Premier Rutte: v o o r verkiezingen besluit over ESM

“Nederland” zit zonder regering, maar is wel betrokken bij allerlei processen in de EU. De houding van “Nederland” bij de EU-opperhoofden kan daar invloed hebben.

Het zal toch niet waar zijn dat een interim-premier Nederland even helemaal verkwanselt?
Is er dan nog iemand die op de VVD stemt?

 

Zie hier een deel van een NOS bericht waarin we enige opmerkingen plaatsten:

Premier Rutte: v ó ó r verkiezingen besluit over ESM

Woensdag 16 mei 2012 16:32 AMSTERDAM (Dow Jones)–Demissionair minister-president Mark Rutte vindt dat Nederland Europa niet tot na de verkiezingen kan laten wachten op uitsluitsel over bijdragen aan het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM), zegt hij woensdag na de ministerraad.

*En waarom kan dat niet? Kan een premier niet zijn volk beschermen tegen volledige onderdanigheid aan een niet gekozen politicus van de EU??

In de Tweede Kamer gaan onder aanvoering van de PVV, de voormalige gedoogpartner die het kabinet ten val bracht, stemmen op om het onderwerp controversieel te verklaren tot na de vorming van een nieuwe regering.

Rutte stelt dat hier geen aanleiding toe is. In tegenstelling tot de PVV, ziet hij deelname aan het ESM niet als een overdracht van soevereiniteit en is de democratische controle over de gelden voldoende geborgd.

*Dat kan hij niet menen! Dat is politiek in zijn eigen belang.
We dagen iedere lezer uit om de tekst van het ESM verdrag te lezen en dan te beoordelen of we ongelijk hebben.

Met het besluit deel te nemen aan de euro is volgens hem soevereiniteit overgedragen.
*Klopt, en dat moeten we dus met alle mogelijkheden terugdraaien!

Deelname aan het ESM ziet hij als een uitvloeisel daarvan.
Klopt, maar ook daaraan hoef je het volk niet te onderwerpen. Je kunt ELKE afspraak terugdraaien in overleg. Zelfs een huwelijk!!

De eis tot meer controle vergelijkt hij met het willen van inspraak “op het moment dat de brandweer al is uitgerukt”.
Als alles volgens plan verloopt, zou het noodfonds in juli in stelling gebracht moeten zijn, na goedkeuring van de eurolanden die garant staan voor 90% van het kapitaal.

*Nederlandse betalers voor 60 miljard?  Die zijn er niet eens, maar op een telefoontje uit brusselmoeten ze wel geleverd worden. (Zie ESM verdrag)

Rutte wijst erop dat Nederland nog immer een voortrekker is van strikte handhaving van het Europese pact, dat voorschrijft dat overheidstekorten naar onder de 3% van het bruto binnenlands product moeten. Hij stelt dat dit streven heeft bijgedragen aan de stabiliteit van de euro.

*Bewijs dat maar eens. 3 % is nog altijd 3 % te veel en met in Nederland elke dag 90 miljoen meer uit te geven dan te ontvangen, gaat het land ook naar de afgrond!

Geplakt uit <http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3156365/premier-rutte-v-o-o-r-verkiezingen-besluit-over-esm?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss>

——————————————————————-

PVV-leider Geert Wilders begint een kort geding tegen de Staat om het permanente noodfonds voor de euro (ESM) van tafel te krijgen. Wilders zei vandaag dat Bram Moszkowicz het kort geding namens hem gaat voeren.

Wij zijn het op veel punten oneens met Wilders, maar deze actie steunen we wel.

83 REACTIES

 1. @Anno Zijlstra [5]: Hm, zolang ons belastingsysteem niet verandert is het niet meer dan logisch dat een politicus zich eerst om zijn eigen mensen bekommert. En lastenverzwaring is links en niet rechts, en het heeft niets te maken met bezuiniging, al doet de rest van de partijen alsof ze het verschil niet begrijpen.

