Premier Rutte: v o o r verkiezingen besluit over ESM

“Nederland” zit zonder regering, maar is wel betrokken bij allerlei processen in de EU. De houding van “Nederland” bij de EU-opperhoofden kan daar invloed hebben.

Het zal toch niet waar zijn dat een interim-premier Nederland even helemaal verkwanselt?
Is er dan nog iemand die op de VVD stemt?

 

Zie hier een deel van een NOS bericht waarin we enige opmerkingen plaatsten:

Premier Rutte: v ó ó r verkiezingen besluit over ESM

Woensdag 16 mei 2012 16:32 AMSTERDAM (Dow Jones)–Demissionair minister-president Mark Rutte vindt dat Nederland Europa niet tot na de verkiezingen kan laten wachten op uitsluitsel over bijdragen aan het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM), zegt hij woensdag na de ministerraad.

*En waarom kan dat niet? Kan een premier niet zijn volk beschermen tegen volledige onderdanigheid aan een niet gekozen politicus van de EU??

In de Tweede Kamer gaan onder aanvoering van de PVV, de voormalige gedoogpartner die het kabinet ten val bracht, stemmen op om het onderwerp controversieel te verklaren tot na de vorming van een nieuwe regering.

Rutte stelt dat hier geen aanleiding toe is. In tegenstelling tot de PVV, ziet hij deelname aan het ESM niet als een overdracht van soevereiniteit en is de democratische controle over de gelden voldoende geborgd.

*Dat kan hij niet menen! Dat is politiek in zijn eigen belang.
We dagen iedere lezer uit om de tekst van het ESM verdrag te lezen en dan te beoordelen of we ongelijk hebben.

Met het besluit deel te nemen aan de euro is volgens hem soevereiniteit overgedragen.
*Klopt, en dat moeten we dus met alle mogelijkheden terugdraaien!

Deelname aan het ESM ziet hij als een uitvloeisel daarvan.
Klopt, maar ook daaraan hoef je het volk niet te onderwerpen. Je kunt ELKE afspraak terugdraaien in overleg. Zelfs een huwelijk!!

De eis tot meer controle vergelijkt hij met het willen van inspraak “op het moment dat de brandweer al is uitgerukt”.
Als alles volgens plan verloopt, zou het noodfonds in juli in stelling gebracht moeten zijn, na goedkeuring van de eurolanden die garant staan voor 90% van het kapitaal.

*Nederlandse betalers voor 60 miljard?  Die zijn er niet eens, maar op een telefoontje uit brusselmoeten ze wel geleverd worden. (Zie ESM verdrag)

Rutte wijst erop dat Nederland nog immer een voortrekker is van strikte handhaving van het Europese pact, dat voorschrijft dat overheidstekorten naar onder de 3% van het bruto binnenlands product moeten. Hij stelt dat dit streven heeft bijgedragen aan de stabiliteit van de euro.

*Bewijs dat maar eens. 3 % is nog altijd 3 % te veel en met in Nederland elke dag 90 miljoen meer uit te geven dan te ontvangen, gaat het land ook naar de afgrond!

Geplakt uit <http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3156365/premier-rutte-v-o-o-r-verkiezingen-besluit-over-esm?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss>

——————————————————————-

PVV-leider Geert Wilders begint een kort geding tegen de Staat om het permanente noodfonds voor de euro (ESM) van tafel te krijgen. Wilders zei vandaag dat Bram Moszkowicz het kort geding namens hem gaat voeren.

Wij zijn het op veel punten oneens met Wilders, maar deze actie steunen we wel.

83 REACTIES

 1. Hoop dat het lukt, anders zijn we allemaal de SJAAK.
  Zet hem op Geert en vooral Bram (die is in elk geval tien keer kundiger dan Mark Trutte en JKdeJ) die ons als enige kunnen redden.

  Keep my fingers crossed

  Adam

 2. Politiek moet gewoon door gaan met regeren, en eerder genomen besluiten doorzetten. De gang naar de rechter is zinloos, de rechter gaat niet ‘in de politiek’ zitten. 12/09 Kan iedereen stemmen , dan kun je ook stemmen op een partij die tegen de EU is , of een partij die samen met de EU er wat goeds van wil maken, want overal tegen zijn schiet vaak ook niet op.
  Nee, paniek, daar is geen sprake van, bij mij althans niet.(en ik denk bij velen niet) Ik ben en blijf voor de EU,euro en Griekenland ook bij de EU.(en Turkije ook) Zegt iemand:” nou dan stem ik op de SP want die is ook tegen de EU (of Wilders)’, zeg ik:” moet je doen, is je goed recht” (niet dat ik denk dat die twee partijen mee gaan regeren ooit, al halen ze beiden 45 zetels ) zegt weer iemand:” dan hebben ze er samen 80, en gaan ze samen aan de slag”, zeg ik weer:” kan ,zijn de facto twee linkse partijen” ach, wie zien wel 12/09 hoe de bal rolt, zal wel loslopen allemaal.

  Burnitall [23] reageerde op deze reactie.
  Aequitas [26] reageerde op deze reactie.

