Dat willen veel libertariërs. Maar er zijn ook andere meningen. Ook die meningen durven we ter discussie te stellen.

Wij zoeken immers rationeel en objectief naar de feiten om te bepalen wat voor ieder individu de beste en rechtvaardigste  oplossing is.

 Ingezonden:
Onterechte beschuldigingen en onterecht hoop geven.

Doordat de overheidsfinanciën niet goed beheerd werden, waardoor er meer uitgegeven werd dan er binnen kwam, heeft de overheid schulden gemaakt en zijn er tekorten ontstaan. Dat is het enige wat telt.

Als men nu de inwoners onterecht beschuldigd dat ze te veel geleend hebben of op te grote voet geleefd hebben, is dat laster, en daarbij is dat een privé kwestie die de overheid niets aangaat.

Het ergerlijke is dat door de tekorten van de overheid de inwoners te zwaar belast werden en worden. De beschuldiging richting inwoners is dan ook laster. De enige fout welke de burgers gemaakt hebben is op de verkeerde politieke partij of persoon te stemmen.

Men kan dan wel roepen dat we uit de euro moeten en daardoor stemmen binnen willen halen, maar dat is te simpel want een grote meerderheid van de inwoners was tegen de euro, doch de politiek was er voor, en een politieke partij kan daar nu niets meer aan veranderen. Waarschijnlijk zal zelfs een land als Frankrijk nu niet uit de euro gaan.

Als een politieke partij dit wel in een verkiezingsstunt opneemt is dat volksverlakkerij, want ze kunnen het nimmer waar maken als andere partijen en landen niet meewerken. Het is hetzelfde als een geloof bestrijden, daar slaag je nimmer in.

Ingezonden door Peter Kampen  

———————————–
RED:
Omdat het “moeilijk” zal zijn om uit die euro te treden, en omdat de politici het volk “bedrogen en genegeerd” hebben, (o.a. bij het referendum, het Verraad van Lissabon en nu weer met het ESM) is dat geen reden om je er maar bij neer te leggen.

Euro en EU zijn een grote inbreuk op de persoonlijke vrijheid van ieder individu en daarom moeten ze verdwijnen.
————————————-

Maar nu graag het woord aan de lezer:

19 REACTIES

 1. Als je 10 km vanaf de kust op een schip zit, wat doe je dan?
  Nou, ik hoop toch dat ik dan bij mn volle verstand ben en als wiedeweerga maak dat ik van die boot af kom. Ik zie Europa op het moment als in deze metafoor:

  Allemaal zinkende schepen met de namen:
  Ierland, Griekenland, Portugal, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland.

  Alle kapiteins op deze schepen staan intressant aan hun baard te krabben en doen net alsof ze zoeken naar een oplossing, waarvan ze eigenlijk weten dat ze die niet zullen vinden. De schade is zo ernstig, dat er geen redden meer aan is. Maar men wil de rust op de boten bewaren. De passagiers niet in paniek brengen. Dus wacht men rustig af of er misschien een kapitein op een van de andere boten zit die wel met een goede oplossing komt. Wachten….Wachten….Wachten…

  En zo blijven onze bootjes zinken, totdat er op overheidsniveau panieksprongen worden gemaakt. Kijk….en dan wordt het spannend.

  FF een andere vraag. Soms denk ik, ben ik nou gek of is het grootste deel van de bevolking gek. Hoe kun je de werkelijkheid nou over het hoofd zien?
  keuleniscool [10] reageerde op deze reactie.
  sando262 [15] reageerde op deze reactie.

 2. De vooruitziende blik van George Lukas?
  Onlangs zag ik de eerste 3 delen van Star Wars te kijken. Die drie delen dus die het laatst zijn uitgekomen, waarin men kan zien hoe Anakin Skywalker zich tot Darthvader ontwikkeld.

  In de eerste twee delen speelt zich het volgende af. Een tot dan toe schimmig persoon, beweegt een handelsfederatie een blokkade bij de planeet Naboo op te werpen die uiteindelijk voor onrust zorgt in de Galactische Senaat. Verdeeldheid binnen de senaat zorgt voor een patstelling waardoor crisis blijft voortduren. Uiteindelijk wordt Koningin Amidala (Naboo) door dat schimmige figuur ertoe bewogen een motie van wantrouwen in te dienen tegen de zittende Kanselier. Het schimmige figuur wordt natuurlijk de nieuwe Kanselier en krijgt na een stemming de macht om zonder overleg en stemmingen te handelen. Een galactische oorlog tegen opstandige lidstaten is het gevolg.

