit de behandeling van het ESM? Niet allemaal, want er zijn een paar (minderheid)  uitzonderingen.

 

De laatste dagen is er volop show in de Tweede Kamer over de ESM.  Opvallend is hoe door de Jager en andere collectivisten wordt aangedrongen op een vlug besluit door dit demissionair Kabinet en parlement. En hoe gekleurd de voorlichting is.

Waarom willen ze niet wachten tot na de verkiezingen en daardoor een echte regering het besluit te laten nemen. Welk belang heeft “Nederland” er bij om zo vlug de beslissing te forceren?

In Ierland moet er over dit geval nog een referendum komen op 31 mei. En zelfs in Duitsland moet met wachten op een uitspraak van het constitutionele Hof.  Waarschijnlijk zijn er nog meer landen die later zijn.

Ik ben geen Wilders-fan,  maar heb wel respect voor hem hoe hij tegen de goedkeuring van dit wurgcontract vecht.

10 REACTIES

 1. Wantrouwenwekkend is ook dat men 2/3 van de stemmen nodig heeft en die ook nipt weet te halen.

  Dat voorstander CU met verkiezingen in aantocht plotseling, op het laatste moment, uit electoraal belang tegen is omdat zij niet nodig is voor die 2/3 meerderheid.

  Dat een PvdA met verkiezingen in aantocht, wetende dat 61% van de achterban tegen is, toch voor stemt.

  Dit zaakje stinkt verschrikkelijk…

 2. Welk belang heeft “Nederland” er bij om zo vlug de beslissing te forceren?

  Geen idee, maar dat het stinkt is duidelijk. Binnen 36 uur nadat Wilders NEE zei tegen de agenda van VVD en CDA en zei dat 3% ‘niet heilig’ was kwam de Kunduz-coalitie met een vernietigende 2,8%, niet via bezuinigingen, maar via lastenverzwaringen, waarvan Sap met zoveel woorden zei dat ze de hardwerkende Nederlander dankzij ‘goede voorbereidingen en op het juiste moment toeslaan‘ zo hard had weten te treffen…

  Nog dezelfde dag ging het ‘glorieuze resultaat’ richting Brussel, dat de volgende dag prompt liet weten dat die 3% ‘niet heilig’ was…

  De lucht is werkelijk niet te harden.

 3. Hub Jongen , wen er alvast maar aan , Jan Kees de Jager had natuurlijk al een waarschuwing op zak van grotere machten om Nederland zo wie zo binnen boord te houden .
  Het vlaggenschip van de meest betalende uit de EU , inderdaad de gekke Henkies van Europa moeten good by good aan de ESM ketting.
  Wat ik mij juist afvraag , hoe bestaat het , demissionair is toch demissionair , en men doet net of Rutte nog steeds de premier is en de Jager de minister van financiën , beiden hebben de demissionaire status en zij gaan door alsof er geen kabinet is gevallen en de punten horen nu eenmaal controversieel verklaard te worden , en men ziet gewoon waar de belangen van het Kunduz pact ligt door het ESM verdrag erdoor heen te jassen met een sneltreinvaart .
  En nogmaals hoe bestaat het , dat een stelletje demagogen na drie keer de kans te hebben gehad van Wilders om ertegen te stemmen voor stemt op dit wurgende ESM verdrag.
  Hoe dom worden wij geregeerd door foute machtswellustelingen die het IQ hebben in mijn ogen van een pinda.
  Erger nog , het electoraat stemt elke keer weer op deze demagogen , anders kunnen zij toch nooit aan de macht komen .
  Om in Louis van Gaal termen te blijven , zijn zij nou zo slim of zijn wij nu zo dom .

 4. De hele show is één grote sollicitatiecampagne van enkele politici die straks graag in het ESM of het EU-parlement willen dienen. Landverrader JKdJ voorop.

  Crimineel Barroso wist gisteren tijdens een EU-top-diner te vertellen dat Griekenland in de EU MOET (!) blijven en zich aan de opgelegde bezuinigingen MOET (!) houden. Wél had Barroso “respect voor het democratisch proces in Griekenland”. Hoezo democratisch proces, als een vrij (*kuch*) land als Griekenland zich MOET houden aan de eisen en wensen van de communisten in Brussel?

  Nog over de term landverrader, waarmee ik landverrader JKdJ betitel: vanaf nu zal ik elke politicus, inclusief hare narigheid landverraadster Bea, bestempelen, betitelen en aanspreken als landverrader. Vroeger stonden er nog weleens zware straffen op landverraad, tegenwoordig schijnt dit gewoon te kunnen. Voor wie wil, volg mijn voorbeeld en noem hun namen steeds voorafgegaan door de term landverrader.

  Alex [6] reageerde op deze reactie.
  Duncan [10] reageerde op deze reactie.

 5. “Statiegeld afschaffen” is controversieel en wordt uitgesteld tot na de verkiezingen. Maar voor € 40.000.000.000 garant staan niet. Snap jij het nog?

 6. @Alex [6]: Én veroordelen, naar rato van andere fraudegevalletjes. Dan zien we ze tenminste NOOIT meer in de maatschappij terug, die criminele landerraders.

  De meste Nederlandse politici zijn zeker geen Gekke Henkies. Integendeel, het zijn uiterst sluwe, op macht beluste, egoïstische landverraders die zeer zwaar zouden moeten boeten voor hun leugens, hun bedrog en de schade die zij ze productieve mensen heeft toebedeeld.