 3. De VVD is nog veel erger dan de PvdA. De VVD is een promiscue dochter van de SDAP, destijds ontstaan uit het Comité-Oud, dat bestond uit ontevreden leden van de Vrijzinnig-Democratische Bond, die samen met de SDAP in 1946 opging in de Partij van de Arbeid.

  P.J. Oud (de voorzitter van Comité-Oud) vond dat de PvdA te veel een sociaaldemocratische koers op wilde en stapte samen met een aantal leden in 1947 uit de PvdA. De VVD werd geboren.

  Maar hij zij er niet bij, dat de VVD een crypto-Marxistisch-Trotzkistische koers (corporatistische) zou gaan varen.

  De VVD was geboren als wolf in schaapskleren en dat is een buitengewoon verraderlijk beest.

 4. Wat een hoogverraad deze odieuze VVD´er. Een walgelijke man, meer kan ik er niet van zeggen. Want zonder regering mag je geen wetten aannemen, want de volksvertegenwoordiging is ontbonden tot de verkiezingen, dus dit riekt naar een strafbaar feit, waarvoor Rutte en kompanen in de gevangenis behoren te worden gezet.

  Het volk is dus nu aan zet om deze criminelen aan te pakken.

  duncan [10] reageerde op deze reactie.

 5. paniek, paniek ! op Vrijspreker verschijnen sensationele koppen die het imago van aluhoedjes versterken.

 6. Een mislukte democratie wordt op ten duur een dictatuur.
  Rutte doet hard zijn best ons te laten zien dat democratie en luisteren naar het volk inderdaad een illusie was. Afgelopen verkiezingen heb ik hem een kans gegeven omdat ik niet op Wilders wilde stemmen, maar wel meer naar rechts neigde dan links. Het duurt te lang omdat hier uit te leggen, maar ik beloof u dat ik hier een goede motivatie voor had. Ik had al een keer eerder op de Vereniging Van Droeftoeten gestemd en toen ook al in de steek gelaten. En dat gebeurd nu dus weer. Ik reken ze daar op af en de kans is zeer groot dat een heel groot deel van de kiezers dat doet. Want ook dáár heeft Wilders gelijk. Het Kunduz akkoord wordt de doodsteek voor de VVD. Dus hoezo geen paniek.
  Wilders met Bram naar de rechter? Dan weet hij dat hij een grote kans maakt dat hij wint.
  Verlos ons van de BEURKA alsjeblieft!

 7. @Albert S. [6]:

  Je kan me niet zien en dat is jammer. Want ik sta achter mijn pc met een hele grote lach en applaudisseer. Dat doe ik wel vaker voor mensen waar ik het erg mee eens ben. Dat geeft me meer energie dat op holle nietszeggende niet serieus te nemen opmerkingen in te gaan. Dat zullen jullie mij hier niet zien doen. Waar je aandacht aan geeft geef je bestaanskracht. En het mooie is dat ik bepaal welke kant ik op kijk.
  Jij snapt het. Dankjewel:)

 8. @Zé. [12]:
  Dat ze het spoor kwijt zijn is duidelijk. De ruimte die ze krijgen, krijgen ze van ons. Die fase van wennen ben ik voorbij. Hier kan ik niet aan wennen. Maar ik ga proberen een streep te trekken.
  En ik hoop dat ik niet alleen sta. En als dat wel zo is dan is het zo.
  Die Duitser die mijn opa’s leven heeft gered ten koste van zijn eigen leven was ook maar alleen. Voor mezelf hoef ik het niet te doen. Wij hebben het financieel goed, kunnen nog veel inleveren en dat vind ik niet erg. Maar ik ga staan voor de mensen waarvoor ik werk (GGZ hoek) die de klappen niet meer op kunnen vangen. Voor die groep en alle andere financieel zwakkeren kom ik in verzet. Helaas is dat weer nodig. Ik wil mezelf later wel met eer en geweten in spiegel aan kunnen kijken. En niet met schaamte te hoeven zeggen: Ich…..

  Ik ga het niet eens afmaken ook.
  Zé. [14] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

 9. @duncan [13]: Hoi Duncan,ik begrijp je goed, en doordat de psychopaten doorgaan met hun criminele activiteiten, zullen er steeds meer mensen wakker worden en opstaan.
  Steeds meer mensen zullen in verzet komen, het proces is gaande en niet meer te stoppen.
  Men noemt dat crisis, maar ik zie het eerder als een noodzakelijke fase om tot een nieuw bewustzijn te komen, een nieuwe wereld waarin iedereen gelijk is.
  Zoals ons persoonlijke bewustzijn veruimd na een crisis, gebeurd dat ook voor de mensheid.
  Het zal uiteindelijk leiden tot het besef dat wij allen één zijn.
  Jij bent mijn andere Ik.
  Ik ben jouw andere Ik.

