In tegenstelling tot berichten in de media dat Ron Paul “uit de race zou zijn gestapt” of  “geen campagne meer voert” is hij nog niet uit de race, ondanks dat het aantal gedelegeerden dat voor Romney is, op het eerste gezicht overweldigend lijkt. En Ron Paul voert zelfs een actievere campagne dan tot nu toe het geval was; hij spreekt bij voorbeeld voor zeer grote groepen studenten, en gaat nog meer dan eerst naar Republikeinse partijcongressen om daar duidelijk te maken dat men niet om hem heen kan. Het enige verschil met de vorige fase in de campagne is dat de Ron Paul Campaign is gestopt met geld uit te geven aan advertenties en ander promotiemateriaal.

Ron Paul heeft een meer directe wijze gevonden om aanhang te winnen, de ‘Paulites’ weten gebonden en ongebonden gedelegeerden op de Republikeinse partijcongressen in de afzonderlijke staten, van Romney ‘af te snoepen’ en plaatselijke partijorganisaties ‘over te nemen’, waarvan het gevolg duidelijk zal worden op de Republikeinse Nationale Conventie eind augustus in Florida. Het wordt nu zo door het Republikeins establishment voorgesteld dat Romney daar zonder tegenstand ‘gekroond’ zal worden maar de Paul Campaign kan nog voor lelijke verrassingen zorgen waardoor Romney zich gedwongen zal voelen veel van Ron Pauls standpunten in belangrijke mate tot de zijne te maken.

In juli zal Kris Balfe een voordracht houden in ‘t Engels houden waarin hij onder meer zijn eigen betrokkenheid bij Ron Paul schetst; Ron Paul in een historische context plaatst; met daaraan toegevoegd relevante details van de Amerikaanse Grondwet. Daarbij zal hij de nadruk leggen op die aspecten van de Grondwet waaruit duidelijk wordt hoe de Founding Fathers het belang van een gezond geldbeleid zagen, alsmede een beperking van de omvang van de Overheid, het belang van individuele vrijheid, en van eigendomsrechten en rechten van de afzonderlijke staten, en wat feitelijk de rol is van de federale (centrale) Overheid. Ook zal hij aandacht zal besteden aan de rol van de  Tea Party en Ron Paul, en het fenomeen ‘Money Bomb’, en verder de rol van de pers, en vooral het negeren van Ron Paul door de gevestigde pers, en daartegen over de rol van de internetpers, alsmede details van de campagnevoering van Ron Paul vooral in betrekking tot de Republikeinse partijorganisatie, en wat de unieke Ron Paul Campagne strategie inhoudt. Verder bespreekt hij de huidige status van de campagne, en details van wat het aantal gedelegeerden in verband met een kandidaat, precies inhoudt.

Vragen die naar aanleiding van de voordracht opkomen, kunnen in ‘t Nederlands aan hem gesteld worden.

tijdstip en locatie:

Aanvang 2000 uur

Libertarische Partij p/a Hollands Juristen College
Landgoed Marlot
Leidsestraatweg 77A
2594 BB ‘s-Gravenhage

Dit zit tegen Wassenaar aan, bij vd Valk de N44 verlaten richting N14, kruising met N14 oversteken, wijk rechts is Marlot, bij stoplicht paar honderd meter na de N14 wijk in en doorrijden / links aanhouden dan wel afslaan tot je bij de N44 Rijksstraatweg bent, diekan je niet op maar je kan wel een kleine ventweg achter de geluidswal op. Eerste links en dan aanbellen bij het Hollands Juristen College

Bron van dit artikel