zondag, 13 mei 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Meer politie, werkt niet.

Het aantal politie agenten is sinds 1994 met 44% toegenomen naar bijna 56.000. Het aantal opgeloste misdrijven is gestegen van 18 naar 22,7 %

Hoezo meer blauw? Brandpunt vond twee interne politieonderzoeken waaruit deze cijfers blijken en dat een derde van alle agenten inmiddels leiding geeft, welke vervolgens aanleiding geven om allerlei cijfers bij te houden en rapporten te schrijven. Kortom het is tot een (on) georganiseerde bureaucratie verworden.

Net als een commentaar van oud politiecommissaris Nordholt, zeg ik dit is krankzinnig, de organisatie is belangrijker dan het doel. Zoals in elke overheidsorganisatie is er meer aandacht voor de procedures dan voor het doel en bij gebrek aan tucht van de markt, concurrentie, wordt dat alleen maar erger.

Nu betalen wij dus te veel meer voor meer agenten, die minder doen. En het trieste is dat we daarboven nog extra betalen voor onze veiligheid in huis en particuliere bewaking voor onze industrie terreinen moeten kopen.

Een simpel advies: begin ter verhoging van de effectiviteit van het politie apparaat ( en al die andere overheidsapparaten) eens met het afschaffen van het vervolgen van slachtofferloze misdrijven, oftewel maak drugs vrij, dat levert al heel veel verbetering op, naast natuurlijk vijf management lagen af te schaffen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Goed Geregeld, Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Anno Zijlstra schreef op : 1

  kan zo commercieel gedaan worden idem exploitatie gevangenissen

 2. leo schreef op : 2

  Ha nee, beste auteur
  Er zullen nog veel rapporten moeten geschreven worden en daardoor heb je veel personeel nodig… Lees onderstaand aub tot onderaan
  www.standaard.be
  Ik zou zeggen: Geef maar GAS !!! ­čśë

 3. Igor schreef op : 3

  Ja maar dit gaat over het oplossen van misdrijven, hoe staat het me de scores bij Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften ? Als naast bijna % 5 meer opgeloste misdaad er ook nog eens bijna 40% meer boetes geschreven zijn… dan werkt het toch ( niet zoals wij het graag zouden zien maar toch)

 4. Jan schreef op : 4

  Word zo langzamerhand steeds meer een politiestaat net als in Amerika.

 5. J.H schreef op : 5

  De straten hangen tegenwoordig vol met camera’s, hoogste tijd om de helft van de politie op te heffen dus. En de helft van hun dure auto’s, bureaus,computers niet vergeten. Allemaal overbodig nu ze de straten permanent in de gaten kunnen houden vanaf hun kantoortje.

  Maar ja, iedereen maakt de grove denkfout om te denken dat de politie er voor het volk is. Zelfde verhaal als ons monetair systeem eigenlijk…
  Politie is een apparaat die uitsluitend de elite dient en verdedigd!

 6. probleemkind schreef op : 6

  uhhh, dit noemen wij ‘economie’, het gaat niet om mensen!

 7. Jhon schreef op : 7

  Als je pinda┬┤s betaal krijg je APEN !

 8. keuleniscool schreef op : 8

  Politie is primair tolgaarder .
  Centjes vanger !
  Geen tolerantie ,tenzij je bij een clubje Marokaanse ettertes hoort ,
  maar echte Nederlanders krijgen geen waarschuwing ,
  meteen betalen .
  Anders halen ze hun target niet !
  Ik spreek uit ervaring ….
  bel in de nacht de politie tijdens een ramkraak
  en ca. 45 minuten later hoor ik op kilometers afstand tatu tata = maak dat je weg komt , want we schijten van angst .
  Stuur minstens 50 % van de politie naar huis , ze storen echt .

 9. John Galt schreef op : 9

  Het probleem is mijn inziens dat het beschermen van het eigendomsrecht niet goed wordt nageleefd. Dit recht dient de rechterlijke macht met veel zwaardere straffen te beschermen. Het klinkt misschien populistisch, maar ik denk dat door diefstal, inbraak, overvallen (die van de overheid even niet meegerekend), onze maatschappij ontzetten benadeeld wordt. Ook wanneer ik zelf niet direct slachtoffer ben, wordt ik dat indirect wel doordat bv verzekeringspremies omhoog gaan of bv door stijgende prijzen bij winkeliers die winkeldiefstal doorberekenen. Pak deze problemen serieus aan en zorg dat de sterk versoberde straffen een afschrikwekkende werking hebben. En bovendien, zorg dat arbeid meer beloond wordt. Dmv lagere inkomstenbelasting.

 10. jaap koopman schoonebeek schreef op : 10

  Beste Mensen ,meer politie kan best helpen ,maar er moeten prioriteiten worden gesteld .De dienders moeten weer op de straat ,ook s,nachts natuurlijk ,de processenverbaal moeten zeer sterk vereenvoudigd worden en kunnen door uitzendkrachten verwerkt worden!! De politie moet kunnen beschikken over goede netwerken welke met elkaar zijn verbonden! De regelgeving moet sterk vereenvoudigd worden en de procedures bondig en krachtig !! Een van de problemen is ,te weinig visie en wilskracht !!Maar we blijven hoop houden ,mischien staat er tzt een krachtige visionair op ,welke op eenvoudige wijze richting kan geven ,sterkte , groet Jaap Koopman Schoonebeek.

 11. rollo schreef op : 11

  Minder-tuig-werkt-wel.

 12. anand schreef op : 12

  mag ik U eraan herinneren dat het marokkanenjeugdprobleem zo ongeveer 1994 begonnen is?
  En sindsdien zijn er veel onaangepaste lui nederland binnen gekomen, vandaar die stijging van het criminaliteitscijfer.
  U heeft wel gelijk met het voorstel de slachtofferloze misdrijven links te laten liggen.
  De agenten zelf zijn gewoon niet echt gemotiveerd, ze komen bv alleen met mooi weer de wijk binnen enz. het is een mentaliteitsprobleem.

 13. John Galt schreef op : 13

  Slachtofferloze misdrijven bestaan niet!! Misschien dat iemand niet fysiek of geestelijke een slachtoffer is, maar ALLE misdrijven raken ons in de portemonnee.