  Dit zo bekijkend dacht ik, dit zou zomaar een van de scenario’s voor een oorlog in Europa kunnen zijn. Laten we even voorbij dat schimmig figuur kijken. Maar naar het onderdeel van lidstaten.

  Er is crisis in Europa. Griekenland valt om, Portugal, Ierland en mogelijk Spanje lijkt een zelfde lot beschoren. Van alle lidstaten in de EU wordt gevraagd hun aandeel in het oplossen van de crisis te geven. Maar de bevolking van deze landen komt uiteindelijk in opstand. Dat begint bij Griekenland, maar het vuur slaat langzaam maar zeker over naar andere landen. Italië, Spanje, Frankrijk.
  De bevolking die zich bedonderd voelt rekent af met zittende regeringen. Er volgt een verdeling binnen de bevolking die elkaar niet meer lusten. De voor en tegenstanders die zich steeds meer tegen elkaar verzetten. Kijken naar waarin ze verschillen in plaats van te kijken waarin ze gelijkenissen vertonen. Waar ze elkaar kunnen vinden. Stap voor stap begint de afbrokkeling. Eerst in het groot (op EU niveau), dan op een Landelijk niveau. In de moeilijkheden die volgen splitst de bevolking zich steeds meer op. Politieke partijen lopen leeg, want als je mekaar op communicatief niveau niet meer weet te bereiken, dan stap je toch gewoon uit de partij en richt je een ander partijtje op. En hatsikidee, weer een splinterpartij erbij. Stap voor stap, maar langzaam maar zeker worden landen onbestuurbaar. We vinden mekaar niet meer. Lusten mekaar niet meer. De kloven worden te groot. Totdat me inziet dat dit echt niet langer meer kan. Dan staat er iemand op en die zegt: Landen zie, democratie werkt op dit moment niet meer. Om te redden wat er te redden valt moet er alleen macht gegeven worden aan onze leider(de EU). En de hele bevolking applaudisseert op het moment dat de vrijheid ophoudt te bestaan.

  Gewoon een gedachte spinsel. Ik hoop voor ons allen dat dit ons bespaard blijft. Natuurlijk weet ik niet of zo’n scenario mogelijk zou zijn. Maar dit scenario weet ik wel zeker.

  EUROPA VALT EN WE MOETEN MAKEN DAT WE WEGKOMEN.

  Mee eens?

  U kunt mij helpen schreeuwen. Nederland uit de EU. Ik heb een filmpje gemaakt wat ik heb gepost op YT. Deel het via Facebook en Twitter. Misschien veranderd er door dit filmpje weinig. Maar als we niets doen weten we zeker dat er niets veranderd.

  http://www.youtube.com/watch?v=UttuB0EMMzY
  Ratio [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [3]:
  Bedankt voor de feedback. Maar hij is al teveel in omloop. Zal even in overweging nemen wat ik ermee doe.

  Wat betreft je opmerking over democratie. Ik vrees dat ik het daar voor het grootste deel mee eens ben. Toch wil ik dat iets nuanceren omdat het nu haast een alles of niets uitspraak is.
  Zoals ik het zie, werkt democratie niet op deze manier. Ons hele politieke stelsel is niet meer van deze tijd. Het moet op de schop. Regeringen zitten te kort om hun taken af te maken. Zodra de regering is gevallen maakt met snel ongedaan wat door de vorige regering is opgebouwd. Worden we weer kiesklaar gemaakt met valse beloften. Splinteren partijen zich steeds meer op. Het probleem is dat ik er te weinig verstand van heb om te zeggen: Het moet zus of zo. Maar ik denk eerlijk gezegd wel eens dat er een einde moet komen aan dat systeem van al die hoeveelheid aan partijen. Misschien is eenheid in verschillen een optie? Ik bedoel daarmee dat de kleinere partijen opgaan in een grotere groepen Links, Midden, Rechts en dat er eerst onderling overeenstemming gezocht moet worden voordat men met plannen naar voren komt. En een regering een langere kans te geven? Ik zeg maar wat hoor…..