  Vrede aan allen,

  Zé.

  duncan [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Zé. [14]:

  Ook daar sluit ik me bij aan. Voordat het nieuwe kan ontstaan moet het oude eerst wijken toch? Ben ook wel met dit soort filosofie bezig geweest. En het klopt. Het systeem dondert in elkaar, maar dat wil het systeem niet weten. Er is chaos en die chaos wordt steeds groter. Dat begrijp ik ook. Maar het is de taak voor overheden om hoe moeilijk het soms ook mogen zijn, ze zoveel mogelijk orde in de chaos blijven creëren in plaats van chaos in chaos. Als je laminaat naar de bliksem is gegaan omdat je een overstroming door een openstaande kraan hebt gehad, dan ga je toch ook niet een nieuwe vloer leggen voordat je die kraan hebt dichtgedraaid. Als er brand is in je huis, ga je toch blussen met water in plaats van benzine.

  Maar ach…..ik ben maar een leek:)

  Zé. [20] reageerde op deze reactie.

 11. @duncan [13]:

  “Hier kan ik niet aan wennen. Maar ik ga proberen een streep te trekken. En ik hoop dat ik niet alleen sta.”

  Neen, alleen sta je niet. Op en via de Vrijspreker kun je er meer vinden die blijven vechten voor een eerlijke vrije maatschappij.
  Hoe meer en beter we die krachten bundelen, hoe meer resultaat.

  Noodzaak is dat:
  1.De strijders het met elkaar eens zijn. Doel is NAP (zie missie van de Vrijspreker.
  2.Meer medestanders vinden door dit ideaal uit te dragen. Door publicaties en/of andere acties.

  duncan [18] reageerde op deze reactie.

 12. Ik vind het wel verbazed hoe er op dit soort forums tegen elkaar ”gevochten” wordt ipv met argumenten en feiten komen.
  Hoop dat mensen iig dat mensen beseffen dat het lezen van forums dan wat minder leuk wordt aangezien er zonder het bekvechten echt wel goede informatie bij zit wat mensen kan helpen. Hoop echter niet dat dat het doel ervan is btw!

  Dat gezegd hebbende moet ik zeggen dat als dit waar is behoorlijk tegen de regels is idd.
  Ik heb het ESM verdrag al een paar maanden geleden gelezen en het lijkt/is voor mij dan ook echt een dictatorschap.
  Als mensen echt gaan lezen wat erin staat en de mogelijke gevolgen daarvan in gaan zien, dat we hetzelfde krijgen als met de Euro dat het grootste deel er tegen is.
  Denk dat ze het daarom door de achterdeur doen en niet middels een referendum aangezien ze anders wederom publiekelijk tégen de behoeftes van de burgers moeten handelen.

  duncan [36] reageerde op deze reactie.

 13. @duncan [16]: Nee Duncan, ik vind je geen leek, als ik zie wat je hier allemaal schrijft, ben je geen leek, helaas….
  De leken zitten o.a. in de regering, psychopaten die zich op geen enkele manier lijken te willen of kunnen verbinden met het begrip menselijkheid.
  Maar wat als gevolg heeft dat mensen dit zelf wel gaan doen, en daar zit onze kracht, een stille revolutie, omdat de mens het steeds minder zal gaan pikken nog langer vernacheld te worden.
  Oren dienen van binnenuit open te gaan. Het is de enige weg, en daar kan niemand iets aan veranderen, alleen de mens zelf.

  Vrede,

  Zé.

  duncan [35] reageerde op deze reactie.

 14. @Anno Zijlstra [15]:
  Zeg irritant ventje dat je er bent, ga eens weg ofzo, je blaat maar een eind weg en straks vergeten mensen nog wie je eigenlijk bent en gaan ze waarde hechten aan jouw mening….

  Anno Zijlstra > Ex-VVD politicus,Ex-raadgever Rita verdonk, Lid van de vrijmetselaars, hoogstwaarschijnlijk medeverantwoordelijk voor de oprichting nieuwe loge in thailand (erasmus 2006). O.a bevriend met ras pvda politici piet bijl, en dat is hoogstwaarschijnlijk ook een metselaar.

  Kortom – Anno Zijlstra is haast net zo fout als een NSB’er in WW2 – Ok ok misschien overdrijf ik, maar zijn motieven en alliancies zijn op zijn minst dubieus te noemen.

 15. @Anno Zijlstra [2]: He kansloze man… Rekenen kan je dus ook al niet.. En logische vraagstukken zijn dus niet aan jouw besteed. Als twee partijen BEIDE 45 zetels halen, zijn dat er samen 90 ( negentig ) en geen 80 zoals jij beweerd…

 16. @Burnitall [24]:
  Waarom wordt er hier zo op de persoon gespeeld?
  Graag uitleg, want ik zie het nut er niet zo van in.
  ( Ik ken de man dan ook niet)

  Vrede,

  Zé.

 17. @Zé. [29]: Graag gedaan.

  Het viel me weer op dat de msm, bijna niks over het kort geding en het ESM heeft gezegd.

 18. Ik weet niets van MSM, ik heb geen TV, geen radio, geen krant.
  Maar ik ben er niet verbaasd over, over dat stilzwijgen.
  We worden constant genaaid, en dit is daar dan weer een mooi bewijs van.
  Helaas, het is nou eenmaal niet anders.

  Vrede,

  Zé.

Comments are closed.