  Overigens is de kenschets van de PVV als een rechtse partij afkomstig van de andere partijen, voornamelijk met het doel de PVV met een bruine kwast af te schilderen.
  Van wat links en wat rechts is heeft geen van hen trouwens nog een idee: dat zij allemaal met hetzelfde sop zijn overgoten weten ze bijvoorbeeld niet, en ook jonge ggristenleiders in de dop menen dat ze het volk moeten gaan leiden, als de eerste de beste commie-elitist, en verder is men hier algemeen van mening dat Hitler rechts was, een béetje rechtser maar dan Wilders..So go figure!

 2. @Zé. [20]:

  FF voor de zekerheid. Het cynische in mijn opmerkingen zijn absoluut niet tegen jou gericht he. Als ik mn eigen berichtjes lees dan zie ik dat er soms vuur in mijn woorden zit. Maar dat komt doordat ik gewoon echt boos ben over de dwang die ik ervaar. Je schrijft mooi en ik ben nog geen punt tegen gekomen waarin ik het niet met je eens ben. We vullen gewoon wat dingen aan.

  Vrede ook voor jou en iedereen.

  Zé. [37] reageerde op deze reactie.

 3. @Ab [19]:
  Ik heb inderdaad ook gezien dat er afentoe behoorlijk op de persoon gespeeld kan worden.
  We gaan allemaal op onze eigen manier met onze eigen emoties met complexere situaties om denk ik dan maar:)
  Iedere aanval is een schreeuw om hulp, ook al hebben we dat soms niet in de gaten. 😉

 4. @duncan [35]: No worries Duncan, ik ben het geheel met je eens.
  En laat dat vuur in je maar lekker branden, bij de meesten lijkt het wel geheel uitgedoofd…

  Ik heb in ieder geval weer een prachtige dag beleefd hier op de boerderij, de zon scheen, de dieren zijn allen tevree, de groentes groeien goed en de lentebloemen zorgen voor een onge-evenaard keurenspel.

  Het leven is prachtig.

  vrede,

  Zé.

 5. Vergeet de politici! Dat zijn mensen die daar neergezet zijn om jou het idee te geven dat je echt een keus hebt! Die heb je niet! Jij hebt geen keuze! Het enige dat je hebt is een eigenaar. Zij bezitten JOU! Zij bezitten alles, onroerend goed, de controle van de grote corporaties, de politici en de rechtbank zit ook in hun achterzak. Ook de grote mediaconcerns zijn van hen, zodat zij bepalen welk nieuws en welke informatie jij krijgt te horen. Elk jaar spenderen zij miljarden dollars voor het lobbyen om te krijgen wat ze willen. We weten wat ze willen: meer voor henzelf en minder voor de rest!

  Zé. [39] reageerde op deze reactie.
  Locke [42] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico [38]:

  Je bent je naam niet. Je naam (of social security number – je nationaal nummer – rijksregisternummer) is een coöperatie opgericht toen je ouders je lieten inschrijven in het geboorteregister. Die coöperatie maakt het mogelijk via bankschulden geld te creëren… Je officieel geregistreerde naam is dus je stroman (coöperatie, een handelsmechanisme) maar wordt niet gezien als de mens die je bent. We zijn dus allemaal gewoon papieren schuldbekentenissen…

  Een vrij mens is iemand die zich ontdaan heeft van alle officiële banden. Dat vraagt héél veel moed en is niet zo gemakkelijk. Weinigen hebben de moed, laat staan kennis, om zich als méns vrij te pleiten. De coöperaties die we zijn, hebben ofwel teveel schulden of andere belangen zoals het gemak (stempelgeld, kindergeld, ziektegeld enz…), dat de machtselite creëerde – om zich als mens vrij te maken.

  Snappie?

  Vrede,

  Zé.

  Locke [43] reageerde op deze reactie.

 7. Ik had hem al in de Libertas-draad gezet, maar voor de volledigheid hier ook even de namen en rugnummers van de landverraders die menen dat er nu wel even over die ratificatie gestemd kan worden (met dank aan collega-bloggers). Voor alle duidelijkheid: TEGEN betekent dat men GEEN uitstel wil tot na de verkiezingen (en dus in alle waarschijnlijkheid een stem VOOR het ESM).