  Ik erken dit stel leugenaars niet meer. Al een tijdje voldoe ik bepaalde (met dwang opgelegde) verplichtingen niet meer in dit land. Moreel sta ik volkomen in mijn gelijk, door niet mee te betalen aan deze criminele organisatie.

 7. Uitsel aanvragen is alleen bedoelt om wat leuks te vermelden op de kieslijst, straks is alles anders en gaat het gewoon door. Verkiezingsbedrog!!

 8. Tja, daar zit je dan als een ras optimist met een gezonde dosis temperament in je bast. Op het moment van schrijven lopen de tranen zowel van het lachen als frustratie over mijn wangen.
  Aan de ene kant lach ik me kapot over het feit, dat ik na dagen lobyen via de social media met z’n tweeën op het plein in Den Haag sta. Daar zit je dan, voor het Tweede kamer gebouw. Ontgoocheld heb voor de zekerheid nog aan iemand gevraagd of ik wel op het juiste plein was. Er zouden toch wel wat meer mensen komen. Gelukkig werd ik gerust gesteld. Er waren brothers in crime, er was een band of brothers, want er wat inderdaad nog iemand anders. Een man (Rutger) uit Den Haag die op eigen initiatief gekomen was. Ik herkende hem aan z’n bordje met een geprint A4tje erop. We hebben onze krachten gebundeld en samen daar het verschil kunnen maken. Hilarisch.
  Het mooiste moment was de er nog dertien man kwamen, die duidelijk uitgenodigd waren door Hero Brinkman. Gekscherend heb ik nog naar Hero geroepen: ”Waar is iedereen nou?”
  Waarop Hero lachend antwoorde: ”De rest is die €40 miljard aan het verdienen”.
  Gelukkig heb ik humor, en kan ik wel een stootje hebben. Maar eerlijk is eerlijk. Ik voel me best een beetje verraden. En om het nog eerlijker te zeggen….Niet alleen door politiek Den Haag. Ik voel me ook een klein beetje in mijn rug gestoken door al die mensen…Al die mensen die net zo’n grote mond hebben als ik, misschien nog wel veel meer te verliezen hebben dan ik, die op een dag vandaag schitterde van afwezigheid.
  Ja, ja, ik snap het wel. Er zijn belangrijkere dingen dan het opgeven van je soevereiniteit en al het geld wat je straks aan Griekeland, Spanje, Ierland en Portugal mag geven, waardoor je je kinderen straks niet meer kunt geven wat je graag wilt. Of de bijstandsmoedertjes die straks naar de gaarkeuken moeten, of je vader en je moeder, je opa en oma die straks hun pensioen in kunnen leveren.
  Het is makkelijker om te klagen. Mopperen….En dan weer gewoon braaf naar je werk te gaan….Achter je ps3 te kruipen, lekker je biertje te drinken in je tuin of lekker ff van je rust te genieten na een week hard werken. Want dat heb je verdient. Al die dingen heb je verdient.
  En zoals ik ook aangeef in mijn filmpje is dat het grote mentaliteitsprobleem van de Nederlander. We hopen erop en gaan er voor het gemak maar vanuit dat andere het voor je oplossen. Ik heb getracht dat verschil te maken. Samen met mijn bondgenoot Rutger. Maar er was niemand. Niemand terwijl het land in de uitverkoop word gedaan. Want iedereen met een grote bek, kiest op het moment dat het erop aankomt voor de makkelijkste weg. “Ik blijf wel thuis (alsof ik niets moest regelen), ben zo moe, ik heb de kinderen, ik ben oud, het is druk, ik moet naar mn werk, heb geen oppas voor mijn hond, mn wandelende tak kan niet tegen vreemde mensen tot zon en waterallergie aantoe.
  Beste mensen, dit is wat ik bedoel. Ik heb mn tranen gedroogd, mezelf herpakt en dinsdag ga ik weer. En al moet ik hemel en aarde bewegen. Maar mijn stem zal gehoord worden.
  Voor al diegene die vandaag thuis zijn gebleven en dinsdag weg blijven. Klaag niet meer… Wijs niet meer met je vinger naar de ander. En ook niet naar de politiek. Andere maken gebruik van de ruimte die je ze geeft. En jullie hebben deze ruimte hand in hand aan politiek Den Haag gegeven.
  Bedankt voor deze mooie en wijze les. Want ik weet nu met wie ik mee moet rennen als de pleuris uitbreekt. Had die ouwe wijze opa van me toch gelijk:D
  Want het zijn duidelijk niet de Nederlanders LOL

 9. @MMAP [4]:

  Het eerst volgende kabinet moet gewoon gedwongen worden het programma foutje waar Arend Lammertink tegenaan is gelopen aan te pakken. Wie weet welke strafrechtelijke stappen er dan nog genomen kunnen worden. Ik weet niet wat de verjaringstermeinen zijn voor landverraad. Heb er geen verstand van, maar dat zal wel ff blijven staan. En als Karremans nu nog steeds vervolgd kan worden, dan moet dat met al deze tweede kamerleden ook mogelijk zijn. En dat heb ik al middels een brief aan Wilders voorgelegd. Maar wellicht dat er hier ‘wijze’ aanwezig zijn die zich hier eens over zouden willen buigen. Want dit kan niet ongestraft plaats vinden. Dit moet aangepakt worden.

Comments are closed.