zaterdag, 5 mei 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Labels

De machtspartijen VVD, CDA, PvdA, D66, GL en CU vormen sinds enige tientallen jaren één hechte socialistische eenheidspartij.

Deze partijen zijn zelf slechts labels, merknamen, die naar de kiezers toe de indruk moeten geven dat er iets te kiezen valt terwijl de stemmen linksom of rechtsom altijd bij die ene socialistische eenheidspartij terecht komen zodat die altijd aan de macht is.

Deze labels omvatten het hele scala ideologieën van links naar rechts waarmee de hele kiezersmarkt wordt bestreken.

Zo zou de VVD liberaal zijn, het CDA christendemocratisch, D66 sociaal liberaal, GL links liberaal en groen en de CU christen socialistisch of zo maar hoe ze zichzelf ook noemen het zijn en blijven allemaal onversneden socialistische partijen op het communistische af met een onwankelbaar vertrouwen in de machtige socialistische dwangstaat.

Ze willen alle zes altijd precies hetzelfde: nog heel veel meer overheidsdwang, meer EU en onbeperkte belastingen, dus hun macht over de bevolking via de staat vergroten.

Dat blijkt uit het beleid van iedere regering vanaf de jaren 60, ongeacht de partijsamenstelling van de betreffende coalitie werd de staat steeds groter en stegen de belastingen zodat de staat momenteel van iedere geproduceerde EURO al dik 90 cent inpikt. Dat weerhoudt de overheid er overigens niet van om ook nog achter het laatste dubbeltje dat u vrij te besteden hebt aan te gaan.

De labels zijn zodanig gepositioneerd dat ze als alternatief voor elkaar fungeren en daarmee de stemmen binnenboord houden. Zo kunnen ontevreden VVD stemmers op het “rechtse” CDA stemmen en andersom, boze PvdA-stemmers kunnen uitwijken naar GL en D66, die van D66 naar GL en PvdA en linkse CDA-ers kunnen naar de CU. En zo is iedereen blij: de kiezers zijn tevreden, ze hebben immers kunnen kiezen terwijl dezelfde kliek toch aan de macht kan blijven.

We hebben dit duidelijk gezien met de “gedoogconstructie” van VVD, CDA en PVV. De machtselite volgt het traditionele beleid van nog meer overheid, belastingen en EU en kon dat doen met een traditionele coalitie van de traditionele labels, in welke vorm dat ook want. Partijen die elkaar zogenaamd niet liggen (PvdA en VVD bijvoorbeeld) hadden zich voor het landsbelang opgeofferd, de bekende komedie dus.

Deze keer is gekozen om de “rechtse” labels VVD en CDA te laten gedogen door de PVV. Dat gaf de indruk dat er toch naar het volk werd geluisterd terwijl het beoogde beleid precies hetzelfde kon blijven: meer overheid, meer belastingen en nog heel veel meer EU en als er geen overeenstemming met Wilders kon worden bereikt over iets dan mocht de regering een meerderheid zoeken bij de andere labels en die werd daar dan ook altijd gevonden. Kortom, men kon gewoon op de oude voet doorgaan terwijl de PVV af en toe wat kruimels kreeg toegeworpen.

Wilders heeft ingezien dat hij werd gepiepeld en heeft de gedoogklucht getorpedeerd en het hoeft niemand te verbazen dat VVD, CDA, D66, GL en de CU binnen enige dagen een akkoord hadden bereikt om de belastingen met 12 miljard te verhogen, dit is immers beleid dat ze allemaal altijd hebben gewild en ze zullen het een en ander doorlopend met elkaar op de achtergrond hebben gecoördineerd toen Wilders de boel nog gedoogde want ze waren het wel heel erg snel eens.

De PvdA die immers één partij  vormt met en precies hetzelfde wil als de Kunduz-coalitie is hier bewust buiten gehouden, ze was niet nodig voor een meerderheid en kan nu proberen om de naar de SP wegebbende proteststemmen binnenboord te houden.

Of de kiezer er weer eens intrapt is nog maar de vraag.

 

 

 

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. SpyNose schreef op : 1
  Nominator

  Stemmen doe je uitsluitend met je voeten. De autochtone kiezer heeft in NL niets meer te zoeken.
  Kan ik dat nog zeggen zonder door het schoelje voor racist uitgescholden te worden?

  Alex [19] reageerde op deze reactie.

 2. Hub Jongen schreef op : 2
  Hub Jongen

  “Of de kiezer er weer eens intrapt is nog maar de vraag.”

  Ik hoop dat je gelijk hebt en dat het inderdaad een vraag is!!
  Ik ben er bijna zeker van dat meer van helft van de mensen die mogen komen, ook stemmen!

  Joep [16] reageerde op deze reactie.

 3. Aequitas schreef op : 3

  ‘En zo is iedereen blij: de kiezers zijn tevreden, ze hebben immers kunnen kiezen terwijl dezelfde kliek toch aan de macht kan blijven’.

  De komende en gaande gezichten van de jongens en meisjes binnen ‘dezelfde kliek’ zijn ons bekend.

  Maar waar bestaat deze ‘kliek’ nu eigenlijk uit ? Wat is de cohesie achter de schermen ?