  Onthoud goed wie NL in de uitverkoop wil doen, en wie niet! Uiteraard is ook de LP tegen het ESM, maar die werd nog niets gevraagd.
  Zie ook deze zeer heldere video.

  De VVD heeft 31 kamerleden, allemaal aanwezig en allemaal TEGEN gestemd.
  Het CDA heeft 21 kamerleden, 18 waren aanwezig en hebben allemaal TEGEN gestemd, 3 afwezigen waren:
  Van Haersma Buma, waar was die man?????, de Rouwe en Coruz
  De PvdA heeft 30 kamerleden, 25 aanwezig, 24 TEGEN gestemd en Gerdi Verbeet BLANCO, kan dat zomaar??? en 5 afwezigen nl.
  Dikkers, Klijnsma, Smeets, v.d. Veen en Wolbert
  De PVV heeft 23 kamerleden, allemaal aanwezig, allemaal VOOR gestemd
  De SP heeft 15 kamerleden, allemaal aanwezig en allemaal VOOR
  D66 heeft 10 kamerleden, 9 aanwezig en TEGEN gestemd. Berndsen was niet aanwezig.
  Groenlinks, 10 kamerleden, allemaal TEGEN.
  CU, 5 kamerleden, 5x TEGEN
  PvdD, 2 kamerleden, 2x VOOR
  SGP 2 kamerleden allebei aanwezig, allebei tegen
  Brinkman, 1 lid, 1x voor.

 8. @Zé. [39]: Het vereist inderdaad veel moed om een vrij mens te worden, echter heeft ikclaimmijnnaam.nl de weg naar vrijheid geasfalteerd voor de Nederlanders, juridisch gezien.

  Je hebt er vooral veel moet voor nodig omdat ik bang ben dat al deze vrij mensen over een tijdje met terugwerkende kracht door een of andere nieuwe wetgeving kijhard genaaid gaan worden.

  Wanneer alle Europese landen met deze ‘lastige’ mensen te maken krijgen, wie gaat er dan nog voor de rechten van deze vrije mensen opkomen.

  In tijden van politieke en eonomische chaos, welke weg we reeds zijn ingeslagen, is voor machthebbers de keus gouw gemaakt wat te doen met 200 lastige mensen, wanneer ij alles op alles zetten om hun huiige macht te behouden.

  Zé. [44] reageerde op deze reactie.
  Igor [51] reageerde op deze reactie.
  Duncan [56] reageerde op deze reactie.

  • Wilders heft het vooropgezet gedaan zogenaamd gedoogd om een goed uitstapmoment te vinden, Islam lolly is nu te afgesabbeld geworden (laatste boek daarover ligt bijna weer bij de Slegte) dus wordt het wat anders. Eerst wel de AOW leeftijd mee verhoogd waar hij in zijn verkiezingscampagne ‘zo’n punt’ van maakte. Als Wilders, (de PVV= movement van bitter NL) zo tegen Europa is/zijn wat doen ze daar dan in dat parlement ? Zitten ze in het EU parlement waar ze zo ‘tegen zijn’ gratis soms ?Laat deze zachte G wauwel alias Boer Koekoek uit Venlo fijn nog wat ‘boeken gaan schrijven’ of ‘rechtzaken beginnen’ , alweer een boek, alweer een rechtzaak:” moeder is er nog wat leuks op de TV ipv steeds Wilders ?”

   Duncan [57] reageerde op deze reactie.

 9. @Locke [43]: Hoi Locke,

  Ik ben al geruime tijd van dit op de hoogte, echter, ben ik van mening dat vrijheid in ons hart zit en niet in enige administratieve handeling.
  De mens kan vrij zijn door de weg van zijn eigen hart te volgen en door te stoppen concessies te doen.
  Daar heb ik geen wegen voor nodig zoals aangegeven op “ikclaimminnaam.nl
  Ik doe wat voor mij goed voelt, dag in, dag uit.
  Zoals eerder gezegd,

  “Geen parels voor de zwijnen,
  geen rozen voor de ezels,
  blijf UZelf trouw tot in de eeuwigheid.”