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Duncan de Back [4]: Regeringen moeten vooral niet hun werk doen. Dan gaan ze dingen als de EU verzinnen. Regeringen hebben niets te maken met 90 procent van wat ze nu doen. Er komt allemaal overbodige wetgeving en ze gaan ook nog eens veel te veel geld uitgeven. De stip aan de horizon voor mij om in ieder geval in eerste instantie naar toe te werken is een veel kleinere overheid. Als burger heb je door de grote overheid juist helemaal niets meer te vertellen omdat ze het grootste deel van je inkomen afnemen en verder alles hebben dichtgeregeld. Bovendien zijn de tegenstellingen tussen partijen vaak schijntegenstellingen. Kijk maar naar Kunduz. De nazaten van de PSP en PPR spannen samen met de liberalen, iets dat 2 decennia geleden ongehoord was. Dus die samenwerking die is er wel. Als de burger geplukt moet worden of de EU in gedwongen moet worden of geld moet over maken naar de Grieken.

  Hoe kleiner de bestuurlijke eenheid, hoe beter in veel opzichten. Dan is er concurrentie tussen deze entiteiten en kunnen ze belasting niet teveel verhogen.

 5. Ik zet m’n vraagtekens bij de veronderstelling dat de burger BEWUST wegkijkt voor de zaken die zich afspelen.
  De ogenschijnlijke passiviteit van de burgers is een geconditioneerde reactie enerzijds.
  Anderzijds ontbreekt het bij het gros simpelweg aan handelingsalternatieven, niet aan onwil.
  Biedt een passend en realistisch alternatief aan en je zult mensen bereiken.
  Roepen dat je ergens niet mee eens bent, is de eerste stap, vervolgens moet het plaatje worden ingevuld; en wat dan…?!
  Ik zou deze vraag aan dhr. de Back willen voorleggen, ben oprecht benieuwd naar zijn invulling?

  Duncan de Back [8] reageerde op deze reactie.

 6. “Als een politieke partij dit wel in een verkiezingsstunt opneemt is dat volksverlakkerij, want ze kunnen het nimmer waar maken als andere partijen en landen niet meewerken.”

  Belachelijk betoog. Een partij mag dus volgens de schrijver alleen maar punten in hun programma opnemen als andere partijen dat ook doen?

 7. @goof [6]:

  Beste Goof,

  Laat ik beginnen te zeggen, dat wat voor tekst ik ook zou plaatsen het altijd gekleurd word door onze eigen overtuigingen. En hoe we iets wat we lezen vormgeven via onze intra-persoonlijk dialoog (je stemmetje in je hoofd). Het kan zijn de het overkomt dat de burger dingen ziet gebeuren en bewust wegkijkt of dingen ziet gebeuren maar vanuit het gevoel alleen te staan niets onderneemt. En eigenlijk is het mijn bedoeling geweest de nadruk op dat laatste te leggen. Let wel, en dat geef ik ook eerlijk aan in het filmpje, dat ik geen haar beter ben. Het is absoluut geen verwijt naar anderen. Het is een noodkreet. Passivititeit is inderdaad geconditioneerd, maar is een condidite absoluut, want als dat zo zou zijn, dan liepen we nu nog met een vacht om ons lijf, knuppel in de hand en leefden we nog steeds in grotten. Conditioneringen kunnen aangepast worden. Als dat niet zo zou zijn, dan heeft het werk van hulpverleners ( lees gedragsdeskundigen) ook geen zin. Er is een punt waar ik echt in visie met u verschil en dat mag natuurlijk 🙂
  U geeft aan dat er geen alternatieven zijn. Dat klopt niet. Die alternatieven liggen voor het oprapen. Maar niemand die het doet. Als hulpverlener kom ik dag na dag zulke ellende tegen, waarvan ik me werkelijk afvraag of de huidige politiek van die schrijnende gevallen af weet. En ik zie, dat wanneer maatregelen de mensen zelf raken er dan pas geschreeuwd word en dan is het handelen te laat. En nogmaals ik ben geen haar beter. Maar ik ben inmiddels wel zover, dat ik het idee heb dat schreeuwen en betogen en debateren geen zin meer heeft. Ik ben mij ervan bewust dat wat ik nu opschrijf heel radicaal klinkt, maar ik meen hier ieder woord van.
  We moeten de argumenten van de overheid overnemen. Die argumenten die ze zelf gebruiken bij het bekeuren en straffen van hun bevolking. Wil je ander gedrag, dan moet je ze straffen op een wijze dat het die mensen in hun portomnee raakt. Want dat werkt…..
  Laten we dat eens omdraaien. Een actie die de politiek in hun portomee raakt. Ik roep maar iets. We gaan allemaal niet naar de baas. Blokeren een snel weg. Laten de Schoonmaker, politieagenten, militairen, leraren een keer niet alleen staken. We doen een keer massaal mee. Ja idd dat kost de maarschappij ook geld. Maar ik voorspel u, dat dat in het niet zal vallen bij de onkosten die boven ons hoofd hangen wanneer we in het EU moeras blijven zitten. Heb ik niet zelf bedacht hoor. Die honderen tot duizende miljarden zijn echt niet zomaar uit de lucht gegrepen.

