AMSTERDAM (Dow Jones)–De regering onder leiding van demissionair Mark Rutte heeft de verwachtingen voor het begrotingstekort in 2012 moeten verhogen doordat de verslechterde economie de inkomens zal raken en de uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen zijn opgelopen, maakt het ministerie van Financiën vrijdag bekend.
Het begrotingstekort zal dit jaar zoals nu wordt verwacht uitkomen op 4,2% van het bruto binnenlands product (bbp) en staat in schril contrast met de in september 2011 afgegeven verwachting op een tekort van 2,9%.

Hallo, dat is dan dus 40% hoger dan begroot!! Mag het een kilootje of een tonnetje meer zijn? Lekker ding die de Jager, goede begroter, ESM-fan en financier hoor en dat van die Griekse leningen die we terug krijgen, klopt ook al zo goed.

Tevens werd bekendgemaakt dat de staatsschuld eind 2012 naar verwachting 69,7% van het bbp zal bedragen.

Nogmaals Hallo: dat is dan dus even slecht als Spanje! Mag het een kilootje of een tonnetje meer zijn? Wat moet ik hier nu nog aan toevoegen? Dat we het al zo vaak gezegd hebben? Of: de werkelijkheid is erger dan wat we op deze blog voorspelden?

11 REACTIES

 1. Waarom niet gewoon geld jatten bij de paar mensen die nog een baan hebben? Of een pensioenfonds plunderen of een bedrijf nationaliseren? Er zijn zoveel mogelijkheden.

 2. BBP? Volgens mij worden tekorten altijd als onderdeel van het BNP uitgedrukt en is de 3% regel ook enkel op het BNP van toepassing.

  BBP vind ik ook niet zo relevant, voor een open land als NL.

 3. @pcrs [3]: Dat denk ik niet…Ik zelf zou dat nou niet gaan doen. HEt bijltje er bij neer leggen en dan is mijn gezin extra de dupe. Als het nodig is ga ik persoonlijk langs M.Rutte ( de alleenstaande man met een salaris van 220k om zijn zakken leeg te halen. . Vraag niet hoe , maar ik weet zeker dat ik er toe in staat ben..

  Duncan [8] reageerde op deze reactie.

 4. @pcrs [3]: Ik voorspel een monsterzege voor de SP bij de komende verkiezingen. En natuurlijk weet die SP kiezer dat de zaak dan nog veel sneller en abrupter zal imploderen als eerder gedacht. Maar het poli-euro-slagveld overziend zal hij denken: Maar vooraleerst pak en graai ik zelf nog even maximaal wat er te plukken valt. Op de eerste plaats omdat wat ik graai van mezelf is gestolen, op de 2e plaats omdat goed voorbeeld doet volgen, en op de 3e plaats omdat de hele kankerzooi uiteindelijk toch wel in elkaar sodemieterd.

 5. Helaas kan het niet, maar wanneer zouden deze incompetente tweede kamerleden ,deze incompetente regering naar huis sturen? Het is toch ongehoord, wat een rotzooi die Kunduzcoalitie ervan maakt. Bezuinigen is in mijn ogen nog altijd: minder uitgeven, ipv lastenverzwaring! Maar niet bij deze prutsers. Dus waarom niet minder ambtenaren, minder ontwikkelingshulp en minder milieuprojecten en zeker geen windmolens? (lang leve kernenergie overigens, goed en goedkoop) Dan bespaar je in een mum zeker 20 mrd! mee.
  Kwestie van keuzes maken, maar dan wel de goede ipv alles afwentelen op de burgers!!

 6. @Burnitall [5]:

  FF benadrukken: Dit is geen kritiek. Niet persoonlijk bedoeld. Gewoon een reflecterende vraag.