  Het is de enige weg.

  Vrede,

  Zé.
  Locke [49] reageerde op deze reactie.
  Igor [51] reageerde op deze reactie.

 10. @Locke [42]: Hoi Locke,

  Maar dat wil niet zeggen dat hij het niet bij het rechte eind heeft.
  Hoe meer mensen dit gaan beseffen, des te beter.

  Vrede,

  Zé.

 11. P.J. Oud was vrijmetselaar. De vrijmetselaars zijn gelieerd aan het internationale bankiersgilde, dat Trotsky in staat stelde de Bolsjewistische Revolutie te organiseren.

  Het is dus niet verbazingwekkend, dat de VVD van Oud een ultralinkse vernietigende politieke koers vaart.

  De Russische Revolutie werd gepland door de Rothschilds via Milner en Schiff (die $20 miljoen doneerde), die samen met George Buchanan, de Warburgs, de Rockefellers, de partners van J.P. Morgan (die minstens $1 miljoen gaf), Olaf Aschberg (Nye Bank, Stockholm), het Rein-Westphalische Syndicat, ene Jovotovsky (een financier, wiens dochter later met Leon Trotsky trouwde), William Boyce Thompson (directeur van Chase National Bank die ook $1 miljoen bijdroeg) en Albert H. Wiggin (President van Chase National Bank), met de financiering ervan meehielpen.

  Leon Trotsky kreeg $20 million in Jacob Schiff goud om de revolutie te helpen financieren, dat werd gedeponeerd in een bank van Warburg, daarna overgemaakt naar Nya Banken (Nye Bank) in Stockholm.

  Volgens de Knickerbocker Column in de New York Journal American van 3 Februari, 1949: “Today it is estimated by Jacob’s grandson, John Schiff, that the old man sank about $20,000,000 for the final triumph of Bolshevism in Russia.”

 12. Natuurlijk verkoopt hij de slaven nog voor de verkiezingen, want na de verkiezingen gaat de opbrengst naar iemand anders.

 13. @Zé. [44]: Hallo Zé,
  Echter is de financieële geketendheid vrijwel niet te negeren wanneer je in dit land leeft.

  Wanneer je op een gegeven moment inziet wat er allemaal fout is in dit land, kun je je niet langer zo opstellen zoals onze voorouders hebben gedaan, namelijk onze vrijheden steeds verder laten afglijden wat nu slechts nog denkbeeldige vrijheid is.

  We hebben al veel te lang vertrouwd op de goede bedoelingen van de politici, ze gaan als maar door met hun praktijken, omdat ze nooit bekritiseerd worden door het volk dat inmiddels al enige decenia een slap en karakterloos bestaan lijdt.

  Nooit zijn de mensen kritisch genoeg op de daden van de politici. Of denken ze “je veranderd er toch niks aan”.

  Ik hoop dat de mensen is wakker worden en gebruik maken van hun W.I.C.-mentaliteit. Ditmaal dan gericht aan het parlement.

 14. @Burnitall [24]:

  Inderdaad, ‘nuff said. Ik was er al mee bekend.
  By dit soort types weet je wel uit welke hoek de wind waait.
  Geen zinnige discussie mee mogelijk, dus geen commentaar waard.

 15. @Igor [51]:
  Hoi Igor,
  Bedenk dat je je vrijheid niet terugkrijgt door toestemming daarvoor te vragen aan dezelfde psychopaten die deze van je denken te hebben afgenomen.
  Vrijheid zit in jeZelf, het is aan jeZelf deze te geven, niet aan de ander.
  Ik ervaar vrijheid als een staat van bewust-zijn.
  Bedenk dat niemand jouw Ziel kan bezitten behalve jeZelf.
  Men kan beslag leggen op jouw lichaam, en op jouw geest, maar de Ziel blijft vrij.
  Als je dat toelaat, zul je beseffen dat je altijd vrij bent geweest en het immer zal zijn.
  Immers, de Ziel is onsterfelijk.

  Vrede,

  Zé.

  Peter [53] reageerde op deze reactie.
  Locke [55] reageerde op deze reactie.

