Meestal hoor je politici verkondigen dat ze opkomen voor mensen die het slecht hebben in de maatschappij, maar de vraag is hoe zit dat nu werkelijk. Als je gewoon kijkt naar de boven en middenklasse dan zie je dat deze mensen het redelijk goed hebben en het meeste geld bijdragen aan de verplichte collectieve voorzieningen.

 

Ook het bedrijfsleven draagt een behoorlijk deel bij. De onderklasse draagt naar verhouding ook nog een groot deel bij.

Daardoor is het mogelijk mensen die pech in hun leven hebben en afhankelijk van de maatschappij zijn een inkomen en verzorging aan te bieden. Mensen die werkeloos worden moeten altijd recht op een goed inkomen hebben; dat dan individueel geregeld of verzekerd kan zijn.

Er zijn ook een probleem gevallen die zichzelf niet kunnen redden doordat ze niet met geld om kunnen gaan of terecht gekomen zijn in een echtscheiding en de vraag is moeten de mensen die werken voor hun geld daar dan ook voor betalen.
Wie zijn die mensen welke we noemen Henk en Ingrid eigenlijk, en hoeveel zijn daarvan in Nederland en wat is de oorzaak, en kunnen de politici niet beter de oorzaak opzoeken en oplossingen aandragen dan daar politiek voordeel uit willen halen?

Je ziet vaak in de media dat men de extreme gevallen in het daglicht stelt om medelijden op te wekken, maar is dat wel realistisch?

Velen leven in Nederland in weelde want kijk eens om je heen, hoeveel mensen gaan 2 keer per jaar op vakantie of hebben een tweede vakantie huis, caravan, camper, mooie luxe jacht of boot, of staan ieder weekeinde op een camping.
De terrassen zitten in de zomer overvol, luxe of gewone restaurant en cafetaria’s inclusief afhaal bedrijven draaien optimaal, ook al wordt dat nu even wat minder. Drank en verdovende middelen gebruik is niet te stoppen, ook hebben veel mensen meerdere honden en zie je de dierenwinkels met dure etenswaren floreren in plaats van dat de dieren met de pot mee eten, en dan kun je niet zeggen dat we het slecht hebben.
Op enkele uitzonderingen na hebben de Nederlanders in doorsnee redelijk goed, maar eisen te veel van de overheid. Iedereen moet leren voor zichzelf te zorgen, en politici moeten geen misbruik maken door onjuist kreten uit te roepen over armoede, maar oplossingen zoeken.

Ingezonden door Reiny

 

5 REACTIES

  1. Ik ben het met je eens dat iedereen voor zichzelf hoort te zorgen.. Echter vergeet niet dat jij ook een stukje overheid bent die 70% van mijn arbeidsvruchten soepeert..

    En daarbij… Alles wat jij opnoemt, hebben mijn ouders, grootouders met hard werken voor elkaar gekregen. Ik heb dat weer van hun overgenomen en mijn kinderen doen het inmiddels ook. Wie heeft eigenlijk het recht om mij dat af te nemen… Die lullo die zijn volmacht afgeeft door te stemmen ????

    Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

  2. Doordat er luie zakken zijn, afgunstige honden en schreeuwers die nog rooier zijn dan die stomme communisten die voor hun op de barricaden klimmen en het geheel daarvan overtuigd is dat ze overal gratis en voor niets en wel heel snel recht op alles hebben alleen al omdat ze in deze wereld geboren zijn of knap kunnen drogredeneren of overig lulkoeken moet de wanhopige overheid met de pet in de hand op de stoep bij de werkende zelfverdieners gaan staan schooien want het zijn er zo godallejezus veel, zelfs op 40.000 kilometer afstand staan ze met de bek los te blèren omdat de kluis weer gevuld moet worden. *De rest van dit betoog is door mij gezelfcensureerd*

Comments are closed.