  Het gaat om dit stukje:

  “Dat denk ik niet…Ik zelf zou dat nou niet gaan doen. HEt bijltje er bij neer leggen en dan is mijn gezin extra de dupe. Als het nodig is ga ik persoonlijk langs M.Rutte”

  even punt gewijs:

  1. We zijn in gevaar
  2. Rutte en de Jager brengen ons dat gevaar
  3. Dit gevaar treft jou en je gezin zeker

  Wanneer was je dan wat van plan om te doen? Ik roep al dagen om actie. Dagen lang. En de meeste hoor ik hetzelfde zeggen.
  Ik pik het niet. We trekken een streep. Het land plat. We hadden vorige week woensdagavond 7500 RT op Twitter. En ik zat alleen in Den Haag met mn bijltje. Ben je niet van mening dat op het moment de meeste Nederlander het bijltje willen gaan pakken dat het te laat is?

  Dus mijn vraag is. Wanneer sta je op tegen het kabinet. Want je kan beter niet te lang meer wachen. Ik ga dinsdag naar Den Haag. Weer met mn bordje. Was je misschien van plan mee te gaan?

 7. @Burnitall [2]:

  Daarom zijn wij dan ook ontwapend. Zonder wapens geen burgeroorlog.

  Toen ik in Amerika woonde vertelde ik mijn lokale wapenboer hoe het in Nederland geregeld is, en de man kon zijn oren niet geloven. Zijn reaktie was :

  “Het eerste wat Hitler, Mao, en Stalin deden toen ze aan de macht kwamen, was hun eigen volk ontwapenen.”

  En hij had nog gelijk ook.

 8. Autokosten mogen niet meer belastingvrij uitbetaald worden, en mensen moeten dichter bij het werk gaan wonen, dus minder autorijden, Strak plan ontvangen ze minder van de prijs welke ingecalculeerd is bij Benzine en Diesel , Inkomste wegen belasting verminderd maar ze hoeven geen extra wegenonderhoud uit te voeren.tel uit hun verlies.

 9. Toen Rutte 21 mei 90 miljoen van onze belastingcenten toekende aan Afghanistan kende hij feitelijk 90 miljoen toe voor onderhoud en exploitatie van de enorme papavervelden die door Amerikaanse militairen bewaakt worden en verdedigd. Onze belastingcenten, 90 miljoen, weggeven aan een criminele organisatie die gerund en beschermd wordt door legers die burgers zouden moeten helpen.
  In Nederland is net de wietpas ingevoerd en aan de andere kant van de wereld worden onze belastingcenten ingezet voor misschien wel de gevaarlijkste drug ooit. De kranten kopten nog wel even dat Rutte bezorgd was over de papaverteelt;

  “Hoe krijg je dat land weg van die vreselijke papaverteelt? En hoe zorg je ervoor dat die opiumhandel zich omvormt naar een veel gezondere vorm van economie, die niet tegen de wet en ook goed voor de langere termijn is.” – De belangrijke vragen tijdens het gesprek met Turkije, aldus Rutte.

  Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/05/21/rutte-na-navo-top-nederlandse-bijdrage-afghanistan-90-miljoen/

  Nou Rutte, gewoon 90 miljoen steun toezeggen, zo krijg je de papaverteelt weg nietwaar!
  Laten wij elkaar nou geen mietje noemen Rutte, jij weet net zo als de meeste mensen hier dat die papavervelden miljarden opbrengen voor zowel het Amerikaanse als Nederlandse establishment.

  Nederland runt als sinds de VOC papaverteelt over de hele wereld. De VOC schepen werden gebruikt om de papaver te vervoeren. Op de vrachtlijsten werd het omschreven als amphioen.

  Maar hoe zit dan vandaag de dag dan? Dat vroeger in opium gehandeld werd is wel duidelijk maar vandaag de dag….dat zullen ze toch niet meer doen? Of wel?
  Mag ik even een bakje? Nu zullen mensen denken, dit weet Rutte niet, dit weten onze leiders niet. Als ik het weet, Geraldo het weet en jullie het weten, dan mag je er vanuit gaan dat de hele overheid dit ook weet. En mocht dit niet zo zijn, dan weten ze het nu.

  Niks 90 miljoen, niks geen steun aan de internationale drugshandel, verdeel die centen hier, hier leven genoeg gezinnen onder de armoedegrens, die kunnen dit geld veel beter gebruiken!

  Het is ronduit schandalig dat er zo met onze belastingcenten wordt omgesprongen!

  Erg fijn land, Nederland………..What’s in a name.

  Vrede,

  Zé.

Comments are closed.