 16. @Zé. [52]:

  Geweldige uitspraken weer.
  Dat zullen die mensen in de goelag toen ook vast bij zichzelf gedacht hebben. Je kunt me gevangen zetten, je kunt me martelen, je kunt me mezelf dood laten werken maar m’n ziel is toch lekker vrij hoor, als je dat maar weet. Dat zal jullie leren , stelletje gemenerikken.

  Zé. [54] reageerde op deze reactie.

 17. @Peter [53]: Dag Peter,

  Bedankt voor je reactie, ik weet wat je bedoeld, ik heb namelijk in een soort van Goelag gevangen gezeten, ik ben er afgetuigd, vernederd en over de zeik gejaagd.
  Dus ik weet echt wel waar ik over spreek.
  En ik snap ook goed wat jij bedoeld.

  Stay Human,

  Vrede,

  Zé.

 18. @Zé. [52]: Hallo Zé,

  Graag zou ik een aantal opmerkingen willen maken betreffende jouw reactie op Igor.

  “Bedenk dat je je vrijheid niet terugkrijgt door toestemming daarvoor te vragen aan dezelfde psychopaten die deze van je denken te hebben afgenomen.”

  Je vraagt niet om toestemming je kondigt het ‘eenvoudigweg’ aan.

  Men kan geen beslag leggen op ons lichaam, want dat zou slavernij zijn. Slavernij is afgeschaft en daarom kun je ook bekend maken dat je jezelf niet langer associeert met je ‘Natuurlijke Persoon’.

  We zijn, sinds we ter aarde zijn gekomen, allemaal ‘een vrije mens van vlees en bloed’.
  Je ‘Natuurlijke Persoon’ is eigenlijk een soort character die wordt aangemaakt, wanneer je ouders hun handtekening plaatsen op je geboorteaangifte.

  Door deze handtekening wordt je dus eigendom van mevrouw van Amsberg en moet je je dus ook aan de regels houden die gelden in haar ‘maatschappij’.

  Juridisch gezien zijn we dus geen slaven, omdat we ons lidmaatschap op deze socialistische heilstaat kunnen opzeggen.

 19. @Locke [43]:

  Het uitsteken van je kop is zeker niet zonder risico. Als een vrij systeem inderdaad van het ene op het andere moment ophoudt vrij te zijn, dan kunnen er enge dingen gebeuren. Helemaal om dat ons administratieve systeem zo goed op orde is. Maar het wordt allemaal best eng. Vooral dat doordrukken van die vrijbrief van Europ op dit moment. Het geeft een heel verkeerd gevoel in mijn onderbuik. Niet door de dingen die ik lees in de krant, maar door de logica die ik erin zie. Kijk wat er gebeurd en denk logisch na. Het begint al bij het gedraai van onze circusvrienden Blok, deJager en Rutte. In de discussies over het wel of niet in de Euro blijven wordt er alleen maar verwezen naar de onderhandelingen op politiek niveau. Worden er uitspraken gedaan die totaal kant nog wal slaan. Mijn punt is, dat je wel op politiekniveau kan proberen een ander te dwingen om afspraken na te komen en onder druk kan die andere partij wel door de knieeen gaan, maar wat nou als het volk het niet wil. Het volk wordt maar even vergeten. De media laat de onvrede wel zien en de harde demonstraties. Maar desondanks wordt er vastgehouden aan de kreet. Griekenland moeten we in de EU houden. Griekenland moet betalen en gaat betalen en over vijf jaar is het goed. Hoe wil je dat dan doen? De wil van een compleet volk negeren? Is daar het nieuwe wurgcontract voor nodig? Een pact om Griekenland (EN ONS DUS OOK) uit zijn vrije bestuur te trekken. Want als je als politicus een compleet Grieks volk negeerd…..Ondemocratisch handeld….Die eigenlijk zonder het direct te benoemen misschien wel bedoeld. Wat zijn wij dan? Ook zo’n negeerbaar zooitje kudde schapen?

  Well Ive got a message to The Hage….

  I dont talk Sheep!