  Heb ik u vraag zo beantwoord?
  Duncan de Back [9] reageerde op deze reactie.
  goof [17] reageerde op deze reactie.

 8. @Duncan de Back [8]:

  Mijn excuses voor de vele taalfouten. Ik zal bij volgende postings eerst even beter controleren voor ik met mijn dikke vinger op de zendknop druk. 😀

 9. @keuleniscool [10]:
  U noemt het onzin en daarbij ook nog eens dat ik een gestoorde ziel zou zijn. De wijze waarop u antwoord is al een statement opzich waar ik niets aan toe te voegen heb. Bedankt daarvoor.
  Maar ik ben erg nieuwschierig waar u de onzin op basseert.
  Wat u eigenlijk zegt is: Er is niets aan de hand. Mocht dat zo zijn dan kan ik niet tot een andere conclusie komen dat u slaapt. Of u hersenen kunnen metaforen nog niet aan dat kan. Maar dat mag. Net zoals er gestoorde zielen als ik op deze planeet mogen rondlopen, mogen naïeve snurkers als u dat ook.

 10. Zolang de money masters geld uit het niets blijven creëren (met rente) loopt de wereldschuldbalans steeds verder op, de economie heeft jaren ge-boomd…(dit was het goede nieuws) Nu belandt diezelfde economie onder zijn eigen schuldgewicht naar recessie en tenslotte een (wereld)depressie. Misschien kan de wereldbevolking nu eens samen heel hard roepen om negatieve rente. Ja precies en die fout zit in het systeem ingebakken ! Maar euh…dat zullen elitaire über-bankiers nooit of te nimmer toestaan.
  @keuleniscool [10]:
  ???

 11. @keuleniscool [10]:

  ‘keuleniscool’,

  er is een vraag die ik moet stellen. Een vraag die ongetwijfeld bij eenieder in het bezit van half a brain automatisch opdoemt bij het lezen van om het even welk commentaar van jouw kant dan ook. Een vraag ook, waarop waarschijnlijk geen antwoord zal komen, zoals op elke wederreactie op jouw reacties geen antwoord komt vanwege een totaal gebrek aan elke mogelijke zinnige op feiten gebaseerde onderbouwing voor jouw zwakzinnige stellingen. Toch, een mens moet altijd hoop koesteren. Je weet immers maar nooit wanneer slechte gewoontes van bepaalde types misschien doorbroken kunnen worden. Dit is tenslotte een plaats van discussie waar men op elkaars standpunten ingaat, niet van losse reacties met holle kreten. Bovendien is het een vraag die jij naar alle waarschijnlijkheid nu eens wel kunt onderbouwen, I know I can. Maar ik hoor het ook graag van jou zelf. Dus ondanks dat ik de kans op succes klein acht ga ik jou die vraag toch stellen.
  De vraag luidt;

  Wat ben jij eigenlijk voor een mongool?

 12. “De enige fout welke de burgers gemaakt hebben is op de verkeerde politieke partij of persoon te stemmen.”

  Hoe kan je van te voren weten of iemand onbetrouwbaar is?
  Dit niet mogelijk.
  Van sommige weet je het al wel, maar toch wordt er op gestemd.

