Uit onderzoek van Maurice de Hond komt naar voren dat 46 procent van de ondervraagden in ons land vindt dat Nederland geen geld meer aan de Grieken moet geven. En net als de Duitsers vindt tweederde (62 procent) dat Griekenland de eurozone moet verlaten.
Daarnaast denkt zeventig procent van de ondervraagden dat na Griekenland ook Spanje de klos is.

 

De burgers worden wakker. Alleen de politici slapen of begrijpen er niets van of bedriegen het volk om welke reden dan ook.

Andere verklaringen kunnen we niet vinden als we zien dat al die NL-Kunduz-politici (Afghanistan-fans) op dit moment streven om het ESM verdrag snel door te persen. Zelfs de demissionaire regering wil dat. Mag ze dat eigenlijk wel als er een zo belangrijk stuk soevereiniteit mee verloren gaat?

Zelfs Wilders doet uiterste pogingen om meer tijd te winnen om dat verdrag goed te bestuderen, en haalt daar zelfs de rechter bij. Op zich al een spannend spel!

Ook in Duitsland vindt tweederde van onze oosterburen dat Griekenland vrijwillig uit de eurozone moet stappen. En meer dan de helft van de Duitsers vindt de euro een vergissing.

Het zou heel positief kunnen werken als veel meer mensen in meer landen wakker worden en begrijpen wat er waarom in de wereld fout gaat: het collectivisme dat het individu verlamt.

8 REACTIES

 1. elke dag woord het gelijk van wilders groter en groter.
  wij moeten met ons alle gebroederlijk strijden om Nederland te behouden .
  de goede Nederlanders naar de stembus brengen.
  en wilders te gaan promoten op de straten in de café theater op het werk.dus overal.
  de linkse verraderlijke collaborateurs zal ons land verkopen gelijk de nsb in de oorlog.
  strijd broeders strijd .
  . . . ___

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. mensen zijn dom daarom moeten ze geregeerd worden door mensen zijn dom daarom moeten ze geregeerd worden door mensen zijn dom …….
  Toch zijn ze kennelijk niet zo dom.

 3. Wat heel vervelend is, is dat juist de schuld bij het kapitalisme wordt gelegd en juist niet bij het collectivisme. De overheid met linkse partijen voorop doen er alles aan om deze mythe in stand te houden.

  De roep om meer ingrepen door de overheid wordt helaas steeds luider.

  Juist met de LP zie ik een mogelijkheid om het libertarische geluid kenbaar te maken, zoals ron paul dat in de vs doet. Dus ook voor iedereen die principieel tegen kiezen is. Zie het als een mogelijkheid tot betere communicatie als tegenwicht tot de reguliere partijen.

  Anders zie ik het ook na het eventueel instorten van de economie somber in.

 4. Wat mij opvalt is dat Vrijspreker menigmaal de main stream media als onbetrouwbaar wegzet, echter constant deze mainstream media als bron aanhaalt.

  Beste Vrijspreker, heeft u de financiën van Griekenland bestudeerd ? Heeft u in de boeken van Gr. mogen kijken ? Want iedereen blaat elkaar vrolijk na, maar de kranten zijn in handen van de banken en wie weet bestaat er helemaal geen banken crises, of is er een banken crisis omdat de kranten dat schrijven …..

  Dan gaat er geen Euro naar Griekenland, al die miljarden gaan naar Duitse en Franse banken die miljarden aan leningen hebben uitstaan in Griekenland. Geen cent gaat naar de Griekse bevolking.

  Pffffff ik ga weer Sesamstraat kijken hoor (…)

  MareJane [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Charles [5]: klopt, en daarom zal Hollande ook weer de Grieken willen steunen net zoals Merkel want de Franse en Duitse banken zouden wel eens om kunnen vallen wanneer Griekenland exit gaat. Wanneer de Grieken en nu ook de Spanjaarden door blijven gaan met hun geld van de bank te halen hebben die banken daar gewoon geen fysiek geld meer. Ik doe maar even een link erbij: http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/05/duitsland-drukt-bankbiljetten-bij-neemt-griekse-uit-de-roulatie

  Duncan [7] reageerde op deze reactie.

 6. @MareJane [6]:

  Maar daarom moet we ook als de wiedeweerga maken dat we wegkomen. Dat lijkt mij tussen alle slechte keuses de beste.
  Ik ben ook niet achterlijk. Aan zware shit onkomen we niet.
  Maar we zitten in een situatie gevangen waarin de politici ons de indruk willen geven (wat ze bij een meerendeel hier niet lukt) dat er plannen gemaakt kunnen worden om het tij te keren. Dat lukt niet. Hoe langer ze hier aan vast blijven houden, hoe langer en meer we tegenover elkaar komen te staan.

  Nog even offtopic. Ik heb een keer gelezen dat er een artikel in het NAVO verdrag staat, waarin wordt aangegeven dat uittreden van de NAVO gezien kan worden als een oorlogshandeling. Ik heb gezocht en kan het niet meer vinden en ik weet zeker dat ik mij daarin niet vergis want ik hen een geheugen als een olifant.

  Maar zijn er regels binnen de EU die iets soortgelijks zeggen en maken we ons bij de zorgen rond het ESM verdrag niet zorgen om iets wat allang bestaat????

  Gewoon nieuwschierig.

 7. Van dat onderzoek geloof ik geen fluit van je wordt openlijk belazerd waar je bijstaat! Maurice heeft een onderzoek gedaan om bezig te blijven, maar voor wie heeft het onderzoek gedaan? Wie betaalt mag het deuntje kiezen hier in Nederland en dat gaat nog steeds op!

Comments are closed.