 20. @Anno Zijlstra [47]:
  Wat de PVV doet in Brussel? Die vraag is laatst heel duidelijk beantwoord door de PVV parlemantarier zelf. Zelf kunnen zien en beoordelen welke volksverloocheningen daar plaatsvinden. Waaronder die idioote verhuizing. Het zijn onze commando’s in vijandelijk gebied LOL.

 21. Voor wie het nog niet weet: de VVD heeft door haar beleid steeds aangetoond, een extreem-linkse (Trotskistische) partij te zijn.

  Een van haar laatste successen is de nationalisatie van het zorgverzekeringstelsel (Wiegel, Hogervorst, 2006) en op dit moment wordt alles uit de kast gehaald om de hele zorgverlening zelf te nationaliseren.

  Op het gebied van “Europa” ligt de VVD in één bed met het grootkapitaal (i.e. “too BIG to fail”) en laat de belastingbetaler eenzijdig opdraaien voor de risico’s.

  De oerdomme PvdA loopt hierbij gewillig aan het handje van de VVD mee.

 22. @Anno Zijlstra [58]:

  Ik heb geen vertrouwen in wat voor politicus dan ook. Desondanks dat er heel veel punten zijn waarin ik echt lijnrecht tegenover Wilders, sta heb ik hierin een andere kijk dan u. Wilders is inderdaad weggelopen. En dat heeft hij heel goed gedaan. Meegaan in de verhoging van de pensioensgerechtigde leeftijd was erg jammer. Maar daar staat wel tegenover dat hij vrij weinig had om mee te onderhandelen. Maar zijn de andere politici dan zo anders? Was Wouter Bos dan zo lands loyaal? Laat hij op dit moment zijn bonussen liggen? Of onze D66 vriend Pechtold die bij het kabinet Balkelende hoog van de toren liep te blazen omdat we ons een oorlog in Irak in hebben laten leuren?
  Maar later als eerste bij de microfoon stond om te vragen wanneer we de Navo militairen naar Sirie zou sturen. Ja en inderdaad de PVV krijgt geld in Brussel. Maar geeft u mij een naam van welke EU parlementarier dan ook wie daar geen geld voor krijgt. Oja………..deze vindt ik ook nog leuk….
  Ik heb op de SP van onze Jan gestemd. Die kreeg de kans om deel te nemen aan een kabinet. En dat liet ie liggen. Vergeeft ik m nooit. Want daar hadden ze verschil kunnen maken. Tja….dan hoef je ook nooit weg te lopen. Nogmaals….Wilders houd er radicale gedachtes op na. Maar elk babytje wordt onschuldig geboren. Je wordt niet geboren als dief, moordernaar of als extremist. Zo wordt je gemaakt. Wilders is een product wat gecreeerd is door het masaal negeren of mond dood maken van anders denkende. Als er eerder naar die grote groep was geluisterd dan was dit niet gebeurd. De moord op Pim Fortuyn heeft een groep mensen gecreeerd die zich niet meer laat negeren. En dat geeft Wilders macht. De politiek kan beter gaan luisteren en op de serieuze onderwerpen van Wilders ingaan, want die groep wordt steeds groter. Ik schaam me tot op mn botten, maar ik kom er eerlijk voor uit. Als Wilders als zich als enige zo hard maakt tegen de dictatuur in de EU dan krijgt hij mijn stem. Dan neem ik het afschuwelijke wat hij zegt over andere bevolkingsgroepen voor lief. Ik vindt dat heel erg om te zeggen. Vooral omdat ik zoveel lieve mensen van verschillende afkomsten in mijn sociale kring heb. Mensen waar ik van hou. Marokanen, Turkse, Tunesische en Griekse mensen. En daar zeg ik openlijk het zelfde tegen. En weet u wat?
  Ze geven me gelijk. Ze geven me gewoon gelijk. Omdat zij het ook zien.
  Dat Wilders zo’n stabiele groep kiezers heeft, zou de politiek wakker moeten maken. Maar ze blijven slapen. Steken hun kop (en ik durf te zeggen express) in het zand.

  Zo bezie ik het. Nogmaals sorry……..
  Zé. [64] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.