  Het is niet alleen vertrouwen maar ook dommigheid.
  Ik ben geen fan van Dhr Zalm, maar toen hij geld overhield en dit wilde bewaren i.p.v uitgeven, werd dit niet in dank afgenomen door het grootste gros Nederlanders.
  Iemand die de staatsschuld wou verkleinen eind jaren negentig werd besmeurd met pek en veren.

  Met een kleinere overheid was dit probleem niet zo groot geweest. Iedereen is meer verantwoordelijk voor zijn eigen schulden.

 13. @Duncan de Back [1]:

  Treffende metafoor, maar het is zoals je zelf al verondersteld: “de grote grijze massa is zienderogen blind”.

  Ik word kotsmisselijk van die kontedraaiers binnen de EU, allemaal bang om hun gezicht te verliezen, dan wel hun baan met het bijbehorende riante inkomen.

  Gewoon logisch nadenken, kijken, lezen, vergelijken en luisteren,
  het is aan de meeste mensen helaas niet besteed. De indoctrinatie heeft zijn werk altijd al gedaan bij de massa, dat is van alle tijden.

  Als de Grieken uit de Euro stappen en de Eu flikkert in elkaar, dan zullen de Grieken daar de schuld van krijgen. Zo zal men het aan “het volk” althans verkopen. En zolang er mensen als “keuleniscool” bestaan die alle overheidsgeneuzel voor waar aanzien, zal de “grijze massa” er weer intrappen.

  Het wachten is blijkbaar op de derde wereldoorlog, want als het zo doorgaat zal ie niet te vermijden zijn ben ik bang. Kunnen we weer opnieuw beginnen met dezelfde fouten die we altijd al maakten. Als “we” er dan nog zijn………………….

  Maar wie ben ik,

 14. Met een regering die instemt met het Euro-beleid hoef je ook niet al teveel te verwachten van een regering die hier de gulden weer terugkrijgt. Ik wil dan eerst goed weten wat die mensen voorstaan. De gulden loopt net zo goed het risico om slachtoffer te zijn van allerlei spilzucht, inflatoire maatregelen. De beste garantie is om welke munt dan ook stevig aan goud te koppelen. Als ze dat in de Eurozone doen ben ik voor de Euro, als ze dat met de gulden doen ben ik voor de gulden.

  Ik vind de meeste dingen die mensen zeggen over lidmaatschap van de EU flink ongenuanceerd. Waar mensen aan voorbijgaan vaak, is dat je de vrijhandelsvoordelen van de EU niet hoeft mis te lopen als je op een gelijkwaardige manier tussen soevereine staten, vrijhandel afspreekt tussen NL en de EU. Anders als je uit de EU stapt, dan zou je opeens met Europese tariefmuren te maken krijgen en dat is schadelijk voor de export, en Nederlandse tariefmuren schadelijk voor de consument die buitenlandse producten koopt in Nederlandse winkels. En dat geld zou maar naar overheden vloeien waardoor de burger ook in dat opzicht slecht af is. Als we uit de EU treden, dan wel graag met vrijhandel.

 15. @goof [17]:

  Is wel een idee en daar heb ik over nagedacht Goof. Maar ik heb het idee dat er eerst goed verspreid moet worden. Ik ga zelf ook een verzetssite openen. Wil graag volgers, zodat wanneer ik met een mensen 2 the point kan komen er ook een concreet plan voor een actie geplant kan worden. We moeten aansluiting gaan vinden met anderen.

  Misschien is er hier een scherpe schrijver die een mooi brief concept kan maken waarmee we alle landelijke vakbonden kunnen gaan aanschrijven met de vraag waar zij blijven voor hun mensen. De antwoorden die we daarop krijgen kunnen we publiceren positief of negatief. Zo kunnen we de mensen laten zien of de bonden nog wel voor hun staan of niet. En daarna zelf leden gaan werven en wel wat concreets gaan doen? Ik noem maar wat. Als jij of iemand anders iets concreets weet of wil, dan hoor ik het graag.

  Ik ben te vinden op twitter: 15na12 en nu ook nog op YT als synaptic dizorder (was DJ naam). Maar ik ga proberen op YT ook een 15na12 account te openen.

  goof [19] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.