 4. Igor schreef op : 4

  De schrijver lijkt zich niet bewust van de mogelijkheid dat de PVV wellicht ook alleen maar een labeltje is,gecontroleerde oppositie, meer van hetzelfde….
  Op het moment dat er iemand opstaat die vervelend wordt is het zaak zo snel mogelijk die groep te paaien, Fortuyn was gevaarlijk voor ze, Wilders vang een deel van dat stemvee op en zo is de controle weer compleet.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Locke [7] reageerde op deze reactie.

 5. Rechtse Rakker schreef op : 6

  De PVV maakt inderdaad ook deel uit van die ene socialistische partij. Eigenlijk is er maar een partij die ECHT anders is: de Libertarische Partij!

 6. Locke schreef op : 7

  @Igor [4]: Ik dacht vanmiddag precies hetzelfde! Fortuyn was inderdaad te gevaarlijk door zijn kennis en motivatie.

  Iedereen kan aan Wilders zien dat hij een acteur is.
  En nu is die licht bewuste massa in ieder geval onder controle.

  Igor [11] reageerde op deze reactie.

 7. Locke schreef op : 8

  @Hub Jongen [5]: Het gaat niet om de inhoud maar de presentatie, dat moge duidelijk zijn.

  qua inhoud alleen anti-Europa, HRA en AOW.

 8. Locke schreef op : 10

  Via de link een afbeelding hoe de politieke verdeling er volgens mij uitziet.

  Vergelijk deze met de ‘politieke ruimte’ van André Krouwel (Kieskompas)
  upload.wikimedia.org

 9. Locke schreef op : 12

  @Igor [11]: Nee deze had ik nog niet eens gezien.

  Ik kwam er vanmiddag op door een onderzoeksuitslag van het Een vandaag jongerenpannel (ben ik lid van).

  1vjongerenpanel.eenvandaag.nl

  Door de reactie via Facebook op die pagina van een meneer:

  “Hieruit blijkt wel weer dat links Pim Fortuyn nog steeds probeert dood te zwijgen. Kinderen zouden moeten weten dat Pim Fortuyn met zijn eigen partij de LPF in Nederland een volksopstand teweeg heeft gebracht. Hij zou de misstanden die het linkse kabinet al jaren veroorzaakt aan de kaak stellen en dat zag links helemaal niet zitten. Linkse partijen en milieuactivisten zijn dicht in elkaar verweven en Volkert van de G. heeft nooit aangegeven waarom hij Pim heeft vermoord, het kwam de linkse partijen in ieder geval heel goed uit.
  Als dit niet gebeurt was dan was Pim Fortuyn met zijn partij de grootste partij van Nederland geworden en was Pim Fortuyn Minister President geworden en er heel wat koppen in het parlement gevallen.”

  + dat ik gisteravond naar pownews keek, hier werden een aantal (oud) LPF leden geïnterviewd.

  www.powned.tv

  Groet.

  p.s. klopte de afbeelding van reactie 9 volgens jullie ook?

  Onbezoldigd ruifvuller [14] reageerde op deze reactie.

 10. Manders schreef op : 13

  Je krijgt je gelijk bevestigt Wladimir..

  www.telegraph.co.uk

 11. Onbezoldigd ruifvuller schreef op : 14

  @Locke [12]:
  Ik zie geen afbeelding als ik op die link klik maar krijg een upload pagina ofzo.

  Ik zal vanavond dat Pim interview eens bekijken. Staat er ook ergens vermeld waarom dat niet eerder is bekend gemaakt?

  Verder ben ik met het Igor eens dat de PVV waarschijnlijk ook gewoon een labeltje is van de grote socialistische kliek.

  Locke [15] reageerde op deze reactie.
  Igor [18] reageerde op deze reactie.

 12. Joep schreef op : 16

  @Hub Jongen [2]:
  Uiteraard trapt de kiezer er weer in. Hoef je maar te kijken hoeveel mensen op de “oude” partijen gaan stemmen.
  Ze willen maar niet inzien dat het allemaal één grote inteelt pot nat is en hetzelfde circus (lees: baantjesmachone) in wisselende samenstelling.
  Het maakt dus geen moer uit of je nou SP of VVD stemt.

 13. Peter schreef op : 17

  Uitstekend verwoord Wladimir! 300% mee eens.

 14. Igor schreef op : 18

  @Onbezoldigd ruifvuller [14]:
  Reden van het niet eerder uitzenden; “Gesneuveld in de montage”

  De echte reden….nou jij kijk het interview en trek je eigen conclusie maar, is het omdat duidelijk naar voren komt dat ie geen racist was? Is het omdat ie de VPRO keihard aanvalt? We kunnen er alleen maar naar raden.

  Reden dat ze het nu naar buiten brengen: Ik speculeer dat het iets van doen heeft met de bezuinigingen bij de NPO, iemand boos want bonus weg? Als iemand zin heeft om te graven naar documenten op dat te onderbouwen, wellicht een goed artikel.

 15. Alex schreef op : 19

  @SpyNose [1]:

  Het is niet alleen de autochtone Nederlander die niets te zoeken meer heeft in Nederland, alle productieve Nederlanders hebben niks te zoeken in een Socialistische staat.